Kompostkværn oversigt: Forbrugernes og eksperternes favoritter

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

kompostkværn

Aktiv i haven? Så biver du nok glad for en kompostkværn

Senest opdateret 04/09/2023

Leder du ofte en undskyldning for, at turen på genbrugsstationen kan vente til næste weekend? Med en kompostkværn kan du slippe for at køre haveaffald væk, og som haveejer kan du spare mange ture til genbrugsstationen.

Vi har fundet tre populære kompostkværne og samlet i en guide, der hjælper dig til det rette valg, så du let kan finde den bedste kompostkværn.

Metoden bag overblikket over kompostkværne

Vores overblik er baseret på sammenligninger af kompostkværne fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste kompostkværn.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte kompostkværne til forskellige behov.

AL-KO Easy Crush LH 2810

AL-KO Easy Crush LH 2810

AL-KO Easy Crush LH 2810 – testvinder

Produkteksperterne roser maskinen for at være prisvenlig og for at holde mere, end den lover. Det er det rette valg for dig, som vil kværne alt fra tykke grene til små kviste og blade. Let at bruge og billig at købe.

Én af de store fordele ved modellen er, at den performer bedre, end man ville forvente i prisklassen. Kompostkværnen fra AL-KO kan let klare grene med en diameter på op til 4 centimeter – hvilket også er den diameter, AL-KO selv oplyser som den maksimale.

Maskinen vejer 25 kilo, men er let at transportere rundt på de solide og store hjul. Selv med en fyldt beholder (48 liter), kan du trille rundt med kværnen, og den står stabilt på grund af det solide stel.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet (beholder): 48 liter
 • Kapacitet (grene): 400 mm
 • Vægt: 25 kilo
 • Effekt: 2800 Watt
 • Kraftfuld ifht. prisen

 • Opsamleren er ikke transparent

Bosch AXT 25 TC

Bosch AXT 25 TC

Bosch AXT 25 TC – solid premium-model

Vil du investere lidt ekstra og have en premium kompostkværn, der kan klare grene på helt op til 45 mm? Så er Bosch AXT 25 TC det rette valg for dig.

For en lidt højere pris får du fremragende performance og mange smarte detaljer, der gør arbejdet med kværnen lettere. Den kan klare grene på helt op til 4,5 centimeter og er selvindtrækkende. Det betyder, at maskinen selv fører haveaffaldet ind i kværnen, hvilket øger sikkerheden.

Endnu en fordel er, at kværnen støjer mindre end andre modeller – til gavn for både dig og naboen. En af de eneste ulemper er, at du skal trække beholderen ud for at se, hvor fuld den er. Herudover kunne maskinen være en smule mere stabil.

Redaktionen giver Bosch AXT 25 TC 4,5 ud af 5 stjerner på baggrund af anmeldelser fra forbrugere og eksperter.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet (beholder): 53 liter
 • Kapacitet (grene): 45 mm
 • Vægt: 30,5 kilo
 • Stor beholder

 • Ikke så stabil på trods af høj vægt

Makita UD2500

Makita UD2500

God til prisen

Makita UD2500 – bedst til prisen

Vil du have en professionel kompostkværn med en stor beholder og kraftfuld performance til budgetpris? Så kan Makita UD2500 være det perfekte valg for dig.

Makita UD2500 er den kompostkværn, vi har undersøgt, som har den største beholder. Med en beholderkapacitet på hele 67 liter, skal du sjældent tømme beholderen og sætte arbejdet på pause. En smart funktion i forlængelse af dette er, at maskinen er overbelastningssikret, hvilket er med til at øge kværnens levetid.

Dette er den billigste kompostkværn i vores oversigt. Det er også kværnen med den højeste beholderkapacitet og én af de mest kraftfulde – win, win, win.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet (beholder): 67 liter
 • Kapacitet (grene): 45 mm
 • Vægt: 27,6 kilo
 • Effekt: 2500 Watt
 • Høj performance til prisen

 • Tragten kunne være bredere

Grouw 18038

Grouw 18038
Prissammenligning

Grouw 18038 – kompakt maskine, der er nem at manøvre rundt med

Grouw 18038 er en kompakt kompostkværn, der er oplagt til dig, der gerne vil kunne lave kompost, uden at kværnen fylder hele haveskuret.

Hos eksperterne på Havekrogen.dk anbefaler de kompostkværnen. De beskriver den som en billig og kompakt model, der både er nem at bruge og har en god kapacitet i beholderen. Det er dog ikke den kraftigste model på markedet, så har du store omgange, der skal kværnes, skal der mere power til.

Kompostkværnen Grouw 18038 er let at køre ud til haveaffaldet med de store transporthjul. Den er derfor nem at flytte rundt på, hvor designet er kompakt og let at manøvre rundt i haven med.

Kværnen kan fint konkurrere med andre på markedet, hvor den klarer grene på op til 4 cm. i diameter. Det er derfor ikke længere nødvendigt at køre på genbrugspladsen med haveaffaldet, hvis du har Grouw 18038 stående klar.

Opsamleren har kapacitet til 50 l, så du nemt får lavet godt med bunddække eller kan bruge resterne som beskyttelse mod ukrudt rundt om dine planter.

Der er ekstra fokus på sikkerheden med Grouw 18038, der er udstyret med en sikkerhedskontakt. Derfor går maskinen ikke i gang, medmindre du både har samlet maskinen og bruger den korrekt.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet (beholder): 50 liter
 • Kapacitet (grene): 40 mm.
 • Effekt: 2500 Watt
 • Nem at transportere med store hjul

 • Klarer grene op til 40 mm i diameter

 • Ikke den mest kraftfulde model

 • Kræver adgang til strømstik

Stiga Bio Silent 2500

Stiga Bio Silent 2500

Stiga Bio Silent 2500 – kraftfuld maskine med stor opsamlingsbeholder

Stiga Bio Silent 2500 er vores anbefaling til dig, der har brug for ekstra mange kræfter, når der skal kværnes haveaffald og grene. Med en kraftfuld motor klarer den nemt og bekvemt alle udfordringer.

Kompostkværnen er også anbefalet hos Testfabrikken.dk. Eksperterne skriver, at den anvender knive, men larmer begrænset i forhold til lignende modeller på markedet.

I stedet for at bakse med haveaffaldet, kan du med Stiga Bio Silent 2500 hurtigt klare oprydningen i haven. Kværnen har en valsekværn med otte tænder, og den kan klare grene op til 4 cm i diameter.

Stiga Bio Silent 2500 kan nemt flyttes rundt i haven, for den har to hjul. Du kan samtidigt indstille arbejdsbredden, så den matcher udfordringen. Med til maskinen får du en nedstopper, så du kan holde fingrene i sikker afstand fra kværnen.

Beholderen er i den store ende, hvor der er plads til i alt 60 liter kværnet haveaffald, der efterfølgende kan genanvendes.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet (beholder): 60 liter
 • Kapacitet (grene): 40 mm
 • Effekt: 2500 Watt
 • Kraftfuld kværn

 • Stor beholder på 60 liter til opsamling

 • Larmer en del under brug

 • Ingen indikation for fyldt beholder

Dette bør du overveje, når du køber en kompostkværn

Er du i tvivl om, hvilken model du bør vælge? Herunder giver vi dig en lynguide til tre ting, du bør overveje.

Hvilket haveaffald skal du kværne?

Når du skal vælge den bedste kompostkværn, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket haveaffald du oftest skal kværne, og hvad du vil bruge komposten til.
Skal du ofte kværne tykke grene, er det vigtigt at have maksimal kapacitet. Er det derimod oftest blade og kviste, der skal kværnes, er det vigtigere, at tragten er bred, så haveaffaldet let kan komme ned i kværnen.

Pris og kvalitet

Pris og kvalitet hænger sammen – også for kompostkværne. Det er dog muligt at finde prisvenlige modeller, der performer mindst lige så godt som de dyrere. I premiummodellerne får du dog ofte flere sikkerhedsfunktioner, længere levetid og flere smarte detaljer.

Beholder: kapacitet og design

Det er ofte praktisk at have en transparent beholder, så du let kan se, hvornår denne er fuld. Herudover bør du gå efter efter en kompostkværn med en stor beholder, så du ikke skal tømme beholderen igen og igen. Der er næsten 50% forskel på den mindste og den største beholder i vores oversigt.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner

Pricerunner er gode til at sammenligne priser, men de er også gode til at anmelde produkter. Vi har anvendt deres grundige anmeldelse af kompostkværne til at udvælge produkter til vores oversigt. Her er vi blevet klogere på fordele, ulemper og meget andet.

AL-KO Easy Crush LH 2810 og Bosch AXT 25 TC indgår begge i guiden.
Læs hele guiden her

Læs alle anmeldelserne af Bosch AXT her

Læs alle anmeldelserne af Makita UD2500 her

Google Shopping

Google Shopping indsamler anmeldelser fra en lang række platforme. Vi har anvendt tjenesten til at se, hvordan tidligere kunder vurderer AL-KO Easy Crush LH 2810.

Læs alle anmeldelserne her

Havekrogen.dk

Havekrogen.dk er hjemmesiden for dig, der elsker at opholde dig og arbejde i haven. De laver både gode guides og skriver anmeldelser og sammenligninger af produkter, om det er lækre vildmarksbade eller gode hjælpemidler til havearbejdet.

Grouw 18038 er med i en større sammenligning og anmeldelse af i alt 10 forskellige kompostkværne. Den bliver anbefalet, men er ikke testvinderen i oversigten.

Se anmeldelsen her

Testfabrikken.dk

Testfabrikken.dk gør det nemt at finde gode guides og vejledning, når du overvejer at investere i nye forbrugerprodukter. De laver gode sammenligninger, der gør det nemt at overskue dine muligheder som køber.

Stiga Bio Silent 2500 er en del af en større sammenligning, hvor Testfabrikken.dk’s eksperter har samlet 7 forskellige kompostkværne. De er blevet sammenlignet på tværs, og Stiga Bio Silent 2500 får ros med på vejen.

Se anmeldelsen her

Coolblue.nl

Hos Coolblue.nl er en hollandsk webshop, der forhandler et stort udvalg af forskellige produkter. Forbrugere har mulighed for at bedømme produkterne på webshoppen, der kan vejlede kommende kunder, der overvejer at investere i produkterne.

På Coolblue.nl har over 15 anmeldere bedømt Stiga Bio Silent 2500. Samlet får kompostkværnen en gennemsnitlig vurdering på 8,3 point ud af 10 mulige. Forbrugerne har også beskrevet deres egen oplevelse, hvor de både har opridset fordele og ulemper ved maskinen i praksis.Se anmeldelserne her

FAQ

Hvad er en kompostkværn?

Med en kompostkværn kan du kværne haveaffald derhjemme. Haveaffaldet bliver kværnet til enten kompost eller flis alt efter, hvad du kværner. Nogle modeller kan lave flis, som du kan bruge i bede eller som bunddække.

Hvor tykke grene kan en kompostkværn klare?

Alle tre modeller i vores oversigt kan klare grene på over 40 mm. De bedste modeller kan klare omkring 45 mm.

Hvad koster en kompostkværn?

De billigste modeller koster omkring 1.500 kr. mens de dyreste koster omkring 10.000 kr.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her