Stort overblik: 3 gode bud på en opvaskemaskine

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

opvaskemaskine test

Opvaskemaskine overblik: Vi har fundet modeller til alle behov og budgetter

Senest opdateret 08/06/2023

Der findes rigtig mange forskellige opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at danne sig et overblik. Vi har set på diverse magasiner og hjemmesider, der har opsat guides til opvaskemaskiner af forskellige opvaskemaskiner. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dig og dit hjem.

Vi anbefaler: Webshops med et stort udvalg af opvaskemaskiner

 • Elgiganten-logo

  Elgiganten

   ✔️Kæmpe udvalg
   ✔️Prismatch
   ✔️30 dages returret
 • Føniks computer logo

  Føniks

   ✔️ 3 ugers returret
   ✔️ 2 års reklamationsret
   ✔️ Gratis fragt
 • Hvidevareshoppen logo

  Hvidevare Shoppen

   ✔️ E-mærket
   ✔️ Fri fragt på hvidevarer
   ✔️ Stort udvalg

Metoden bag opvaskemaskine oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af opvaskemaskiner fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste opvaskemaskine. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte opvaskemaskiner til forskellige behov.

Bosch SMU4HAW48S

Bosch SMU4HAW48S

Godt køb

Bosch SMU4HAW48S – godt køb ifølge svenske produkteksperter

Bosch SMU4HAW48S er blevet kåret som et godt køb af det svenske forbrugermagasin Råd og Rön i 2021. Og vi kan kun give dem ret.

Hvis du vælger Bosch SMU4HAW48S, får du en simpel og effektiv opvaskemaskine med plads til 13 kuverter. Opvaskemaskinen har seks forskellige programmer og et praktisk ExtraDry system, der sikrer, at servicen er både ren og tør, når du åbner maskinen efter en vask.

Maskinen har indbygget Home Connect funktion – hvad betyder det? Det betyder, at du kan betjene maskinen fra din smartphone eller tablet. Herudover kan du sørge for, at maskinen er ekstra støjsvag i perioder med den smarte ’Silence on demand’ funktion.

Opvaskemaskinen modtager 4,3 stjerner hos Elgiganten.dk og hele 4,9 ud af 5 stjerner hos Power.dk.

Udvalgte specifikationer

 • Lydniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energimærke: D
 • Smart ExtraDry system, så du ikke skal tørre af efter vask

 • Bedste køb af Råd og Rön i 2021

 • Betjen maskinen via smartphone eller tablet

 • Dårligt energimærke

 • Kun plads til 13 kuverter

Siemens SX75ZX05CE

Siemens SX75ZX05CE

Siemens SX75ZX05CE – stilfuld opvaskemaskine med masser af smarte funktioner

Siemens SX75ZX05CE er en fuldt integrerbar opvaskemaskine, der har plads til 14 kuverter, og som passer ind i langt de fleste køkkener.

Med denne opvaskemaskine kan du vælge mellem seks forskellige programmer, så du altid kan bruge det program, der passer bedst til dit behov. Du kan blandt andet vælge et hurtigt eco-program, der vasker på 50 grader – eller det ekstrahurtige lynprogram, der vasker på 45 grader.

Maskinen fra den tyske hvidevaregigant har et stilfuldt udtryk og er propfyldt med smarte funktioner. På grund af det unikke Zeolith-tørringsystem, kan du være sikker på, at din service er 100% tør, når maskinen er færdig. Herudover kan du trykke på ”VarioSpeed Plus” knappen, som reducerer vasketiden med helt op til 66%.

Udvalgte specifikationer

 • Lydniveau: 42 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energimærke: C
 • Passer i de fleste køkkener

 • Fuldt integrerbar opvaskemaskine

 • VarioSpeed Plus for 66% reduceret vasketid

 • Lidt dyrere end mange andre modeller

 • Kun energimærke C

AEG FFB41600ZW

AEG FFB41600ZW
Prissammenligning

AEG FFB41600ZW – lavpris

AEG FFB41600ZW er en af de billigere modeller i vores oversigt.

Selvom der her er tale om en billigere opvaskemaskine, så skal du ikke være nervøs for din service. Opvaskemaskinen har et smart SoftSpikes design. Det betyder, at dine sarte glas altid er er beskyttet og stabiliseret, så de ikke kan vælte rundt og gå i stykker.

AEG FFB41600ZW har også en smart Airdry teknologi, som maksimerer tørringen helt naturligt, så du ikke skal bruge et viskestykke til at tørre servicen efterfølgende. Det fungerer ved, at døren åbner automatisk i slutningen af programmet, hvilket hjælper servicen med at tørre.

Endnu en smart funktion er, at du har mulighed for at programmere din opvaskemaskine, så den starter præcist, når det passer dig bedst. Du kan eksempelvis programmere maskinen om morgenen, så den er færdig, lige før du kommer hjem fra arbejde.

Udvalgte specifikationer

 • Lydniveau: 47 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energimærke: F
 • God pris

 • Airdry teknologi for maksimal tørring

 • SoftSpikes design for optimal beskyttelse af glas

 • Tarveligt design

 • Energimærke: F

 • Højt lydniveau

 Det bør du overveje, før du køber en opvaskemaskine

Et køb af en ny opvaskemaskine kan for mange være en stor udgift. Derfor forsøger vi med at hjælpe dig med at besvare nogle af de mest gængse spørgsmål, så at du ender ud med det helt rette produkt.

Hvor stor skal den være?

Det er vigtigt at overveje, hvor stort dit behov er ift. brugen af maskinen. Er I en stor familie, er det naturligvis rart at vælge en stor opvaskemaskine med høj kapacitet. Er der kun dig eller din partner i husstanden, behøver I måske ikke den største model. 

Har du ønsker til specifikke funktioner og features? 

Overvej om din opvaskemaskine skal have specifikke funktioner og features. Det kan være, du ønsker forskellige programmer, der kan lidt af det hele. Det er også værd at overveje om I ønsker en maskine med en tørrefunktion, og om den skal kunne fjernstyres via en app.

Der er ingen grund til at betale for noget, som du egentlig ikke har brug for. Du bør også overveje,  hvor længe den skal kunne holde. Hvis du flytter om fem år, er det måske ikke så vigtigt for dig, at maskinen kan holde i 20 år.

Hvad er prisen?

Prisen er selvfølgelig relevant, og det kan variere meget. Derfor skal du overveje, hvor stor en del af din økonomi du vil bruge på en opvaskemaskine. De testede modeller ovenfor har forskellige priser, men typisk skal du betale fra 2.000 kr. og opefter for en opvaskemaskine. 

I følge Bolius lå opvaskemaskiner med energimærke A+++ (også kaldet C) i marts 2022 til mellem 4.800 og 10.900 kr. Dvs. en gennemsnitspris på 7.400 kr.

Sådan fungerer en opvaskemaskine (trin for trin)

Hvis du ikke har brugt en opvaskemaskine før, eller hvis du gerne vil kende processen, har vi her opstillet processen (kan variere mellem udvalgte opvaskemaskiner):

 1. Når maskinen tændes tilføres koldt vand fra husstandens vandforsyning.
 2. Herefter varmes vandet op til den valgte temperatur.
 3. Vaskemiddel-dispenseren åbnes, og vaskemidlet tilsættes til vandet.
 4. Vandet med vaskemiddel bliver skudt igennem vandarme og over servicet (hvor det rengøres). For at servicet bliver rent, bliver dette gjort med høj hastighed.
 5. Pumpen trækker det beskidte vand ud.
 6. Det sprøjtes yderligere med vand på servicet som efterskyl (uden vaskemiddel denne gang).
 7. Pumpen trækket igen skylle-vandet ud.
 8. Luften varmes op for at servicet kan tørre.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Kopsmartare.com

Kopsmartare.com er et website med et univers, hvor du kan finde en masse guides af mange typer af produkter. De mest besøgte guides er bl.a. deres overblik af opvaskemaskiner, printere og kameraer. 

Vi har valgt at citere websiden, fordi folkene bag har foretaget en test af Bosch SMV8YCX01E, som vi anbefaler. 

Panelet fra Kopsmartare.com har lavet en top fem over hvad de mener er de bedste opvaskemaskiner. 

Her ligger Bosch SMV8YCX01E på førstepladsen med titlen ”Bedst i test” og en rating på 4.5/5 stjerner.

Forbrugerrådet Tænk

I 2017 har Forbrugerrådet Tænk.dk foretaget en stor guide af opvaskemaskiner. Guiden viste sig, at Bosch og Siemens er de to dominerende mærker, som fik bedste vurdering i guiden.

Maskinerne fik en samlet karakter ud fra en række parametre, såsom vaske- og tørreevne, tidsforbrug, energiforbrug, brugervenlighed, lydniveau og håndværksmæssig udførsel. Læs hele guiden på Tænk´s hjemmeside. Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til guiden.

Særligt Bosch SMU6ZDI76S får stor ros af Forbrugerrådet Tænk, hvor den bliver kåret som ”Bedst i test”. Herudover blev Bosch SMU4HAI48S også en topscorer i testen, hvor den får 70/100 point. 

Test.se

Test.se er en formidler af guides af produkter. De indsamler deres data og resultater fra en lang række eksterne testdomæner. Hos test.se findes information om køkkenudstyr, boligtilbehør og meget mere.

Undervejs anmelder Test.se opvaskemaskinen Electrolux ESF5533LOX, som de har givet en meget positiv vurdering. Opvaskemaskinen får den særlige kåring Miljøvenligt alternativt.

Test.se lægger stor vægt på maskinens fantastiske energimærkning A+++. Konklusionen om Electrolux ESF5533LOX falder på: “En populær opvaskemaskine, der er både miljøvenlig og energieffektiv”.

Anbefaler.com

Den norske hjemmeside Anbefaler.com sammenligner og vurderer produkter på det norske marked og udnævner testvindere inden for hvidevarer, husholdningsprodukter og køkkener.

Folkene bag Anbefaler.com har bragt en test og bedømmelse af Miele G7107SCU XXL. Af den grund citerer vi også Anbefaler.com i vores test, da de kommer med stor ros af maskinen. Denne Miele model bliver kåret som ”Bedst i test” og får den samlede rating på 92/100 point. 

Hos Anbefaler.com lægges der stor vægt på den solide konstruktion og det smarte QuickPowerWash-system, som er modellens varemærke.

FAQ

Er det bedst at vaske op i hånden eller at bruge en opvaskemaskine?

Det kommer an på, hvor ofte du vasker op, og hvor stor opvasken er. Men som udgangspunkt er en opvaskemaskine bedst fordi:

Opvaskemaskinen bruger langt højere temperaturer, end dine hænder kan holde til. 

Maskinen bruger langt mindre vand end en manuel opvask og efterlader langt færre bakterier. 

En opvaskemaskine sparer dig tid og penge.

Hvilken opvaskemaskine er den bedste?

Opvaskemaskiner er på sin vis både meget ens og forskellige. De kan alle det basale: vaske glas, krus, tallerkner, bestik osv. Udover kan de være meget forskellige og have mange forskellige funktioner, der gør hverdagen lettere, så det er op til dig, hvad der er den bedste model. Vi har gjort vores bedste for at udvælge fire fremragende opvaskemaskiner i denne guide.

Hvordan vælger jeg en opvaskemaskine?

Der er forskellige måder at vælge opvaskemaskine. Det kan være du har et budget, der sætter grænsen. Du kan vælge den, der er mest miljøvenlig, den der vasker og tørrer bedst, den mest lydsvage, den billigste eller den med de fedeste funktioner. Jo flere ting, maskinen skal opfylde, desto dyrere vil den typisk være.

Hvor meget vand bruger en opvaskemaskine?

Der er mange fordele ved at købe en ny opvaskemaskine. En af dem er, at en ældre maskine oftest bruger ca. 100 liter pr vask, hvorimod nyere opvaskemaskiner kun bruger omkring 40 liter pr. vask – nogle sågar mindre.

Hvor meget salt skal man putte i opvaskemaskinen?

Saltbeholderen i opvaskemaskinen indeholder vand. Hæld saltet i indtil det når toppen af beholderen, og inden at vandet flyder over. Vær opmærksom på ikke at spilde salt inde i maskinen, da det kan ridse glas.

Hvordan putter man maskinrens i en opvaskemaskine?

Flasken med maskinrens placeres med bunden op mens du holder låget på flasken. Luk maskinen og tænd den. Det er vigtigt, at man vælger et renseprogram med høj intensitet (høj varme og omdrejninger). Når programmet er kørt færdigt, fjernes flasken og smides ud.

Hvad betyder energimærkningerne på opvaskemaskiner?

Alle større hårde/hvidevarer, (herunder opvaskemaskiner), der bliver solgt i EU skal have et energimærke. Mærket går fra A til G og skal gøre det nemmere for dig som forbruger at gennemskue hvor energieffektivt produktet er. A er bedst – G er værst. Du kan læse mere om mærkningsordningen hos Energistyrelsen

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her