Oversigt over de bedste smart tv

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

smart tv

Her er nogle af markedets bedste smart tv

Senest opdateret 19/06/2023

Det kan være en jungle at begive sig rundt i, når man er på jagt efter et nyt smart tv. Der er så mange forskellige smart tv at vælge imellem, og det kan synes svært at navigere rundt i, hvad de forskellige termer – der skiller nogle af smart tvene fra hinanden – egentlig gør.

Der er nogle ting, der er værd at gøre op med sig selv, før man går ud og køber sit næste smart tv. Det vigtigste er dog prisen. Hvor mange penge har du til rådig at fyre af på dit næste smart tv? Mange smart tv på markedet kan fås til fordelagtige priser – selv nogle af de fjernsyn, der viser det bedste billede.

Det går rigtig hurtigt på smart tv markedet, teknologien bevæger sig hurtigt, og de fleste modeller af fjernsyn får en opdatering hvert år. Det betyder dog ikke, at du skal skifte dit tv ud hvert år. Men det kan være en god idé at lære om de forskellige teknologier og egenskaber, så du kan træffe en beslutning om, hvilket smart tv, der passer bedst til dine behov.

Vil du bare gerne se film i knivskarp kvalitet eller vil du gerne spille på de nye nextgen konsoler de næste mange år? Alt efter, hvad du svarede til dette spørgsmål, er der nogle ting, du burde have holde øje med, når du kigger efter dit næste smart tv.

Hvis du bare gerne vil se film i den lækreste kvalitet, så behøver du måske ikke et tv, der opdaterer billedet i 120 hertz, men kan måske nøjes med 60. Og har du tænkt dig at bruge smart tvet til at spille på en nextgen konsol, kan det være værd at holde øje med, om dit næste tv har en HDMI 2.1 port.

Vi anbefaler: Webshops med et stort udvalg af smart tv

 • Elgiganten-logo

  Elgiganten

   ✔️Kæmpe udvalg
   ✔️Prismatch
   ✔️30 dages returret
 • proshop-logo

  Proshop

   ✔️ Stort udvalg
   ✔️ Hurtig levering
   ✔️ Betal med mobilen
 • hifi klubben rund

  Hifi klubben

   ✔️ 30 dages returret
   ✔️ 3 års medlems garanti
   ✔️ Betal med mobilen

Metoden bag oversigten af smart tv

Vores overblik er baseret på sammenligninger af smart tv fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste smart tv. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte smart tv til forskellige behov.

LG OLED C1

LG C1

Lige meget hvilket formål du skal bruge dit næste smart tv til, så er du dækket ind, hvis du vælger et LG OLED C1. Det er proppet med teknologi, der sørger for at holde det relevant i mange år endnu. Lige meget, om du bare vil se film og serier i knivskarp kvalitet eller spille de nyeste konsol spil!

Bomagasinet har foretaget en stor test for at finde de bedste smart tv på markedet, hvor de har kåret LG OLED C1 som det bedste premium valg.

Den smarte OLED teknologi giver dig den skarpeste kontrast, og den bedste kvalitet du kan få på markedet. OLED betyder Organic Light Emitting Diodes og udmærker sig ved; at skærmen bruger organiske semikonduktorer til at skabe meget tynde, lys-udsendende skærme. Og det betyder, at en OLED skærm – i modsætning til en QLED eller LCD skærm – ikke har brug for baglys. Det parret med Perfect Color on Perfect Black med Infinite Contrast, hvor hver pixel er individuelt styret og genererer deres eget lys, betyder lang højere detaljegrad og mere præcise billeder end selv de bedste LCD-skærme. Den kontrast og dermed skarpe billeder, som denne skærm kan generere, er uovertruffen.

LG OLED C1 udmærker sig også ved at have et fantastisk lydsystem og understøtter Dolby Atmos.

Dertil kan dette smart tv også vise film, hvis det understøttes af udbyderen, i den nyeste og bedste film kvalitet: Dolby Vision. Dolby Vision kendetegner sig ved, at du får endnu flere farver end HDR. Dolby Vision viser film i 12-bit, hvor HDR viser i 10-bit; hvilket også ses i navnet, der ofte omtales HDR10. For at blive lidt mere præcis, så giver Dolby Vision dig mulighed for at se op til 68 miliarder farver, hvor HDR10 “kun” viser 1 milliard.

LG OLED har selvfølgelig evnerne til at fremvise billedkvalitet i 4K, hvilket er mere end rigeligt. Du har måske set, at der findes 8K smart tv på markedet, men hvad der er værd at vide, er, at der ikke laves noget i 8K endnu, hverken film eller spil. Så indtil videre er 4K mere end rigeligt og vil give dig den bedst mulige kvalitet – hvert fald lige nu.

Da det er jo er et smart tv, kan du selvfølge surfe nettet, se Youtube, bruge dine favorit streaming apps og meget mere. Men LG OLED C1 er også spækket med smart teknologi, der hjælper til at gøre billedet endnu bedre. Hjernen i dette tv er en a9 Gen4 AI Processer, som automatisk opskalerer det input den får. Processoren analyserer millioner stykker af indhold, lære det og opskalerer det automatisk, når det vises på din skærm. Derudover har smart tvet også ThinQ AI, som kan forbinde dine smart home apparater. Ydermere får du glæde af IoT(internet of things) forbindelser, Deep Learning Image og lydbehandling, samt adskillige andre funktioner. Og smart tvet kan selvfølgelig stemmestyres.

Er du gamer? Er det dette fjernsyn, du skal have. Det omtales som det bedste gamer tv på markedet! Med Gaming Mode, Nvidia G-Sync og FreeSync, Game Optimizer, HDMI 2.1 port og 120 Hz er dugaranteret den bedste performance

LG OLED C1 4K smart tv kommer i følgende størrelser 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

Udvalgte specifikationer

 • Opløsning: 4K – 3840×2160
 • Frekvens/Opdateringshastighed: 100/120Hz
 • HDMI: HDMI 2.1
 • Skærmtype: OLED
 • Bedste gamer smart tv på markedet

 • Perfekt kontrast

 • Fremtidssikret flere år frem

 • Burn in er en reel faktor

 • Kan kræve lidt opsætning før du får den bedste brugeroplevelse

 • Fjernbetjeningen kan til tider drille, da ‘OK’ knappen også fungerer som scroll-hjul

Panasonic JZ1500 OLED

Panasonic JZ1500 OLED

4,5

Panasonic JZ1500 OLED

Dette smart tv fra Panasonic er til dig, der ikke vil gå på kompromis med billedekvaliteten. Du får med dette smart tv et fjernsyn, der vil give dig topkvalitet lige meget, hvad du bruger fjernsynet til.

JZ1500 ruller ud med topklasses billedekvalitet, som kendetegnes fra deres 2000-serie, hvilket er en af deres dyreste serier. Det har gjort dette smart tv lettere tilgængeligt, da det ikke koster det hvide ud af øjnene. Der er ikke meget, der er ændret fra 2000-serien andet end, at JZ1500 var udstyret med et Dolby Atmos lydsystem; dette er dog pillet ud. Det er ikke noget du skal være ked af. JZ1500 leverer stadig førsteklasses lyd, og du kan altid tilkøbe en soundbar.

Du kan se film i næsten biograflignende tilstand, som hjælper dig godt på vej med både 4K og Dolby Vision understøttelse. Dolby Vision kan vise helt op til 68 milliarder farver, hvor generationen før det med HDR10, kun viser 1 milliard.

Smart tv’et er også forsynet med en OLED skærm, der giver dig det bedste billede med knivskarp kontrast. Ikke alle 4K OLED smart tv er skabt ens. Dette smart tv er udstyret med Master HDR OLED Professional Edition og HCX Pro AI processor. Denne smarte AI-processor analyserer billederne samtidig, hvilket giver dig en ekstrem klarhed og kontrast samt en tårnhøj ydeevne.

Du får også en fængende lyd, der får dig til at føle du er med i scenerne, hvor 3D surround sound blandet med Dolby Atmos teknologi fører dig fra sofaen helt ind i filmen.

I forhold til mange andre smart tv er det her meget lysstærkt af en OLED skærm at være. Det er markedsført som Master OLED Pro og har også Luminance Booster, som giver ekstra styrke til de enkelt-lysende dioder.

Til trods for, at det er et smart tv, halter det lidt bagud i forhold til sine konkurrenter. Deres MyHomeScreen ligner desværre lidt noget, der sidder fast i fortiden. Det er mørkt, mangler en del apps og er desværre lidt funktionsfattigt. Panasonic har taget klagerne til sig, men det bliver dog først opdateret i næste version. Så måske det kan betale sig at vente til de opdaterer dette? Det er dog vigtig at understrege, at det ikke går udover den meget høje kvalitet, som dette smart tv leverer på alle andre parametre.

Hvis du er en ægte gamer, så må vi desværre skuffe; du får ikke det bedste på markedet, hvad angår gamer smart tv med Panasonic JZ1500. Det understøtter godt nok HDMI 2.1, men du får desværre ikke glæden af 120 Hz, FreeSync og G-sync med dette tv.

Ved at understøtte alle HDR formater, er du sikret den bedst mulige ydeevne – ligemeget  billedkilde. Lysstyrke og farve optimeres scene for scene, uanset om kilden er Dolby Vision, HLG, HDR10 eller HDR10+ format. Så du får et tv, der giver knivskarpe billeder i højeste kvalitet. Så er det, hvad du er ude efter, går du ikke galt i byen med Panasonic JZ1500.

Panasonic JZ1500 4K OLED smart tv fås i 48, 55 og 65 tommer.

Udvalgte specifikationer

 • Opløsning: 4K – 3840×2160
 • Frekvens/Opdateringshastighed: 60Hz
 • HDMI: HDMI 2.1
 • Skærmtype: OLED
 • Har en høj lysstyrke af et OLED smart tv at være

 • Perfekt kontrast

 • Virkelig god AI processor, der optimerer billederne

 • Burn in er en reel faktor

 • Er i den dyre ende ift. konkurrenterne

 • Ikke det oplagte valg for en gamer

Samsung Q95T

Samsung Q95T

Dette lækre smart tv fra Samsung disker op med noget af det bedste teknologi på markedet. Og du får et billede med en eminent klarhed lige meget, hvor du sidder. Smart tv’et har nemlig en bred synsvinkel og et antirefleks filter, der giver en god brugeroplevelse selv i de lyseste rum.

Samsung Q95T er en opgradering af Samsungs tidligere modeller, hvor særligt deres lysdæmpende algoritme har fået en opgradering. Det giver endnu tydeligere billeder, lige meget om det er de mørkeste filmscener eller klip med meget lys.  

Forbrugsguiden har foretaget en dybdegående test for at finde de bedste smart tv på markedet, hvor de kårer Samsung Q95T til det bedste Samsung smart tv på markedet.

Du skal være opmærksom på, at smart tv’et gør brug af QLED-teknologi og ikke OLED, som de andre smart tv i denne test. QLED giver en unik oplevelse af lys og mørke, hvor nanokrystaller lyser op i farver, hvilket giver et yderst detaljeret billede. Dertil har fjernsynet en Quantum HDR 4K processor, som analyserer data og justerer billede og lyd i ‘real-time’. Det giver dig den bedste oplevelse, lige meget om du ser film eller serier.

Samsungs Quantum processor er så kraftig, at du kan nyde ældre indhold, som om det var 4K. Processoren analyserer input fra indgangssignaler og reducerer billedstøj, fremhæver fine detaljer og gør kanterne omkring objekter og tekst knivskarpe.

Dette smart tv fra Samsung er udstyret med et anti-reflekspanel, der sikrer, at du kan nyde film selv på lyse dage, da det fjerner genskin fra vinduer i lyserum.

Forskellen på QLED og OLED er ikke så stor, når man tager brugeroplevelsen in mente. Det er mest en smagssag. QLED er en LCD skærm; det vil sige, at der skærmen har brug for bagbelysning, for at kunne vise billeder. Og derfor er der nogen, der mener, at OLED giver bedre kontrast og dermed også bedre billeder, da hver enkelt pixel slukker helt, når der skal vises sort. Men QLED har dog mere power bag sig pga. bagbelysningen, som ofte også resulterer i flere ‘nits’ – hvor meget lysstyrke smart tv’et kan producerer. Som et minus ved et QLED smart tv, så er skærmen ofte en del tykkere – stadig tyndt – dog tykkere end sine OLED konkurrenter.

Samsung kendetegner sig ved at have en One Connect-boks, som både leverer billedsignal og strøm via et tyndt kabel. Det gør det pænere at have hængende på væggen, fordi du ikke skal have en masse ledninger hængende.

Da det er et smart tv, har det selvfølgelig også en smart-platform. Samsungs egen platform hedder Tizen og med dette smart tv får du version 5.5. Her finder du en masse forskellige funktioner, som bl.a. tillader dig at dele fra telefon til tv. Du får selvfølgelig adgang til forskellige apps, som udvides konstant. Du kan også styre fjernsynet via stemmeassistener, so kan parres, hvad end du har Alexa, Google eller Bixby.

Smart tv’et udmærker sig også ved at være godt for gameren. Med Real Game Enhancer+ kan du nyde forbedret gaming-kvalitet uden behov for manuel kalibrering. Og du får også det eftertragtede én HDMI 2.1 indgang.

Samsung Q95T kommer i størrelserne 55, 65, 75 og 85 tommer.

Udvalgte specifikationer

 • Opløsning: 4K – 3840×2160
 • Frekvens/Opdateringshastighed: 100/120Hz
 • HDMI: HDMI 2.1
 • Skærmtype: QLED
 • Q Ultra Wide Angle

 • Stærk AI processor

 • One-Connect boks

 • QLED er Samsungs egen, billigere. version af OLED

 • Kun 1 HDMI 2.1 port

 • Har ikke Filmmaker Mode

5 ting du bør overveje, før du køber et smart tv

De fleste tv, der bliver lavet i dag, er smart tv og er i sin essens, en sammenkobling mellem traditionelle fjernsyn og en computer. De giver adgang til internettet, indeholder apps og muligheden for at hente flere. Dertil har et smart tv også computerteknologi, der hjælper med at producerer et endnu bedre billede. Det giver dig en forbedret brugeroplevelse og et meget bedre billede end traditionelle fjernsyn.

Der er nogle ting, der er værd at gøre sig klog på, førend at du bestemmer dig for, hvilket smart tv du skal købe

Hvor mange penge vil du bruge?

Lige meget, hvad dit budget er, burde du kunne finde et smart tv, du har råd til. Men du får selvfølgelig flere egenskaber, størrere smart tv, bedre opløsning osv, hvis du har flere penge. Men har du brug for alle egenskaberne, som nogle af de dyrere smart tv har at byde på? Vil du gerne have et fjernsyn, der er sikret en plads i stuen mange år endnu?

Prisen på smart tv variere meget fra mærke til mærke og fra model til model. Men generelt set kan du købe et rigtig godt smart tv, der også sikre dig, at det kan bruges i mange år endnu – medmindre teknologien lige pludselig stikker helt af – fra omkring 8000 kr og op af.

Du kan f.eks. købe LG OLED C1 i 48 tommer for omkring 8000 til 9000 kr alt efter, hvor du finder det. Og med LG OLED C1 får du altså et smart tv, der indeholder alt den teknologi, der er laves materiale i pt

Dertil skal det siges, at meget af den teknologi, som LG OLED C1 f.eks. indeholder, er helt ny. Som f.eks. HDMI 2.1, der kun er relevant, hvis du skal game, og som først er set i relation til Playstation 5. Det vil altså sige, at du får et smart tv, der ikke bliver overhalet af ny teknologi lige foreløbig, eller det kan det selvfølgelig godt, men der bliver ikke lavet noget – hverken film, serier eller spil – som det ikke kan vise. Og det kan tilmed vise materialet i højeste kvalitet.

Hvilken opløsning skal dit smart tv have?

De fleste smart understøtter 1080p(HD), 4K(Ultra HD) og 8K. Vi anbefaler, at du får et smart tv, som kan vise 4K, og det kan de fleste modeller på markedet også. 1080p smart tv er en smule forældede.

8K smart tv er hvor 4K plejede at være. De har til en høj pris, og det er egentlig ikke investeringen værd pt. Prisen er meget høj, og der laves ikke rigtig noget materiale i 8K endnu. Der er derimod rigtig meget 4K materiale på markedet pt, og meget af det er sågar også i Dolby Vision, som er den højeste kvalitet 4K. Så kig efter et smart tv, der kan vise 4K materiale i Dolby Vision.

Hvilken opdateringshastighed(Hz eller Hertz) skal dit smart tv have?

Det kommer lidt an på, hvilket formål du har med dit smart tv. De fleste smart tv er udstyret med enten 60Hz eller 120Hz. Dette betyder, hvor mange gange billedet opdateres i sekundet. Nu flere gange det opdaterer, jo skarpere billede.

En høj opdateringshastighed er vigtig, hvis du ser sport eller gamer på dit fjernsyn. Men de fleste film og serier vises kun i 60 eller 50Hz, så det er ikke nødvendigt med 120Hz, hvis du blot skal se film og serier. Men skal du game på dit fjernsyn, og du vil have det bedste billede, så bør du kigge efter en opdateringshastighed på 120Hz.

Skal du kunne integrere dit smart tv med andre smart enheder?

Hvis du er hyppig bruger af Alexa, Google Assistant osv, så bør du kigge efter, hvorvidt det tiltænkte smart tv er kompatibel med disse. Det er de fleste nyere smart tv’er på markedet, men det er stadig værd at kigge efter, hvor mange af dine smart-enheder du kan integrerer og opkoble til dit smart tv.

Hvilken størrelse smart tv burde du købe?

Størrelsen på dit smart tv er en smagssag udover, at det selvfølgelig også kan være begrænset af pladsen i dit hjem. Men det kan være en idé at tænke over, hvor mange mennesker I er i dit hjem, der skal bruge fjernsynet på samme tid. En anden ting at tænke over, er, hvor langt I sidder fra smart tv’et i dit hjem. 

 • Har du et 48 tommer tv, bør du sidde 2,8 meter fra dit fjernsyn og mindst 2,2 meter fra. 
 • Har du et 55 tommer smart tv, bør du sidde 3,2 meter fra dit tv og mindst 2,5 meter. 
 • Har du et 65 tommer fjernsyn, bør du sidde 3,6 meter væk og mindst 2,7 meter.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er en sammenligningsportal, der sammenligner priser på produkter. Man kan samtidig søge på bestemte produkter og sortere efter mest populære. Platformen består af test af 1300 produkter i 150 kategorier – alt fra løbebånd til barnevogne, og mere end 150.000 anmeldelser og bedømmelser af produkter og butikker. 

Læs hele testen fra pricerunner.dk her.

Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk beskriver sig selv som et online forbrugermagasin, der hjælper forbrugerne med at træffe købsbeslutninger.

Læs hele testen fra forbrugsguiden her.

Bomagasinet.dk

Bomagasinet er et online forbrugermagasin, der guider brugerne

Anmeldelserne er lavet på baggrund af stor dataindsamling og research, samt gennemgang af brugeranmeldelser og specifikationer.

Læs hele testen fra bomagasinet.dk her. 

FAQ

Hvad er fordelene ved et smart tv?

Fordelen er, at du forbinde det til internettet, streame direkte fra dine favorit udbyderes apps, browse internettet og meget mere. Det er i sin essens en blanding mellem er tv og en computer.

Hvilket smart tv skal jeg købe?

Det er en smagssag, hvilket smart tv, der passer bedst til dine behov. Men et smart tv, som oftest bliver nævnt som et af de bedste, og ovenikøbet til en af de bedste priser, er LG OLED C1 eller CX.

Hvilket smart tv mærke er bedst?

Det er helt op til den enkelte bruger. Både Samsung og LG er nok ledende på markedet, når det kommer til smart tv. Det der adskiller dem mest, udover brugeroplevelsen – som er i top med begge mærker – er at Samsung er kendt for QLED og LG for OLED.

Kan man bruge almindelige tv som smart tv?

Nej, man kan ikke bruge almindelige tv som smart tv. Smart tv har en computerchip og software, der gør dem i stand til at forbinde til internettet og køre apps.

Hvad er pixels?

Pixels er de små prikker, der udgør et billede på en skærm. Jo flere pixels, jo højere opløsning og dermed bedre billede. Et 4K-tv har f.eks. fire gange så mange pixels som et almindeligt Full HD-tv.

Hvad er HDR?

HDR er en teknologi, der giver bedre kontrast og farvegengivelse i tv’et. Dette gør det muligt at vise flere nuancer af farver, og det giver også en bedre kontrast mellem lys og mørke. HDR giver også et bedre billede, når der ses film eller tv-programmer i højere opløsning, såsom 4K.

Hvad er OLED?

OLED står for Organic Light Emitting Diodes, og er en type af lysdiode, der udsender lys, når der passerer strøm igennem den. OLED-skærme er kendt for at være meget energieffektive og giver en meget høj kontrast og farvegengivelse. De er også meget tynde og fleksible, hvilket gør dem ideelle til brug i mange forskellige typer af elektronik.

En af de mest populære anvendelser af OLED-teknologi er i moderne smart-tv’er. OLED-skærme giver en utrolig tynd og elegant profil til tv’et, og deres høje kontrast- og farvegengivelsesegenskaber gør dem ideelle til at nyde film og tv-serier derhjemme.

Hvad er QLED?

QLED står for Quantum Dot LED, og er en ny type af tv-skærm, der giver en langt bedre billedkvalitet end traditionelle LED-skærme. QLED-skærme bruger en række små krystaller, kaldet quantum dots, til at forbedre farverne og lysstyrken i billedet.

QLED-skærme er særligt god til at vise levende og detaljerede farver, og kan også gengive meget mørke og lyse nuancer på en meget realistisk måde.
Det betyder, at QLED-skærme er velegnede til både spil og film, og giver en langt bedre oplevelse end almindelige LED-skærme.

Skal jeg vælge OLED eller QLED?

OLED og QLED er to af de mest populære teknologier på markedet i dag, og hver har sine fordele og ulemper.

OLED fjernsyn har et slankt og elegant design, og de leverer en fantastisk visuel oplevelse med dybe og levende farver. Deres eneste ulempe er, at de er dyrere end QLED-skærme.

QLED-fjernsyn har også et slankt og elegant design, men de leverer ikke den samme visuelle oplevelse som OLED-skærme. Den store fordel er, at de er billigere end OLED.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her