Stort overblik: Find her de 4 bedste studentergaver

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

studentergaver

Her er oplagte studentergaver

Senest opdateret 17/01/2023

Den danske sommer er lig med glade studenter, der danser rundt med deres velfortjente studenterhuer på gader og stræder på vej mod et nyt kapitel i livet. Men først venter studenterkørsel, -festerne og studentergaverne.

Er du i tvivl om, hvilken gave du skal vælge til den nybagte student? Studentergaver er ikke omfattet af så mange faste regler, så du kan både vælge den type gave, der bringer lykke her og nu eller den gave, der med stor sandsynlighed følger studenten gennem hele livet.

Vi har her samlet 4 gode gaveideer til studentergaver i forskellige prisklasser.   

Klassikeren

kay bojesen abe mini teak

Klassikeren – søde designerfigurer med et personligt twist

Har du bare én gang bevæget dig ind i en isenkræmmerbutik, har du sikkert også allerede lagt mærke til de mange letgenkendelige og søde designfigurer fra bl.a. Kay Bojesen som sangfuglen eller aben. De er elskede klassikere, der er populære gavevalg ved såvel fødselsdage som bryllupper og studenterfester.

Den store fordel er, at det er den type gave, der kan følge studenten livet igennem – som et kærligt minde. Vil du gøre gaven ekstra personlig, kan du med fordel vælge at få den indgraveret. 

  • Tidløs gave, der kan følge studenten gennem hele livet

  • Tænk på indgraverede gaver ikke kan byttes, så vær sikker på, at gaven falder i modtagerens smag.

Design din egen studenterplakat

sudentbilled 1
Prissammenligning

Design din egen studenterplakat – gør hjemmet mere personligt

Har du gået i klasse med den nybagte student? Så ved du sikkert også, om der har været mange gode fester gennem de seneste tre år. Scroll gennem telefonens galleri, og find de bedste snapshots fra de sjove dage i studentertiden. Det behøver naturligvis ikke være fra fester, men kan også være fra studieture, den daglige gang på gymnasiet eller andre mindeværdige stunder.   

Design herefter din egen studenterplakat. Du kan kombinere den med Dialægts særlige studenterplakater eller en af de klassiske citatplakater. Du ved sikkert bedst, hvad der passer perfekt til gavemodtageren.

En studenterplakat med egne fotos er en meget personlig gave og vil helt sikkert vække stor begejstring hos modtageren. Det er en af de ting, der kan være med til at gøre det kommende hjem langt mere personligt.

  • God gaveide, der er med til at gøre det kommende kollegieværelse eller den første lejlighed langt mere personlig

  • Det kan kræve lidt ekstra tid at finde og udvælge de helt rigtige billeder/citater til plakaten – husk også at beregne fragttid

Oplevelsesgaver og gavekort

Oplevelsesgaver
Prissammenligning

Oplevelsesgaver og gavekort – perfekte til den eventyrlystne type

Studentertiden skal gerne være en sjov tid med en række sjove oplevelser, som studenten kan se tilbage på med stor taknemmelighed. Ved du allerede på forhånd, at studenten sætter mere pris på spændende og overraskende oplevelser end nipsting, bør du måske kigge i retning af en oplevelsesgave eller alternativt et gavekort.

Oplevelsesgaver kan være alt fra ture i en sportsvogn til bridgewalking, helikopterture eller en spadag med veninderne, hvor I måske også skal prøve at nå at lave jeres egne smykker. Det kan også være, at den nybagte student får smag for bartenderjobbet med oplevelser som cocktailsmagning.
En anden populær gaveide inden for kategorien er et gavekort. Det kan både være til magasiner, som studenten elsker, til streamningtjenester, de kan benytte sig af i fritiden, eller eventuelt et gavekort til en af sommerens festivaler.

Find din oplevelsesgave her

  • Stort udvalg af forskellige produktkategorier, der passer til en stor gruppe af modtagere

  • Nogle af de lidt mere eksklusive oplevelser kan koste op til et par tusinde kroner, men fås i alle prisklasser. Nogle oplevelser er også begrænset til særlige geografiske områder

Flyt hjemmefra-sættet

Fiskars Functional Form gryde
Prissammenligning

Efter studentereksamen er de fleste unge mennesker på vej mod et nyt studie, hvilket ofte også er lig med en ny begyndelse i en anden by.

Som studerende kan økonomien være stram, og du kan derfor give den nybagte student lidt starthjælp i form af et praktisk flyt hjemmefra-sæt. Du kan gå på jagt efter krus og glas, lækre salt- og peberkværne eller en skøn gryde fra et af de bedre mærker.

Det gør det lettere for dem at få råd til at flytte hjemmefra – og det er samtidigt et kærligt skub i den retning, hvis forældrene trænger til, at børnene flyver fra reden.

Gode overvejelser inden valg af studentergaver       

Modtager        

Tænk nøje over dit gavevalg – er studenten eksempelvis den festglade type, så passer det måske ikke så godt med nipsting. Her passer det måske bedre med billetter til en festival eller et klassisk lædersmykke.

Er studenten omvendt vild med boligtilbehør og på nippet til at flytte hjemmefra, kan du købe enten praktiske eller personlige ting til boligen. Har du brug for gaveidéer til andre anledninger? Find gaveidéer til enhver højtid, fejring mm. i denne guide.

Pris

Det kan være svært at fastsætte en bestemt pris på gaver til studenter. En enkelt studenterrose eller en mindre buket er passende, hvis du kender vedkommende mindre godt, eller hvis du ikke skal med til studenterfest.

Skal du derimod som familiemedlem eller tæt veninde/ven finde en studentergave til festen, bør du gå en smule op i pris. Det er en god ide at sigte fra 300 kroner og op til de 1000 kroner. Men der er ingen faste regler, så gå med det, der føles mest rigtigt.

FAQ

Hvad skal jeg købe som studentergave?

Der er ret stor valgfrihed. En simpel studenterrose er den typiske gave på dagen for den sidste eksamen, mens du til festen kan købe gaver som studenterfigurer, gavekort, smykker eller et flyt hjemmefra-sæt. Kun fantasien sætter grænsen, men du kan altid bede om en ønskeliste.

Hvad bør studentergaver koste?

Det afhænger meget af omstændighederne. Det er normalt at købe en enkelt studenterrose til en, du vil ønske tillykke med huen på selve eksamensdagen. Skal du med til fest og er nær pårørende til studenten, køber du gerne en lidt dyrere gave; sandsynligvis fra omkring 300 til 1000 kroner.

Hvornår giver man en studentergave?

Du kan både give din studentergave på eksamensdagen, når studenten får overrakt sin studenterhue. Skal du med til studenterfest, foretrækker du muligvis at tage gaven med til festen i stedet. Det er meget almindeligt, at der er et gavebord til selve festen.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her