Stort overblik: Find din nye havepejs lige her

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

havepejs

Her er nogle af de bedste havepejse

Senest opdateret 29/03/2023

Hvis du elsker at sidde på terrassen eller i gårdhaven med en kop kaffe eller et glas vin om aftenen, så ved du også, at det desværre ikke altid er helt så varmt og hyggeligt at sidde ude, som du kunne tænke dig. Med en moderne, effektiv og funktionel havepejs kan du holde varmen selv på en kølig aften. Så skru op for hyggen og varmen med en havepejs eller et bålfad og forlæng sæsonen, så du kan have meget mere glæde af at sidde ude – du finder også havepejse og bålfade, du kan lave mad på.

Nedenfor kan du se en oversigt over de bedste havepejse på markedet netop nu. Du finder havepejse i mange forskellige designs og prislejer.

Er du mere til et bålfad? Find de bedste her

Metoden bag oversigten af havepejse

Vores overblik er baseret på sammenligninger af havepejse fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste havepejs. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte havepejse til forskellige behov.

VidaXL Fireplace

vidaXL Fireplace for The Garden with Fire Fork XXL

VidaXL Fireplace for The Garden XXL – til den modebevidste forbruger

Med VidaXL Fireplace får du ikke bare en havepejs til haven, du får en smuk installation, der er et kunstværk i sig selv. Havepejsen er bygget i sort stål som et hegn, der omkranser selve bålfadet – på toppen finder du yderligere et gnistfang, som gør, at du og dine gæster kan sidde helt tæt omkring det hyggelige fad uden at skulle bekymre jer om, at jeres tøj bliver ødelagt af vildfarne gnister.

Bålets flammer kan nydes fra alle sider, og det gør VidaXL Fireplace til det perfekte samlingspunkt med behagelige stole, puder eller hynder omkring.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 81 x 81 x 47 cm
 • Materiale: stål
 • Farve: sort
 • Med gnistfang og ildrager
 • Kan ses fra alle sider
 • Trender på PriceRunner lige nu

 • Smukt og skulpturelt design

 • Sikkert og stabilt bålfad

 • Det er et temmelig stort fad, som kræver god plads på terrassen eller i gårdhaven

 • Kan ikke bruges til at lave mad på

 • Har et relativt lille brændkammer

Redfire Fuego Large

Redfire Fuego Large

Redfire Fuego Large – alsidig havepejs, der giver god varme

Med den store Fuego-havepejs med grill fra RedFire får du en havepejs, som virkelig kan noget, når det kommer til afgivelse af varme. Havepejsens store rum gør, at du kan fyre med store stykker træ – og det gør den ideel til store uderum, hvor der er brug for masser af varme. Havepejsen er lavet i varmeledende stål, som er pulverlakeret med matsort maling.

Pejsen samles nemt, og kan bruges som grill takket være den medfølgende grillrist med langt håndtag for sikker og bekvem brug. På risten er der plads nok til både at stege kød, fisk eller grøntsager. Med en Fuego Large fra Redfire får du en superfunktionel og smuk to-i-en løsning.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 40 cm.
 • Højde: 148 cm.
 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Farver: Sort eller rød
 • Stor og rummelig
 • Gode varmeledende egenskaber
 • Kan bruges som både havepejs og grill

 • Kan varme selv store områder op

 • Står sikkert og stabilt

 • Kræver en del plads

 • Malingen er ikke den mest holdbare

 • Mindre modeller er nemmere at flytte rundt med

Bon-Fire Cone

Bon Fire Cone Baalfad
Prissammenligning

Bon-Fire Cone – det alsidige valg, som er genialt at lave mad på

Med et Bon-Fire Cone får du et rummeligt bålfad, som du ligeledes kan bruge som grill. Fadet er lavet i et stilfuldt og enkelt ståldesign, der egner sig i ethvert haverum og på enhver terrasse.

Fadet står sikkert på grund af den store skål, som kan fyldes med sand eller sten – og fadets trefod gør, at fadet er hævet over underlaget, så du ikke behøver at bekymre dig om afsvedet græs eller brændte mærker på træterrassen.

Bon-Fire Cone anbefales som det bedste bålfad til madlavning af adventuresports.dk.

Udvalgte specifikationer:

 • Diameter: 77 cm
 • Højde: 49 cm
 • Farve: sort
 • Materiale: pulverlakeret stål
 • Med tre ben
 • God arbejdshøjde ved madlavning

 • Optimal stabilitet, når fadets store kegle fyldes med sand eller sten

 • Kan stilles alle steder, da det ikke bliver varmt i bunden

 • Grillrist og kogestativ skal tilkøbes

 • Er ikke det optimale valg, hvis det er en terrassevarmer, du søger

 • Er ikke det nemmeste at samle

Ting du bør overveje, før du køber din nye havepejs

Valg af materiale

Havepejse laves i mange forskellige materialer – fra det klassiske støbejern til forvitringsstål og pulverlakeret metal. Hver metaltype har sin egenart, og der er ligeledes forskel på holdbarheden. Derudover er der faktorer som patinering at tage hensyn til. Ønsker du et råt look med megen patinering, vil forvitringsstål være et godt valg. Gå ellers efter pulverlakeret metal eller støbejern.

Valg af design

Overordnet er design et spørgsmål om smag, så du skal selvfølgelig først og fremmest gå efter den havepejs, du synes er smukkest. Overvej dog også, om du får mest glæde af en pejs eller et bålfad som varmegiver.

Anvendelse af havepejs

Er varmen det primære, fordi din havepejs skal bruges som terrassevarmer, da vil en egentlig pejs ofte give mest varme fra sig, mens et bålfad kan bruges til at lave mad over, bage snobrød ved eller stege skumfiduser over – noget børnene elsker.

Dimensioner på pejsen

Hvor stor må din havepejs være? Hvor meget plads er der, hvor den skal stå? Det er vigtigt, at havepejsen passer til den fysiske ramme, den skal stå i. Husk at der skal være rimelig god plads omkring, så det er muligt at trække væk fra pejsen, når den virkelig buldrer.

Hvad må havepejsen koste

Det sidste, du skal have med i dine overvejelser, er naturligvis prisen. Bruger du og familien terrassen eller gårdhaven meget – eller vil I have mulighed for det. Da kan det godt betale sig at gå efter en af de dyrere modeller med en god holdbarhed. Skal havepejsen kun bruges en gang imellem, eller måske endda blot kunne tages frem ved behov, da kan et billigt bålfad ofte være nok.  

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Coop.dk

Coop er en dansk detailhandelsvirksomhed med en stor markedsandel. Coop har både fysiske butikker og Coop.dk, hvor du kan købe varer online.

PriceRunner.dk

På Pricerunner kan du som forbruger sammenligne produkter og priser for på den måde at finde de billigste og bedste varer – og der er mulighed for at give produkterne karakterer.

PriceRunner har sat VidaXL Fireplace XXL på, som et af produkterne med mærkatet: ”Trender”. Det betyder, at produktet er godt sælgende og et populært valg, når det kommer til trends i indretning af terrasser og gårdhaver.

Amazon.co.uk

Amerikanske Amazon er en gigantisk webshop, der forhandler et stort udvalg af produkter, som fx havepejse. Amazon har afdelinger i en lang række lande, og Amazon.co.uk er den engelske afdeling.

Ebay.com

Ebay er enormt stor salgsportal, der fører købere og sælgere sammen. Ebay er ikke bare populært blandt private, der vil sælge til hinanden, men bruges også i stor stil af online-butikker over hele verden.

Ebya.co.uk er den engelske afdeling af den amerikanske portal.

Se anmeldelsen af Redfire Fuego her

Adventuresports

Adventuresports er et online forbrugermagasin, der hjælper deres læsere til at finde inspiration til gode produkter, inden for fx outdoor-liv.

Se deres oversigt af bålfade her

KlimaWorld.com

KlimaWorld er en stor onlineshop og detailbutik i Tyskland med speciale i klimavenlig opvarmning.

Se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken havepejs er bedst?

Den bedste havepejs, er den der passer til dine behov – både med hensyn til design, funktionalitet og pris. Hvis du vil være sikker på at få mest ud af din invertering, kan du overveje at gå efter en havepejs med flere funktioner, som eksempelvis indbygget grill.

Hvor stor skal min havepejs være?

Størrelsen på en havepejs bør afvejes i forhold til det sted, den skal placeres. Har du en stor terrasse eller gårdhave, vil et stort bålfad eller en større havepejs ofte gøre sig bedst – da en for lille havepejs nemt vil forsvinde rent visuelt i et stort uderum, og den vil næppe heller være i stand til at afgive varme nok.

Kan en havepejs stilles alle steder?

Når du skal stille en havepejs eller et bålfad op, skal du selvfølgelig have i tankerne, at der her er tale om åben ild. Sæt den derfor gerne på fliser, sten eller en metalplade.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her