De bedste rionethegn

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

rionethegn

Vi giver dig et let overblik over nogle af de bedste rionethegn

Senest opdateret 28/06/2023

Rionethegn bruges især til at armere betongulve, men er de senere år også blevet et hit blandt haveejere, der lader planter gro op ad rionettet. Det skaber et smukt og naturligt havehegn, hvor planterne har noget at støtte sig til.

Uanset hvad du drømmer om at bruge et rionethegn til, vejleder vi dig her til at finde det helt rigtige til dit behov. Gå på opdagelse i de forskellige hegn, der kan købes i et væld af størrelser og tilpasses netop dit behov.

Metoden bag overblikket over rionethegn

Vores overblik er baseret på sammenligninger af rionethegn fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste rionethegn.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte rionethegn til forskellige behov.

LM Armeringsnet javule

LM Armeringsnet JAVULE78
Prissammenligning

LM Armeringsnet JAVULE: Det bedste rionethegn

Er du på udkig efter et rigtig godt all-round rionethegn, er LM-armeringsnettet et fantastisk bud. Det er meget anvendeligt og kan både bruges som havehegn, udsmykning i haven eller til betonbyggeprojekter og/eller støbning i beton. Det er klassisk og slidstærkt og fungerer præcis som det skal – og det hele til en budgetvenlig pris. Det er kåret til ”Bedst til prisen” af Byg og Hjem.

Nettet er ikke galvaniseret, så det har et råt og let orange udtryk som et klassisk rionet til betonstøbning. Bruger du hegnet i haven eller til et indendørs gør-det-selv projekt, kan du derfor opnå et flot og rustikt udtryk.    

Et stort plus ved LM armeringsnettet er dets tykkelse på 4 mm, der gør det nemt at arbejde med. Det er ikke et oplagt rionet til større byggeprojekter, men kan med fordel bruges til et mindre gulv, der ikke skal holde til så meget, eksempelvis i et skur.
Tykkelsen giver dig mulighed for nemt at klippe nettet til efter behov. Du har derfor et hav af muligheder med rionettet, der er det perfekte udgangspunkt for dine gør-det-selv projekter. 

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Ikke-galvaniseret stål
 • Maskestørrelse: 150 x 150 mm.
 • Tykkelse: 4 mm.
 • Bedst til prisen

 • Ikke DS-godkendt og må derfor ikke anvendes til erhvervsbyggeri

Hortus rionet i galvaniseret stål

Hortus espalier Rio net
Prissammenligning

Hortus rionet i galvaniseret stål: Den lette løsning til haven

Rionettet fra Hortus er perfekt til dig, der sætter pris på din have, og godt kunne tænke dig at skabe nogle hyggelige kroge. Nettet er et klassisk rionet til betonbyggeri, men modellen fra Hortus er særligt designet og tilpasset til havebrug, så den egner sig til planter. Det er kåret til ”Bedste rionet til haven” af Byg og Hjem.

Hortus-nettet kommer som en pakkeløsning, hvor alle beslag, stolper og tilbehør til at lave hegn eller espalier følger med. Det er en stor fordel både økonomisk, men også fordi du med det samme kan gå i gang med din haveforskønnelse. Du slipper for først at skulle frem og tilbage mellem byggemarkeder for at finde det rigtige udstyr. 

Pakkeløsningen gør det nemt for dig at sætte hegnet op. Det er praktisk, hvis du ikke har styr på hvilke materialer, du præcis skal bruge til et havehegn lavet af rionet. Du kan også vælge nettet, hvis du vil have alt tilbehøret med hjem i én omgang eller leveret. Så skal Hortus-rionettet blot sættes op.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Galvaniseret stål
 • Maskestørrelse: 10 x 10 cm
 • Nemt at sætte op

 • Ikke egnet til dig, der gerne selv vil vælge alt tilbehør til dit gør-det-selv-projekt

Plus Espalier

Plus Espalier

Plus Espalier: Til den stilrene haveentusiast

Rionettet fra Plus er perfekt til at afgrænse og skabe små hyggekroge i haven. Det giver mulighed for at indrette din have efter dine ønsker. Du kan også bruge det til at afskærme for at skabe hygge, hvis du vil dele et stort rum lidt op indenfor.

Hegnet bliver anbefalet af Byg og Hjem.

Med Plus Espalier til haven behøver du ikke at have talent for at gro og pleje en masse planter for at skabe liv i haven. Du kan blot sætte rionettet op og lade slyngplanter, efeu eller måske roser kravle op ad gitteret af sig selv.

Hvis du lader planterne klare arbejdet selv, slipper du ikke alene for at passe og pleje, men det er spændende at følge med i planternes eget liv og udvikling. 

Hvad end du vil bruge nettet til havehegn eller til afskærmning, tilfører Plus Espalier et elegant og stilrent udtryk til haven. Nettet er i lyst stål, der giver et romantisk og klassisk look. Plus-nettet er et oplagt valg til dig, der drømmer om en haveforskønnelse uden at skulle i gang med et større beplantningsprojekt. 

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Varmgalvaniseret stål
 • Maskestørrelse: 10 x 10 cm
 • Kan bruges som hegn, plantegitter og espalier

 • Ikke egnet til større byggeprojekter

Det skal du overveje, inden du køber et rionethegn

Skal nettet være i galvaniseret stål eller ej?

Det er helt op til dig, om du foretrækker et klassisk stålhegn eller er mere til det galvaniserede look.
Det er mest almindeligt at bruge stålnet til byggeprojekter. De vil typisk være billigere end galvaniserede net, da de ikke er efterbehandlede. Mange vælger et galvaniseret net til brug i haven, da galvaniseringen gør nettet hårdført og modstandsdygtigt over for vejr og vind.

Hvilket look ønsker du?

Rionethegn i stål får med tiden et rustent og rustikt udtryk. De galvaniserede, sølvfarvede net holder derimod deres farve trods vind og vejr. Det er en smagssag, om du ønsker et mere rustikt udseende på dit havehegn, eller om du hellere vil gå med et modstandsdygtigt galvaniseret hegn.

Hvor tykt skal nettet være? 

Rionet kan fås i en væld af størrelser og tykkelser og kan derfor også anvedes til mange forskellige projekter. I danske byggemarkeder vil du typisk finde rionet i følgende størrelser:

4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm og 12mm. Du bør vælge tykkelsen ud fra typen af dit gør-det-selv-projekt. Jo tykkere, jo stærkere, så skal du støbe et gulv, anbefaler vi, at du bruger et net på minimum 6mm. Skal du derimod bruge nettet til haveudsmykning eller hegn, kan du godt nøjes med 4mm.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Byg og Hjem

Byg og Hjem udvælger produkter, der udbydes af deres partnere, på baggrund af analyser og research. Artiklens årstal er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet.
Alle rionet i oversigten er med i en oversigt hos Byg og Hjem med i alt 5 forskellige net. Nettene er sammenlignet med andre typer af net på markedet, og de er beskrevet udførligt.

Oversigten er senest opdateret den 4. juni 2020
Se oversigten her

FAQ

Hvad er forskellen på armeringsnet og rionet?

Uanset om du skal bruge nettet til dit eget kreative haveprojekt eller til byggeri, vil du med garanti støde på de to betegnelser: rionet og armeringsnet. På trods af de forskellige navne, er der dog tale om helt det samme. Den eneste forskel er navnet.

Hvad kan jeg bruge et rionet til?

Rionettet er et gitter, der er svejset sammen, så det danner et net af masker. Nettet bliver i sin oprindelige form brugt til at armere beton, så den ikke knækker. Der er samtidig også gode muligheder for at bruge rionet i din have til eksempelvis et havehegn eller til espalier og højbede.

Hvordan skærer jeg i et rionet?

Rionet kræver særligt værktøj, hvis du skal skære hegnet til. Du kan bruge en vinkelsliber, men til mindre projekter kan du også anvende en boltsaks. Boltsaksen er nem at anvende for begyndere inden for gør-det-selv.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her