De 5 bedste varmetæpper

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

varmetæpper

Vi har samlet de bedste varmetæpper

Senest opdateret 22/06/2023

Et elektrisk varmetæppe er godt til de kolde vinteraftener, hvor du ønsker ekstra varme. Varmetæppet er også ideelt til ømme muskler efter hård træning eller som smertelindring. f.eks. i forbindelse med mavekramper og menstruationssmerter.  

Vi præsenterer dig for 5 af de bedste elektriske varmetæpper sammen med gode råd til, hvilke ting du skal kigge efter i købsprocessen. Du bliver kort og godt klædt godt på til at vælge det helt rigtige varmetæppe.

Gode steder at købe varmetæpper

Elgiganten-logo

Elgiganten

✅ 30 dages returret
✅ Prismatch
✅ Hurtig levering
skousen-logo

Skousen

✅ Prismatch
✅ Hurtig levering
✅ Betal med mobilen
Imerco-logo

Imerco

✅ Stort udvalg
✅ Særtilbud for medlemmer

Metoden bag overblikket over varmetæpper

Vores overblik er baseret på sammenligninger af varmetæpper fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste varmetæppe.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte varmetæpper til forskellige behov.

OBH Nordica Cosy Hug 4096

OBH Nordica Cosy Hug 4096

OBH Nordica Cosy Hug 4096

Det elektriske varmetæppe måler 130 x 160 cm. og har 10 temperaturindstillinger. Det har desuden en række praktiske sikkerhedsfunktioner såsom automatisk afbryder og overophedningsbeskyttelse. Det kan vaskes.

Det er et klassisk varmetæppe. Det fungerer både til ældre, der har en tendens til at fryse, samt til dig, der søger et hyggetæppe – eksempelvis ude på terrassen på en kølig sommeraften eller til sofahygge i vintermånederne. OBH Nordica Cosy Hug 4096 er endvidere et forholdsvis prisvenligt valg inden for elektriske varmetæpper.

Udvalgte specifikationer

 • Måler 130 x 160 cm.
 • 150W.
 • Ledning på 2,8 m.
 • 10 temperaturindstillinger
 • Automatisk afbryder og beskyttelse
 • Kan komme vaskemaskinen på 40 °C
 • Dejligt blødt og klassisk varmetæppe

 • Nogle forbrugere klager over, at det varmer mest i siderne

Musclepain HeatMat XXL

Musclepain HeatMat XXL

Musclepain HeatMat XXL – god til menstruationssmerter

HeatMat Infrarød XXL fra danske Musclepain har fået flere gode forbrugeranmeldelser. Det er mere en varmemåtte end et varmetæppe, og det er derfor også godt til en mere koncentreret smertelindring af ømme muskler. Forbrugerne på Musclepains hjemmeside nævner dog også, at HeatMat er særligt god til menstruationssmerter, da måtten er meget nem at bøje rundt om det område, der skal varmes.  På Fitnessnation får det en bedømmelse på 9,6 ud af 10.

HeatMat Infrarød XXL måler 30 x 60 cm. og er derfor nem at tage med på farten, eksempelvis i sommerhuset. Varmemåtten har desuden 4 timerindstillinger og 6 temperaturindstillinger, så du kan tilpasse den efter dine individuelle behov. Det er også muligt at vaske det lysegrå polyesterbetræk.

Varmemåtten er fra det relativt nye danske brand Musclepain. Den er udviklet specifikt til at opvarme musklerne, øge smidigheden, blodcirkulationen og lindre spændinger.

Udvalgte specifikationer

 • Måler 30 x 60 cm.
 • 75W
 • 6 temperaturindstillinger
 • 4 timerindstillinger
 • Kan vaskes
 • God til ømme muskler og menstruationssmerter

 • Fås kun i én farve

Beurer HD 100

Beurer HD100

Beurer HD 100 – premiumvalg fra topbrand

Beurer HD 100 er det tredje mest populære på Pricerunner. I det hele taget ligger Beurers forskellige varmetæpper altid godt til i de forskellige testanmeldelser, og du får altid en god kvalitet for pengene. Beurer HD 100 er et premiumvalg og hører også til i den dyrere ende af prisskalaen.

Det er et XL varmetæppe takket være størrelsen på 200 x 150 cm., og du kan derfor sagtens dele det med din partner, når I bruger det som et hyggetæppe i sofaen. Du kan selvfølgelig også blot slynge det rundt om dig selv, så du får en ekstra god varme fra den bløde og meget åndbare fleece.

Du får totalt 6 temperaturindstillinger, så du har gode valgmuligheder i forhold til varmegraden. Tæppet har endvidere auto-sluk efter tre timer – så du aldrig glemmer at få slukket for kontakten, hvis du falder i søvn til filmen.    

Udvalgte specifikationer

 • Måler 200 x 150 cm.
 • 150W.
 • Seks temperaturinds
 • XL størrelse – god til to personer

 • Prisen

Champion CHVFT210

Champion CHVFT210

Champion CHVFT210 – godt og sikkert varmetæppe

Champion CHVFT210 er et både godt og sikkert varmetæppe fra mellemprisklassen. Det ligger i top blandt de mest populære varmetæpper på Pricerunner, mens svenske Teston har klassificeret det som ét af de bedste varmetæpper i deres test fra 2021.  Det har vi vurderet svarer til 3 ud af 5 stjerner. 

Varmetæppet Champion CHVFT210 er forarbejdet i en blød flonel-fleece og har en størrelse på 180 x 130 cm. I testen hos Teston bliver det fremhævet, at de 180 cm. er særligt attraktiv for dig, der gerne vil have lidt ekstra længde på dit varmetæppe. Ofte er det klassiske varmetæppe noget kortere, så her kan du dække størstedelen af kroppen på én gang.

Champion CHVFT210 er udstyret med auto-sluk efter 3 timer, seks forskellige temperaturindstillinger samt beskyttelse mod overophedning.

Udvalgte specifikationer:

 • Måler 180 x 130 cm.
 • 160W
 • 6 temperaturindstillinger
 • Auto-sluk efter 3 timer
 • Kan vaskes
 • Beskyttelse mod overophedning

 • Forholdsvis simpelt varmetæppe

Beurer HD 50

Beurer HD 50

Beurer HD 50 – ekstra godt til seniorer

Varmetæppet kommer fra et absolut topbrand – tyske Beurer – og der er her tale om en varmekappe/varmetæppe til en målrettet opvarmning af overkroppen. Den vil være et godt valg til seniorer, der døjer med spændinger i overkroppen – eller dig, der har behov for at løsne musklerne op efter træning. Den vil også være et godt valg til dig, der ofte døjer med ømhed i nakke og ryg.

Varmekappen fra Beurer har 6 varmetrin, så du kan justere varmen alt efter ønske. Modellen HD 50 har – præcis som andre produkter i serien – en integreret overophedningsbeskyttelse, så du opnår en stor grad af sikkerhed. Der er ligeledes auto-sluk efter 3 timer. Den har også en særligt god åndbarhed i fleecematerialet, så du ikke føler, at varmekappen sidder for tæt ind til overkroppen.

Udvalgte specifikationer

 • Måler 145 x 100 cm.
 • 100W
 • 6 temperaturindstillinger
 • Auto-sluk efter 3 timer
 • Kan vaskes
 • Auto-sluk og beskyttelse mod overophedning

 • Bedst til overkroppen grundet designet

Gode overvejelser inden valg af varmetæppe   

Design

Du kan få varmetæpper i en række forskellige varianter. Du kan bl.a. vælge mellem den traditionelle varmeplaid og varmelagener, mens du som alternativ til varmetæpperne også kan vælge varmekapper, varmepuder og fodvarmere. Gå efter den størrelse, der passer bedst til dine individuelle behov.

Funktioner

Pris og antallet af funktioner hænger gerne sammen. Du bør dog altid gå efter et elektrisk varmetæppe med funktioner som auto-sluk og overophedningsbeskyttelse, da det er med til at gøre varmetæppet sikkert. Af andre funktioner kan du se efter antallet af temperaturindstillinger. Det er også altid en fordel, hvis du kan vaske betrækket.

Mærke

Vælger du et varmetæppe fra et af de velkendte mærker på markedet, får du også typisk en bedre og mere gennemtestet kvalitet. Beurer er et af de absolut bedste mærker inden for kategorien elektriske varmetæpper.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner

Pricerunner er en prissammenligningsportal, der tester produkter og giver brugerne mulighed for at uddele stjerner. Se mere her

Fitnessnation

Fitnessnation er en dansk blog, der anmelder fitness-produkter. Her scorer HeatMat Infrarød XXL 9,6 ud af 10 point. Se mere her

Skousen

Forbrugerne kan bedømme produkterne hos hivevareforhandleren Skousen. De giver Beurer HD 100 4,2 ud af 5 stjerner her

Google Shopping

Søgemaskinen samler forbrugeranmeldelser fra en lang række kilder. Over 700 har bedømt Beurer HD til et gennemsnit på 4,5 ud af 5 stjerner. Se mere her.

FAQ

Hvad kan jeg bruge et varmetæppe til?

Varmetæpper er gode til at give en allround varme til hele kroppen, eksempelvis på kolde aftener. Varme er også godt til ømme muskler efter træning eller mavekramper i forbindelse med menstruation.

Hvilket varmetæppe skal jeg vælge?

Du kan få varmetæpper i mange designs. Du kan f.eks. både finde varmeplaider og varmelagener, der giver en god allround varme. Ønsker du en mindre størrelse, kan du gå efter varmepuder eller fodvarmere med en mere målrettet varmefordeling.

Beurer hører til topmærkerne inden for varmetæpper, men der er også andre gode brands, heriblandt OBH Nordica, Champion og HeatMat. Du kan med fordel kigge på bedst i test-oversigterne, hvor både eksperter og forbrugere giver deres inputs.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her