Guide: Her er 3 af de bedste pålægsmaskiner

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

pålægsmaskine

Vi har samlet 3 af de bedste pålægsmaskiner

Senest opdateret 28/06/2023

Når du skal forberede morgenbordet eller får gæster på besøg, er der ikke noget, der udstråler klasse som en god pålægsmaskine. Den kan være til stor glæde og gavn – ikke kun for dig selv, men også for dine venner og familie. 

Det kan til gengæld nogle gange være svært at danne sig et fuldt overblik over de mange forskellige typer, du har at vælge imellem.

Herunder gennemgår vi nogle af de bedste pålægsmaskiner ud fra forskellige kriterier, så du kan træffe din beslutning på et oplyst grundlag. Læs med her, og find hurtigt den bedste pålægsmaskine til dig og dit køkken. 

Gode steder at købe pålægsmaskiner

Imerco-logo

Imerco

✅ Stort udvalg
✅ Særtilbud for medlemmer
skousen-logo

Skousen

✅ Prismatch
✅ Hurtig levering
✅ Betal med mobilen
Whiteaway-logo

Whiteaway

✅ Dag til dag levering
✅ Prismatch
✅ 365 dages returret

Metoden bag overblikket over pålægsmaskiner

Vores overblik er baseret på sammenligninger af pålægsmaskiner fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste pålægsmaskine.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte pålægsmaskiner til forskellige behov.

Graef UNA 90

Graef UNA 90

Graef UNA 90 – kompromisløs kvalitet

Denne maskine er særligt til dig, der er passioneret og ambitiøs i køkkenet.

Du kan klappe pålægsmaskinen sammen, når du er færdig med at bruge den, hvilket er ét eksempel på det funktionelle design. Graef har designet maskinen som en del af et større køkken, hvor der skal være plads til flere maskiner. I kontrast til andre maskiner i denne oversigt har Graef UNA 90 en effekt på blot 170W. Det er dog ikke fordi maskinen arbejder mindre kraftigt – motoren er blot specialbygget til at udnytte strømmen bedst muligt.

Maskinen har en bølgeslebet klinge på 17 centimeter. Klingen er i rustfri stål og er i stand til blandt andet at skære både brød, frugter eller grøntsager i skiver.

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 4,48 kg.
 • Højde: 43 cm.
 • Klinge af rustfrit stål 
 • Opbevares nemt og kan sammenklappes

 • Skal rengøres i hånden

Wilfa FS200

Wilfa FS200

Wilfa FS200 – pålægsmaskinen til hele familien

Med dette køkkenapparat fra Wilfa kan du nærmest ikke gå galt i byen. Wilfa er et velkendt og populært norsk mærke fra 1948. Det har i mange år gjort sig kendt på sit brede og velarrangerede udvalg af elektriske produkter til særligt køkkenet.

Wilfa FS200 er det perfekte valg til dig, der gerne vil have, plads til hele familien i køkkenet. Maskinen er meget alsidig og justerbar til mange forskellige formål og behov. Den har flere funktioner som blandt andet børnesikring, så børn også kan være med til at opleve delikat madlavning i køkkenet. Derfor kan du føle dig tryg, når produktet anvendes.

Wilfa FS200 har en klinge på 17 cm i diameter af rustfrit stål, der er aftagelig og nem at rense. Den er i stand til at skære tynde skiver, og tykkelsen på skiverne af pålæg kan justeres mellem 0 og 15 millimeter efter behov og lyst. Desuden findes der også flere muligheder for at tilkøbe diverse klinger til andre formål som for eksempel brødskæring, hvis du får lyst til det.

Du behøver ikke at være bange for, at maskinen bliver ved med at køre i en evighed, hvis du går fra den, mens den stadig er i gang med at skære dit pålæg. Wilfa FS200 slukker af sig selv efter 5 minutter.

Der er også indbygget en tilte-funktion, der gør det muligt for dig at arrangere dine skiver alt efter, hvordan du har lyst til det. Det kan også medvirke, at skiverne ikke går i stykker.

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 4,5 kg.
 • Højde: 27 cm.
 • Dybde: 25.5 cm.
 • Klingediameter: 17 cm.
 • 200 W
 • Familievenlig

 • Ekstra brødklinge skal tilkøbes

Severin AS 3915

Severin AS 3915

Budgetvalget

Severin AS 3915 – et billigt og solidt alternativ

Det tyske mærke Severin leverer gang på gang nyttige og stilrene produkter til husholdningen, og Severin AS 3915 er ingen undtagelse. Den holder lige præcis, hvad den lover – kvalitet og enkelthed. Maskinen er på ingen måde den mest avancerede pålægsmaskine. Den er til gengæld et godt bud på et billigt alternativ til hverdagskøkkenet.

Selvom AS3915 ikke er lige så dyr som nogle af de andre produkter, betyder det ikke, at den ikke vil være et lige så godt match i mange danske køkkener.

Den har både motorkabinet, anslagsplade og grundplade udformet i robust metal. Desuden kan du også vælge mellem to forskellige knive af rustfrit stål, og du har derfor muligheden for at variere skæreformen.

På store internationale hjemmesider som Skousen kan du finde talrige gode anmeldelser af maskinen, der især får ros for at leve op til at alle forventninger og for at være nem at bruge. 

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 180W
 • 2 forskellige knive
 • Diameter på klinge: 19 cm.
 • Højde: 31 cm.
 • Dybde: 25 cm.
 • Meget kvalitet til prisen

 • Fylder ret meget

Disse ting bør du overveje, før du køber en pålægsmaskine

Der er nogle få ting, der kan være en god idé at huske på, før du træffer din endelige beslutning. Der er ikke to køkkener, der er ens, og kun du kan derfor bedømme hvilken pålægsmaskine, der passer bedst ind i dit køkken. Læs med her og få et hurtigt overblik over de forskellige overvejelser, du måske kan tænke på.

Manuel eller automatisk? 

Der er attraktive egenskaber ved begge, så du bør uden tvivl overveje, hvilken der passer bedst ind i dit skema og husholdning. Hvis du godt kan lide at tage dig god tid til at kæle ekstra for maden, kan det være en fin idé med en manuel. Hvis du gerne vil have den friske og hjemmelavede følelse uden at bruge lang tid på det, vil en automatisk pålægsmaskine uden tvivl være at foretrække. 

Har du børn i hjemmet? 

Hvis du har mindre børn derhjemme, kan det være en god idé at investere i en maskine med mere fokus på børnevenlighed og sikkerhed. Mange af produkterne har fingerbeskyttelse inkluderet, så det kan du blandt andet være opmærksom på. 

Hvordan vil du helst have dine skiver skåret? 

Der kan være stor forskel fra maskine til maskine, og derfor kan det være en god idé at slå fast, hvilken slags skiver du går efter. Mange af maskinerne har forskellige indstillinger til blandt andet tykkelsen. Ved de fleste behøver du heller ikke at have en fast skivetykkelse – i stedet kan du justere alt efter behov. Hold alligevel øje med, at maskinen kan skære dine foretrukne skiver. 

Hvor stort er dit køkken? 

Nogle gange kan en pålægsmaskine fylde en del i køkkenet, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvilken størrelse der passer ind i dit køkken. Læg især også mærke til, at du kan få sammenfoldelige pålægsmaskiner, som du nemt kan opbevare, hvis du har lyst til det. 

Gider du slet ikke bruge tid i køkkenet, bør du overveje måltidskasser som en genvej til nem aftensmad 

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Coop

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen samt Kvickly, Irma og Fakta er en række af de butikskæder, der er en del af Coop. De mere end 1000 butikker i detailvirksomheden er fordelt over hele landet, ligesom kunderne bl.a. kan shoppe direkte på Coop.dk, hvor det også er muligt at uploade anmeldelser af produkterne.

Skousen

Skousen er en af de mest kendte forhandlere af hårde hvidevarer på det danske marked og har
mere end 60 års erfaring på markedet.
Skousens forbrugere har mulighed for at anmelde produkterne direkte på Skousen.dk, og her er
et af de mere populære produkter Severin AS 3915, der får 4,1 af 5 mulige stjerner.

FAQ

Hvad er forskellen på en skæremaskine og en pålægsmaskine?

Der er ingen forskel overhovedet, det er præcist det samme.

Hvorfor er der forskel på, hvad pålægsmaskiner koster?

De fleste af maskinerne kan mere eller mindre det samme, men nogle af dem har ekstra tilbehør og særlige klinger, der får prisen på dem til at stige. Du kan både finde rigtig gode billige maskiner, men også rigtig gode dyre maskiner. En dyr maskine er ikke nødvendigvis bedre i alle køkkener.

Kan jeg selv bestemme tykkelsen af skiverne?

Ja, det er meget nemt at indstille på de fleste pålægsmaskiner.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her