Stort test-overblik: De bedste robotplæneklippere

Tjek.bt.dk viser dig vejen til anbefalelsesværdige produkter og tjenester. Når du trykker på et link og foretager et køb eller en tilmelding, kan Berlingske Media få en kommission af købet. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med indholdet. Læs mere her

robotplæneklipper test

Bliv klogere på robotplæneklipper test her

Senest opdateret 12/06/2022

Ansvarlig indholdsredaktør: Kasper Skov Jensen

At slå græsset kan være et utaknemmeligt arbejde. Heldigvis er teknologien i dag kommet så langt, at der er blevet udviklet robotplæneklippere, som klarer arbejdet for os. Der er til gengæld en hel del af slagsen på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde den rette model.

Derfor har vi undersøgt markedet for dig. Vi har læst diverse testmagasiner og hjemmesider, der har testet maskinen eller indsamlet brugeranmeldelser. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den robotplæneklipper, der passer bedst til dig og din græsplæne.

Metoden bag test af produkterne

Vores valg af produkter er baseret på gode anmeldelser på tværs af kilder, som har testet eller forhandler det udvalgte produkt. Vores anbefalinger beror udelukkende på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter på markedet. 

Vores team af researchere vurderer de testede produkter på følgende parametre:

 • Test af produkter fra ekspertkilder
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af de bedste produkter til forskellige behov.

Bosch Indego M+ 700

4,5
Bosch Indego M+ 700

Bedst i test

Bosch Indego M+ 700 – bedst i test

Bosch Indego M+ 700 er en vellidt robotplæneklipper og har af den grund fået topkarakterer hos hjemmesiden Robotmaniak.com. Her er maskinen blevet tildelt 4,6 ud af 5 stjerner. Maskinen er i stand til at dække et arbejdsområde på 700 m2, og er udstyret med en række smarte features såsom SmartMowing, LogiCut og Indego BorderCut.

En kunde har via Pricerunner efterladt en yderst positiv kommentar og anmeldelse, der giver produktet 5 ud af 5 stjerner og skriver: “Elsker Logicut. Batteritiden er også blevet meget bedre end tidligere modeller”.

Robotplæneklipperen  kortlægger plænen med sine smarte sensorer og bevæger sig derfor i parallelle linjer – frem for vilkårlige bevægelser, som ellers er kendetegnende for mange robotstyrede husholdningsmaskiner. Blandt maskinens features finder du stemmekontrol og IFTTT software (If This Then That).

Udvalgte specifikationer

 • Maksimalt arbejdsområde: 700 m2
 • Ladetid: ca. 1 time
 • Maksimalt lydniveau: 63 dB
 • LogiCut funktionen giver robotplæneklipperen viden om, hvor den allerede har været og slå græs, og hvor den skal hen bagefter

 • Forholdsvis billig

 • Tidseffektiv plæneklipning

 • Problemer med blødt og vådt græs

 • Kan ende op i blomsterbedet

 • Dårlig installationsproces

Husqvarna Automower 315X

4,5
Husqvarna Automower 315X

Husqvarna Automower 315X – bedste features og brugervenlighed

Husqvarna Automower 315X er en avanceret robotplæneklipper, der grundet sine mange funktioner og fede features score højt på kundeanmeldelser. Testsiden Gardenersworld.com har givet robotplæneklipperen 4,8 ud af 5 stjerner netop på grund af de mange features.

Pricerunner har Husqvarna Automower 315X en bedømmelse på 4,1. En glad kunde som har givet produktet 5 stjerner skriver fx: “Fantastisk robotplæneklipper med letanvendelig app, overskueligt menusystem, høj komfort og intelligent navigation”.

Robotplæneklipperen  er pakket med brugbare funktioner; herunder mulighed for at forbinde til maskinen med stemmekontrol, GPS-assisteret navigation og LED forlygter. Med Automower® Connect app’en kan du kontrollere plæneklipperen, uanset hvor i verden du befinder dig.

Udvalgte specifikationer

 • Maksimalt arbejdsområde: 1600 m2
 • Ladetid: ca. 1 time
 • Maksimalt lydniveau: 58 dB
 • GPS-assisteret navigation

 • Stemmekontrol

 • Tyverisikret med indbygget GPS-sporing af maskinen

 • Det maksimale arbejdsområde er mindre end andre maskiner i samme prisklasse

 • Ingen regnsensor

 • Er i den dyre ende

Greenworks OptiMow 10

3,5
Greenworks OptiMow 10

Bedst til prisen

Greenworks Optimow 10 – bedste robotplæneklipper til prisen

Greenworks Optimow 10 har fået strålende anmeldelser af testsiden best-robot-lawn-mower.com, der blandt andet lægger vægt på maskinens billige pris og mange funktioner. Robotplæneklipperen dækker et større areal end andre modeller i samme prisklasse, hvorfor den er vurderet til at være den bedste robotplæneklipper til prisen. Det er altså ikke den billigste på markedet, men det er klart én af de modeller, som giver mest valuta for pengene.

Testsiden best-robot-lawn-mower.com giver derfor robotplæneklippen 8,3 ud af 10 stjerner. På Amazon.co.uk har 24 kunder givet en samlet bedømmelse på 3,8 ud af 5. En kunde, der har givet 5 stjerner, har blandt andet kommenteret, at de “er meget tilfredse” med købet. Blandt de dårlige anmeldelser er det især produktets manglende Bluetooth og WiFi forbindelse, der irriterer dem.

Robotplæneklipperen er en relativt stor maskine, men trods det formår maskinen alligevel at være let. Udstyret med fire hjul klarer robotplæneklipperen sig godt på terræn. Selve overdelen af maskinen kan nemt fjernes, hvilket gør rengøring af maskinen ligetil. Installation og opsætning af maskinen er ligeledes let og ligetil.

Udvalgte specifikationer

 • Maksimalt arbejdsområde: 1.000 m2
 • Ladetid: ca. 140 minutter
 • Maksimalt lydniveau: 58 dB
 • Dækker et relativt stort areal for pengene

 • Nem at rengøre og vedligeholde

 • Super nem og intuitiv installation og opsætning

 • Meget lang ladetid

 • Mangler Bluetooth og Wifi-forbindelse – fjernstyring er dog muligt med SIM-kort

 • SIM-kort medfølger, når du køber produktet, men efter to år skal du forlænge eller tilkøbe et nyt SIM-kort abonnement for fortsat at kunne fjernstyre maskinen

Det bør du overveje, før du køber en robotplæneklipper

Pris

Pris og kvalitet skal gerne hænge sammen. Men hvor mange penge er du egentlig beredt på at smide efter en robotplæneklipper?

Du kan investere i en billig version – men der skal du således være klar på, at den ikke kan dække et lige så stort areal som de dyre versioner. En billig maskine vil også sandsynligvis gå hurtigere i stykker.

Den vigtigste overvejelse ift. pris og kvalitet er dog, hvor stort et dækningsareal du får for pengene. Herefter kommer “quality of life” elementerne – er maskinen fx kompatibel med Bluetooth og WiFi, hvor nemt kan maskinen skilles ad for vedligehold og rengøring og hvor meget larmer den?

Den typiske købspris for en robotplæneklipper af nogenlunde høj kvalitet ligger typisk på 8.000-10.000 kr. Ifølge Bolius.dk er den samlede udgift for at have en robotplæneklipper, inklusive drift og vedligeholdelse med en antaget levetid på ni år, på 19.025 kr.

Størrelsen på din græsplæne

Før du investerer i en robotplæneklipper, skal du have målt arealet på din græsplæne af. Der er nemlig ingen grund til at købe en dyrere model med højt arbejdsområde, hvis du slet ikke har behov for stort et arbejdsområde.

Find derfor målet for din græsplæne og sammenhold dette tal med maskinens arbejdsareal. Det vil i udgangspunktet altid fremgå af salgsmaterialet på den givne model.

Hældningen på din græsplæne

Danmark er heldigvis et relativt fladt land, og du kan derfor givetvis slippe af sted med at anvende de fleste slags robotplæneklippere. Men hælder din græsplæne, skal du være opmærksom på robotplæneklipperens maksimale hældningsgrad (opgjort i %).

Har din græsplæne eksempelvis en hældning på 15%, kræver det en motor, som kan klare den hældningsgrad. Robotplæneklipperen Greenworks Optimow 10, som tidligere er beskrevet i dette indlæg, har for eksempel en maksimal hældningsgrad på 35%.

Læs eventuelt denne guide fra myrobotmower.com for at udregne hældningsgraden på din græsplæne.

Skal der gøres effektivt rent derhjemme? Se de bedste støvsugere her. Hvis du savner pæne fliser, har vi lavet en guide til fliserens

Vil du vide, hvordan vejret bliver, får du stor glæde af en vejrstation.

Gennemgang af kilder og tests

Gardeners World

Gardenersworld.com er et vidensunivers for folk med grønne fingre. Universet hører under BBC, der ligeledes publicerer magasinet BBC Gardeners’ World Magazine. Det har de gjort i over 30 år nu, hvor de i 2007 lancerede hjemmesiden. Siden da er universet vokset stødt, og de har i dag mere end 30 millioner besøgende om året.

Det er netop grundet deres mangeårige erfaring med at dække udstyr til haven, at vi har valgt at følge deres anbefaling af Husqvarna Automower 315X. Her har eksperterne fra Gardernersworld.com testet en lang række robotplæneklippere, og giver Husqvarna Automower 315X en rekordhøj bedømmelse på 4,8 ud af 5 stjerner.

Testen er senest opdateret d. 28. marts 2022.

Læs hele testen af Gardenersworld.com her.

Robotmaniak

Robotmaniak.com skriver udførlige anmeldelser af de bedste robotplæneklippere på markedet. I 2021 fremhævede siden Bosch Indego M+ 700, hvor de gav maskinen 4,6 ud af 5 stjerner. Hjemmesiden tester robotter generelt, men har ligeledes et dedikeret fokus på robotplæneklippere.

Sidens brugervenlige design og nemme tekster gør det super let at afveje de forskellige fordele og ulemper ved forskellige robotplæneklippere. Efter at have set deres forskellige anmeldelser igennem, valgte vi altså fremhæve Bosch Indego M+ 700, idet den rigtig scorer højt på både features og performance.

Testen senest opdateret d. 4. juli 2021.

Læs hele testen fra Robotmaniak.com her.

Best-robot-lawn-mower

Du vil hurtigt blive overrasket over, hvor mange hjemmesider der som omdrejningspunkt lever for at anmelde robotplæneklippere. Best-robot-lawn-mower.com er et eksempel på dette. Vi har valgt at inkludere deres review af Greenworks Optimow 10, idet siden gennemførligt har testet, vurderet og sammenlignet produktet med mange andre robotplæneklippere.

Folkene bag testen har således taget detaljerede billeder, skudt videoer af maskinen “in action” og er generelt meget dybdegående i deres analyse af Greenworks Optimow 10. Man kan tydeligt mærke, at de selv har stået for testen af produkterne, hvilket gør anmeldelsen troværdig og autentisk. Således opnår Greenworks Optimow 10 en bedømmelse på 8,3 ud af 10 stjerner.

Testen er senest opdateret d. 28. marts 2022.

Læs hele testen fra best-robot-lawn-mower.com her.

Drømmer du om et afkølet hjem? Her er de bedste aircondition

FAQ

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?
Der er mange gode muligheder. Det afhænger naturligvis af de behov, du har. De typiske behov, man her skal overveje, er pris, størrelse på have og hældning på græsplænen. Du kan få mere viden om disse overvejelser lidt længere oppe på siden.
Hvad er kanttråd?
Kanttråd er en tråd, man lægger ud langs kanten af haven. Den sørger for, at robotplæneklipperen ikke kører uden for det afgrænsede areal (eksempelvis lige ind i et blomsterbed).
Hvordan virker en robotplæneklipper uden kanttråd?

Robotplæneklippere findes endnu ikke uden medfølgende kanttråd – eller afgrænsningskabel, som de også kaldes. Kanttråden er nødvendig for, at maskinen ikke “løber løbsk” og klipper steder, den ikke skal klippe.

Maskinen følger nemlig den programmerede rute og bruger kanttråden til at navigere med. Uden en kanttråd vil du simpelthen risikere, at den kører ind i en busk og aldrig kommer videre – eller værre endnu, klipper hele hækken ned.

Hvor mange år holder en robotplæneklipper?
En robotplæneklipper af god kvalitet vil typisk holde i 8-10 år. Det kræver selvfølgelig, at du løbende vedligeholder maskinen.

Efter at have læst vores robotplæneklipper test, er du måske også interesseret i...

Tjek.bt.dk viser dig vejen til anbefalelsesværdige produkter og tjenester. Når du trykker på et link og foretager et køb eller en tilmelding, kan Berlingske Media få en kommission af købet. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med indholdet. Læs mere her