Overblik: Her er samlet 3 lækre sovesofaer

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

sovesofa

Her er nogle af de bedste sovesofaer på markedet

Senest opdateret 08/06/2023

En sovesofa er et super fleksibelt og uundværligt møbel, som du kan have stående i stuen som en almindelig sofa. Når du får gæster på besøg, kan du altid lade dem blive natten over og lade dem sove på sofaen – der på få sekunder kan omdannes til en behagelig og komfortabel seng. 

Sovesofaen er et ideelt møbel til den kompakte indretning, og du kan også sagtens bruge sovesofaen som din egen seng. Hvis din lejlighed for eksempel kun har ét værelse, er en sovesofa en genial måde at skabe en stue på, og om aftenen, når gæsterne er gået hjem, kan du på ingen tid omdanne stuen til soveværelse. 

Mange sovesofaer har også et lille rum under siddepuderne, hvor du kan opbevare sengetøj. På den måde kan sofaen lynhurtigt laves om til et hyggeligt sted at lægge hovedet og få lidt søvn. 

Der findes imidlertid et hav af sovesofaer. Så hvilken skal man vælge?
Det hjælper vi dig med i det her indlæg, hvor vi præsenterer dig for lækre og populære sovesofa-modeller.

Metoden bag sovesofa oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af sovesofaer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste sovesofa. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte sovesofaer til forskellige behov.

Rimini

Rimini Sovesofa

Det luksuriøse valg

Prissammenligning

Rimini Sovesofa | Den luksuriøse sovesofa

Rimini Sovesofa er en sovesofa med et luksuriøst udtryk. Møblet er veldesignet og passer ind i alle rum – alt fra den moderne stue til det studentikose teenageværelse. 

Sovesofaen udmærker sig ved at være stor i størrelsen, og udfoldnings- og lukkemekanismen er let at bruge og kræver minimalt arbejde. 

På et øjeblik kan du omdanne en Rimini Sovesofa til en seng og vice versa. Det er ideelt til stuen, hvis du har gæster på besøg, der skal overnatte, eller til teenageværelset, hvor indretningen skal kunne byde venner og veninder på besøg.

Sovesofaen er højt rangeret blandt diverse testsider, og heriblandt indretningsmagasinet herligthjem.dk der kalder sovesofaen “den måske bedste sovesofa”. 

Indretningsmagasinet vægter blandt andet det luksuriøse design højt, ligesom de også fremhæver sovesofaens letanvendelige og funktionelle lukkemekanisme som et kæmpe plus.

Relevante specifikationer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 100 cm
 • Sovemål: 210 x 140 x 45 cm
 • Betræk materiale: Fløyel Polyester
 • Kan fås med og uden chaiselong
 • Materialer i høj kvalitet

 • Nem lukkemekanisme

 • Trendy og moderigtigt design

 • Luksus variant og derfor i den dyre ende

 • Stort møbel uegnet til små rum

 • PU og koldskum (der findes bedre skum-typer på markedet)

Cubed 160 Wood

sovesofa

Pladsbesparende

Cubed 160 Wood – den lille sovesofa

Hvis du er på udkig efter en lille sovesofa, der optager meget lidt rumplads, er Cubed 160 Wood en oplagt mulighed for dig. 

Med Cubed 160 Wood får du et stilrent møbel, der fylder minimalt i værelset. Et helt oplagt valg til den studerende, der kun har få kvadratmetre at lege med, eller til teenageren, der ligeledes har et lille værelse at indrette.

Selvom sovesofaen kun optager meget lidt fysisk plads, fylder den rigtig meget i et æstetisk aspekt, da møblet er super flot at se på. Samtidig er designet så minimalistisk og stilrent, at møblet nemt kan passes ind i de fleste indretninger, uden det går ud over den samlede æstetik. Her vil Cubed 160 Wood i mange tilfælde kunne supplere din eksisterende indretning super fint.

Blandt testmagasiner, der fremhæver Cubed 160 Wood som et godt sovesofa-køb, er der for eksempel sengeguruen.dk. De lægger blandt andet vægt på, at møblet som sofa optager helt vildt lidt plads – sofaen måler nemlig kun 67 x 160 cm, men når du slår møblet ud og omdanner det til en seng, måler møblet pludselig 160 x 200 cm. 

Det er denne versatile funktionalitet, der sikrer Cubed 160 Wood en fin topplacering hos sengeguruen.dk. 

Relevante specifikationer

 • Højde: 79 cm
 • Dybde: 98 cm
 • Sovemål: 200 x 160 x 38 cm
 • Betræk materiale: Stof 
 • Kan fås i andre mål (fx Cubed 140 Wood)
 • Utroligt pladsbesparende sovesofa

 • Det er nemt at bruge fold-ud funktionen og lukkemekanismen

 • Fint og stilrent design

 • Meget lille møbel

 • Hård madras – skal eventuelt suppleres med topmadras for god søvn

 • En smule tung for sin størrelse (86 kg)

FRIHETEN

FRIHETEN sovesofa

God til prisen

FRIHETEN – God til prisen

Hvis du leder efter en billig med god sovesofa, skal du ikke lede længere end denne FRIHETEN fra altid prisvenlige IKEA. Sovesofaen udmærker sig ved at være rigtig stor i størrelsen, hvilket også betyder, at opbevaringsrummet er stort med plads til mange genstande. 

På den måde får du et funktionelt møbel, der både fungerer som sofa og som seng – men som også fungerer som opbevaringssted. Med andre ord er FRIHETEN fra IKEA den oplagte løsning til et rum med begrænset plads, fordi det er en 3-i-1 løsning; sofa, seng og opbevaring.

Sovesofaen er også blandt de billigere modeller på markedet, men kvaliteten er stadig acceptabel. Fold ud-mekanismen er nem at betjene, og sofaen kommer endda med chaiselong til en pris, der nærmest ikke kan være billigere i forhold til de mange funktioner, du får adgang til.

Der er generelt rigtig mange lyspunkter ved møblet ifølge magasinet GoodHousekeeping.com, der har inkluderet sovesofaen i deres guide over bedste sovesofaer. 

Relevante specifikationer

 • Højde: 66 cm
 • Dybde: 151 cm
 • Sovemål: 204 x 140 x 44 cm
 • Betræk materiale: 100% Polyester
 • Chaiselong kan placeres i både højre og venstre side af sofaen
 • Overkommelig i pris

 • Stort møbel med meget opbevaringsplads såvel som sidde-/soveplads

 • 10 års garanti

 • Pudebetræk tåler ikke vask

 • Visse kunder har oplevet dårlig søvn med produktet

 • Opbevaringsrum og armlæn er lavet af krydsfinér af tvivlsom kvalitet, og du kan derfor risikere, at det går i stykker efter få års brug (hvilket visse kunder har oplevet)

5 ting at holde øje med, når du skal vælge ny sovesofa

1. Lukkemekanismen 

Stort set alle sovesofaer har et lille rum i sig, hvor du kan opbevare diverse ting og sager – typisk sengetøj.

En god sovesofa har en pålidelig lukkemekanisme, som ikke kun fungerer første gang, men også efter hundredvis af gange. Nogle billige modeller har det nemlig med at slække på kvaliteten af lukkemekanismen, og det kommer særligt til udtryk efter få ganges brug. 

Resultatet er, at lukkemekanismen begynder at knirke og være besværlig at bruge. Du skal derfor holde nøje øje med lukkemekanismen og bestemme dig for, om den synes at være i god kvalitet eller ej. Er delene af høj kvalitet og sat godt sammen? Eller kunne du være bekymret for, at delene falder fra hinanden let? 

2. Føl på indersiden af opbevaringsrummet

Opbevaringsrummet af en sovesofa bør være kendetegnet ved bløde ledder og kanter. På den måde undgår du, at genstande bliver beskadiget, mens de opbevares i sovesofaen. 

Du kan lige forestille dig, hvor irriterende det må være, at tage sit sengetøj op fra rummet i sovesofaen kun for at se, at sengetøjet nu er flået i stykker, fordi det har siddet fast i grov kant på indersiden af sovesofaen. 

3. Tjek madrassen

En god madras er en god seng. Omvendt udgør en dårlig madras en elendig soveoplevelse. 

Derfor skal du naturligvis være ekstra opmærksom her i forhold til madrassens kvalitet, for hvis du ender med at købe en sovesofa, hvor madrassens kvalitet ikke stemmer overens med dine behov, så vil du fortryde dit køb i lang tid fremover. 

Er sengen stor nok til dig, når sovesofaen er foldet helt ud? 

Kan du mærke brædderne i sofaen gennem madrassen med din ryg, når du ligger på sovesofaen?

Det kan du spørge dig selv om, når du prøver din sovesofa. For selvom sovesofaen eventuelt vil se godt ud i stuen som et sofamøbel, vil de personer, der skal sove på den, nok sætte pris på, hvis man kan sove godt i den. 

Hvis det primære formål med din nye sovesofa et sove-aspektet, skal du altså være ekstra kritik omkring kvaliteten af madrassen.

4. Test og mål

I forlængelse af forrige afsnit er det vigtigt for os at opfordre dig til at teste og måle din kommende sovesofa, så du undgår at fortryde dit køb. 

Derfor skal du tage dig god tid til at teste og føle produktet. Husk på, at du gerne skal have dette møbel i dit liv i mange år fremover. 

Derudover kan du med fordel måle møblet op. Passer det til din krop, og passer det til stuen/værelset, som det skal placeres i?

Ved at være på forkant med disse ting kan du reducere risikoen for at gøre et ærgerligt køb. 

5. Budget vs kvalitet

Et evigt spørgsmål for alle forbrugere er “budget vs kvalitet”. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende for sovesofaer. 

Pas på med at købe den billigste model på markedet. Hvis du er seriøs omkring at bruge sovesofaen som et sovested, kan du sjældent nøjes med den billige version. Her vil søvnen potentielt være så dårlig, at de penge du sparer til at starte aldrig rigtig kommer til at opveje for den dårlige søvn. 

Men som med så mange andre ting skal man altid bruge sine penge klogt. Hvis du ikke har det helt store budget at lege med, kan du altid købe den billige model. Du skal bare være klar over, hvilken betydning kvaliteten af sovesofaen kommer til at have på din eller dine gæsters krop.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Herligthjem.dk

Herligthjem.dk er et indretningsmagasin, der skriver forbrugerorienterede artikler om møbler og andre genstande til hjemmet – og heriblandt guides af sovesofaer. Magasinet hører under selskabet Forbrugermedier DK ApS. 
Læs hele testen fra Herligthjem.dk her.

Sengeguruen.dk

Sengeguruen.dk er et online magasin, der sætter fokus på alt relateret til senge og søvn. Magasinet hører ligeledes under Forbrugermedier DK ApS. 
Læs hele testen fra sengeguruen.dk her

Goodhousekeeping.com 

Goodhousekeeping.com er et magasin med mange år på bagen. Magasinet udkom første gang i 1885, og i dag er magasinet især til stede online med sine mange guides og anmeldelser af produkter til hjemmet – og heriblandt også sovesofaer.  
Læs hele testen fra goodhousekeeping.com her.

FAQ

Hvilken sovesofa er bedst?

Den bedste sovesofa er den, der passer til dine behov. Skal den primært bruges som sofa? Eller skal du primært bruge den som seng? 
Skal den kunne holde til flere personer, eller er den kun til en enkelt person?

Det er blandt andet disse spørgsmål, du skal stille dig selv for at finde frem til den bedste sovesofa-løsning til din specifikke situation. 

I denne artikel fremhæver vi bestemte sovesofaer, der er blandt de bedste på markedet ifølge diverse online guides. Prøv derfor at se, om der ikke er en model her på siden, som passer til dig og dine behov.

Kan man sove på en sovesofa?

Ja. Én af de vigtigste funktioner, som en sovesofa byder på, er netop muligheden for at folde sofaen ud, så den kan bruges som en seng. 
Spørgsmålet er så, hvor godt man sover på den. Her må du være tålmodig og insistere på at prøve produkterne fysisk, før du afgiver den endelige købsordre. Ellers risikerer du simpelthen at få en sovesofa, som er ulidelig at sove på.

Og hvis du forventer at skulle bruge møblet som sovested ofte, er det derfor en god idé at være ekstra varsom på netop dette område, når du shopper ny sovesofa. 

Hvor meget koster en sovesofa?

Prisen på en sovesofa varierer meget fra model til model. Blandt de billigste modeller på markedet kan du finde priser i spændet 1.500-3.000 kr. 

Blandt de lidt mere luksuriøse modeller finder du priser helt op til 10.000 kr. og højere endda. Der er derfor stor varians i prisen for en sovesofa. Men som med så mange andre ting får du typisk, hvad du betaler for.

Tænk derfor altid på pris vs kvalitet, og bestem dig for, hvad der er vigtigst for dig.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her