De bedste planteborde: Se eksperternes anbefalinger

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

plantebord

Et plantebord er en god hjæp til dig med grønne fingre

Senest opdateret 28/06/2023

Er du altan- eller haveejer, og elsker du at pusle med planter og nye spirer, når foråret kommer? Så er et plantebord helt uundværligt. Når man arbejder med planter, ender man ofte ende i en stilling, der kan være hård for ryg eller knæ. Her kan et godt arbejdsbord være redningen.

Et plantebord kan også bruges som en flot udsmykning med planter på eller til opbevaring af haveredskaber. Læs med her, for at få et overblik over markedets bedste planteborde, og tip til hvad du skal gå efter.

Metoden bag overblikket over planteborde

Vores overblik er baseret på sammenligninger af planteborde fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste plantebord.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte planteborde til forskellige behov

Plus Funkis

resources images 1947762 large
Prissammenligning

Plus Funkis – det bedste plantebord

Funkis-plantebordet har et flot og klassisk design, der vil passe ind i de fleste haver og drivhuse. Det er både smukt at se og har en lang række brugbare funktioner. Herunder kroge i siden, hvor du kan hænge dine haveredskaber. 

Det er anbefalet af bl.a. Bomagasinet, Havesektionen og Havekalenderen.

Plantebordet er i træ, hvilket giver et råt og naturligt look, der passer godt udendørs. Materialet er ubehandlet fyr. Du har derfor masser af mulighed for at peppe udseendet op alt efter din smag. Giv det eksempelvis en sæbe- eller oliebehandling, der holder træet flot i lang tid.

Funkis-plantebordet er til dig, der ønsker et klassisk plantebord, og dig som gerne selv vil sætte dit eget præg på det. 

Udvalgte specifikationer

 • Mål: B103 x D37 x H90 cm.
 • Materiale: Metal og fyr
 • Mulighed for at ændre bordets udtryk efter behov

 • Kræver oliebehandling, hvis du vil være sikker på at undgå slitage

Plus Urban

Plus Urban grillbord 300x300 1
Prissammenligning

Plus Urban – det rustikke valg

Er du til et råt og rustikt look, er Urban-plantebordet måske lige noget for dig. Med sin metalrørskonstruktion og bordplade og hylde af trykimprægneret træ, er bordet som skabt til udendørslivet. 

Det får gode ord med på vejen fra Bomagasinet, Havesektionenog Havekalenderen.

Men det er ikke kun designet, der er et plus ved Urban-plantebordet. Pladsen er udnyttet optimalt, og der er både god bordplads og en hylde under bordpladen med plads til opbevaring. 

Plus Urban-plantebordet har  fire hjul, så bordet er let at flytte rundt på det, hvis du for eksempel har brug for arbejdspladsen i den anden ende af haven. To af hjulene har lås, der giver en stabil arbejdsstation.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: B100 x D50 x H90 cm.
 • Materiale: Varmgalvaniseret stål og fyr
 • Hjul, der gør det nemt at skifte placering

 • Fylder mere end andre planteborde

Nature sammenfoldeligt plantebord

nature sammenfoldeligt plantebord 6020501 3164205 1
Prissammenligning

Nature sammenfoldeligt plantebord: Det fleksible valg

Elsker du at dyrke krydderurter og småplanter, og har du ikke har så meget plads at udfolde dine plantedrømme på, er Nature-plantebordet et godt valg. 

Det bliver anbefalet af Bomagasinet og Havesektionen.

Plantebordet kan nemt foldes sammen og stilles væk, når det ikke er i brug. For eksempel i vinterhalvåret, når haveaktiviteten ikke er helt så stor.

Der følger seks plastikbakker med til bordet, som du kan dyrke mindre planter og urter i eller bruge til opbevaring. Bordet er derfor ideelt, hvis du har en altan, hvor du gerne vil kunne hygge og pynte med planter. Du kan bruge bordet til at opbevare planterne på, når du ikke bruger pladsen til at arbejde ved.

Nature-plantebordet er et fleksibelt plantebord, der giver gode muligheder for at dyrke mange mindre planter og krydderurter – også på den lille altan eller i den lille have. 

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L77 x B40 x H77 cm. 
 • Materiale: Galvaniseret stål
 • Du kan plante direkte i bordet

 • Ikke meget plads

Det skal du overveje, inden du køber et plantebord

Skal plantebordet stå udendørs eller i drivhuset?

Du kan placere dit plantebord lige, hvor du vil. Det kan være udendørs eller beskyttet af en carport eller i dit drivhus eller orangeri. Det bedste valg af materiale til dit plankebord afhænger af, om det skal stå inde eller ude.
Rustfrit eller varmgalvaniseret stål er en fordel, hvis bordet skal stå under åben himmel. Er det ikke så udsat, kan træ være et flot og godt valg. Står et træbord udenfor, skal du huske at behandle det med træbeskyttelse.  

Arbejdshøjde

Det er helt essentielt, at dit plantebord har en god arbejdshøjde, der passer til dig. Plantebordets hovedfunktion er at fungere som arbejdsbord, når du skal lave havearbejde, så du slipper for stillinger, der er dårlige for kroppen.
Den perfekte bordhøjde bord er 80-90 cm for en gennemsnitlig dansker, ligesom et køkkenbord. Hvis dit plantebord primært er til pynt og opbevaring af planter, kan du selvfølgelig se bort fra højden.

Opbevaring

Det kan være praktisk at have dine redskaber lige ved hånden, når du arbejder ved plantebordet. Du kan overveje, om du vil have flere hylder eller måske skuffer til både haveredskaber og potter.

Nogle borde kan du også bruge til at sætte planterne på, når du ikke anvender bordpladen. Det er praktisk, hvis du har en mindre have eller altan, hvor du gerne vil gøre plads til planter og arbejdsbord på én gang.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Havekalenderen 

Havekalenderen anmelder produkter, som du kan bruge til haven. De sammenligner populære produkter fra anerkendte brands. Det er et uafhængigt hold af eksperter, der vurderer produkterne ud fra en større gennemgang af markedet.
Havekalenderen tester selv produkterne, og eksperternes anbefalinger er et udtryk for deres holdninger og kendskab til produkterne.

Se den fulde anmeldelse her

Havesektionen

Havesektionen laver anmeldelser af forskellige produkter til haven lige fra robotplæneklippere til terrassevarmere. De anvender uafhængige kilder, som har testet eller skrevet om de forskellige produkter. Det kan være forskellige nyhedssites eller ekspertkilder.

Havesektionen sikrer, at de udvalgte produkter er blandt markedets bedste. Du finder normalt 5-10 forskellige produkter i deres anmeldelser, som er nøje udvalgt, men ikke testet af Havesektionen selv.

Se det fulde overblik her

Bomagasinet

Bomagasinet er et online forbrugsmagasin med fokus på at guide til de bedste produkter til hjemmet. De udvælger produkter på baggrund af analyser og undersøgelser foretaget af deres partnere. Udvælgelsen af produkter sker efter grundig research, men testoverblikket indeholder kun produkter, der udbydes af deres partnere.

Se det fulde overblik her

FAQ

Hvad bruger jeg et plantebord til?

Det er først og fremmest en god idé at se på, hvor brugervenligt plantebordet er for dig: Her er særligt højden vigtig. Bordet skal passe perfekt, så du ikke står i en anstrengende stilling, når du arbejder med dine planter.

Hvordan vælger jeg et godt plantebord?

Plantebordet fungerer som en udendørs arbejdsstation til at plante og ompotte dine planter. De har ofte også god opbevaringsplads til haveredskaber eller lignende. Placér bordet i dit drivhus, på altanen eller fritstående i haven.

Kan jeg plante direkte i plantebordet?

De fleste planteborde fungerer som “almindelige” borde, hvor du kan sætte potter, redskaber og andet fra dig. Du kan også få planteborde, hvor du planter direkte i bordet, hvor der er integrerede kasser.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her