De bedste paddleboards på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

paddleboard

Her er nogle af de bedste paddleboards

Senest opdateret 17/01/2023

Ustadigt vejr eller ej – sommeren er det bedste tidspunkt at komme ud på vandet og nyde solen. Gør dig selv den tjeneste at prøve paddleboard – også kaldet SUP, som står for stand up paddleboard. Paddleboard er blevet en meget populær aktivitet de seneste år, og den er perfekt, hvis man gerne vil ud på vandet her til sommer!

Hvis du ikke har prøvet det endnu, så kan vi bestemt anbefale det! Det er en sjov måde at kombinere motion med en sjov aktivitet. Og så er det også perfekt at gøre sammen med venner eller familie. Det fede ved det er, at man kan nyde omgivelserne og tage det still og roligt, hvis man har lyst, eller man kan give den gas og tage det som en træning.

Der er mange måder at bruge et paddleboard på, som nævnt kan man tage en stille og rolig tur eller give det gas med fart over feltet, og det er også ganske behageligt at ligge og dase rundt på. Så hvordan finder du det bedste paddleboard til dine behov?  
Alle de tanke du kunne have gjort dig, kan du spare dig selv for; vi har gjort det hårde benarbejde for dig. Vi har gennemlæst mange forskellige testmagasiner og hjemmesider, der har testet forskellige paddleboards eller indsamlet brugeranmeldelser, herunder samlet resultaterne, så du nemt kan finde det SUP, der er bedst til dig.

Hvad er paddleboarding?

Paddleboarding er en vand aktivitet, der stødt er blevet mere og mere populær de seneste år. Det er en aktivitet, hvor alle, der kan svømme, kan være med. Den indebære et board, der minder om et stort surfbræt. Forskellen er dog, at et SUP er oppusteligt. 

Dertil har man en pagaj eller en paddle, som man bruger til at skabe fremdrift. Paddlen er større end en kajak pagaj, men ellers ligner de til forveksling hinanden og bruges næsten på samme måde.

Metoden bag test af paddleboards

Vores test er baseret på sammenligninger af produkter fra en række anerkendte brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af de bedste produkter, der ifølge vores research er de bedste på markedet. 

Vores team af researchere vurderer de testede produkter på følgende parametre:

 • Test af produkter fra ekspertkilder
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af de bedste paddleboards til forskellige behov.

Watery Global

Watery Global
Prissammenligning

Watery Global

Watery Global lægger stærkt fra land i denne test. Med dette formidable SUP får du et helt sæt, der indeholder både paddleboard, finne, leash, pumpe, taske og reparationssæt. Og så kan det ofte købes i et pakketilbud, hvor man får to paddleboards med rabat. 

Som prikken over i’et, så er det også forholdsvis billigt. Det velegner sig til sommerhus og familiebrug, grundet den gode stabilitet og høje max belastning på 145 kg. Det gør paddleboardet nemt kan bruges af alle familiens medlemmer. Dertil kan det bruges på havet, hvis vandet er roligt. 

Paddleboardet er fremstillet i drop stitch materiale med to lag PVC i stedet for ét. Det giver bedre forudsætninger for nybegyndere, da materiale giver boardet øget stivhed og dermed bedre stabilitet. 

Dette paddleboard er perfekt til dig, der leder efter dit første paddleboard. Du får nemlig et paddleboard, der har vundet mange tests, hvor friluftsmagasinet.dk blandt andet giver det “bedst i test”. Derudover er paddleboardet virkelig billigt og især, når man tænker på det høje kvalitet og alt det grej, der følger med.

Designet er stilrent,  udviklet til danske vejrforhold, og så kommer paddleboardet med alt, hvad du kunne få brug for, når du skal ud og nyde vandet og vejret.

Du får et paddleboard, der betegnes som et allround paddleboard, hvilket vil sige, at det kan bruges på roligt vand og helt op til 50cm bølger. Boardet har en god bredde, som giver stabilitet, og så er det lavet med en pin-front, som får det til at glide ubesværet gennem vandet. 

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 6-lags konstruktion med to lag PVC.
 • Størrelse: 320 cm lang, 76 cm bredt, 15 cm tykt.
 • Vægt: 7,4 kg – med alt tilbehør i tasken 10,2 kg.
 • Prisen

 • Stift, hvilket giver stabilitet

 • Ideel til nybegyndere

 • Fås kun i to farver

 • Fylder meget

 • Ikke det bedste valg til øvede

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Bestway Hydro Force Aqua Journey

Bestway Hydro Force Aqua Journey

Bestway Hydro Force Aqua Journey

Dette paddleboard vil være det bedste til dig, som leder efter det bedste-billigste paddleboard. Flere kårer det, som det bedste til pengene, og forbrugsguiden.dk, omtaler dette paddleboard som det prisvenlige valg. Prisen ligger kun omkring de 1000 kr, og du får stadig alt det tilbehør med, du kunne få brug for!

Paddleboardet bliver også anerkendt for at være yderst stabilt, funktionelt og nemt at bruge. Dertil er det også nemt at manøvrere, selvom man sidder på knæene. 

Det er også et oplagt valg, hvis du har lidt vej på gåben fra, hvor du opbevare dit paddleboard til, der hvor du bruger det. Paddleboardet har nemlig påmonterede håndtag, der gør det nemmere at transportere.

I forhold til andre paddleboards kan Bestway Hyrdro Force Aqua Journey ikke klare ligeså meget vægt. Men det er dog et formidabelt paddleboard til pengene med høj stabilitet, og så er det perfekt til nybegynderen.

Mange, der skal ud og købe deres første paddleboard, kan måske godt være bange for, at et billigt SUP ikke er godt nok. Det er dog ikke tilfældet med dette board. Du kan sagtens trodse havets sus og være sikker på en fantastisk tur på vandet. Sikkerheden og stabiliteten er høj, og der er god plads til at sidde ned på det skridsikre underlag, som også sørger for at holde dig stående, når der er fart over feltet.

Nogle varianter er skabt til store bølger, mens andre kun kan klare roligt vand. Ligesom Global Watery, så er dette paddleboard også et allround SUP, som du kan anvende på mange forskellige slags vandforhold. Selvfølgelig skal du dog altid have fornuften med dig og have respekt for havet.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 6-lags konstruktion med to lag PVC.
 • Størrelse: 320 cm lang, 76 cm bredt, 15 cm tykt.
 • Vægt: 7,4 kg – med alt tilbehør i tasken 10,2 kg.
 • Biligt

 • God stabilitet

 • Allround nybegynder paddleboard

 • Fås kun i en farve

 • Ikke den længste holdbarhed

 • Ikke det bedste SUP for øvede

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Surfmore Allround Family

Surfmore Allround Family
Prissammenligning

Surfmore Allround Family

Dette paddleboard er til dig, der måske har stået på paddleboard i noget tid, og nu gerne vil have et af høj kvalitet. Det er nemlig et af de bedste paddleboards på markedet og kaldes det bedste kvalitets paddleboard af forbruger-test.dk. 

Her får du et kvalittets paddleboard, der passer perfekt til den erfarne bruger. Og så får du ovenikøbet et paddleboard, der er transporterbart, så du nemt kan tage det med på ferie.

Lavet af et materiale der hedder MSL 1000D, får du et af de stiveste boards på markedet. Det sørger for en lav vægt og en imponerende stivhed, der er med til at sikre dig den bedste stabilitet og balance, når du er ude på vandeventyr. 

Dette board er af lækker kvalitet og emmer af gode egenskaber, der gør, at det tilegner sig særdeles godt både til den erfarne bruger og nybegynderen.

Dette paddleboard er et allround board, som passer til de fleste, og så får du det meste udstyr med. Det kan ovenikøbet også sagtens klare at komme med ud i bølgerne og er specielt designet til at kunne klare Danmarks ustadige vejr. Dertil er kvaliteten gennemtestet og boardet bruges på flere surf skoler rundt omkring i Danmark.

Surfmore Allround bliver omtalt som det bedste starter-kit, hvor du får alt det med, du kunne have brug for.

Det er et alsidigt bræt, der både passer til sø og hav, og så er det utroligt brugervenligt at klargøre. Det tager max 10 minutter – og det er klar til vandet.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Dobbeltlags MSL 1000D.
 • Størrelse: 310 cm lang, 82 cm bredt, 15 cm tykt.
 • Vægt: 8,8 kg 
 • Langtidsholdbart i højeste kvalitet

 • Dobbeltlags MSL-konstruktion

 • En del dyrere end andre paddleboards på denne liste

 • Skal pustes meget op

5 ting du bør overveje, før du køber et SUP

Før du begiver dig ud og køber dit første paddleboard, er der nogen ting, der kan være værd at tænke over. Nedenunder gennemgår vi 5 ting, der vil hjælpe dig lidt på vej.

 Hvilken type paddleboard skal du vælge?

Der findes forskellige typer af paddleboards, som virker bedre end andre i forskellige slags vejrforhold og til forskellige behov.

Allround SUP

Allround er – som navnet antyder – godt til forskelligt slags vejr og behov. Og derfor anses det også, som værende det bedste til nybegyndere. Dertil kan det bruges i stille vand og lette bølger. 

Det er tilmed også det mest normale, og ses ved de fleste begynder boards.

Surfing SUP

Dette paddleboard er perfekt til øvede og meget øvede paddleboardere. Hvis du vil have et paddleboard, der er godt til fart og størrer bølger, så skal du have fat i et surf SUP. 

Det er mindre stabilt i vandet, hvilket gør, at du nemmere falder af, men til gengæld er loftet højre for, hvad man kan benytte boardet til. I og med det er mindre stabilt, så er det også nemmere at manøvrere, hvis man altså besidder evnerne. 

Det sammenlignes lidt med et ‘oversized’ surfboard med en tilhørende paddle. 

Touring SUP

Dette paddleboard er perfekt til seriøse paddleboarders, der er interesseret i høj-intensitet træning. Det er designet til lange distancer i roligt vand, og her kan det virkelig glide langt henover bølgerne. 

Det er ofte bredere end de fleste andre SUPs, og derfor er det også egnet for begyndere, som gerne vil have fart.

Racer SUP

Racer paddleboards er designet til at paddle-om-kap på roligt vand og bruges oftest til konkurrencer. Det er både længere, bredere og generere med fart på sprint, da det også er designet til at kunne glide langt pr. paddle. 

Det velegner sig dog ikke til nybegyndere, men er perfekt til øvede. 

Fiske SUP

Denne type paddleboard er egnet til fiskere, der ikke har lyst til at investere i en båd eller en kajak. Fiske paddleboards er de største boards, man kan købe og sørger for at holde dig højt oppe af vandet, så du kan forblive tør. 

Er du på jagt efter et fiske SUP, skal du bare huske at kigge efter et paddleboard, der har plads nok til alt dit fiskegrej.

Yoga SUP

Et yoga paddleboard har en form, der er designet til at udøve yoga samt andre typer træning, der kan udføres på en yogamåtte. Det er designet til at være yderst stabilt på roligt vand. 

Hvilken størrelse skal du vælge?

Det er en god idé at vide, hvor meget du vejer, før du går ud og køber et paddleboard, fordi det er har noget at sige for, hvor stort et board du skal vælge. Det har nemlig en indflydelse på, hvordan din oplevelse på boardet bliver, alt efter din vægt kontra størrelse. Nu mere volume paddleboardet har, desto mere stabilt ligger det i vandet.

Begyndere skal typisk have et bredere og tykkere paddleboard på grund af den stabilitet, det giver. I takt med, at du bliver bedre; din balance bliver bedre, og du bliver stærkere, kan du vælge et mindre paddleboard med mindre volume. Og når du når til dette niveau, kan du jo passende låne dit gamle SUP til venner og familie. 

Skrog typer

Ligesom med både, har paddleboards også et skrog. Og det er ofte i sammenhæng med bunden, man snakker om skroget på et paddleboard. 

Skroget har indflydelse på dit boards egenskaber, og hvordan det opføre sig i vandet. 

De typiske typer er:

 • Planerings skrog – Det betyder i alt sin enkelhed, at det har en flad bund. Det gør paddleboardet mere stabilt. Derudover er det også godt til hurtigt at komme op i fart. Ligesom når en båd planer – altså får spidsen op af vandet, når den accelerere, hvilket tillader båden at nå en højere fart – så gør det samme sig gældende for et paddleboard. 
 • Displacement Skrog – Et board med denne type skrog har en spids næse, som forskyder vandet til hver side af sig, som gør det perfekt til langdistance paddlers. Den spidse tip gør, at boardet nemt skære sig gennem vandet, hvilket giver en behagelig oplevelse.

Hvor har du tænkt dig at opbevare dit paddleboard?

Hvis du har tænkt dig at få mest muligt ud af dit paddleboard, så skal du også overveje, hvor du kan opbevare dit paddleboard, når du ikke bruger det. Hvis du skal forlænge boardets levetid og holde det i god stand, er det nemlig vigtigt, hvor og hvordan du opbevare det. 

Lige meget hvad anbefaler vi dig, at du opbevare det indenfor, når du ikke bruger det – uden for rækkevidde af elementerne. Dertil anbefaler vi også, at du holder dit paddleboard i et mørkt og køligt rum, da længere perioder i solen ikke er så godt for paddleboardets materiale.

 Behøver jeg andet udstyr for at stå på paddleboard?

Der er lidt forskelligt udstyr, og også mere end vi kan nævne her, der gør din paddleboard oplevelser lidt bedre alt efter, hvilket niveau du er på, og i hvilke sammenhæng du paddleboarder.

Finne – Der er som regel en finne på dit paddleboard, som sørger for at holde dig stabil i vandet, når du paddler. Men på nogle paddleboards er dette noget, der skal tilkøbes og monteres. Ligeledes kan det også være, at dine behov ændre sig i takt med at du bliver bedre, og at du derfor får brug for at skifte din finne.

Paddel – Det er vigtigt, at du har en paddle, der passer til din højde. Der findes ligledes forskellige typer af paddles, som passer til forskellige paddleaktiviteter. Oftest følger der dog en paddle med, når du køber dit board, og denne paddle kan ofte også justeres i højden. Men opstår der nye behov, så kan du nemt opgradere og købe nye pagajer, der passer til de typer af SUP, du har tænk at begå dig i.

Våddragt – har du planer om at bruge dit paddleboard hele året rundt, så anbefaler vi på det kraftigste, at du tilegner dig en våddragt. Men er du bare kuldeskær og nyder lange ture på dit paddleboard, så kan vi også anbefale en våddragt, som kan holde dig varm.

Redningsvest – Du bør altid bruge en redningsvest, når du færdes på vandet. Og det gælder også for paddleboarding! Redningsvesten skal som minimum være kvalificeret som svømmevest.

Det er vigtigt, at du har nogle sikkerhedsforanstaltninger, hvis nu du falder i vandet – især hvis du er alene!

En redningsvest, der giver dig bevægelsesfrihed er at foretrække, så den ikke hindre din SUP-oplevelse. En vest, der er behagelig at have på, er guld værd. Det er den, fordi du er mindre tilbøjelig til at “glemme” at tage en redningsvest på, hvis den ikke er behagelig.

Vil du se de bedste padel tennis bat? Bliv klogere her

Gennemgang af kilder og tests

friluftsmagasinet.dk

friluftsmagasinet.dk er det første online magasin om friluftsliv. Alle journalister der arbejder på friluftsmagasinet, er fagpersoner, der enten har en friluftsuddannelse eller har arbejdet i branchen som f.eks. naturformidler. Deres vejledende ord er baseret på grundig viden fra deres eksperter, skribenter og redaktører.

Testen er senest opdateret i juni 2022

Læs hele testen fra friluftsmagasinet.dk her.

Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk er et online forbrugermagasin, der inspirerer til produktkøb. 

Testen er senest opdateret i juli 2022

Læs hele testen fra forbrugsguiden.dk her.

Forbruger-test.dk

Forbruger-test er et online forbrugermagasin til formål at hjælpe vores læsere via inspiration og vejledning i at finde det rette produkt. 

Testen er senest opdateret i april 2022

Læs hele testen fra forbruger-test.dk her.

FAQ

Hvad er forskellen på SUP og paddleboard?

Paddleboard og SUP er synonymer. SUP står for stand up paddleboard, og det er bare en betegnelse for paddleboard, hvor navnet betegner den fulde aktivitet: At man står op og paddler på sit board.

Hvad er meningen med et paddleboard?

Meningen med et paddleboard er at have det sjovt. Og det er sjovt! Der er en grund til at det er blevet så populært de seneste år. Det er en virkelig dejlig måde at få motion, mens man laver en aktivitet, man nyder og synes er sjov.
Den lette motion eller aktivitet – der selvfølgelig kan være hård; den er hvad man gør det til – blandet med natur, er en god måde at holde ens underbevidsthed beskæftiget nok til, at man kommer i zen. Ligesom meditation kan det virke utrolig afstressende at paddleboarde.

Er det svært at paddleboarde?

SUP er anset som at være forholdsvis nemt. Det er en overskuelig sport eller aktivitet at begynde, da de fleste hurtigt kan blive gode nok til at have det sjovt, uden at de skal overanstrenge sig.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her