De 7 bedste værtindegaver

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

værtindegaver

Her er 7 af de bedste værtindegaver

Senest opdateret 19/06/2023

Hvis du er inviteret til middagsselskab i et privat hjem, er det en god skik at medbringe en værtindegave. Det er dels en tak for invitationen og dels en tak for den tid, værten/værtinden har tilbragt i køkkenet med at tilberede maden.

Værtindegaver kan være en svær størrelse – for du har ingen ønskeseddel at gå efter. Ofte ender det med klassiske valg som blomster, vin og chokolade. Det er der intet galt med – men måske ønsker du af og til at overraske værtinden med en gave, der skiller sig ud – særligt, hvis du kender værtinden godt og derfor vil lægge lidt ekstra kærlighed i gave valget.    

Vi har fundet gode værtindegaver, som ligger inden for en prisvenlig ramme – men som stadig vil vække begejstring hos modtageren.

Living Flowers

Living Flowers
Prissammenligning

Living Flowers – klassisk blomsterbuket med et twist

Vil du gerne holde dig til de mere klassiske værtindegaver såsom blomster? Så kan du med fordel overveje en af de bæredygtige buketter fra Living Flowers, der holder i 6 måneder – uden du skal sætte dem i vand.

Blomsterne plukkes, når de står i en flot vækst. Derefter får de lov til at stå i vand med en bionedbrydelig nektar, der stopper den biologiske aldringsproces. Herefter bliver de bundet til buketter – og modtageren kan have glæde af dem i 6 måneder eller mere.

Det er et langt mere bæredygtigt valg end at smide blomsterbuketten ud efter en uges tid. Buketterne fra Living Flowers er ikke meget dyrere end de traditionelle buketter.

 • Flotte buketter

 • Bæredygtige

 • Kan pynte ethvert hjem i 6 måneder eller mere

 • Det er ikke alle, der kan lide blomster

 • Kan dufte meget kraftigt

 • De holder måske for længe ift variation

Swirl vase

Swirl-vase
Prissammenligning

Swirl vase

Hvis værtinden/værten er kendt for at arrangere en del selskaber, modtager vedkommende sikkert også ofte blomsterbuketter. Du kan her vælge at skille dig ud ved at forære en vase som værtindegave – det er en super funktionel gave, som også nemt kan fungere som en indretningsdetalje. Det er derfor også en ting, modtageren kan have stående som et kært minde.

Swir -vaserne fra det danske designerbrand Specktrum er super populære, og du kan vælge mellem en lang række farver.

Specktrum har slået sig op på affordable luxury, og deres designprodukter er et godt valg af værtindegave.

 • Er funktionel

 • Skiller sig ud fra andre klassiske værtindegaver

 • Ikke sikkert, den passer til værtindens stil

 • I den dyre ende

Træfigurer fra Spring Copenhagen

Træfigur fra Spring Copenhagen
Prissammenligning

Træfigur fra Spring Copenhagen – til ham/hende, der elsker nips

Hvis aftenens vært er vild med nips, er der rig mulighed for at finde en sød gave, der kan gøre hjemmet endnu mere hyggeligt.

Træfigurerne fra Spring Copenhagen er eftertragtede, og kollektionen spænder bredt – både når det kommer til designs og priser. Du kan f.eks. finde alt fra søde dyrefigurer til charmerende hjerteskåle.

 • Sød, personlig gave

 • Nemt at finde noget, der passer til værten

 • Kan blive dyrt

 • Værtinden synes ikke nødvendigvis om dit valg af dyr

Luksusbrunch til parret

Gavekort til brunch
Prissammenligning

Luksusbrunch til parret

Skal du besøge et af kæresteparrene i omgangskredsen, kan du passende gå efter en oplevelsesgave. En luksusbrunch er et attraktivt valg og et godt afsæt til en skøn kærestedag.

Køber du et gavekort til luksusbrunch online, kan parret typisk selv vælge spisested og dato. Måske falder det sammen med en bestemt anledning, såsom en årsdag.

 • Gode muligheder for værten selv at vælge

 • Værten har ofte lang tid til at planlægge, hvornår det skal bruges

 • Et godt alternativ til en materiel gave

 • Folk kan glemme, at de har fået gavekortet

 • Det er ikke sikkert, der er en restaurant på listen, værten vil spise på

 • Værten vil vide, hvor mange penge du har brugt på gaven

Flødebollekursus

flødebollekursus
Prissammenligning

Flødebollekursus

Har din veninde inviteret dig til en 3-retters menu? Så kan du sige tak for invitationen ved at medbringe et gavekort til et flødebollekursus.

Det er en kærlig gestus, hvor du understreger over for din veninde, at du gerne vil tilbringe endnu mere tid sammen med hende. Det er samtidig super sjovt at lave flødeboller, da det kan bringe de fleste på glatis – så der venter helt sikkert en masse billige grin, når flødebollerne skal formes og overtrækkes med chokolade.

 • En kærlig gestus

 • Hvis værten nemt bliver sur, er det ikke nødvendigvis den bedste idé

Selskabsspil

Last Man Standing
Prissammenligning

Selskabsspil – sæt gang i festen

Selskabsspil kan være den perfekte værtindegave – især hvis I er en større gruppe venner, der skal mødes, og feststemningen skal have et løft. Du kan efterhånden finde en lang række sjove selskabsspil, der passer til fester.

Hvis du ved, at værten/værtinden er frisk på en udfordring, er et spil som Chili Klaus’ Last Man Standing et oplagt valg. Hvem kommer ubesejret igennem prøvesmagningen af de forskellige chilikugler – og hvem må kapitulere?

 • Kan bruges til aftenens selskab

 • Spillet kan kun spilles så længe, der er chilikugler

Personlig plakat

Personlig plakat
Prissammenligning

Personlige fotogaver – væk liv i minderne

Hvis du har lidt ekstra tid til at planlægge valget af din værtindegave, kan du eventuelt tage et grundigt kig på smartphonen og finde en række gode billeder. Brug dem til at sammensætte en personlig plakat til modtageren. Det kan være alt fra feriebilleder til venindebilleder m.m.
De personlige plakater kan fås i en række designs, hvor der er plads til alt fra 4 til 260 billeder – og du får eksperthjælp til at placere dem i et passende setup.

Er du ikke så meget til plakater, kan du kaste dig ud i forskellige fotogaver. Det kunne f.eks. være et smykkeskrin med eget foto. Er du på vej over til din søster for at nyde en god middag med hele familien, kan du overraske positivt med smykkeskrinet, der bliver prydet af et personligt fotominde fra en god familieferie – du bestemmer naturligvis selv motivet.

Det er i øvrigt også en god gave til hende, der netop er flyttet  – og som derfor gerne vil omgive sig med personlige indretningsdetaljer, der får hjemmet til at føles mere personligt.

 • En personlig gave

 • Kan være sjov at lave

 • Kan være tidskrævende

 • Kan blive dyr

Gode overvejelser inden valg af værtindegave      

Anledning

Vurdér, hvornår det er passende at give en værtindegave. Er du inviteret til en større fødselsdagsfest eller en hurtig kop kaffe hos naboen, er en værtindegave ikke en nødvendighed. Er du derimod inviteret til middag hos venner eller naboer, er det god takt og tone at medbringe en passende værtsgave.

Pris

Du skal være meget opmærksom på, at prisen på værtindegaven ikke må ”overstråle” arrangementet. Medbringer du en alt for dyr gave, kan du sætte værten/værtinden i forlegenhed. En værtindegave bør altid være en sød og uforpligtende betænksomheds gave. Ofte koster den et par hundrede kroner, alt efter om du giver gaven på egen hånd eller går sammen med andre gæster.   

Modtager

En god værtindegave tager udgangspunkt i modtagerens interesser. Er vedkommende eksempelvis vild med at bage, kan det være en sød tanke at medbringe et sæt med bageartikler eller en ny bagebog.

Find mere inspiration i de øvrige gaveguides

Skal du finde den perfekte gave? Vi har gaveguides til alle anledninger:

FAQ

Hvad er en god værtindegave?

Klassiske valg er blomster, chokolade og vin, da det ofte sigter mod en bred gruppe af modtagere. En god værtindegave bør dog altid tage udgangspunkt i modtagerens interesser og personlighed. Så mere personlige gaver er det gode valg.

Hvad koster en værtindegave?

Ofte koster den et par hundrede kroner. Pas på med ikke at købe alt for dyre værtindegaver, da det kan sætte værten/værtinden i forlegenhed. Værtindegaver er ment som en lille opmærksomhed – og må ikke sammenlignes med fødselsdagsgaver m.v.

Hvornår skal man give en værtindegave?

Værtindegaver er ikke et krav, men en god skik, hvis du bliver inviteret til et middagsselskab i privat hjem, hvor værtinden/værten serverer både middag og drikkevarer. Du bør ikke medbringe værtindegaver til uformelle nabosammenkomster samt fødselsdagsselskaber i selskabslokaler.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her