Overblik af riskogere: Her er 2 af de mest effektive på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

riskoger

Her er de bedste riskogere

Senest opdateret 01/09/2023

Hvis du elsker madlavning, vil du uden tvivl få stor glæde af en riskoger. Maskinen gør det utroligt nemt for dig at forberede ris – og faktisk er det ikke det eneste, den kan. I dag er flere riskogere også designet til at kunne forberede både grøntsager, fisk og meget mere. Det skyldes, at maskinerne er udstyret med både damp- og slowcookingfunktioner, så du virkelig får mulighed for at fremstille et væld af lækre retter.

Vi har gennemsøgt markedet for dig og fundet tre effektive riskogere til dig. På den måde slipper du for selv at skulle gennemgå webshop efter webshop i jagten på den ultimative maskine. Vi har også samlet nogle gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal købe riskoger.

 • BUDGETMODELLEN
  Russell Hobbs 19750

  Russell Hobbs 19750

   Denne riskoger kan også tilberede blandt andet fisk og grøntsager, på en nem og hurtig måde.
 • FAMILIEVENLIG
  gastroback design riskoger

  Gastroback Design

   Denne riskoger er god til dig med en stor familie, med sin kapacitet på 5 liter. Kan også bruges til grøntsager.

Russell Hobbs 19750

riskoger

Russell Hobbs 19750 – Forbrugerfavoritten med flere smarte funktioner

Med Russell Hobbs 19750 får du en damp- og riskoger med en særlig stor alsidighed. Foruden at koge ris, kan du også tilberede blandt andet fisk og grøntsager på en nem og hurtig måde. I maskinen er der plads til at koge 1,8 liter ris, hvilket er rigeligt til en almindelig familie. Der medfølger også en dampbakke, som du kan anvende til at dampe blandt andet fisk eller grøntsager.

Uanset hvad du vælger at lave i maskinen, er den nem at bruge. Du sætter blot maden over, og så slukker maskinen af sig selv, når maden er færdig. Det gør også maskinen helt fantastisk til dig, der drømmer om at kunne lave andre ting, mens du laver mad. Maskinen er også udstyret med en smart hold-varm-funktion. Funktionen sørger for, at din mad bliver holdt varm indtil du skal spise den.

Selve maskinen er af rustfrit stål. Indeni den er der en nonstick inderskål til at koge risene i. Skålen er med til at give dig perfekt kogte ris, og så sørger skålen for, at risene ikke brænder fast. Maskinen har også et glaslåg, så du har mulighed for at kunne se maden under hele tilberedningen. 

Udvalgte specifikationer

– Ske og målekop medfølger

– 700 W

 • Kan anvendes til flere forskellige typer mad

 • Autosluk-funktion

 • Hold-varm-funktion

 • Nem at gøre ren

 • Kan kun indeholde 1,8 liter

Gastroback Design

riskoger

Gastroback Design – Det perfekte valg, når du skal forberede store portioner mad

Hos Madmaskiner.dk er Gastroback Design kåret som testvinder. De roser især maskinen for dens evne til undgå, at risene brænder på under madlavningen. Hos Testberichte.de bliver riskogeren især rost for sin hastighed.

Med Gastroback Design får du en smart maskine, der laver fantastiske ris. Med sin kapacitet på 5 liter har du også mulighed for at lave store portioner mad. Derfor er maskinen også et godt valg til dig med en stor familie. Du kan også anvende riskogeren til at dampe grøntsager. Du skal blot putte grøntsagerne i den medfølgende beholder.

Maskinen har en nonstick-belægning. Det gør den nem at rengøre, når du er færdig med at bruge den. Gastroback Design er også udstyret med en smart automatisk slukkefunktion. Funktionen gør det muligt for dig at bestemme, hvor længe maden skal tilberedes. Når kogningen eller dampningen er slut, slukker maskinen. På den måde får du mere fritid og frihed i stedet for at skulle stå og holde øje.

Når Gastroback Design er færdig med at lave maden, har maskinen også en smart hold-varm-funktion. Det betyder, at riskogeren holder din mad varm, indtil du skal spise. På den måde bliver din nytilberedte mad ikke kold og kedelig, selvom du ikke spiser den lige med det samme. 

Udvalgte specifikationer 

 • Dimensioner: B x D x H: 311 x 289 x 284 mm
 • Effekt: 220 – 240 V / 50 Hz / 700 Watt
 • Volumen: 5 liter
 • Vægt: 4,1 kg
 • Kan både koge ris og dampe grøntsager

 • Praktisk automatisk slukkefunktion

 • Smart hold-varm-funktion

 • Kapacitet på 5 liter

 • Muligvis lidt for stor kapacitet, hvis du bor alene

Vigtige overvejelser inden du køber en riskoger

Når du skal købe en riskoger, er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig inden køb. I dag findes der nemlig flere forskellige modeller på markedet, og derfor kan det virke uoverskueligt at finde den helt rette riskoger til dit køkken. I det nedenstående kommer der nogle gode råd, som du bør inddrage i din købsbeslutning. 

Hvilken størrelse riskoger har du brug for?

For det første bør du overveje, hvor stor maskinen skal være. Nogle riskogere har en virkelig stor kapacitet, som er en klar fordel, hvis du har en stor familie. Hvis du derimod bor alene, er der som udgangspunkt ingen grund til at have en stor maskine, som fylder i køkkenskabet.

Hvilke funktioner har du brug for?

I dag har nogle riskogere flere funktioner og kan blandt andet også forberede grøntsager og kød. Derfor bør du finde ud af, hvad du helt præcist vil bruge maskinen til. Desto flere funktioner, desto dyrere plejer den også at være.

Hvilke materialer er maskinen fremstillet af?

Når du skal vælge en riskoger, vil det ofte være en fordel med en maskine, der er fremstillet af enten aluminium eller rustfrit stål med en nonstick-belægning. De materialer gør det nemlig langt nemmere for dig at rengøre maskinen efter brug.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Trusted Reviews

Trusted Reviews er et engelsk medie, der laver en masse uafhængige produkttests.
Anmeldelsen er fra 5. oktober 2016. Læs den her

Expert Reviews

Expert Reviews gennemgår hvert år et utal af produkter og anbefaler de bedste af dem til deres brugere.

Anmeldelsen er fra 23. august 2016. Læs den her

Madmaskiner

Madmaskiner er en dansksproget blog ejet af Net-Media. Der tjenes penge hver gang, en bruger klikker på et link og foretager et køb. Denne forretningsmodel oplyses der dog ikke tydeligt om. 
Bloggen kårer Gastroback Design som bedste riskoger. Læs anmeldelsen her

FAQ

Hvorfor bør jeg bruge en riskoger?

Du kan selvfølgelig sagtens koge ris i en helt almindelig gryde. Men en riskoger gør arbejdet en hel del nemmere-Du risikerer hverken, at den koger over eller koger tør. Når risene er færdigkogt, stopper riskogeren automatisk. De fleste aktiverer derefter en “hold varm” funktion, så du kan lave resten af måltidet færdigt uden at bekymre dig om timingen.

Hvilken riskoger er bedst?

Hvilken riskoger, der er bedst, afhænger helt af dine behov. Maskinerne har forskellige funktioner og fordele, så det afhænger helt af dine personlige præferencer.

Kan jeg lave andet mad med en riskoger?

Med nogle riskogere har du mulighed for at lave flere forskellige retter. Andre riskogere kan kun anvendes til at koge ris.

Er en riskoger nem at rengøre?

Det er forskelligt fra model til model, hvor nem en riskoger er at rengøre. Hvis du gerne vil lette rengøringen, kan du med fordel vælge en maskine med nonstick-belægning.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her