Oplevelser: Stort overblik over de perfekte oplevelsesgaver

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

oplevelser

Vi har samlet oplevelser, der er den helt perfekte gave

Senest opdateret 13/01/2023

Er du træt af at skulle ud at købe gryder og pander til hver eneste fødselsdag? Vil du i stedet gerne finde de ting, der ikke nødvendigvis står på ønskesedlen – men som vil give modtageren en oplevelse for livet?

Du kan finde oplevelsesgaver inden for alle prisklasser – og der er et stort udvalg, hvad enten du søger oplevelser til ham, hende, parret eller vennegruppen. Oplevelsesgaver kan være mange ting – en brunch med lidt ekstra luksus, vinsmagning på en hyggelig restaurant, actiontur i en racerbil eller en forlænget weekend i en europæisk storby.

Nøglen er at finde en oplevelsesgave, der enten realiserer en drøm for modtageren eller overrasker vedkommende på positiv vis – enten takket være en ekstra forkælelse i hverdagen eller et actionspækket eventyr.

Vi præsenterer dig her for gode bud på oplevelsesgaver – og der er noget for enhver smag.

Luksusbrunch

Gavekort til brunch
Prissammenligning

Luksusbrunch

En luksusbrunch er en klassiker inden for køb af oplevelser. Hvem ville ikke elske en brunch med ekstra lækker mad til at forsøde tilværelsen? Det er en billig oplevelsesgave, der passer til stort set alle. Det er eksempelvis et glimrende valg til det nybagte forældrepar eller din veninde, som du gerne vil forkæle inden shoppingturen.

Flødebollekursus

flødebollekursus
Prissammenligning

Flødebollekursus

Har gavemodtageren let til smil? Så er et flødebollekursus et super fint valg. Der er næsten garanti for latterkramper, når flødebollerne skal formes – de kommer på en måde aldrig helt til at ligne dem i den lokale chokoladeforretning.

Det er en af de billigere oplevelsesgaver, og det er oplagt at lade flere venner deltage i aktiviteten, så I kan sammenligne hinandens kreationer. En ekstra bonus? Det er selvfølgelig et must at smage på flødebollerne.

Escape Room

Escape Room
Prissammenligning

Escape Room

Har du overblikket til at løse en mordgåde på under en time? Konceptet escape room har for alvor vundet indpas hos os danskere. Der er lagt op til en sjov aften for vennegruppen eller familien, der skal samarbejde om at finde hemmelige spor i mørket, mens gyset venter lige rundt om hjørnet.

Eftersom denne type oplevelsesgave passer bedst til grupper à 2-6 personer, vil den også være lidt dyrere, hvis du planlægger at købe et gavekort til hele gruppen på én gang. Til gengæld er I også flere om at dele oplevelsen.

Bridgewalking

bridgewalking
Prissammenligning

Bridgewalking

Søger du en god gave til en ven eller et familiemedlem, som ikke er nervøs for at komme op i højderne? Så er en af de mest unikke oplevelser på dansk grund bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro.

Glæd jer til at komme 60 meter op i højden og nyde den fabelagtige udsigt. Vælger du denne type oplevelsesgave, skal du være opmærksom på, at modtageren skal være i god fysisk form – og højdeskræk er et no-go.

Racerkører for en dag

racerkører
Prissammenligning

jumpstory-download20220613-112328

Kender du nogen, der følger ivrigt med i Formel 1? Eller bare elsker alt med en motor? Så er det tid til at forære en oplevelsesgave, der får adrenalinen helt op i det røde felt. Flere aktører tilbyder, at man kan blive racerkører for en dag – enten som codriver eller ved selv at sidde bag rattet. Oplevelsesgaven er tilgængelig inden for flere prisklasser, alt efter om du søger en enkelt køretur eller et heldagsevent.

Flyv i luftballon

fly i varmluftballon
Prissammenligning

Flyv i luftballon

Du kan i den grad give romantikken et løft ved at invitere kæresten med på tur i en luftballon. Forestil jer at flyve over nogle af de smukkeste danske landskaber, mens ballonen fanger vinden og fører jer på en unik svævetur. Flyveturen er ikke den billigste oplevelsesgave – den koster et par tusinde pr. person. Til gengæld er det også en unik oplevelse – et perfekt gave valg til kæresten på jeres årsdag.

Ferieophold

ferieophold
Prissammenligning

Ferieophold

Vil du gerne forkæle de ældre i familien med en oplevelsesgave? Der er masser af muligheder – og et af de mest indlysende valg er et ferieophold. Det kan være alt fra et kroophold til et storbyophold i Europa. Måske overvejer du også et minicruise. Prismæssigt ligger pakkerne på et fornuftigt leje, og der er et godt spænd i, hvilke destinationer du kan vælge imellem.

Gavekort til forlystelsesparker

Gavekort til forlystelsesparker
Prissammenligning

Gavekort til forlystelsesparker

Søger du en oplevelsesgave til børnefamilien? Så er et gavekort til én af landets mange forlystelsesparker altid et hit. Det kan være en dyr fornøjelse at tage hele familien med i eksempelvis Tivoli, så ethvert tilskud vil med stor garanti bringe glæde hos både store og små. Oplevelsesgaver til børnefamilier er et godt alternativ til at købe endnu mere legetøj.

Gode overvejelser inden valg af oplevelsesgaver   

Pris

Du kan finde oplevelser inden for forskellige prisklasser – lige fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. Så vurdér, hvor meget gaven må koste – og hvad der passer til arrangementet. En værtsgave bør eksempelvis ikke være lige så dyr som en fødselsdags- eller julegave.

Dog handler det mere om, hvem du giver gaven til. Hvis de synes, det er underholdende, kan du give sjove gaver til alle anledninger.

Oplevelsens karakter

Action eller forkælelse? Du bør spørge dig selv, hvad modtageren ville blive oprigtigt glad for. Pas på med ikke at vælge en oplevelsesgave, der presser modtageren ud i en situation, han eller hun ikke føler sig tryg ved. 

Sted

Flere oplevelsesgaver bliver leveret som gavekort, så modtageren selv kan være med til at bestemme datoen og stedet. Ved køb af et oplevelsesgavekort skal du dog være opmærksom på, om arrangementet kun bliver afholdt specifikke steder i landet.

Find mere inspiration i de øvrige gaveguides

Skal du finde den perfekte gave? Vi har gaveguides til alle anledninger:

FAQ

Hvorfor er oplevelser en god gaveidé?

Det magiske ved at få en gave er selve overraskelsesmomentet – og det kan derfor også være surt at skulle følge en ønskeseddel til punkt og prikke. Oplevelsesgaver kan give minder for livet – og kan ikke smides ud og erstattes som materielle ting.

Hvad er en god oplevelsesgave?

Du bør spørge dig selv, hvad modtageren vil blive oprigtigt glad for. Har han eller hun altid drømt om at flyve i luftballon? Eller køre i en racerbil? Pas blot på med ikke at vælge en oplevelsesgave, der presser modtageren ud i en situation, som han eller hun ikke føler sig tryg ved.

Hvad koster en oplevelsesgave?

Det kommer an på dine behov. Oplevelsesgaver kan koste alt fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. De fungerer derfor både som værtsgaver, fødselsdagsgaver og bryllupsgaver m.m.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her