Overblik: De mest effektive robotplæneklippere

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

robotplæneklipper test

Slip for at slå græs. Køb en robotplæneklipper

Senest opdateret 30/08/2023

At slå græsset kan være et utaknemmeligt arbejde. Heldigvis er teknologien i dag kommet så langt, at der er blevet udviklet robotplæneklippere, som klarer arbejdet for os. Der er til gengæld en hel del af slagsen på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde den rette model. Det hjælper vi dig med i denne robotplæneklipper test.

Derfor har vi undersøgt markedet for dig. Vi har læst diverse testmagasiner og hjemmesider, der har testet maskinen eller indsamlet brugeranmeldelser. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den robotplæneklipper, der passer bedst til dig og din græsplæne.

Metoden bag overblikket over robotplæneklippere

Vores overblik er baseret på sammenligninger af robotplæneklippere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste robotplæneklipper.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

  • Overblik over produkter fra forskellige kilder
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte robotplæneklippere til forskellige behov.

Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700 – bedst i test

Bosch Indego M+ 700 er en vellidt robotplæneklipper og har af den grund fået topkarakterer hos hjemmesiden Robotmaniak.com. Maskinen er i stand til at dække et arbejdsområde på 700 m2, og er udstyret med en række smarte features såsom SmartMowing, LogiCut og Indego BorderCut.

Robotplæneklipperen  kortlægger plænen med sine smarte sensorer og bevæger sig derfor i parallelle linjer – frem for vilkårlige bevægelser, som ellers er kendetegnende for mange robotstyrede husholdningsmaskiner. Blandt maskinens features finder du stemmekontrol og IFTTT software (If This Then That).

Udvalgte specifikationer

  • Maksimalt arbejdsområde: 700 m2
  • Ladetid: ca. 1 time
  • Maksimalt lydniveau: 63 dB
  • LogiCut funktionen giver robotplæneklipperen viden om, hvor den allerede har været og slå græs, og hvor den skal hen bagefter

  • Forholdsvis billig

  • Tidseffektiv plæneklipning

  • Problemer med blødt og vådt græs

  • Kan havne i blomsterbedet

  • Dårlig installationsproces

Greenworks OptiMow 10

Greenworks OptiMow 10

Greenworks Optimow 10 – bedste robotplæneklipper til prisen

Greenworks Optimow 10 har fået strålende anmeldelser af siden best-robot-lawn-mower.com, der blandt andet lægger vægt på maskinens billige pris og mange funktioner. Robotplæneklipperen dækker et større areal end andre modeller i samme prisklasse, hvorfor den er vurderet til at være den bedste robotplæneklipper til prisen. Det er altså ikke den billigste på markedet, men det er klart én af de modeller, som giver mest valuta for pengene.

Robotplæneklipperen er en relativt stor maskine, men trods det formår maskinen alligevel at være let. Udstyret med fire hjul klarer robotplæneklipperen sig godt på terræn. Selve overdelen af maskinen kan nemt fjernes, hvilket gør rengøring af maskinen ligetil. Installation og opsætning af maskinen er ligeledes let og ligetil.

Udvalgte specifikationer

  • Maksimalt arbejdsområde: 1.000 m2
  • Ladetid: ca. 140 minutter
  • Maksimalt lydniveau: 58 dB
  • Dækker et relativt stort areal for pengene

  • Nem at rengøre og vedligeholde

  • Super nem og intuitiv installation og opsætning

  • Meget lang ladetid

  • Mangler Bluetooth og Wifi-forbindelse – fjernstyring er dog muligt med SIM-kort

  • SIM-kort medfølger, når du køber produktet, men efter to år skal du forlænge eller tilkøbe et nyt SIM-kort abonnement for fortsat at kunne fjernstyre maskinen

Det bør du overveje, før du køber en robotplæneklipper

Pris

Pris og kvalitet skal gerne hænge sammen. Men hvor mange penge er du egentlig beredt på at smide efter en robotplæneklipper?

Du kan investere i en billig version – men der skal du således være klar på, at den ikke kan dække et lige så stort areal som de dyre versioner. En billig maskine vil også sandsynligvis gå hurtigere i stykker.

Den vigtigste overvejelse ift. pris og kvalitet er dog, hvor stort et dækningsareal du får for pengene. Herefter kommer “quality of life” elementerne – er maskinen fx kompatibel med Bluetooth og WiFi, hvor nemt kan maskinen skilles ad for vedligehold og rengøring og hvor meget larmer den?

Den typiske købspris for en robotplæneklipper af nogenlunde høj kvalitet ligger typisk på 8.000-10.000 kr. Ifølge Bolius.dk er den samlede udgift for at have en robotplæneklipper, inklusive drift og vedligeholdelse med en antaget levetid på ni år, på 19.025 kr.

Størrelsen på din græsplæne

Før du investerer i en robotplæneklipper, skal du have målt arealet på din græsplæne af. Der er nemlig ingen grund til at købe en dyrere model med højt arbejdsområde, hvis du slet ikke har behov for stort et arbejdsområde.

Find derfor målet for din græsplæne og sammenhold dette tal med maskinens arbejdsareal. Det vil i udgangspunktet altid fremgå af salgsmaterialet på den givne model.

Hældningen på din græsplæne

Du åbner dagligt skuffen med bestik, og derfor kan du også vælge en indsats, der er lavet med et flot design i lækre materialer. Som udgangspunkt finder du de fleste bakker fremstillet i plastik, der er nemt at rengøre. Dog holder plastik ikke lige så godt som eksempelvis en bakke i træ, der også ser mere elegant ud i skuffen.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Robotmaniak

Robotmaniak.com skriver udførlige anmeldelser af de bedste robotplæneklippere på markedet. I 2021 fremhævede siden Bosch Indego M+ 700, hvor de gav maskinen 4,6 ud af 5 stjerner. Hjemmesiden tester robotter generelt, men har ligeledes et dedikeret fokus på robotplæneklippere.

Sidens brugervenlige design og nemme tekster gør det super let at afveje de forskellige fordele og ulemper ved forskellige robotplæneklippere. Efter at have set deres forskellige anmeldelser igennem, valgte vi altså fremhæve Bosch Indego M+ 700, idet den rigtig scorer højt på både features og performance.

Testen senest opdateret d. 4. juli 2021.

Læs hele guiden fra Robotmaniak.com her.

Best-robot-lawn-mower

Du vil hurtigt blive overrasket over, hvor mange hjemmesider der som omdrejningspunkt lever for at anmelde robotplæneklippere. Best-robot-lawn-mower.com er et eksempel på dette. Vi har valgt at inkludere deres review af Greenworks Optimow 10, idet siden gennemførligt har testet, vurderet og sammenlignet produktet med mange andre robotplæneklippere.

Folkene bag testen har således taget detaljerede billeder, skudt videoer af maskinen “in action” og er generelt meget dybdegående i deres analyse af Greenworks Optimow 10. Man kan tydeligt mærke, at de selv har stået for testen af produkterne, hvilket gør anmeldelsen troværdig og autentisk. Således opnår Greenworks Optimow 10 en bedømmelse på 8,3 ud af 10 stjerner.

Læs hele guiden fra best-robot-lawn-mower.com her.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Der er mange gode muligheder. Det afhænger naturligvis af de behov, du har. De typiske behov, man her skal overveje, er pris, størrelse på have og hældning på græsplænen. Du kan få mere viden om disse overvejelser lidt længere oppe på siden.

Hvad er kanttråd?

Kanttråd er en tråd, man lægger ud langs kanten af haven. Den sørger for, at robotplæneklipperen ikke kører uden for det afgrænsede areal (eksempelvis lige ind i et blomsterbed).

Hvordan virker en robotplæneklipper uden kanttråd?

Robotplæneklippere findes endnu ikke uden medfølgende kanttråd – eller afgrænsningskabel, som de også kaldes. Kanttråden er nødvendig for, at maskinen ikke “løber løbsk” og klipper steder, den ikke skal klippe.
Maskinen følger nemlig den programmerede rute og bruger kanttråden til at navigere med. Uden en kanttråd vil du simpelthen risikere, at den kører ind i en busk og aldrig kommer videre – eller værre endnu, klipper hele hækken ned.

Hvor mange år holder en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper af god kvalitet vil typisk holde i 8-10 år. Det kræver selvfølgelig, at du løbende vedligeholder maskinen.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her