De bedste mælkeskummere

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Bedste mælkeskummere

Er du på udkig efter en mælkeskummer? Vi giver dig overblikket

Senest opdateret 25/08/2023

Hvis du går op i en god kop latte, har du med garanti undersøgt markedet for mælkeskummere. Her er du blevet mødt af et utal af forskellige modeller, og med al sandsynlighed har du tænkt til dig selv: “Hvilken model er bedst?”.

Det hjælper vi dig med. Vi har nemlig læst diverse testmagasiner og hjemmesider, der har testet mælkeskummere eller indsamlet brugeranmeldelser. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den mælkeskummer, der er bedst til dig.

  • BUDGETMODELLEN
    Bodum Latteo

    Bodum Latteo

      Denne mælkeskummer er manuel og skummer din mælk i løbet af 30 sek.
  • DEN BRUGERVENLIGE
    Bodum Bistro

    Bodum Bistro

      Denne brugervenlige mælkeskummer er elektrisk, og opvarmer mælken.
  • BARISTA FØLELSE
    Severin Spuma 700

    Severin Spuma 700

      Med denne mælkeskummer kan kaste dig ud i latté art, der ligner de fagprofesionnelles.

Metoden bag overblikket over mælkeskummere

Vores overblik er baseret på sammenligninger af mælkeskummere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste mælkeskummer.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

  • Overblik over produkter fra forskellige kilder
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte mælkeskummere til forskellige behov.

Bodum Latteo

Bodum Latteo

Bodum Latteo – bedste manuelle mælkeskummer

Bodum Latteo er en simpel og pålidelig mælkeskummer, der skummer din mælk i løbet af blot 30 sekunder. Designet er simplistisk og rent, og mælkeskummeren passer derfor ind i de fleste køkkener rent stilmæssigt. Derudover tåler den opvaskemaskine. Disse parametre og mere til har været grundlaget for, at Bodum Latteo er kåret som testvinder af det danske testside Bedsteitest.dk.

Bodum Latteo er en stilren og funktionel mælkeskummer, der følger det klassiske design, som Bodum efterhånden er meget kendt for. Mælkeskummeren består af en glasbeholder samt et plastiklåg. Låget er yderligere udstyret med en pisker, der fungerer ved, at man rykker op og ned i piskeren, hvorved mælken bliver skummet. Låget tåler også opvaskemaskine.

Du kan varme mælken op direkte i glasbeholderen – fx ved at putte den i mikroovnen. Eller du kan vælge at skumme mælken kold, hvilket Bodum Latteo også er i stand til.

Udvalgte specifikationer

  • Kapacitet: 0,25 liter
  • Mælkeskummer type: Manuel
  • Tåler opvaskemaskine

  • Flot design

  • Glasbeholderen kan varmes op – eksempelvis i mikroovnen

  • Glasset kan gå i stykker, hvis du taber den

  • Kræver manuelt arbejde

  • Har kun plads til 0,25 liter

Bodum Bistro

bistro mælkeskummer

Bodum Bistro – enkelt design og hurtigt mælkeskum

Bodum Bistro er en stilren og elektrisk mælkeskummer fra Bodum. Maskinen er utrolig brugervenlig, og du får opvarmet og skummet din mælk blot ved at trykke på en enkelt knap – og så tager processen typisk under et minut.

En af de store fordele Bodum Bistro er dens meget hurtige opvarmning og skumning af mælk. Selve piskeren kan tages ud af mælkebeholderen, så man også kan få varmet sin mælk uden skum. Produktet egner sig også til al slags mælk, og passer derfor ind i alle moderne køkkener.

Et andet stort plus ved mælkeskummeren er, at den automatisk holder mælken varm, hvis mælken falder under 50ºC. Det registrerer maskinen og aktiverer varmefunktionen igen, så du altid har varm mælk ved hånden. Derudover er maskinen nem at rengøre, stilren at se på og simpel at anvende.

Udvalgte specifikationer

  • Kapacitet: 0,3 liter
  • Mælkeskummer type: Elektrisk
  • Effekt: 650 Watt
  • Nem at rengøre

  • Egnet til alle mælketyper

  • Hurtig og effektiv opvarmning af mælk med skum

  • Der findes bedre modeller på markedet til fin og cremet skum

  • Bruger strøm

  • Kapaciteten rækker kun til en enkelt kop mælk

Severin Spuma 700

Severin Spuma 700

Severin Spuma 700 – ægte barista-kvalitet med flere temperaturindstillinger

Severin Spuma 700 Mælkeskummer er en brugervenlig mælkeskummer, der byder på skum af høj kvalitet ifølge testsiden Rigtigkaffe.dk. Hældetuden på mælkeskummeren har samme form som de professionelle mælkeskummer, man kender fra caféer. Det betyder, at du med denne mælkeskummer kan kaste dig ud i latté art, der ligner de fagprofesionnelles.

Severin Spuma 700 er som nævnt en mælkeskummer, der til forveksling minder utroligt meget om det udstyr, fagprofessionelle benytter. Derudover byder mælkeskummeren også på flere funktioner – fx kan man tilføre et stykke chokolade gennem en åbning i låget, så du dermed kan lave varm kakaomælk direkte i mælkeskummeren.

Det er dog ikke kun chokolade, som mælkeskummeren kan hjælpe dig med at tilberede. Severin Spuma 700 har nemlig 13 forskellige indstillinger, som du via et LED display kan skifte imellem. Du kan fx indstille den til plantemælk, babymad, proteinshake og gløgg.

Som en sidste fordel er skummeren lavet i rustfrit stål og tåler opvaskemaskine.

Udvalgte specifikationer

  • Kapacitet: 0,7 liter
  • Mælkeskummer type: Elektrisk
  • Effekt: 500 Watt
  • Flere temperaturindstillinger (fra 45-65 grader)

  • Også egnet til smeltning af chokolade

  • Anvender induktion til opvarmning

  • Ligger i den dyre ende

  • Bruger strøm

  • Fylder meget i forhold til andre modeller

Det bør du overveje, før du køber en mælkeskummer

Kvalitet

Den type skummer, du køber, bestemmer kvaliteten af den drik, du vil nyde hver dag. Mælkeskummeren behøver ikke at være sofistikeret, og der er flere kendte mærker af håndholdte, elektriske mælkeskummere, der gør et fremragende stykke arbejde. Nogle er endda udstyret med indstillinger, der gør det muligt for dig at vælge tykkelsen på skummet.

Typen af mælk, du drikker

De fleste mælkeskummere er fremstillet med henblik på at skumme komælk. De bedste mælkeskummere er derfor dem, der kan skumme forskellige slags mælk. Hvis du ikke drikker komælk, skal du derfor undersøge, om den givne mælkeskummer, du kigger på, er i stand til at skumme din foretrukne mælk.

Strømforbrug

Ligesom alle andre husholdningsapparater bør man overveje de tilhørende driftsomkostninger, inden man køber. Nogle mælkeskummere har et meget højt strømforbrug, hvilket kan gøre driftsomkostningerne meget høje. På den ene side er det dyrt i længden, og på den anden side er det mere klimabelastende end andre modeller med lavere strømforbrug.

Hvis disse forhold er vigtige for dig som forbruger, skal du derfor være ekstra opmærksom på driftsomkostningerne ved din nye mælkeskummer. Kontroller derfor altid produktets specifikationer for deres effekt (watt), før du køber den. På den måde kan du sikre dig, at mælkeskummeren ikke bruger mere strøm, end du er villig til at bruge.

Rengøring

Mælk har med at blive klistret, når det tørrer, hvilket kan gøre det vanskeligt at rengøre mælkeskummeren. Nogle mælkeskummere har maskindele, der tåler opvaskemaskine. Nogle vil dog kræve, at man skiller delene ad og renser dem manuelt. De fleste håndholdte mælkeskummere er meget nemme at rengøre, og du kan oftest komme af sted med blot at skylle dem. Elektriske mælkeskummere kan til gengæld bestå af mange dele, hvilket gør rengøringen mere kompliceret.

Såfremt du vægter nem rengøring højt, skal du derfor lede efter simple modeller, der hurtigt og nemt kan rengøres. Regelmæssig rengøring af mælkeskummeren er nødvendigt for at undgå diverse sundhedsrisici.

Design

Alle har deres personlige præferencer, når det kommer til design. Bruger du din mælkeskummer på daglig basis, vil den med stor sandsynlighed stå fremme i køkkenet. Her vil et flot design være med til at indgå i indretningen af dit køkken, og derfor vælger mange også deres mælkeskummer ud fra dens udseende.

Heldigvis kommer mange mælkeskummere med et moderne og stilrent design samt skinnende finish, der ser rigtig flotte ud. Hvis design er vigtigt for dig, skal du naturligvis også vælge din mælkeskummer ud fra de præferencer.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Bedsteitest.dk

Bedsteitest.dk er en dansk hjemmeside, der tester forskellige produkter.

I deres test af mælkeskummere har de haft fokus på både elektriske såvel som manuelle mælkeskummere, og her vurderer de altså, at Bodum Latteo er den bedste mælkeskummer i test for manuelle mælkeskummere.

Læs hele guiden fra Bedsteitest.dk her

Koekkenunivers.dk

Koekkenunivers.dk er en dansk hjemmesider, der tester forskellige køkkenmaskiner, udstyr og hvidevarer. I deres test af mælkeskummere fremhæver koekkenunivers.dk Bodum Bistro som en lynhurtig elektrisk mælkeskummer, der med sit enkle design vil passe ind i de fleste køkkenindretninger. Netop derfor er denne model også blevet udvalgt, da den går godt til de fleste køkkener – og så er den versatil og brugervenlig i dens funktioner.

Læs hele guiden fra koekkenunivers.dk her

Rigtig kaffe

Rigtigkaffe.dk er en webshop, der sælger alt til den gode kop kaffe. Derudover anmeldes kafferelaterede produkter. Læs mere her

Kitchenone

Hos Kitchenone finder du et kæmpe udvalg af køkkenmaskiner og tilbehør til køkkenet. Læs mere her

FAQ

Hvad gør en mælkeskummer?

En mælkeskummers primære funktion er at skumme mælk. Det gør den typisk ved at piske mælken. Derudover har mange mælkeskummere også en varmefunktion, så du både kan varme og piske mælken med samme redskab. Andre modeller af mælkeskummere har ikke en varmefunktion, hvorfor du må varme mælken først for derefter at piske den for at opnå den ønskede mængde skum.

Hvilken slags mælk er bedst til skum?

Den typiske anbefaling er sødmælk. Jo højere fedtprocent mælken har, desto lettere har den ved at holde på skummen. Og det er jo netop skummen, de fleste er interesserede i, hvad angår mælkeskummere.
Dog kan du sagtens anvende mælk med lavere fedtprocent, ligesåvel som du kan anvende andre slags mælk i det hele taget; fx sojamælk, rismælk, havremælk osv.

Kan man skumme kold mælk?

Ja, det kan man. Du vil dog oftest få det bedste resultat med varm mælk.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her