De bedste airtracks: Stor guide og overblik

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Airtrack

Vores guide gør det nemmere for dig at vælge den bedste airtrack til dine behov

Senest opdateret 22/06/2023

Med en airtrack i haven er det intet problem at lege, hoppe og ikke mindst træne for både store og små. Den giver både et bedre afsæt til øvelserne, mens den også beskytter dig og dine kære under landing, så det er både sjovt og sikkert at hoppe rundt.

Du kan få en airtrack, du både kan bruge inde som ude, og der er mange forskellige udgaver, du kan vælge mellem. Derfor skal du også finde den udgave, der både passer til dit behov, men også har den rigtige størrelse.

Vi har udvalgt 10 af de bedste airtracks ifølge eksperterne, så du nemt og bekvemt kan finde lige præcis den udgave, der skal gøre leg og træning ekstra udfordrende og sjovt.

Metoden bag overblikket over airtracks

Vores overblik er baseret på sammenligninger af airtracks fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste airtrack.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte airtracks til forskellige behov.

Abilica AirTrack 5×1.5m

Abilica-AirTrack-5x1.5m

Vores anbefaling

Abilica AirTrack 5×1.5m – vores anbefaling

Abilica er kendt for at lave udstyr og redskaber i god kvalitet, og airtracken er ikke nogen undtagelse. Hos Upfit.dk skriver de blandt andet i deres anmeldelse, at den er lavet med en god konstruktion og i kvalitetsmaterialer. De solide materialer består af et særligt Souble Wall-materiale, der er ekstra forstærket i samlingerne. Det giver en lang levetid.

Også Fitnessnation.dk anbefaler modellen fra Abilica. Den får den højeste bedømmelse blandt de udvalgte modeller i oversigten, hvor den modtager 9,2 ud af 10 mulige point.

Den oppustelige træningsmåtte fra Abilica har et mål på 5×1,5 meter. Der er derfor god plads til at boltre sig og lave forskellige øvelser på de 7,5 m2. Flere personer kan også hoppe rundt på samme tid, fordi det er en større udgave.

Når den er pustet op, har du en 15 cm tyk måtte, der giver en god affjedring og en komfortabel overflade at stå på. Den maksimale vægt på personer er 150 kg, hvilket er højt i forhold til andre modeller. Der følger dog ikke en elektrisk pumpe med.

Du kan tage airtracken med til vandet eller bruge den i swimmingpoolen. Den er nemlig luft- og vandtæt, så den kan bruges både i haven og i vandet.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 5 x 1,5 meter
 • Max vægt: 150 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Solid konstruktion

 • Høj maksimal personvægt på 150 kg

 • Elektrisk pumpe skal købes ved siden af

 • Kræver en del plads

Berg AirTrack Sport 500

Berg-Airtrack-Home-500-cm

Bedste valg til øvede

Berg AirTrack Sport 500 – Bedste valg til øvede

Har du allerede erfaring med at springe og lave gymnastikøvelser på et mellem og højt niveau, skal din airtrack også leve op til dine forventninger. Sport 500 er lavet af brandet Berg, der er kendt for særligt deres trampoliner, men også andet udstyr til gymnastik og spring.

Hos Kondition.dk bliver modellen fra Berg særligt rost for at være både lang og have en god bredde. Den måler 5 meter i længden, så du kan lave selv sammensatte spring, mens bredden på 140 cm sikrer, at du ikke så let ryger ud over kanten.

Udover at være både lang og bred kan måtten også roses for, at den er ekstra tyk. Den måler nemlig 20 cm i højden, når den er fyldt med luft. Det giver mulighed for et bedre afsæt og ikke mindst en blød og komfortabel landing.

Selvom airtracken bliver anbefalet til springgymnaster, kan den ifølge Kondition.dk også fungere optimalt for dig, der spiller fodbold. Det kan give en mere effektiv og udfordrende træning af både skud og løb. Og selv de mindste kan tumle rundt på måtten, når de gerne vil hoppe og springe rundt.

Med velco i enderne kan du nemt sætte en ekstra måtte i forlængelse, hvis du ønsker en endnu længere bane at springe og lave øvelser på.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 5 x 1,4 meter
 • Max vægt: 120 kg
 • Tykkelse: 20 cm
 • Bedste model til øvede

 • Både lang, bred og tyk i forhold til andre modeller

 • Lavere maksimal belastning

 • Høj pris

Nordic Standard Airtrack

Airtrack-Nordic-Standard-Airtrack-6x1m

6 meter lang

Nordic Standard Airtrack – 6 meter lang og til en god pris

Vil du have ekstra længde til spring og øvelser, kan du få Nordic Standard i en ekstra lang udgave på 6 meter med en bredde på 1 meter. Det er en af de længste udgaver i oversigten, og den er derfor oplagt, når øvelser, spring og træning kræver god plads.

Hos Kondition.dk bliver Nordic Standard anbefalet til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men også ønsker mest værdi til pengene. Den bliver anbefalet som en billig airtrack, der samtidigt er funktionel og lavet i gode materialer.

Denne model er fremstillet i både PVC og er lavet med det særlige Double Wall Fabric, der giver en slidstærk overflade.

Med til din Nordic Standard får du både en elektrisk pumpe, der gør det nemt at puste den op, en smart transport- og opbevaringstaske, et sæt til reparation og en god manual. Det er derfor både let at komme i gang med at bruge måtten, mens du kan vedligeholde den let med det medfølgende tilbehør. Når du skal tømme måtten for luft, gør pumpen det også lettere, så det hurtigt er klaret.

Det er dog vigtigt, at du sørger for, at måtten står på en plan flade, der er ryddet for eksempelvis små sten og lignende. Det gælder særligt udenfor, så måtten ikke bliver punkteret eller får skader. Skal du flytte rundt med måtten, kan du gøre det med de to håndtag, der sidder på hver sin side.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 6 x 1 meter
 • Max vægt: 150 kg
 • Tykkelse: 10 cm
 • Sæt med airtrack, elektrisk pumpe, taske og reparationssæt

 • Ekstra lang med 6 meter i længden

 • Ikke egnet til øvede gymnaster og springere

 • Kræver ekstra god plads i længden

My Hood Home airtrack 4 m

My-Hood-Home-Airtrack-4m

Maksimal belastning

My Hood Home airtrack 4 m – høj maksimal belastning på 500 kg

Vil du gerne kunne springe rundt sammen med andre på din airtrack, skal du holde øje med den maksimale belastning. Det er langt fra alle modeller, der kan klare, at flere personer bruger den på samme tid, men det er intet problem med udgaven My hood Home. Den har nemlig en maksimal belastning på 500 kg, der slår alle andre i oversigten, og som både Kondition.dk og Forbrugsguiden.dk anbefaler.

My Hood Home er lavet til at være stærk og solid, så du kan bruge den til at lave alt fra vejrmøller til flikflak indenfor som udenfor. Det er ikke nødvendigt at være i træning, for børn fra 5 år kan uden problem bruge måtten til leg og akrobatiske øvelser. Og du kan også være på måtten og hjælpe, fordi den maksimale belastning er så høj.

Som noget særligt er overfladen på selve måtten fremstillet i DWF, Double Wall Fabric. Det laves med en særlig væveteknik, der giver et godt afsæt og en blødere landing, så du mindsker risikoen for skader.

Vil du sætte andre måtter i forlængelse af My Hood Home, kan det nemt klares med smart velcrolukning i enderne. Du kan både sætte en ekstra måtte i forlængelse, eller du kan sætte en måtte til indspring i enden, hvis du ønsker det.

Oppustningen er let klaret med den medfølgende håndpumpe eller elektriske pumpe, alt efter hvilken størrelse du vælger. Du får også en opbevaringstaske med, hvor måtten kan være, når du ikke bruger den.

My Hood Home er det oplagte valg til den store familie, hvor der er mange, der gerne vil både hoppe, lege og springe på den.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 4 x 1 meter
 • Max vægt: 500 kg
 • Tykkelse: 10 cm
 • Ekstra høj max belastning på 500 kg

 • Pumpe inkluderet

 • Sæt til reparation medfølger ikke

 • Dyrere model

MCU-Sport Airtrack 5x1m

MCU-Sport-Airtrack-4x1.5m

Optimalt afsæt

MCU-Sport Airtrack 5x1m – tykkere træningsmåtte med optimalt afsæt

Hvis du alligevel kunne tænke dig en airtrack, så kan du med MCU-Sport sikre dig både et godt afsæt og en behagelig landing.

MCU-Sport er anbefalet af Kondition.dk. De anbefaler den særligt, fordi modellen kommer i en tykkere udgave med 20 cm. Det gør, at den adskiller sig fra resten af modellerne i oversigten, og det kommer dig til gode, hvis du ønsker de bedste betingelser for et optimalt afsæt.

Du kan også få MCU-Sport i en udgave på 10 cm, men vi vil til enhver tid anbefale, at du rykker op i den dobbelt så tykke udgave på 20 cm. Det sikrer, at du får en blød og behagelig måtte, hvor der er rig mulighed for at hoppe og lave øvelser uden besvær.

Der følger en fodpumpe med til airtracken, så det er nemt at komme i gang med at bruge den. Det tager dog en del tid at pumpe den tykkere måtte op, og derfor kan vi anbefale, at du investerer i en elektrisk pumpe, der hurtigt og effektivt kan klare oppustningen.

Når måtten er pustet op og klar, kan den både bruges af amatører og nybegyndere i både gymnastik, spring, akrobatik og lignende. Med ekstra afsæt, bliver det lettere at udføre øvelserne, og du lander behageligt blødt.

Du kan både sætte MCU-Sport op indenfor, men den er særligt god udenfor i haven. Husk dog at fjerne sten og grene, der kan risikere at skade og punktere måtten.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 5 x 1 meter
 • Max vægt: 120 kg
 • Tykkelse: 20 cm
 • Tykkere måtte på 20 cm

 • God til både nybegyndere og øvede

 • Elektrisk pumpe bør tilkøbes

 • Ikke den bedste til øvede

Gymplay H10 Flipz Airtrack 4m

Gymplay-H10-Flipz-Airtrack-4m

Smarte funktioner

Gymplay H10 Flipz Airtrack 4m – Med smart velcro på alle fire sider

Hvis vi skal anbefale en airtrack, der både er let at bruge, giver god mulighed for at hoppe og springe og holder godt, så er det H10 Flipz Airtrack fra Gymplay, du skal vælge.

H10 Flipz er en af de mest slidstærke modeller i oversigten, hvor den blandt andet er lavet med en særlig Double Rail-teknik for ekstra modstandsdygtighed. Den kan derfor blive brugt hårdt, uden det går udover materialerne, og den kan bruges indenfor som udenfor.

Hos Forbrugsguiden.dk bliver modellen anbefalet, fordi den er slidstærk. Oveni kommer denne model med velcro på alle fire sider, så du nemt og uden besvær kan tilføje ekstra indspringsmåtte eller sætte flere måtter i forlængelse af hinanden. Der er derfor ekstra mange muligheder for at skabe lige præcis den måtte, der passer til pladsen og behovet.

Airtracken er oplagt til både børn og begyndere, der har brug for et godt afsæt, når der skal øves alt fra flikflak til andre typer af spring.

Med Multi-Layer Composite Core får du en jævn overflade, og måtten holder godt på luften, når den først er fyldt op. Du skal dog tilkøbe en pumpe, da den ikke følger med, men du får både opbevaringstaske og et reparationskit med i købet.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 4 x 1 meter
 • Tykkelse: 10 cm
 • Med velcro på fire sider, så måtten kan udvides

 • Godt afsæt med Multi-Layer Composite Core

 • Pumpe skal tilkøbes

 • Lidt smal

Berg Airtrack Home 500

Berg-Airtrack-Home-500-cm

God til træning og leg

Berg Airtrack Home 500 – god til spring, træning og leg

Airtracken Home 500 fra Berg er oplagt, om du vil træne komplicerede og sammensatte spring, eller du bare vil have en god måtte til børnene, så de kan brænde krudt af. Den fungerer til både nybegyndere, men også de lidt øvede kan få glæde af måtten, der kan bruges til et væld af formål. 

Fitnessnation.dk har anmeldt og bedømt Berg Home 500, der modtager en samlet bedømmelse på 8,5 point ud af 10 mulige. Det giver denne model en tredjeplads hos anmelderne, der påpeger, at det er en alsidig og innovativ model, der kan bruges inde som ude.

Fordi Berg-modellen er lang og smal med en længde på 5 meter og en bredde på 1 meter, har du mulighed for at lave spring i forlængelse af hinanden, så du øver dem sammen. Har du brug for endnu mere plads, kan du tilkøbe ekstra Berg airtracks og sætte dem i forlængelse af hinanden. Der er nemlig smart velcro i enderne, så du får én lang springbane.

Du kan dog også lave meget andet end spring på måtten, der også er oplagt, når du vil dyrke yoga eller lave andre former for træning.

Du kan let justere lufttrykket ved enten at pumpe ekstra luft i måtten eller lukke lidt ud. Det sikrer, at du altid får den helt rigtige affjedring til hop, spring og leg. Der følger en effektiv håndpumpe med fra samme mærke, så du nemt og uden behov for at investere i mere udstyr kan fylde luft i måtten.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 5 x 1 meter
 • Max vægt: 120 kg
 • Tykkelse: 10 cm
 • Længere træningsmåtte, der kan udbygges

 • Håndpumpe medfølger

 • Kræver en del plads i længden

 • Lavere brugervægt på 120 kg

Airtracks Airtrack Nordic Deluxe

Airtracks-Airtrack-Nordic-Deluxe-5x1-m-1

Elektrisk pumpe medfølger

Airtracks Airtrack Nordic Deluxe – lang udgave med elektrisk pumpe

Hos Fitnessnation.dk modtager Nordic Deluxe en flot bedømmelse med 8,6 point ud af i alt 10 mulige. Det giver modellen en anden plads ud af de udvalgte airtracks i oversigten.

Fitnessnation.dk påpeger, at måtten både kan bruges inde som ude, og at den har en god længde med 5 meter. Bredden på Nordic Deluxe er 1 meter, så det er ikke så bred en måtte, men der er en god længde til at lave selv komplicerede øvelser.

Airtracken fra Nordic er fremstillet i materialer i høj kvalitet, så den er både helt tæt i forhold til luft og vand. Derfor kan du også både installere den på det store børneværelse, i stuen eller du kan tage den med udenfor i haven og til vandet.

Med til Nordic Deluxe får du en elektrisk pumpe, så du hurtigt og uden besvær kan fylde luft i måtten. Det går en del hurtigere end med en fodpumpe, og du sparer kræfterne, så du kan bruge dem på træning og leg i stedet. Når den er fyldt op, vil Nordic Deluxe sikre en blødere landing og bedre affjedring til de næste hop og spring.

Når du tømmer måtten for luft, er den også let at rulle sammen og pakke væk, uden at den fylder unødvendigt meget i skabe, hylder og skure.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 5 x 1 meter
 • Tykkelse: 10 cm
 • Farve: Hvid og blå
 • Kommer med elektrisk pumpe

 • Blød landing og behagelig affjedring

 • Ikke så bred

 • Tung at flytte rundt

Abilica AirTrack Home 400

Abilica-AirTrack-Home-400

Alsidig AirTrack

Abilica AirTrack Home 400 – alsidig træningsmåtte med fodpumpe

Abilica AirTrack Home 400 har en god størrelse, der er let at få plads til i de fleste haver. Med en længde på 4 meter og en bredde på 1 meter, er der fin med plads til at lave forskellige øvelser, uden at den optager al pladsen udendørs.

Du kan både bruge Home 400-modellen som airtrack, men den fungerer også godt som træningsmåtte, når du laver andre former for træning og øvelser.

Hos Upfit.dk skriver de i deres anmeldelse, at det er en blød og behagelig airtrack, der nemt kan bruges til både træning af balance og spring, men den også kan tages med ud på vandet, hvis det er en varm sommerdag.

Dog har Home 400-udgaven ikke den bedste flydeevne sammenlignet med andre airtracks fra Abilica. Den har dog andre fordele, hvor den blandt andet kommer med en praktisk opbevaringstaske og har praktiske gummihåndtag på hver side, så den er let at flytte rundt med efter behov.

Du kan let puste Home 400 fra Abilica op med den medfølgende fodpumpe. Når den er fyldt op, har måtten en tykkelse på 10 cm. Det er ikke den tykkeste måtte, men den giver en god overflade at træne kampsport og gymnastik på – eller bare lege vildt.

Træningsmåtten er alsidig i brug, og den har en lang levetid med forstærkede fuger og solide materialer.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 4 x 1 meter
 • Max vægt: 150 kg
 • Tykkelse: 10 cm
 • Alsidig og kan bruges til mange øvelser og træningsformer

 • Opbevaringstaske og fodpumpe medfølger

 • Ikke så bred

 • Lavere flydeevne end andre modeller

Tips og tricks til brug af airtrack

Når du vil have en airtrack, er det en god ide, at du også kender til de gode tips og tricks, der er til både opsætning og brug. Det kan nemlig spare dig for meget besvær, så du lettere og hurtigere kan komme i gang med at hoppe og træne med den oppustelige måtte.

Vælg den rigtige model

Som vores oversigt også viser, er der mange forskellige modeller, du kan vælge mellem. Derfor er det en god ide, at du tager højde for følgende ting, før du køber:

Størrelse: Du skal både have rigeligt med plads at boltre dig på, men din plads kan også sætte nogle begrænsninger for, hvor stor din airtrack kan være. Det er en god ide, at du måler op, så du er sikker på, der er plads, der hvor du vil have den til at stå.

Pumpe: Der følger en pumpe med til flere af de udvalgte modeller, og det er kun en fordel. På den måde er det hurtigt at komme i gang med at bruge din airtrack, uden du skal købe ekstra udstyr. En fod- og håndpumpe kræver mere arbejde, mens en elektrisk er hurtig og nem at betjene.

Funktioner: Nogle måtter har praktiske håndtag, smart velcro i siderne og ekstra funktioner, der giver endnu flere muligheder. Overvej, om du har brug for særlige detaljer, der kan gøre det endnu lettere at bruge måtten.

Brug den til træning og forskellige øvelser

Med en airtrack har du mange muligheder for at træne og dyrke forskellige typer sport. Du kan både bruge den til at hoppe på, lave springgymnastik og øve din balanceevne med yogaøvelser – og det er derfor kun fantasien, der sætter begrænsningerne.

Her får du nogle forskellige øvelser, du blandt andet også kan bruge din airtrack til:

Øve din håndstand

Lave ekstra effektive sprællemænd

Træne saltomortaler

Reparerer din airtrack

Du kan være uheldig, at der kommer en skade på din airtrack. Hvis uheldet er ude, kan du dog let fikse problemet med et reparationssæt.

Først skal du have lokaliseret hullet eller revnen i materialet. Det kan du gøre ved at bruge sæbevand – hvis det bobler, er der hul.

Rengør området, og tør det af, så det er klar til lappen.

Klip lappen ud, og smør lim på bagsiden. Sæt lappen fast over hullet ved at strække det og glatte ud.

Brug eventuelt lidt tape til at holde lappen på plads, og med en hårtørrer kan du varme det op for at gøre tørreprocessen hurtigere.

Vent i 24 timer, før du igen tester, om der stadig siver luft ud.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Upfit.dk

Upfit.dk er en hjemmeside til dig, der gerne vil vide mere om både kost, træning og sundhed. De deler viden og informationer, og de tester også forskellige typer redskaber, udstyr og kosttilskud, så du kan træffe det bedste valg for din sundhed.

Hos Upfit.dk har de både anmeldt og sammenlignet tre forskellige airtracks fra Abilica. Det gælder de tre modeller Abilica 5×1.5m, Home 400 og XC Set. De har selv testet de forskellige modeller, og de bliver også vurderet på specifikationer og funktioner.

Du kan se anmeldelsen her

Fitnessnation.dk

Testsiden Fitnessnation.dk anmelder forskellige fitnessprodukter. De har et team af ekspertanmeldere, der undersøger markedet og udvælger de bedste produkter, så du let kan finde udstyr og redskaber til din træning.

Fitnessnationdk har lavet en større sammenligning af de bedste airtracks på 5 meter. I oversigten er både Abilica 5×1.5m, Berg Home 500 og Nordic Deluxe medtaget. De bliver bedømt med en score ud af 10 mulige point, hvor modellen fra Abilica får den bedste bedømmelse.

Du kan se anmeldelsen her

Kondition.dk

Hos Kondition.dk er der fuldt fokus på, hvordan du bedst får pulsen op. De skriver guides og tips og tricks til både konditionstræning, styrketræning, fitness generelt og kost. Derudover anmelder de også produkter.

Kondition.dk har sammenlignet fem forskellige airtracks. I deres oversigt er følgende modeller med, som vi også har i vores oversigt over de bedste udgaver: Berg Sport 500, Nordic Standard, My Hood Home og MCU-Sport. Særligt Berg Sport 500 får ros, og den udnævnes til ”Bedste PRO valg” af eksperterne.

Du kan se anmeldelsen her

Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk er en større hjemmeside, hvor du finder produktanmeldelser og -tests af mange forskellige typer af produkter til særligt hjem og fritid. De laver overskuelige oversigter, der gør det nemt at sammenligne produkterne på tværs.

Hos Forbrugsguiden.dk har eksperterne samlet en oversigt på 10 forskellige airtracks, der er anmeldt og vurderet. Blandt andet er My Hood Home, Gymplay H10 Flipz og Abilica XC Airtrack Set med i oversigten, hvor de er sammenlignet, og fordele og ulemper er ridset op.

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvad er en airtrack?

En airtrack er en oppustelig træningsmåtte. Den bruges særligt til gymnastik, når der skal ekstra godt afsæt til spring. Du kan dog også bruge den til sjov og leg i haven for de mindste, der gerne vil hoppe og springe

Hvilken airtrack skal jeg vælge?

Du skal først og fremmest vælge en model, der matcher dit behov. Måske er du nybegynder, måske er du øvet, og derfor skal du vælge en udgave med afsæt i dine evner.
Husk også at tænke over pladsen, da en airtrack kan fylde meget, når den er pustet op.

Hvordan reparerer jeg en airtrack?

Du får ofte et reparationssæt med i købet, som du kan bruge til at lappe eventuelle huller og skader med. Hvis det ikke følger med din udgave, kan du altid købe det ved siden af.
Vi har lavet en lille guide til, hvordan du mest effektivt får repareret materialet, så det holder længst muligt.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her