Stort overblik over mandolinjern på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Bedste mandolinjern

Et mandolinjern kan bruges til meget. Her er nogle af de bedste

Senest opdateret 19/06/2023

Er du træt af at hakke og snitte, og får du ondt i kæberne af at tygge dig igennem (lidt for) groftskårne kålsalater? Ja, så kan et mandolinjern hurtigt blive dit nye yndlingsgear i køkkenet. 

Med et mandolinjern kan du nemt og hurtigt skære frugt og grøntsager i helt tynde, ensartede skiver. Det sparer dig for tid og besvær, hvad enten du skal lave en hurtig agurkesalat eller forkæle gæsterne med hjemmelavede chips.

Teknikken er helt enkel: Du holder et stykke frugt eller en grøntsag med den ene hånd og kører den hen over mandolinjernets skarpe klinge. 

Der findes flere typer og modeller, men overordnet er der to typer mandolinjern: Det håndholdte – og det, der hviler på bordet på et lille ben/bøjle. Til begge slags hører der typisk en “slæde”, som sikrer, at du ikke skærer dig i fingrene. Mandolinjern fås med et forskelligt antal skæreindstillinger, eksempelvis til at lave bølgechips og julienne-strimler. 

Vi anbefaler: Webshops med et stort udvalg af mandolinjern

 • kitchenone-logo

  KitchenOne

   ✔️Kæmpe udvalg
   ✔️E-mærket
   ✔️365 dages fortrydelsesret
 • proshop-logo

  Proshop

   ✔️ Noget for enhver smag
   ✔️ Hurtig levering
   ✔️ Betal med mobilen
 • Coolshop-logo

  Coolshop

   ✔️ Hurtig levering
   ✔️ Pris garanti
   ✔️ Stort udvalg

Metoden bag mandolinjerns oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af mandolinjern fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste mandolinjern. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte mandolinjern til forskellige behov.

OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0

OXO Good Grips Chef's mandolinjern 2.0

OXO Good Grips Chef's mandolinjern 2.0 – enkelt og til en fornuftig pris

Det smukt designede mandolinjern er enkelt, men super funktionelt. Skærebladet er lavet af japansk stål, der skærer let og med stor præcision gennem både blødt og hårdt frugt og grønt. Mandolinjernet kan indstilles til at skære i tre forskellige tykkelser, og du kan også skære fine juliennestrimler, der pynter i enhver salat. 

OXO mandolinjernet er nemt at justere og har skridsikre ben, så mindsker risikoen for at snitte sig i fingrene. Desuden tåler det en tur i opvaskemaskine.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Bredde: 17.8 cm.
 • Længde: 40.6 cm.
 • Smukt design

 • Skæreblad i rustfrit, japansk stål

Microplane

Microplane

Microplane – rigtig godt mandolinjern til prisen

Det håndholdte mandolinjern fra Microplane er nemt at bruge og fylder ikke meget i køkkenskuffen. Det er et “to-i-et-redskab”. Med den ene side af jernet kan du skære tynde skiver af eksempelvis fennikel eller agurk. Den anden side kan bruges som julienne-jern, hvor du kan lave helt fine strimler af eksempelvis citron eller gulerod. 

En tilhørende håndbeskytter sikrer, at du ikke snitter dig i fingrene.

Bomagasinet.dk er vilde med Microplane-madonlinjernet og kårer det til “Redaktionens anbefaling”.

Udvalgte specifikationer

 • Materialer: Silikone, plastik og rustfrit stål
 • Tåler opvaskemaskine: Nej
 • Inklusiv praktisk håndbeskytter

 • Ergonomisk greb, god at holde på

 • “Snitte”-beskytter kan være svær at bruge

 • Få muligheder for at tilpasse skivernes tykkelse

Bron Coucke Du Chef Gourmet

Bron Coucke Du Chef Gourmet

Bron Coucke Du Chef Gourmet – lækker, fransk kvalitet

Mandolinjernet hviler på en bøjle på bordet og er nemt at bruge. Det har flere forskellige skæreblade og kan både lave julienne-strimler, lige og bølgede skiver. Mandolinjernet kan indstilles til at lave skiver i mange forskellige tykkelser på op til 12 milimeter. Det har desuden fire forskellige strimleblade, der kan indstilles til 2,4,7 eller 10 milimeters bredde.

Med et Du Chef Gourmet-mandolinjern får du en høj grad af sikkerhed. Det medfølgende ”håndtag” gør det nemt at bruge mandolinjernet uden at risikere at skære sig i fingrene.

Mandolinjernet er af høj kvalitet og ligger også i den dyre ende prismæssigt.

Udvalgte specifikationer

 • Længde: 40 cm.
 • Bredde:13,5 cm.
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Flere forskellige skæreblade

 • Prisen

GEFU Violi 2.0

GEFU VIOLI 2.0

God til prisen

GEFU Violi 2.0 – God til prisen

Lille, kompakt mandolinjern, der er nemt at bruge. Mandolinjernet er perfekt til det lille køkken, fordi det ikke optager en masse skabsplads, men kan puttes i en skuffe eller hænges på en krog på væggen. Mandolinjernet er fremstillet i rustfrit stål. Det tåler maskinopvask, så man slipper for besværet med at gøre det rent. Mandolinjernet har fem forskellige skivetykkelser og to julienne-skæreblade. Det er et lille mandolinjern og egner sig derfor bedst til mindre grøntsager. Der følger en fingerbeskytter med, så man mindsker risikoen for at snitte sig i fingrene.

GEFU Violi 2.0 bliver kåret “Bedst til prisen” på testsitet bedste10.dk. GEFU VIOLI 2.0 er i det hele taget et populært valg.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Længde: 32,0 cm.
 • Bredde: 8 cm.
 • Kan tåle opvaskemaskine

 • Ikke så effektivt til store grøntsager

De Buyer Ultra

De Buyer Ultra

De Buyer Ultra – sikkerhed fremfor alt

Ønsker du et mandolinjern af ypperste kvalitet, er De Buyer Ultra et rigtig godt bud ifølge sitet bedste10.dk. Mandolinjernet skærer med en super præcision, så alle skiver bliver helt ensartede. Det kan skære skiver og strimler i tre forskellige tykkelser. Skiverne kan skæres både riflede og glatte, og som noget særligt kan De Buer Ultra også skære frugt og grøntsager i fine tern.

Sikkerheden er høj med De Buer Ultra. Fødderne er forsynet med “anti-slip”, så man undgår, at mandolinjernet skrider rundt på køkkenbordet. 

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: rustfrit stål
 • Mål: 14×39 cm.
 • Garanti: 2 år
 • Høj sikkerhed med “anti-slip”-fødder

 • Kan skære firkanter

Værd at overveje inden du køber et mandolinjern

Hvad skal dit mandolinjern kunne?

Dit mandolinjern skal være skarpt og nemt at bruge. Og så er det en fordel, hvis det er nemt at gøre rent. Et godt mandolinjern sparer dig for masser af arbejdstimer i køkkenet og kan bidrage til at style din anretninger med flotte skiver og strimler.

Hvor meget skal du investere?

Et mandolinjern kan hurtig blive dit yndlingsgear i køkkenet, så vælg et af god kvalitet til at starte med. Du kan få et godt mandolinjern til under 500 kroner.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Bomagasinet.dk

Bomagasinet er et online forbrugermagasin, som har til formål at hjælpe læseren til at finde de rette produkter via guides og oversigter.

Bomagasinets anmeldelser er lavet på baggrund af stor dataindsamling og research, samt ekstensiv gennemgang af brugeranmeldelser og specifikationer.

Vi har brugt Bomagasinets test af Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern og Microplane mandolinjern.

Redaktionen på Bomagasinets anbefaling: Microplane Mandolinjern.

Læs hele anmeldelsen fra bomagasinet.dk her

Bedste10.dk

Sitet bedste10.dk er et partnerfinanisieret produkttest-website.Bedste10.dk har analyseret 35 mandolinjern og udvalgt de syv bedste. Sitet kårer GEFU VIOLI 2.0 som “Bedst til prisen”.

Læs hele anmeldelsen fra bedst10.dk her

Bedstitest.dk

Sitet bedstitest.dk har specialiseret sig i produkttests og giver et overblik over, hvilke produkter, de vurderer, er de bedste og til den bedste pris. Bedstitest.dk kårer Microplane mandolinjern som bedst i test.

Læs hele anmeldelsen her

FAQ

Hvad er det bedste mandolinjern?

Der er mange gode mandolinjern. Hvis du ikke har meget plads i dine køkkenskabe, så vælg et lille håndholdt mandolinjern, der ikke fylder så meget. Vi anbefaler Microplane Mandolin, der er nemt og handy og scorer mange stjerner hos brugerne.

Hvad kan jeg lave med et mandolinjern?

Med et mandolinjern kan du skære super tynde skiver af frugt og grøntsager. Det er praktisk, fordi det sparer dig tid i køkkenet, og du kan lynhurtigt skære fine skiver, hvad enten du skal lave agurkesalat, chips, råkost eller noget helt fjerde. En del mandolinjern har også julienne-jern, som du bruger til at skære helt fine strimler af eksempelvis appelsinskræl – perfekt pynt til en dessert eller cocktail.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her