De 5 bedste varmetæpper
Et varmetæppe fungerer perfekt til smertelindring og de kolde vinteraftener. Her er de 5 bedste på markedet.
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her
Vi har samlet 5 varmepumper – husk at du også kan få et uforpligtende tilbud på varmepumpe på abonnement
Senest opdateret 19/06/2023
En varmepumpe er det ideelle valg til dig, der ønsker en bæredygtig opvarmning af boligen. Der kan være forskellige incitamenter til at vælge en varmepumpe. Måske synger oliefyret på sidste vers, eller måske ønsker du en grønnere løsning, der gør brug af naturens egne ressourcer. Varmepumpens udedel henter sin energi fra enten jorden eller luften, der efterfølgende ledes ud til boligens rum via pumpens indedel.
Varmepumper giver dig en økonomisk gevinst, da du reducerer din varmeregning. Du kan ligeledes indhente et tilskud fra Energistyrelsen, hvis der er tale om en energiforbedring.
Vi har via en grundig research fundet frem til 5 varmepumper på markedet – vi oplister både fordele og ulemper, ligesom vi kommer med gode tips til købsprocessen. Du kan således bruge vores oversigt som en inspirationskilde, når du tænker i grønne varmekilder.
Synes du, at varmepumper er for dyre? Så bør du overveje at få et uforpligende tilbud på en varmepumpe på abonnement
Billig vvs
Wattoo
LavprisVVS
Vores overblik er baseret på sammenligninger af varmepumper fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste varmepumpe.
Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte varmepumper til forskellige behov.
Hvis du går efter en luft til vand-varmepumpe, er Bosch Compress 7000i AW et godt valg. Den fungerer optimalt til helårshuse og leverer både varme til de enkelte rum samt varmt brugsvand. Du skal blot være OBS på, at varmepumpen kræver vandbårne radiatorer og/eller gulvvarme, ligesom der både skal være plads til en ude- og indedel.
Varmepumpen indgår i en lang række oversigter, hvor den betegnes som en af markedets bedste, bl.a. på Varmepumpetesten.dk, ligesom den over flere år har figureret på Energistyrelsens oversigt over officielt testede varmepumper. I og med at Teknologisk Institut har været inde over oversigten af varmepumpen, har de forskellige specifikationer fået et officielt kvalitetsstempel.
Bosch Compress 7000i AW udmærker sig ved at have en høj SCOP-værdi – den udleder næsten 5 gange så meget energi, som den forbruger, ligesom den gør brug af en støjsvag lydteknologi. Den intelligente software justerer indstillingerne, så du får en meget energieffektiv opvarmning. Det er også muligt at gøre brug af den tilhørende app, og varmepumpen er endvidere kendt for at være meget brugervenlig. Den er ligeledes meget modstandsdygtig over for de nordiske vejrforhold.
Vil du hellere betale et mindre beløb hver måned? Få et tilbud på en varmepumpe på abonnement her
Udvalgte specifikationer
Høj virkningsgrad
Testet af Teknologisk Institut
Udleder næsten 5 gange så meget energi, som den forbruger
Luft til vand-varmepumper er generelt en dyrere løsning
Kræver vandbårne radiatorer og/eller gulvvarme
Giver mindre varme i de koldeste perioder af året
Apollo 12000 er en luft til luft-varmepumpe, og det er både en energivenlig og prisvenlig løsning. Generelt er luft til luft-varmepumper et billigere alternativ end luft til vand-varmepumper. De bliver dog oftest benyttet som en supplerende varmekilde til mindre helårshuse eller fritidshuse. Du kan således med fordel kombinere eksempelvis en brændeovn med en luft til luft-varmepumpe.
Apollo 12000-modellen har været særligt populær, da den har en høj virkningsgrad til prisen.
Noget af det, mange glemmer, er, at en del varmepumper både kan anvendes til opvarmning og køling. Det gælder også for Apollo 12000. Den er samtidig meget modstandsdygtig over for det nordiske klima – den kan klare temperaturer ned til -25 °C. Det er et stort plus, da flere luft til luft-varmepumper netop kan have problemer med et mere hårdt klima. Andre plusser tæller en god energimærkning, affugtningsfunktion samt HD-filtre, der bortfiltrerer luften for støvpartikler.
Udvalgte specifikationer
Leder du efter et billigere alternativ? Få et tilbud på en varmepumpe på abonnement
Billigere alternativ til luft til vand-varmepumper
Kan både bruges til at afkøle og varme op
Har høj virkningsgrad ifht. prisen
Bruges ofte som supplement til andre varmekilder, selv i små helårshuse og fritidshuse
Kræver mere vedligeholdelse end andre typer varmepumper
Indendørsdelen fylder en del
Metro Therm Metroair I er et af de populære valg inden for kategorien luft til vand-varmepumper. Den har bl.a. toppet Energistyrelsens varmepumpeliste, hvilket vidner om den høje kvalitet. Kernen i varmepumpens funktion er den frekvensstyrede kompressor, som er særligt effektiv. Den store energieffektivitet er en af de ting, der har bragt Metro Therm Metroair I helt til tops. SCOP-værdien ligger på 4,8 – eller endnu højere, alt efter vilkårene.
Andre plusser tæller den store modstandsdygtighed over for de nordiske forhold. Fremløbstemperaturen på vandet ligger typisk på 63 °C ved -25 °C. Metro Therm Metroair kan dække varmebehov i boligen i intervallet 2,5–16 kW og er udviklet til vandbårne varmeanlæg.
Udvalgte specifikationer
Frekvensstyret kompressor
Leverer en god ydelse under meget kolde forhold
Er særlig effektiv
Dyr
Udendørsdelen larmer lidt
Indendørsdelen tager plads
Panasonic fortjener bestemt også en plads i denne gennemgang, da de sammen med Bosch er et af de mere prominente mærker på dagens marked for varmepumper. Panasonic står med HZ Flagship-serien bag nogle af de bedst sælgende varmepumper på det nordiske marked, særligt inden for luft til luft-varmepumper.
Luft til luft-varmepumpen HZ25WKE har energimærkningen A+++ og fungerer således som en meget effektiv varmekilde. Den er også kendetegnet ved at have specialfunktioner som luftrensningssystemet Nanoe™ X, alarmsystemet Intelligent Assistance samt forskellige timerfunktioner og indstillingsmuligheder. Varmepumpen fungerer både til opvarmning og køling, og den gør her brug af det nyskabende kølemiddel R32 – et meget miljøvenligt alternativ.
Udvalgte specifikationer
Bestsellerprodukt i Norden
God energimærkning
Bruger det nyskabende kølemiddel R32
Er i flere tilfælde bedst egnet som en supplerende varmekilde
Fungerer ikke så godt i huse med flere små rum
Den udvendige del støjer lidt
Bosch er og bliver et af topmærkerne inden for varmepumper, og med modellen Bosch Compress 7001i LWF har vi fat på en såkaldt jordvarmepumpe. Vi vil dog i den forbindelse gerne fremhæve hele Compress 7001i-serien, da den er en af topscorerne inden for kategorien, bl.a. hos Test.no, hvor scoren ligger på 69 ud af 100. Compress-serien fås både med og uden varmtvandsbeholder. Pumperne kan endvidere fås i flere smarte designs.
Med en SCOP-værdi på 4,10-5,33 samt en energimærkning på A+++ får du en særdeles effektiv varmekilde, der ligeledes er forholdsvis lydsvag. En jordvarmepumpe bygger populært sagt på solcelleenergi, da den udnytter solens opvarmning af jorden og transformerer den til en effektiv varmekilde. Det sker via frostsikre slanger, der lægges ned i jorden og en indendørs varmepumpedel. Jordvarmepumper er særdeles vedligeholdelsesvenlige, da de ikke skal fyldes op med væsker. De kræver reelt set blot et årligt eftersyn. Omvendt er de også dyre at anlægge, og de kræver et større jordareal.
Udvalgte specifikationer
Effektiv løsning – udnytter solens energi
Vedligeholdelsesvenlig løsning
Forskellige design at vælge mellem
Dyr løsning
Effekten kan afhænge af jordens beskaffenhed
Ikke velegnet til huse med en dårlig isolering
En komplet installation af varmepumpens forskellige dele kan hurtigt løbe op i en udskrivning på omkring 100.000 kroner. Overvej derfor finansieringsdelen. Husk også, at du ofte kan søge energitilskud før dit køb, da en varmepumpe tæller som en energiforbedring af boligen. Tænk nøje over, om du i samme ombæring bør lave andre energiforbedringer (utætte vinduer og lign.), så du får fuld udbytte af varmepumpen. Nogle radiatorer skal muligvis også være store nok til at kunne håndtere den nye varmekilde.
Der findes flere forskellige typer varmepumper, så gennemlæs grundigt, hvad de forskellige modeller har af fordele og ulemper. En populær variant er luft til vand-varmepumpen samt den lidt billigere luft til luft-varmepumpe, men også jordvarmeanlæg vinder indpas i højere og højere grad.
Varmepumpen består af både en ude- og indedel, og rørføringen skal helst være minimal mellem de to enheder. Overvej derfor grundigt placeringen. Husk også, at udedelen ofte kan afgive en del støj, så tænk på naboerne. Du kan eventuelt vælge en afskærmning – både af praktiske og mere æstetiske årsager.
Varmepumpers virkningsgrad defineres bl.a. med en SCOP-værdi – den fortæller, hvor mange gange mere energi varmepumpen udleder end den elektriske energi, den bruger. Det er således en fordel at gå efter en høj SCOP-værdi. Hold også gerne dette op mod energimærkningen.
Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.
Varmepumpetesten er en hjemmeside, der laver tests af varmepumper, giver råd og vejleder samt lære deres læsere om fordelene ved varmepumper. De har et bredt kartotek af information om forskellige varmepumper samt et stort videnskatalog, der kan lære dig om varmepumper. Derudover har de selvfølgelig også lavet en del oversigter af forskellige varmepumper.
Oversigten er sidst opdateret d. 11 februar 2020.
Læs hele testen her.
På SparEnergi.dk får du opdateret information om energiforbrug og energiløsninger i hjemmet, på arbejdspladsen og i det offentlige. Du finder værktøjer, der kan hjælpe dig med at spare energi, og tjeklister, beregnere og produktlister til både el og varme. Sparenergi har en liste over varmepumper.
Læs hele listen her.
Test.no er en norsk formidler af guides af produkter. De indsamler deres data og guideresultater fra en lang række eksterne testdomæner. Hos test.no findes information om køkkenudstyr, boligtilbehør og meget mere.
Læs hele testen her.
Du kan spare op til 50% af varmeregningen ved f.eks. at erstatte oliefyret med den mere miljøvenlige varmepumpe – og du gør udelukkende brug af naturens egne ressourcer, såsom luft eller jordvarme. Samtidig kan du få tilskud fra staten, da der er tale om en energiforbedring. Så det er en grøn løsning, der tjener sig selv ind over tid.
Det er ikke usædvanligt, at en komplet installation af varmepumpeanlægget kan løbe op i 100.000 kroner – eller mere. Du kan dog søge energitilskud.
Flere af de store aktører som Bosch og Panasonic har meldt sig i kampen om at producere de bedste varmepumper. Et af produkterne er Bosch Compress-modellerne.
De fleste varmepumper koster mange penge i indkøb og opsætning. Men du kan gøre udgiften mere overkommelig ved at vælge en varmepumpe på abonnement.
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her