Stort stegepande overblik: Se de 3 gode stegepander

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

stegepande

Her er nogle af de bedste stegepander

Senest opdateret 18/09/2023

En stegepande er uundværlig i køkkenet; den er nem at anvende til både morgenmaden, frokosten og aftensmaden. Du kan både stege kød, fisk og grøntsager, der bliver lækre og sprøde.

En god stegepande kan være en af de bedste investeringer til køkkenet, du kan gøre dig. Der er dog mange forskellige på markedet, og det er vigtigt, du får en model, der matcher dit behov, komfur og pengepung.

Vi har fundet 3 gode stegepander, der på hver deres måde vil være din faste makker, når der skal steges og brases i dit køkken. Læs med og få styr på dit køkkenudstyr.

Metoden bag overblikket over stegepander

Vores overblik er baseret på sammenligninger af stegepander fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste stegepande.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte stegepander til forskellige behov.

Scanpan CTX 28 cm

Scanpan CTX 28 cm

Scanpan CTX 28 cm – bedste stegepande

Ifølge forbrugerne er der meget pænt at sige om stegepanden Scanpan CTX med en diameter på 28 cm. Forbrugerne giver den næsten topkarakter på flere webshops, hvor den bliver rost for både at levere en god varmefordeling, være nem at rengøre og have en velfungerende slip-let stegeflade. Dog kan håndtaget blive en smule varmt under brug, mens den er lidt tung, når du skal rengøre den i hånden.

Scanpan CTX er en slidstærk og holdbar pande, du kan bruge i hverdagen, når du skal lave mad til dig selv eller hele familien.

Den fungerer med alle varmekilder, så du ikke skal bekymre dig, om den virker til dit komfur. Både gas, glaskeramik og induktion kan stegepanden fungere med, mens den også kan gå i ovnen op til 260 grader.

Panden har en kerne med 5 lag af aluminium, der giver en effektiv varmefordeling, så hele stegefladen kan udnyttes optimalt. Overfladen er med non-stick, så din mad ikke brænder fast, og den er let at rengøre i hånden, når du har brugt den.

Udvalgte specifikationer

Diameter: 28 cm.

Materiale: Aluminium og rustfrit stål

Vægt: 1,85 kg.

 • Kan anvendes med alle varmekilder inkl. ovn

 • God varmefordeling

 • Skal vaskes op i hånden

 • Håndtaget kan blive lidt varmt

Fiskars All Steel 28 cm

Fiskars All Steel

Fiskars All Steel 28 cm – godt all-round valg

Fiskars er kendt for deres køkkenudstyr, og deres stegepande All Steel er lavet til at blive brugt i ethvert køkken.

Bunden af stegepanden er lavet i tre lag, der gør varmen bliver fordelt ensartet over fladen. Fiskars har anvendt en særlig Ceratec-belægning på stegefladen. Belægningen hjælper til at fordele varmen effektivt, så du kan få en bedre stegeskorpe.

Hvis du har behov for det, kan stegepanden gå i ovnen på op til 240 grader, og den kan både bruges med induktion, gas og almindelig keramisk komfur. Det er derfor også en pande, du nemt kan tage med dig, hvis du flytter og skifter komfur.

Fiskars All Steel har den ekstra smarte funktion, at den kan tåle at gå i opvaskemaskinen. Du skal ikke vaske den af i hånden, så du hurtigere kan komme videre med dine opgaver.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 28 cm.
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 1,58 kg.
 • Kan vaskes i opvaskemaskine

 • Ceratec-belægning

 • Kan være lidt tung for nogen

 • Nogle oplever belægningen bliver ridset

Tefal Jamie Oliver Everyday SS 26 cm

Tefal Jamie Oliver Everyday SS

Tefal Jamie Oliver Everyday SS 26 cm – bedste hverdagsvalg

De fleste kender kokken Jamie Oliver fra TV-køkkenet, hvor han laver lækre retter, du også selv kan prøve kræfter med. Det er endda muligt at gøre med hans egen serie af køkkenudstyr med blandt andet stegepanden Tefal Jamie Oliver Everyday SS.

Tefal Jamie Oliver Everyday SS har en diameter på 26 cm. og er lavet i rustfrit stål. Det giver stegepanden en god holdbarhed, og den er lavet, som navnet også antyder, til at blive brugt til hverdagens madlavning. Den fungerer med alle varmekilder, men du skal være opmærksom på, at den kun kan tåle ovn op til 175 grader.

Stegepanden har et smart håndtag med silikonebelægning, der giver et bedre greb, når du kokkerer. Som en del af serien fra Jamie Oliver har panden et Thermo-Spot i midten, der indikerer, når panden er varm nok til at bruge. Det gør det overskueligt let i hverdagen.

Belægningen på overfladen er non-stick, og derfor et stegepanden også nem at rengøre efter brug.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 26 cm.
 • Materiale: Aluminium og rustfrit stål
 • Vægt: 1,14 kg.
 • Thermo-Spot i midten, der fortæller, hvornår panden er varm nok til brug

 • Med silikone på håndtaget, der giver et bedre greb

 • Silikonegrebet kan gå i stykker ved opvaskemaskine-vask

 • Kan max tåle 175 grader i ovnen

Hvad skal jeg tænke over, når jeg køber en stegepande?

Inden du vælger en stegepande fra oversigten, så overvej de følgende spørgsmål:

Varmekilde

Først og fremmest skal du være sikker på, hvilken type komfur du har derhjemme. Hvis du ikke får den rigtige type pande til dit komfur, kan du risikere, at eksempelvis dit induktionskomfur ikke vil tænde.

Husk at tjekke hvilke varmekilder, din udvalgte stegepande er kompatibel med. Vil du gerne have, en stegepande til ovn, skal du også være opmærksom på materialet og max temperaturen for det.

Størrelse

Din pande skal både passe til din kogeplade og den mængde mad, du gerne vil kunne stege på panden. Når du kigger på pander, vil de som udgangspunkt have standardmål, der matcher størrelsen på kogepladerne.

Har du en kogeplade, der afviger fra standardmålene, er det en god ide, at du måler op, før du køber, så du ved de passer.

Materiale

Ikke alle materialer arter sig ens, fordeler varmen lige godt eller er lige nemme at rengøre. En solid pande er altid et godt valg, men det er ikke alene materialet, der skal afgøre dit valg.

Du bør også overveje, hvilken type belægning du foretrækker. Skal det være nemt og enkelt, er det mest praktisk med en form for non-stick belægning. Det forhindrer, at maden brænder fast, men også at panden er lettere at rengøre bagefter.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner

Pricerunner er en dansk prissammenligningstjeneste, men de er også meget mere end det. Siden har også en række smarte testoversigter, hvor de anmelder produkter og sammenligner dem med andre modeller på markedet.

I en stor oversigt over forskellige stegepander, bliver Scanpan CTX 28cm kåret som den bedste. Tefal Jamie Oliver Everyday SS er også med som bedste lavprisvalg, hvor begge modeller bliver opsummeret med fordele og ulemper.

Link til guiden her

Kitchenone.dk

Hos Kitchenone.dk finder du forskelligt køkkenudstyr og -redskaber, der kan købes direkte online. Siden er forhandler af en række kendte mærker, og forbrugerne kan anmelde deres køb på siden.

Link til anmeldelser her

Scanpan CTX 28cm er blevet anmeldt af mere end 170 danske forbrugere på webshoppen Kitchenone.dk. Den har modtaget mange flotte bedømmelser, der giver et højt gennemsnit.

Link til anmeldelser her

Elgiganten

Hos elektronikforhandleren Elgiganten finder du både forskelligt elektronisk grej, men de forhandler også køkkenudstyr. På deres webshop har forbrugere mulighed for at afgive en anmeldelse, når de har handlet hos Elgiganten.

Link til anmeldelser her

Coop

Coop er en webshop, hvor du kan finde produkter, der også forhandles i kædens mange supermarkeder. På webshoppen kan forbrugere anmelde deres køb, så de kan hjælpe andre købere.

På Coop’s webshop har mere end 14 forbrugere været inde og anmelde Scanpan CTX 28 cm. Den modtager næsten topkarakter i gennemsnit af alle bedømmelser afgivet.

Link til anmeldelser her

Imerco

Imerco er en dansk isenkræmmerkæde. De har både fysiske butikker rundt om i Danmark, men du kan også købe deres varer direkte over deres webshop.

På webshoppen Imerco får Scanpan CTX 28 cm. flotte anmeldelser, hvor der er afgivet mere end 20 forbrugerbedømmelser.

Link til anmeldelser her

Google Shopping

Tjenesten Google Shopping er lavet, så forbrugere lettere kan finde produkter og forhandlere.

Der er indsamlet mere end 850 anmeldelser af Tefal Jamie Oliver Everyday SS via Google Shopping, hvor stegepanden får en flot samlet bedømmelse.

Link til anmeldelser her

Amazon

Amazon er en stor webshop, og danske købere benytter webshoppen i stor stil til mange forskellige typer af produkter. På siden kan forbrugere anmelde deres køb, når de har modtaget produktet.

Tefal Jamie Oliver Everyday SS er anmeldt af over 460 forskellige forbrugere.

Link til anmeldelser her

FAQ

Hvad er den bedste stegepande?

Der er mange gode stegepander på markedet, men vi anbefaler Scanpan CTX. Det er en god og solid pande, der leverer optimal udnyttelse af varmen. De andre to bud i oversigten er dog også værd at overveje, hvis du eksempelvis vil have en opvaskemaskine-venlig model eller et bedre greb.

Hvordan gør jeg min stegepande ren?

Det er vigtigt, at du følger anvisningerne fra producenten, når du vasker din stegepande. Nogle materialer og belægninger kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen, men skal derimod vaskes af i hånden.

Hvor mange stegepander har jeg behov for?

Det er en god ide, at du har mindst én stegepande tilgængelig i dit køkken. Dog kan det være praktisk at have to, hvis du ofte steger forskellige ting på én gang, så de ikke skal blandes sammen. Du kan også med fordel vælge en stor og en lidt mindre pande, så du har til forskellige formål.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her