Stort overblik: De bedste tårnventilatorer på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

tårnventilator

Hold en behagelig temperatur med en effektiv tårnventilator

Senest opdateret 28/06/2023

Stigende temperaturer og varme sommerdage leder mange danskere til at søge måder at køle sig ned på. Når man ikke kan spise is direkte fra fryseren hele dagen, må man finde på alternativer, der kan køle en ned. Og her er en tårnventilator som sendt fra himmelen!

Ejer du ikke en tårnventilator, er det på tide at få anskaffet en. Det gør det både nemmere at holde de varme dage ud, og det hjælper dig med at få en bedre søvn på de varme nætter, hvor temperaturen ikke falder under de 20 grader. Varmen kan også ødelægge din koncentration; den gør dig træt og kan også resulterer i ondt i hovedet. 

Hvad er en tårnventilator?

En tårnventilator er en søjleformet ventilator, der er bygget op i højden, og dermed ligner et tårn. De kan også betegnes som gulvventilatorer, hvis de står på gulvet.

Fordelen ved en tårnventilator er, at den cylindriske form spreder luften ud fra et bredere område, end de klassiske runde ventilatorer. Dertil drejer de fleste tårnventilatorer også fra side til side. Og sætter du den i hjørnet af et rum, vil du blive glædeligt overrasket over, hvor stort et område den rent faktisk kan dække.

Tårnventilatorer er ofte nemme at rykke rundt på, så du kan tage den med dig ind i de rum, du benytter, så du kan nyde lidt aflast fra sommervarmen, hvor end du befinder dig.

Mange af de tårnventilatorer, der er på markedet kan også enten køle eller varme luften op, og der er sågar nogle af dem, der renser luften.

Gode steder at købe tårnventilatorer

Elgiganten-logo

Elgiganten

✅ Kæmpe udvalg
✅ Prismatch
✅ Op til 30 dages returret
Aveksperten-logo

AvXperten

✅ Kæmpe udvalg
✅ Hurtig levering
✅ 60 dages returret

Metoden bag overblikket over tårnventilatorer

Vores overblik er baseret på sammenligninger af tårnventilatorer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste tårnventilatorer .

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte tårnventilatorer til forskellige behov.

Dyson Cool AM07

Dyson Cool AM07

Premiumvalget

Dyson Cool AM07

Toppen af poppen af poppen, creme de la creme; det er hvad du får, når du investerer i denne tårnventilator fra Dyson. Og vi mener investerer, fordi dette er en tårnventilator, der bliver ved med at give. Den koster dog mere end mange af sine konkurrenter, men du får til gengæld også masser af kvalitet for skillingen.

Dyson AM07 er let at få op og køre, har et unik og innovativt designkraftfuld luftcirkulation, og så vejer den ikke så meget, så du kan nemt tage den med dig fra rum til rum.

Med en højde på 100 cm og 19 cm i bredden, og et sølvfarvet elegant ellipseformet design får du en tårnventilator, som rent faktisk ser godt ud. 

Denne verdensklasse tårnventilator har selvfølgelig også verdensklasse teknologi, hvor den benytter sig af Dysons revolutionerende, bladeløse teknologiAir Multiplikator. Dertil har den 10 forskellige luftstyrke-indstillinger at vælge imellem. 

Tårnventilatoren oscillerer(drejer fra side til side), så du kan stille den i hjørnet af rummet og blive overrasket over, hvor meget af rummet vil blive ramt af den kølende luft. Ved hjælp af denne teknologi spreder tårnventilatoren en jævn og uafbrudt luftstrøm ud og køler dig ned på bedste manér.

Dyson AM07 har en række egenskaber, som du ikke får med andre tårnventilatorer. Den har en masse indstillinger og funktioner, som f.eks. Smart Timer, så du kan indstille den efter behov; hvis du f.eks. gerne vil have, at den slukker i løbet af natten. Dertil følger der også en fjernbetjening, så du kan betjene apparatet på afstand.

Et vidunder som denne udmærker sig selvfølgelig også ved at være støjsvag. Du kan sagtens falde i søvn gennem lyden fra den, og den har bl.a. også fået Quiet Markder kun bliver givet til produkter, der ikke larmer.

Afslutningsvis er denne tårnventilator også sikker at have stående fremme. Da den ikke har nogen blade, så skal du ikke være bange for at børnene eller kæledyrene kommer til skade. Og så fjerner den allergerner fra luften via. et HEPA-filter.

Disse parametre har været grundlaget for, at den danske testside Bomagasinet.dk har kåret tårnventilatoren Dyson Cool AM07 til bedste ventilator.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 100 cm.
 • Vægt: 2.85 kg.
 • Støjniveau(dB): 64 dB
 • Støjsvag

 • Fordeler luften jævnt i hele rummet

 • I den dyre ende

 • Det minimalistiske design falder ikke i alles smag

Clatronic Tower Fan T-FLow 3546

Clatronic Tower Fan T-FLow 3546

Clatronic Tower Fan T-FLow 3546

Clatronic Tower Fan T-Low er ikke Dyson eller Honeywell, og det er noget der ses på designet, men den giver de kendte mærker kamp til stregen. Med 3 luftstyrke-indstillinger og 75 graders oscillation er du sikker på at blive kølet ned på varme sommerdage og nætter.

Med et enkelt, slankt design i hvid eller sort farve og en højde på 76 cm. får du en diskret tårnventilator. Den er lidt lidt mindre end sine konkurrenter, så du hvis du leder efter en gulvventilator, der er nem at overse, så er det Clatronic Tower Fan, du skal vælge. 

Selvom den er lidt mindre end sine konkurrenter, så har den stadig et forholdsvis stort blæseelement, hvorfra luften bliver pustet ud. Og sammen med sin oscillation på 75 grader, kan du trygt stille den i hjørnet af et rum og forvente god afkøling i det meste af rummet – såfremt, der ikke er noget, der står i vejen.

Du styrer den fra det brugervenlige kontrolpanel på toppen af apparatet. Her har du tre luftstyrke indstillinger at vælge mellem, hvoraf en af dem er nattetilstand, der har et støjniveau på 58 dB. Dertil kan du også indstille en timer på op til 120 minutter, hvorefter den slår fra.

Denne tårnventilator har også en god fod, der gør, at den står sikkert på gulvet. Hvad angår sikkerhed, er den svær at vælte, og det bliver svært for børn og kæledyr at komme til skade.

Du får en solid tårnventilator for en overkommelig sum af 300 kr, som virker, gør præcis, hvad den skal, er sikker og har et diskret udseende. Disse egenskaber og faktorer ligger grundlag for, hvorfor Forbrugsguiden.dk har valgt at fremhæve denne tårnventilator i deres test.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 76 cm 
 • Vægt: 2.2 kg
 • Støjniveau(dB): 58 dB
 • 75 graders oscillation (drej)

 • Fordeler luften jævnt i hele rummet

 • Billig

 • Ikke så mange luftstyrke-indstillinger

 • Timer kan kun indstilles op til 120 minutter

 • Renser ikke luften for allergener

Honeywell QuietSet Tower

Honeywell QuietSet Tower HYF290

Honeywell QuietSet Tower

Hvis du leder efter en støjsvag tårnventilator, der kan køle dig af, uden at du bliver distraheret af lyden og kan sove behageligt natten igennem? Så er det Honey Well QuietSet Tower, du skal vælge.

Honey Well tårnventilatoren har 8 forskellige luftstyrker, der spænder fra sleep, til white noise og helt op til power cool – så der er nok at vælge mellem! Og du får tilmed en tårnventilator med fjernbetjening til, så du kan sidde behageligt og skifte luftstyrke, uden at du skal op fra sofaen. Fjernbetjeningen kan dog kun tænde og slukke samt styre luftstyrken og oscillationen.

Resten af funktionerne skal du manøvrere fra det brugervenlige kontrolpanel på toppen af apparatet. En af disse funktioner er en timer-funktion, der gør, at du kan få tårnventilatoren til at slå fra på et bestemt tidspunkt om natten. Du kan indstille timerne på 1, 2, 4 og 8 timer. En anden funktion er lysstyrke på kontrolpanelet, som har 5 forskellige indstillinger.

Ventilatoren er lavet i et slankt design og kommer i en sort farve, og så har den en stabil fod at stå på, så den kan også anvendes som gulvventilator. Og du kan med fordel placere den i hjørnet af et rum, da den har 80 grader oscillation, der gør, at den kølige luft kan afkøle et stort areal.

Du får med denne tårnventilator fra Honey Well en rigtig god ventilator til pengene. Ikke nok med, at den har en god mængde luftstyrker, så er den også ret lydsvag.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 101.6 cm. 
 • Vægt: 4.3 kg.
 • Støjniveau(dB): 53
 • 80 graders oscillation (drej)

 • Støjsvag

 • Køler godt

 • Renser ikke luften for allergener

 • Vejer forholdsvis meget

 • Fjernbetjeningen kan kun styre nogle af funktionerne

 Det bør du overveje, før du køber en tårnventilator

Der er sket meget på ventilator markedet de senere år, hvad angår teknologi. I gamle dage var det hovedsageligt de runde ventilatorer og luft ventilatorer, man så på markedet. Men de nyopfundne tårnventilatorer er meget nemmere at rykke rundt på, hvilket gør tårnventilatorerne meget mere funktionel. Man er ikke længere begrænset til kun at kunne blive kølet ned, der hvor den sidder i loftet. Man kan nemlig bare tage den med sig fra rum til rum og stille den der, hvor den giver mest mening.

Generelle fordele ved en tårnventilator

Med en tårnventilator får du et formidabelt flow af luft i en lille pakke. De oscillerer (drejer) ofte op til 90 grader. Og de kan ofte stå de fleste steder, fordi de ikke tager så meget plads, som traditionelle runde ventilatorer. Dertil er de ofte også mere sikre for børn og kæledyr, da det er svært at stikke fingrene ind til der, hvor bladene sidder. Og så er det også vigtigt at sige, at mange af de nyere, mere avancerede tårnventilatorer slet ikke benytter sig af blade mere

En tårnventilator larmer heller ikke så meget, som deres traditionelle modparter. De er nemlig designet til at lave så lidt lyd som muligt og samtidig sprede så meget meget luft som muligt. Den høje form gør også, at den kan sprede luft fra et større areal og på flere niveauer – ofte næsten ligeså stort et område som den er høj.

Hvor stort et område har du brug for at afkøle?

Hvis du har et stort rum, er det en god idé at vælge en tårnventilator, der kan generer mere kraft, og som har flere luftstyrke-indstillings muligheder. Da de fleste tårnventilatorer oscilerer, har de som grundsten i deres køleevne, rimelig gode forudsætninger for at afkøle et stort område. Men der er forskel, og hvis den primært skal bruges i mindre rum, kan du måske købe en mindre udgave.

Størrelse

Størrelsen har også noget med udseendet at gøre. Så er du ikke fan af udseendet på de fleste tårnventilatorer, kan det være du skal vælge en mindre én, så den ikke er ligeså iøjnefaldende. Dertil kommer der mange forskellige designs, hvor Dyson nok skiller sig mest ud – eller måske mindst? 

Skal du rykke rundt på den?

Der er også forskel på vægten, og om tårnventilatoren kommer med et håndtag, der gør den nemmere at flytte. Så ved du på forhånd, at du kommer til at rykke på den, kan det være en god idé at kigge på vægten, og om den har et håndtag, der hjælper, når du skal flytte den fra rum til rum.

Er den nem at bruge, og hvilke funktioner har den?

De fleste tårnventilatorer er som udgangspunkt nemme at bruge. Men der er nogen tårnventilatorer, der kommer med nogle egenskaber og indstillinger, der kan gøre livet med dem nemmere.

 • Fjernbetjening, så du kan styre den fra afstand
 • Få indstillinger, der f.eks. kun indebærer styrke og oscillation
 • Timer, så du kan indstille, hvornår på natten den skal slukke
 • Rensning af luften, som gør livet som astmatiker eller allergiker nemmere

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Bomagasinet.dk

Bomagasinet er et online forbrugermagasin med anmeldelser og tests. 

Anmeldelserne er lavet på baggrund af stor dataindsamling og research, samt gennemgang af brugeranmeldelser og specifikationer.

Du kan læse hele test-guiden fra Bomagasinet her

Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk er et online forbrugermagasin, der vil inspirere læserne. 

Du kan læse hele testen fra forbrugsguiden.dk her

Bedsteitest.dk

Bedsteitest.dk er en dansk hjemmeside, der tester forskellige produkter og bedømmer dem ud fra en lang række parametre.

Du kan læse hele teksten på bedsteitest.dk her

FAQ

Hvordan virker en tårnventilator?

De klassiske gulvventilatorer står ofte på et stativ og tager mere plads i rummet. En tårnventilator derimod har et højt smalt kabinet, hvor der kommer luftstrøm ud fra hele dens højde.

Det vil sige at du får luft ud fra et størrer areal end almindelige gulvventilatorer, men fra et mindre areal. En tårnventilator oscillerer (drejer) også fra side til side, hvilket også gør, at de afdækker et størrer område med kold luft.

Luften bliver presset lodret op af bladene inden i kabinettet på en tårnventilator og blive skudt ud af udgangen på kabinettet.

Hvilken tårnventilator skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge en tårnventilator, da der er ret mange på markedet. Men du skal vælge den, der passer bedst til dine behov. Vi håber vores test ovenover har hjulpet lidt.

Men nogle ting, der er værd at tænke over er:

– Hvor stort et område har du brug for bliver kølet ned?
– Skal du rykke rundt på den? Så bør du tænke over vægt
– Vil du gerne kunne styre den på afstand med en fjernbetjening?
– Vil du gerne have en der kan sættes timer på?
– Har du brug for en tårnventilator, der også renser luften?
– Er designet vigtigt for dig?

Er en Dyson tårnventilator pengene værd?

Ja, de er bestemt pengene værd. Ikke nok med, at de har rigtig mange luftstyrke indstillinger, så er de også forholdsvis lydssvage ift, hvor meget kraft de kan generere. Derudover kan de også opfange og registrere allergener og forurenede stoffer, så du får en bedre luftkvalitet i dit hjem. Dertil er der også nogle Dyson tårnventilatorer, der kan køle og opvarme luften.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her