Gaveguide til 4 personlige gaver

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

personlige gaver

Vi har fundet nogle af de bedste personlige gaver

Senest opdateret 19/06/2023

Vi kender nok alle følelsen af at løbe hovedet mod muren, når det gælder jagten på den perfekte gaveide til fødselsdag, jul eller bryllup. Ofte ender det med et par strømper, boligtilbehør fra den lokale isenkræmmer eller et gavekort.

Det kan blive en smule kønsløst – især hvis du kender gavemodtageren ret godt, og gaven i princippet kunne være blevet købt til hvem som helst.  
Her får du 4 tips til personlige gaver, som skiller sig ud på gavebordet. Så tag på gavejagt sammen med os.

Oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver
Prissammenligning

Oplevelsesgaver – investér din tid i vennen eller veninden

Måske skal du finde gaven til vennen eller veninden, som du får set alt for lidt i hverdagen. Her kan det være en god ide at finde en særlig oplevelsesgave, hvor du kort og godt viser, at du er interesseret i at investere lidt ekstra tid i jeres venskab. Så find en oplevelse, I kan være fælles om.

Oplevelsesgaver kan være alt fra action-spækkede aktiviteter med Djævleræs og bridgewalking til hyggelige flødebollekurser, luksusbrunch eller vinsmagning. Nøglen er derfor også at finde dén type oplevelse, der gør modtageren glad og forventningsfuld – og ikke tvinger vedkommende til at kaste sig ud i et eventyr, han eller hun egentlig ikke har lyst til at deltage i.

Køber du en oplevelsesgave, kan det være et godt tip at booke en specifik dato ret hurtigt i forløbet, eftersom et oplevelsesgavekort hurtigt kan have en tendens til at blive lagt i skuffen og ende som glemt i en travl hverdag.

  • Stort udvalg af forskellige produktkategorier, der gør det muligt at finde noget til alle gavemodtagere.

  • Stort udvalg af forskellige produktkategorier, der gør det muligt at finde noget til alle gavemodtagere.

Design din egen plakat

Design din egen plakat
Prissammenligning

Design din egen plakat – sød gaveide til brudeparret

Har du kendt brudeparret gennem en årrække? Så er der også en god chance for, at der ligger en masse søde og sjove billeder af parret på din telefon. Saml de bedste snapshots og lav en skøn og meget personlig plakat med hjælp fra Dialægt. Den danske virksomhed har specialiseret sig i både “design din egen plakat-løsninger” såvel som sjove citatplakater.

Du kan eventuelt kombinere den personlige fotoplakat med en af citatplakaterne om ægteskab eller ham & hun. Dialægt har også en række flotte plakater med designs, der hylder de forskellige professioner. Så måske skal du at søge efter en sjov plakat til eksempelvis tømreren og negleteknikeren?

Plakaterne kan fås i flere designs, så sørg for at vælge den stilart, der passer bedst ind i parrets indretning.

  • God og prisvenlig gaveide, der passer til en lang række forskellige anledninger, bl.a. brylluppet

  • Kræver lidt forberedelse at indsamle de bedste billeder/citater – husk også at iberegne fragttid, når du bestiller din plakat.

Den personlige indgravering

Den personlige indgravering
Prissammenligning

Den personlige indgravering – godt valg til dåbsgaven

Dåbsgaver kan være en rigtig svær størrelse, men som regel går de fleste efter en gave, der kan følge barnet gennem hele livet. Det kan være alt fra designklassikere som eksempelvis Kay Bojesen og Georg Jensen til smykkeskrin og sparebøsser eller bestik i ægte metaller.

Det er en type gaver, der er smukke i sig selv, men du kan give dem et ekstra personligt præg ved at få indgraveret en særlig hilsen. Det kan være alt fra selve navnet på barnet til et bestemt livsråd.

Indgraverede gaver er i øvrigt også et godt valg til kæresten, der skal have et personligt smykke, glas eller designfigur til enten fødselsdagen eller Valentinsdag.

  • Mulighed for at gøre diverse designgaver eller funktionelt boligtilbehør endnu mere personligt

  • Tænk nøje over, hvor personlig indgraveringen skal være. Husk også, at indgraverede gaver som regel ikke kan byttes.

Den personlige overraskelse

17349 02
Prissammenligning

Den personlige overraskelse – sig tak for hjælpen

Har din nabo gjort noget særligt for dig? Passet katten på din seneste udlandsrejse? Klippet hækken, inden du kom hjem fra arbejde? Eller vil du gerne bare overraske ham eller hende med en ekstra sød overraskelse?

Du kan selvfølgelig vælge at spurte ind i det nærmeste supermarked og købe lidt tilfældigt chokolade fra de klassiske mærker. Du kan dog også gå efter at personliggøre indpakningen med en hilsen, der beskriver din taknemmelighed og tanke bag gaven.

Flere producenter gør det også muligt, at sammensætte personlige gavekurve, hvis modtageren ikke lige er den store chokoladespiser.

  • Godt valg som en sød overraskelse i hverdagen

  • Chokolade med personlig indpakning fås kun fra bestemte mærker som eksempelvis Marabou

Gode overvejelser, når du køber personlige gaver               

Modtager

En personlig gave bør altid tage udgangspunkt i gavemodtagerens interesse, så spørg dig selv, hvad vedkommende ville blive ekstra glad for. Er det et særligt samleobjekt, forstørrelse af et betydningsfuldt familiefoto eller en sjov oplevelsesgave? Modtageren skal kunne mærke, at du har lagt tanke bag gaven, for det får den til at føles mere unik og særlig.

Anledning

Personlige gaver er et godt valg til særlige anledninger, men kan også fungere som en sød overraskelse i hverdagen.
Begivenheder som fødselsdage, dåb, bryllupper og andre mærkedage er ofte oplagte tidspunkter, hvor en personlig gave er god. Det kan dog også være mindre ting, som eksempelvis hvis du gerne vil sige tak for hjælpen til en, der har gjort noget særligt.

Pris

Personlige gaver fås i mange prisklasser, og det vil ofte være en god ide at diskutere budget med andre, der også kommer med en gave. Husk blot på, at en personlig gave ikke nødvendigvis handler om pris, men mere den om den tanke og betydning, der ligger bag valget.    

Se også vores andre gaveguides

Skal du finde den perfekte gave? Vi har gaveguides til alle anledninger:

FAQ

Hvad er en personlig gave?

Personlige gaver kan være gaver med egne fotos, tekst eller særlige indgraveringer, men kan også være en gave, som har en helt særlig betydning for modtageren. Det vigtigste med personlige gaver er den tanke, der ligger bag gaven.

Hvad koster en personlig gave?

Personlige gaver fås i alle prisklasser – lige fra fotogaver til få hundrede kroner og op til de noget dyrere oplevelsesgaver.

Hvornår skal man give en personlig gave?

Personlige gaver er et godt valg, hvis du kender modtageren særligt godt, men også hvis anledningen er særlig, som eksempelvis en rund fødselsdag, et bryllup eller Valentinsdag. Læs i den forbindelse også vores oversigt over gaver til enhver anledning.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her