De bedste vejrstationer på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

vejrstation

Vi har fundet den bedste vejrstation til dig

Senest opdateret 29/08/2023

Det danske vejr er både berømt og berygtet, for at være både ustadigt og utilregneligt. Der findes vel nærmest heller ingen andre folkefærd, som i lige så høj grad planlægger aktiviteter, transport eller tøj, ud fra hvad vejrudsigten siger.

Mange tjekker vejrudsigten op til flere gange om dagen, men måske er du træt af, at den tit rammer helt forbi, eller også vil du måske bare gerne have helt præcise målinger og udsigter fra din domicil. Her kan en vejrstation være en super god løsning.

Der findes efterhånden masser af forskellige vejrstationer på markedet, som kan rigtig mange smarte ting, når det kommer til at forudsige vind og vejr. Men hvis du er lidt i tvivl om, hvilke funktioner der er vigtigst, eller hvilken en vejrstation der passer bedst til dig, er hjælpen klar.

Vi har nemlig lavet en stor del af researchen for dig. Vi har læst diverse testmagasiner og hjemmesider, der har samlet et overblik over vejrstationer eller indsamlet brugeranmeldelser. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den vejrstation, der er bedst til dig. 

Metoden bag overblikket over vejrstationer

Vores overblik er baseret på sammenligninger af vejrstationer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste vejrstation.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte vejrstationer til forskellige behov.

Netatmo Smart

Netatmo Smart

Netatmo Smart – bedste vejrstation

Netatmo Smart Weather er så absolut en af de bedste vejrstationer på markedet. Den kan måle om alskens forskellige ting, såsom inde- og udeklima, ligesom den selvfølgelig kan måle på vejret udenfor.

Derudover har den en række smarte ekstra-features. Bl.a. kan du oprette klimaalarmer, som advarer dig, når vejr- og klimaforhold ændrer sig. På den led bliver det også nemmere for dig at holde øje med vejret, så du kan tilpasse dine udendørs aktiviteter, afhængigt af hvordan vejret arter sig.

Netatmo Smart Weather byder også på en super smart CO2-sensor. Den hjælper dig til et bedre indeklima, ved at give dig besked om, hvornår det er tid til at lufte ud derhjemme.

Det er bl.a. disse smarte funktioner, kombineret med et elegant design og god brugervenlighed, som også gør, at husmagasinet.dk kårer denne vejrstation som vinderen af deres vejrstations-overblik.

Med Netatmo Smart Weather får du både en indendørs og udendørs enhed, som er med til at sikre dig præcis data om vind og vejr. Samtidig har Netatmo udviklet en app til enheden, som gør, at du altid kan modtage data om fx. luftkvalitet, vindhastighed og meget andet direkte på din telefon. Modsat mange andre vejrstationer, kommer den nemlig uden display – derfor kan du altså udelukkende se dataen fra vejrstationen på dine forskellige devices.

Den er heldigvis kompatibel med både Apple, Android og Windows-devices.

Udvalgte specifikationer

 • Strømkilde: AAA batterier til udendørs-modul – USB-kabel til indendørs-modul
 • Tilkobling til eksterne devices: Ja
 • Rækkevidde: 100 meter
 • Kan måle nærmest alle vejrforhold

 • App til både iOS, Android og Windows

 • Flot design

 • Lidt høj pris

 • Installationen kan være vanskelig

 • Vindmåler skal tilkøbes

TFA Weatherhub Wifi

TFA Weatherhub Wifi

TFA Weatherhub Wifi – bedste komplette vejrstation

Hvis du gerne vil have en komplet vejrstation, er TFA Weatherhub Wifi et super godt valg. Her får du nemlig en komplet vejrstation med vindmåler, regnmåler, termometer og hygrometer.

Det vil sige, at du får mulighed for præcis måling af alle vejrforhold udover lufttryk.

Med TFA Weatherhub Wifi får du en vejrstation, der kan måle nærmest alt indenfor vind og vejr. Der medfølger masser af ekstra målere, så du kan få helt præcise målinger fra dit lokalområde.

Udover de ekstra sensorer, der følger med når vejrstationen købes, kan der faktisk tilkobles helt op til 50(!) ekstra. Det giver mulighed for at få et næsten fuldkomment vanvittigt godt overblik over vejret omkring dig.

Al infoen fra vejrstationen kan du også få ind på telefonen, da TFA Weatherhub Wifi har en app, som er kompatibel med både iOS og Android.

Udvalgte specifikationer

 • Strømkilde: AA batterier til selve stationen og AAA batterier til sensorer
 • Tilkobling til eksterne devices: Ja
 • Rækkevidde: 100 meter
 • Komplet vejrstation med flere forskellige eksterne sensorer til måling

 • Mulighed for tilkobling af op til 50 ekstra sensorer

 • Gemmer information i 90 dage

 • Prisen er i den høje ende

 • Du skal tilkoble en del elementer, for at få det maksimale ud af vejrstationen

 • Data kan kun aflæses fra smartphone eller computer og ikke direkte på vejrstationen

5 ting du skal overveje, før du køber en vejrstation

Strømkilde

De forskellige vejrstationer du kan finde på markedet har flere forskellige typer af strømkilder. Og det er vigtigt at have for øje, da det betyder noget for, hvor du kan placere den. Rigtig mange er trådløse, hvilket giver stor fleksibilitet i placeringen, når man ikke behøver at tænke på, hvor det nærmeste strømstik er. Du kan også finde modeller som kører på solenergi (dog typisk med almindeligt batteri som backup). Selvom disse modeller ikke kræver store mængder direkte sollys, behøver de stadig lidt, hvorfor du skal tænke over dette, når den skal placeres derhjemme. Hvis de får mellem 2-6 timers sollys per dag, bør du være good to go.

Funktioner

Funktions-rigdommen på vejrstationen er selvfølgelig noget du bør overveje. Vil du have en vejrstation, som bare kan vise dig basis-informationerne, eller vil du have en, som kan det hele? Temperatur, nedbør og vind indgår selvfølgelig på næsten alle modeller, men derudover kan der være ganske stor forskel på, hvor mange funktioner vejrstationerne har.

Præcision

Der er flere ting der afgør, hvor præcis en vejrstation er. Dels betyder det noget, hvor mange gange i løbet af dagen vejrstationen laver målinger, men det betyder også noget for præcisionen, at du placerer vejrstationen et optimalt sted i hjemmet. Kig derfor altid instrukserne til vejrstationen igennem, så du sikrer dig, at du får de mest præcise målinger.

Display

Displayet på vejrstationen er vigtigt i forhold til brugervenligheden af produktet. Er den nem aflæselig og nem at navigere rundt på, eller fremstår det hele lidt rodet og kompliceret? Samtidig skal du overveje størrelsen på displayet, da det betyder noget i forhold til, hvor det giver mening for dig at placere den i hjemmet, men det betyder selvfølgelig også noget i forhold til hvor nem den er at bruge.

Fjernadgang

Overvej også, hvorvidt du ønsker en vejrstation med fjernadgang. Fjernadgang kan være en lækker ekstra-feature, som gør, at du kan tjekke vejrstationens data, uanset hvor langt fra vejrstationen du er.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Husmagasinet.dk

Husmagasinet.dk er et online-medie, som kommer med gode råd, tips og tricks samt test og guides til indretning og grej til hjem og have.

Produkterne er valgt ud fra deres kvalitet, hvilket også understøttes af, at vejrstationerne i deres test også fremhæves positivt i andre anmeldelser og test online.

Husmagasinet.dk kårer Netamo Smart Weather  som vinderen af deres vejrstations-test.

Læs hele anmeldelsen her

Wetterprognose-wettervorhersage

Et tysk nichesite, der kun laver grundige anmeldelser af vejrstationer – bl.a. TFA Weatherhub Wifi.

Wetterprognose-wettervorhersage.de giver TFA Weatherhub Wifi 4,5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelsen her 

FAQ

Hvilke vejrstationer er de bedste til hjemmet?

Der findes rigtig mange gode vejrstationer til hjemmet. De vejrstationer vi har med i vores test-overblik er alle gode bud på din næste vejrstation.

Hvordan vælger jeg en vejrstation?

Der er flere aspekter du skal overveje, når du skal vælge din kommende vejrstation. Funktioner, display, strømkilde er bare nogle af dem. Det hele kommer selvfølgelig an på, hvilke behov du har. Læs mere i vores afsnit ovenfor, hvor vi går mere i dybden med vigtigheden af de forskellige aspekter.

Hvad er den bedste vejrstation?

Det kommer fuldkommen an på dine behov. Men vores bud på den bedste overall vejrstation er Netatmo Smart Weatherstation.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her