Overblik: Markedets bedste solcreme

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

solcreme

Nogle af de de bedste solcremer er samlet i guiden her

Senest opdateret 05/09/2023

Når det danske vejr byder på lækker solskin og varme, så er det vigtigt, at du passer godt på din hud. Solens stråler kan skade din hud, og er du først blevet forbrændt, er det for sent. Derfor skal du huske at smøre både krop og ansigt ind i en god og beskyttende solcreme.

Leder du efter den bedste solcreme på markedet, kan du her få et stort overblik over de bedste, så du er klar til sommeren

Metoden bag overblikket over solcremer

Vores overblik er baseret på sammenligninger af solcremer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste solcreme.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte solcremer til forskellige behov.

EVY Sunscreen Mousse SPF50

EVY Sunscreen Mousse SPF50
Prissammenligning

EVY Sunscreen Mousse SPF50 – bedste beskyttelse mod UV-stråler

Vi anbefaler EVY Sunscreen Mousse SPF50 100ml. Den modtager både god feedback fra kunder, og indeholder alt det, både børn og voksne har brug for. Med plejende og nærende ingredienser efterlades huden beskyttet mod både solens UVA- og UVB-stråler.

Vil du passe godt på din hud, kan du vælge den fugtgivende solcreme fra EVY. Den har en god beskyttelse med solfaktor 50, der sikrer dig mod både de skadelige UVA- og UVB-stråler, når du anvender den.

Både store og små kan bruge solcremen, der er velegnet til alle hudtyper inklusiv de mere sensitive. Det er derfor et godt valg til hele familien, hvis I skal afsted en solrig dag. Hvis I skal en tur i vandet, er solcremen også vandfast.

Solcremen er oveni fugtgivende og plejende, hvor gode ingredienser sørger for, at din hud bliver plejet, mens du beskytter den. Den indeholder blandt andet kollagen og vitamin E og C, der bidrager til en sund og nærende hud. Samtidigt er produktet helt fri for parfume og konserveringsmidler.

 • Plejende ingredienser

 • Kan anvendes af hele familien

 • Der kommer meget solcreme ud af flasken

 • Ikke vandafvisende

EVY solbeskyttelse Mousse Kids SPF30

EVY Solbeskyttelse Mousse Kids SPF30

EVY solbeskyttelse Mousse Kids SPF30 – bedste valg til børn

Når de mindste skal være beskyttede mod solens stråler, kan du vælge den smarte mousse fra EVY særligt designet til børn. Børn fra 6 måneder og opefter kan smøres ind i cremen, der giver en jævn beskyttelse med en virkning op til 6 timer.

Børn har en mere sensitiv hud, og det er vigtigt, at du ikke anvender en solcreme, der indeholder en masse skadelig kemi. Sunscreen Mousse Kids fra EVY er lavet, så hele familien kan anvende den, men den er særligt lavet med de mindste i tankerne.

Solcremen har en solfaktor 30, der giver en jævn beskyttelse mod UV-stråler. Oveni er der gode ingredienser, der plejer huden, så den holdes fugtig og næret.

 • Op til 6 timers virkningstid

 • Vandafvisende

 • Ikke den højeste solfaktor

 • Klistrer let, inden den tørrer ind

Rudolph økologisk solbeskyttelse SPF30

Rudolph økologisk solbeskyttelse SPF30

Rudolph økologisk solbeskyttelse SPF30 – bedst til ansigtet

Dit ansigt er udsat for solens stråler både i de varme sommermåneder, men også om vinteren kan solen skade din hud. En solcreme specifikt til ansigtet kan du anvende året rundt, og den økologiske udgave fra Rudolph indeholder gode ingredienser

Når ansigtet skal være beskyttet, er det intet problem med den økologiske solcreme fra Rudolph. Produktet har en god solfaktor på 30, og den indeholder aktive ingredienser, der plejer og nærer din hud.

Gennem indsamlede forbrugeranmeldelser på Google Shopping, er vurderingen, at den er behagelig på huden, beskytter aktivt mod blandt andet pigmentforandringer og er drøj i brug.

Du kan anvende cremen i stedet for din normale dagcreme hele året rundt, når du skal udenfor, hvor den beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Derudover indeholder cremen både kamille, der virker lindrende og beroligende, og ekstrakt fra agurk, der strammer huden op og giver den fugt. Der er også andre aktive ingredienser som æbleekstrakt og hvedekim.

 • Lavet særligt til ansigtets sarte hud

 • Kan anvendes året rundt som dagcreme

 • Mindre mængde – 50 ml.

 • Kan føles fedtet på huden

Det skal du overveje, før du køber solcreme

Solcreme er afgørende, hvis du vil beskytte dig mod solens UV-stråler. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken udgave du vælger. Derfor kan du overveje følgende ting:

Hvilken type?

Solcreme kommer i flere forskellige typer, hvor der både er almindelig lotion, smarte sprays og mousser. Overvej, hvad du synes er nemmest, når du skal sikre dig mod solen.

Det kan dog også være praktisk at have en creme, der trænger hurtigt ind og er nem at fordele. Måske er det lettest at få de mindste børn smurt ind, hvis du anvender en spray eller mousse. 

Hvor høj solfaktor?

Du kan også overveje, om det skal være en creme med høj solfaktor, eller du kan nøjes med en mindre faktor på de mindre solskinsrige dage.

Solfaktor står for, hvor godt produktet beskytter dig mod solens skadelige UV-stråler. Jo højere solfaktor, jo bedre er du beskyttet. På dage med intens og stikkende sol, er det bedst at vælge en faktor 50, men du kan også anvende andre styrker afhængigt af UV-indekset. Tjek gerne indekset, så du ved, hvor hård solen vil være på den pågældende dag.

Andre ingredienser?

Solcreme kan udover solbeskyttelse også indeholde en række andre ingredienser, der er gode og nærer huden. Du skal dog også være opmærksom på, om produktet indeholder skadelig kemi, parfume, konserveringsmidler eller andet.

Vælg gerne et fugtgivende produkt, der er så rent som muligt, så du får gode ingredienser, der plejer og beskytter din hud på én og samme tid. Det gælder særligt, hvis du har børn, der også skal smøres ind, så du undgår at udløse allergiske reaktioner.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Google Shopping

På Google Shopping indsamler søgemaskinen konstant anmeldelser og bedømmelser fra forskellige sider. Det giver et samlet overblik over vurderinger og holdninger til solcremerne, der gør det nemt at overskue produkters fordele og ulemper.

Du kan se anmeldelserne af EVY Sunscreen Mousse SPF50 her 

Du kan se anmeldelserne af EVY Sunscreen Mousse Kids SPF30 her

Du kan se anmeldelserne af Rudolph Økologisk Solbeskyttelse SPF30  her

FAQ

Hvad skal en solcreme beskytte mod?

Solcreme er en effektiv beskyttelse mod solens stråler, der har skadelige UV-stråler. UV-strålerne UVA og UVB er begge skadelige for din hud, og er du først blevet solskoldet, er skaden desværre sket. Den eneste måde du kan beskytte dig selv og dine nærmeste på, er ved at følge de gode råd om at holde dig i skyggen på de mest intense timer og anvende solcreme.

Hvad betyder solfaktor?

Solfaktor (SPF) fortæller dig, hvor godt solcremen beskytter din hud. Du kan få solcremer med solfaktor 10 op til faktor 50, der beskytter bedst. På en almindelig forårsdag kan du fint nøjes med en mindre solfaktor, men jo højere op UV-indekset sniger sig i sommermånederne, jo højere faktor skal du anvende.

Hvad skal jeg være opmærksom på med solcreme?

Du kan få mange forskellige typer og styrker af solcreme, men det er ikke kun type og faktor, du skal være opmærksom på. Det er også vigtigt, at du er tjekker de andre indholdsstoffer og sikrer dig, at du ikke er allergisk overfor nogle af dem.

Der er også cremer med solbeskyttelse, der samtidigt plejer din hud, hvilket kan være en smart løsning, så du ikke både skal smøre dagcreme og bodylotion på inden solcremen.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her