Nem aftensmad: Det ultimative overblik over måltidskasser

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

nem aftensmad

Det er nemt at få nem aftensmad

Senest opdateret 03/04/2023

Når du har en familie og en travl hverdag, bliver indkøb ikke altid prioriteret. Dog er måltider en vigtig del af livet – og familielivet. En måde at gøre livet lidt lettere på er ved at vælge måltidskasser. På den måde kan du slippe for adskillige indkøbsture, og samtidig kan der være penge at spare.

Vi har samlet 5 populære leverandører af måltidskasser, som har gode bud på lækre og sunde retter til middagsbordet. Derudover har vi samlet nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du får leveret maden til døren.

Vælg en måltidskasse, og få et alternativ til hverdagens stressfulde indkøbsture i myldretiden. Det giver dig og familien nem aftensmad.

Metoden bag måltidskasse oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af måltidskasser fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste måltidskasse. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte måltidskasser til forskellige behov.

Kokkens hverdagsmad

Prøv måltidskassen her

Kokkens hverdagsmad – hurtig madlavning til mange familietyper

Hos Kokkens Hverdagsmad bliver det næsten ikke nemmere at lave aftensmad. Meget af maden er forberedt i forvejen, så du er sikret, at det går hurtigt i køkkenet. Det er gjort nemt og overskueligt, så alle i familien kan være med.

Du kan vælge mellem to måltidskasser. Kokkens Familiekasse er, som navnet antyder, lavet til hele familien. Du er garanteret, at der er en ret med, som er en velkendt klassiker. Derudover er den ideel til at inddrage børnene i køkkentjansen. Kokkens Grønne Kasse har fokus på sundhed. Her inddrages flere grøntsager og mere groft.

Hvis du vælger at have måltidskassen som abonnement, er der mange smarte funktioner, der gør, at det nemt kan tilpasses jeres hverdag. Er der en dag du på forhånd ved, at en af børnene ikke er hjemme, kan du nemt gå ind at vælge en kuvert fra, eller får i en ekstra gæst, kan I vælge en til. Derudover kan i få indflydelse på retterne, hvis der er en du eller I ikke bryder jer om.

 

 • Nem aftensmad for 1-5 personer

 • Både som abonnement og enkeltvis

 • Leveres kun med mad til 3 eller 4 dage

Aarstiderne

Aarstiderne logo
Prøv måltidskassen her

Årstiderne – kæmpe udvalg til alle typer af måltider

Årstiderne er en velkendt leverandør af måltidskasser. De er især kendt for at have frugt og grønt med i næsten alle retter, hvilket afspejler sig i alle slags kasser. Udvalget er klart det største af de leverandører, vi har taget med i oversigten.

Du finder altså noget til enhver smag. Måltidskasserne er delt op i 5 overordnede kategorier: De grønneste, De hurtigste, De børnevenlige, De nysgerrige og Livsstilskasser. Under hver kategori finder du mellem 4 og 6 slags, så du er sikret, at der er noget, du kan lide. Til dig, der ikke altid kan finde, hvad du skal bruge i standardkasserne, finder du her blandt andet en glutenfri kasse, en vegansk og en kalorielet.

Når du køber måltidskasse, kan du også få dagligvarer med. På den måde er der ekstra meget tid at spare, da du næsten kan slippe helt for indkøbsturen. Det vil give dig en masse ekstra tid, som du eksempelvis kan bruge med familien, på en hobby eller bare på afslapning. Ønsker du at spare tid, findes der en måltidskasse, som angiveligt skulle kunne tilberedes på blot 10 minutter.

 

 • Noget til enhver kostplan og kosttype

 • Mulighed for køb af dagligvarer

 • Du kan ikke selv sammensætte måltidskasser

 • Kun 5 overordnede kategorier

RetNemt

retnemt logo
Prøv måltidskassen her

RetNemt – sunde måltider med stor valgfrihed

RetNemt er som navnet antyder ret nemt. Der er ikke så meget du skal tage stilling til, når du skal vælge måltidskasse her. Enten er der basiskassen, hvor du blot skal vælge, hvor mange dage og hvor mange personer, der skal leves til, og ellers er der en byg-selv kasse.

Vælger du byg-selv kassen får du mulighed for at vælge mellem 15 forskellige retter, som alle er familievenlige, sunde og består af gode råvarer. Fra uge til uge, hvor du skal have kassen, går du blot ind og vælger hvilke retter, den skal indeholde. Så kan du være sikker på, at I får noget, hele husholdningen vil nyde at sætte tænderne i.

Tilberedningstiden varierer fra ret til ret, men ligger normalt kun på mellem 15 og 40 minutter.

Det eneste, du selv skal sørge for, er noget at stege i, sukker, hvedemel og selvfølgelig salt og peber. Og så er du ellers klar til at ligge hjemme fra sofaen og bestille næste uges madplan.

 

 • Vælg selv indhold af måltidskassen

 • Kan leveres til 6 personer

 • Kun én enkeltkasse er sammensat for dig

 • Lang tilberedningstid på enkelte retter

Hello Fresh

hellofresh logo
Prøv måltidskassen her

Hello Fresh - den miljøvenlige måltidskasse

Hello Fresh går i sin kommunikation meget op i miljøet De er angiveligt CO2-neutrale, hvilket vil sige, at de kompenserer for den C2, som de frigiver ved enten produktion, levering eller noget helt tredje. De har også mange andre gode tiltag, som er med til at hjælpe miljøet en smule.

Mængden af mad i måltidskasserne er ret præcis, så du ikke skal lade noget gå til spilde, når du kokkererer. Derudover er mange af råvarerne fra lokale steder, således forsyningskæden bliver mindre. Sidst men ikke mindst er emballagen miljøvenlig.

Når du skal vælge retter og kasse er der særlig fokus på, det enten er familievenligt, vegetarisk, nemt og hurtigt, kaloriesmart, fisk og grønt eller lidt af det hele. Det gør det nemt at vælge noget, der falder i god jord hos hele familien.

Hello Fresh har en super smart og brugervenlig app, der hjælper dig til at holde øje med, hvornår næste leverance ankommer.

 

 • 18 forskellige opskrifter at vælge mellem pr. uge

 • Leveres kun til 2 eller 4 personer

Nemlig.com

nemlig logo
Prøv måltidskassen her

Nemlig.com – gode økologimuligheder og mulighed for indkøb

Ved hjælp af  opskriftseksperter, har Nemlig udviklet måltidskasser med gode råvarer og lækre retter.

Udover deres måltidskasser, er Nemlig.com kendt for at levere dagligvarer til hoveddøren, så du slipper for at tage i supermarked. Du kan samtidig med din måltidskasse bestille mælk og toiletpapir, så du har alt til husholdningen.

Når du skal bestemme dig for en måltidskasse, kan du enten vælge en, der allerede er lavet, eller du kan selv sammensætte en.

I de faste koncepter findes:

 • Livretter øko: Velkendte retter med ekstra grønt og som ungerne vil elske
 • Familiekassen: Børnenes favoritter. Det er nem aftensmad til børn
 • Hurtig: Til de travle.
 • Livsstil øko: Til dig, der sparer på kalorierne.
 • Verden: Til dig, der vil have noget eksotisk.
 • Vegetar øko: Til dig, der ikke vil have kød.

Hvis du selv ønsker at bestemme dine retter, er byg-selv et godt valg. Har kan du sammensætte ud fra hvilke retter dig og din familie bedst kan lide, eller du kan gøre det ud fra budget.

 

 • Mulighed for byg-selv måltidskasse

 • Kan leveres sammen med andre dagligvarer

 • Du får ingen udskrifter af opskrifterne

Vigtige overvejelser inden køb af nem aftensmad i form af måltidskasser 

Måltidskasser findes i mange forskellige slags, som alle kan noget forskelligt. Markedet kan være en smule uoverskueligt, derfor har vi samlet et overblik, der kan inspirere dig.

Indhold af kassen

Måltidskasser findes med et utal af forskellige retter. Er du glutenallergiker eller vegetar, findes der også måltidskasser til dig. Tag en snak med familien om, hvad de kan lide, og hvad de ønsker sig i den kommende uges madplan.

Familiens størrelse

Måltidskasser findes til en enkelt person og helt op til seks personer. Inden du aftaler for meget med familien, er det godt at få styr på, om de findes til jeres familiestørrelse.

Mængde af mad

Mængden af mad i en måltidskasse afhænger af, hvor mange dage I bestiller til. Dog kan portionsstørrelserne godt variere. Vi du være sikker på, at der er mad nok til den, der spiser meget i husstanden, kan du eventuelt bestille en ekstra portion, og/eller kan du tilkøbe en ekstra ret. Du kan blive klogere på, hvad du skal regne med pr. person her 

Husk: Aftensmaden bliver først for alvor nemmere, hvis måltidskassen passer til familiens behov.

Skal desserten være ekstra lækker? Lav din egen is på en ismaskine

FAQ

Hvordan fungerer måltidskasser?
Der kan være mange penge at spare ved at tage en måltidskasse i stedet for at handle ind. Det fungerer ved, at du vælger en leverandør af måltidskasser og vælger den kasse, der passer til din familie. Så bliver det leveret hjem til dig, og det eneste du skal gøre er at forberede maden.
Hvem bestemmer maden i en måltidskasse?
Mest af alt de skiftende årstider, men derudover findes der i forvejen sammensatte kasser og byg-selv måltidskasser.
Hvilken type måltidskasse skal jeg vælge?
Det kommer an på dine behov. Tør du udfordre smagsløgene, eller vil du bare gerne have nogle klassiske retter? Det kommer også an på, om du helst selv vil sammensætte eller være fri.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her