De 9 bedste fars dags gaver: Stort overblik til inspiration
Mangler du gode idéer til fars dags gaver? Vi har samlet 10 gode bud på, hvad du kan…
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her
Lamineringsmaskiner kan bruges til meget. Find de bedste her
Senest opdateret 22/06/2023
Har du overvejet at købe en lamineringsmaskine? Det er en rigtig god investering, da den giver dig mulighed for at laminere dine vigtigste dokumenter, så du beskytter dem mod væsker og almen slitage.
Tænk i kreative baner – lav dine egne kuffertmærker, laminér børnenes bedste tegninger eller skab dine egne opskriftsbog ved at laminere mormors håndskrevne opskrifter. Du kan naturligvis også bruge lamineringsmaskinen i professionelle sammenhæng ved eksempelvis at kreere visitkort til den kommende messe eller laminere diverse skilte/plakater på arbejdspladsen.
Lamineringsmaskiner fås i mange designs og prisklasser; med vores top 5 guider vi dig mod markedets bedste lamineringsmaskiner her og nu.
Elgiganten
Proshop
AvXperten
Vores overblik er baseret på sammenligninger af lamineringsmaskiner fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste lamineringsmaskine.
Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:
Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte lamineringsmaskiner til forskellige behov.
Hvis du planlægger at laminere forholdsvis ofte eller har behov for en lamineringsmaskine til kontoret, er GBC Fusion 3000L A3 et glimrende valg med sin hurtige opvarmningstid og store effektivitet.
Med en opvarmningstid på 1-1,5 minut og en lamineringshastighed på 30 sekunder af formater på op til A3 kan du lynhurtigt klare de forskellige opgaver. Samtidig er det en stor fordel, at du blot ved få tryk kan vælge mellem forskellige lommetykkelser såsom 75 eller 125 mikrometer, der giver en meget stærk laminering.
GBC Fusion 3000L A3 har desuden mange ekstra features, som bringer den op i premium segmentet: Automatisk varsel ved fejllaminering, auto-sluk efter 30 minutter samt lommestyr, der holder dokumenterne på rette plads.
Udvalgte specifikationer
Hurtig opvarmning
Mange særlige features som automatisk varsel ved fejllaminering
Kunne godt have en længere ledning
Én af de særligt populære brands inden for lamineringsmaskiner er Fellowes, der bl.a. står bag Saturn 3i A3.
Maskinen hører til mellemprisklassen og kan arbejde med dokumenter på op til A3, så du f.eks. har mulighed for at laminere plakater eller ekstrastore dokumenter på arbejdspladsen. Det er en maskine, som både dækker behovet i hjemmet og på det mindre kontor med 1-5 medarbejdere. Fellowes Saturn 3i A3 har også den fordel, at den både kan tilbyde kold- og varmlaminering, modsat mange andre lignende maskiner, der ofte kun arbejder med varmlaminering. Koldlaminering er velegnet til de mere sårbare materialer.
Andre fordele tæller Heatguard-teknologien, der gør, at du ikke brænder dig på maskinen, auto-sluk efter 30 minutter samt Instaheat, der muliggør laminering efter blot 60 sekunder. Maskinen er således et super godt alternativ til den lidt dyrere GBC Fusion 3000L A3.
Det er en maskine, der ikke har de store ulemper. Enkelte forbrugere på Amazon har dog bemærket, at feeding-bakken godt kunne være lidt længere, mens andre finder den en smule støjende. Overordnet set bliver lamineringsmaskinen dog rost for at være rigtig god og en af de bedste på markedet.
Udvalgte specifikationer
Mulighed for både kold- og varmlaminering
Heat-guard-teknologi, så du ikke brænder dig på maskinen
Kan for nogle forbrugere virke en smule støjende
Varmlamineringsmaskinen Hama A4 er et godt eksempel på, at du ikke nødvendigvis behøver at smide en masse penge efter en lamineringsmaskine for at få et godt og gedigent produkt. Den prisvenlige Hama A4 har opnået topkarakteren Sehr Gut hos den tyske forbrugerportal Testberichte.de og bliver anbefalet til projekter som laminering af præsentationsmaterialer, fotos og diverse A4-formater. Du kan derfor med fordel bruge den på hjemmekontoret.
Men hvor skal du så gå på kompromis? I forhold til eksempelvis den dyrere GBC Fusion 3000L A3 kan du kun arbejde med A4-formater, og samtidig skal du være indstillet på en noget længere opvarmningsfunktion på 6 minutter.
Til gengæld får du stadig vigtige funktioner som auto-sluk og frigørelsesknap til blokeringer, hvorfor du får alle de basic funktioner med i købet.
Det er også værd at bemærke, at lamineringsmaskinen har et handy design med målene 34,2 cm i bredden, 5,8 i højden og 11,5 cm i dybden, så den passer ind i de fleste rum.
Udvalgte specifikationer
GBC Inspire A4 ligger sig prismæssigt mellem den prisvenlige Hama A4 model og den noget dyrere GBC Fusion 3000L A4. Hos Laminiergeraettest.com bliver den vurderet til at holde en god kvalitet til prisen, og den bliver særligt anbefalet til det mindre hjemmekontor. Den passer ekstra godt til dig, der har behov for at laminere A4-dokumenter samt mindre fotos og lignende.
Den bliver samtidig beskrevet som en både let, moderne og kompakt lamineringsmaskine med en dejligt bred slids, der via målene 36 cm x 9 cm x 7,8 cm passer ind på langt de fleste skriveborde, selv på kollegieværelset. GBC Inspire A4 har dog sine begrænsninger i, at den kun kan arbejde med A4-formater, ligesom opvarmningstiden på 5-7 minutter også stadig vil virke en smule langsom i forhold til en model som GBC Fusion 3000L A4 med en opvarmningstid på blot 60-90 sekunder. Maskinen bruger som standard lamineringslommer på 75 mikrometer.
Udvalgte specifikationer
God til hjemmekontoret
Prisen
Lang opvarmningstid i forhold til de dyrere modeller
Vi kan varmt anbefale lamineringsmaskinen Leitz iLAM Home A4 til dig, der gerne vil have en fuldgod maskine, som dog også springer designnormerne. Sandheden er som bekendt, at lamineringsmaskiner ofte er sorte og ret klassiske i deres design, men Leitz har specialiseret sig i farverigt kontorudstyr i glade WOW-farver som grøn, lyserød og blå. Så måske er det tid til at bringe lidt kulør ind i hjemmekontoret?
Den passer bedst til dig med et lille hjemmekontor – eller som bare elsker at laminere ting og sager i ny og næ.
Enkelte forbrugere har bemærket, at den i ny og næ kan have en tendens til at sætte sig fast, når lamineringslommerne bliver kørt gennem maskinen – maskinen har imidlertid en integreret nødåbning, hvis dette skulle forekomme. Langt størstedelen af forbrugerne er ligeledes fuldt ud tilfredse med Leitz iLAM Home A4, der har en opvarmningstid på 3 minutter og kan arbejde med lommer på 80 til 125 mikrometer.
Udvalgte specifikationer
Godt valg til prisen
Lommen kan sætte sig fast, hvis den bliver placeret forkert
Med så mange valgmuligheder på dagens marked kan det være rart at have en tjekliste, så du ved, hvordan du vælger den bedste lamineringsmaskine. Det vigtigste er, at du vælger en maskine, der matcher dine individuelle behov. Vi anbefaler, at du først og fremmest overvejer følgende:
Lamineringsmaskiner kan fås i forskellige størrelser – nogle er designet til at kunne laminere flere forskellige formater, mens enkelte passer særskilt til A4, A3 eller A5 formater. Overvej derfor, hvilken type dokumenter du oftest kommer til at laminere. Og husk, at det er fuldt ud muligt at laminere eksempelvis en mindre papirlap i en A4-lomme og klippe den til efterfølgende.
En anden detalje er mikrometer – jo højere mikrometertal maskinen kan tilbyde dig, desto mere stabil og slidstærk bliver lamineringen af lommerne. Det kan være en fordel, hvis du laminerer dokumenter, der gerne skal gå i arv – eller blot skal anvendes i de næste mange år.
Det kan også være en fordel, hvis du selv kan indstille temperaturen på maskinen og derfor tilpasse den efter lommens tykkelse.
Du har sikkert ikke lyst til at sidde og vente adskillige minutter på, at du kan komme i gang med at laminere dine dokumenter – især ikke hvis du skal bruge den på daglig basis. Det kan derfor betale sig at vælge en af de bedre maskiner, der har en hurtig opvarmning – især hvis du skal arbejde hurtigt og effektivt på eksempelvis kontoret.
Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.
Vi har valgt at benytte Amazon som en kilde til forbrugeranmeldelser for tre specifikke produkter. Eftersom Amazon er en af verdens største e-handelsplatforme, siger produkternes høje karaktergennemsnit også en del om deres popularitet.
Læs anmeldelser for GBC Fusion 3000L A3 her
Læs anmeldelser for Fellowes Saturn 3i A3 her
Læs anmeldelser for Leitz iLAM Home A4 her
Forbrugerportalen Testberichte.de giver dig som forbruger adgang til adskillige testanmeldelser fra tysksprogede medier (ofte via betalingslink), der har testet de respektive produkter. Anmeldelserne bliver samlet og vurderet ud fra en skala, hvor Sehr Gut er den bedste bedømmelse. Hama A4 er et af de produkter, der har fået denne bedømmelse.
Læs anmeldelserne af Hama A4 her
Det tyske site har sammenstillet de bedste lamineringsmaskiner anno 2022, bl.a. på baggrund af, hvordan maskinerne har klaret sig på Amazon.com. Det er imidlertid også muligt at læse kortere anmeldelser af de respektive maskiner, bl.a. GBC Inspire 4, der bliver vurderet som god til prisen.
Læs anmeldelsen for GBC Inspire 4 her
Du placerer dit papir/dokument i en særlig lamineringslomme, der efterfølgende via kold- eller varmlaminering forsegles i alle hjørner, når den bliver kørt gennem lamineringsmaskinens ruller. Det gør dokumentet modstandsdygtigt over for buk, væske og slid.
Du kan bruge den til et væld af ting; lav dine egne kuffertmærker, laminér børnenes bedste tegninger eller skab dine egne opskriftsbog ved at laminere mormors håndskrevne opskrifter. Lamineringsmaskiner passer både til professionel og privat brug.
Vi anbefaler en lamineringsmaskine som GBC Fusion 3000L A3, der kan laminere store formater og har en hurtig opvarmning på blot 1 minut. Den passer særligt godt til kontorbrug og dig, der laminerer forholdsvis ofte og gerne op til A3.
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her