Det ultimative overblik: Her er 4 bud på ismaskiner

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

ismaskine

Her er din nye ismaskine

Senest opdateret 29/08/2023

Nyder du gerne en is om sommeren? Når den første solstråler rammer landet, forbinder mange det med at skulle have en is. Over en hel sommer kan det blive til rigtig mange. Overvej i stedet, om du skal købe en ismaskine og lave dine egen lækre sorbet eller flødeis. Det er både sjovt og lækkert.

Vi har fundet 4 gode bud på ismaskiner. Du finder dem i mange prislejer, former og farver, og derfor har vi også samlet gode overvejelser, du skal gøre dig, inden du beslutter dig for et køb. Vores test giver dig den bedste forudsætning for at vælge den rette ismaskine, så du kan nyde en sommer med kvalitetsis fra eget køkken, eller du kan overraske dine gæster med lækre hjemmelavet isdesserter. 

Metoden bag overblikket over ismaskiner

Vores overblik er baseret på sammenligninger af ismaskiner fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste ismaskine.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte ismaskiner til forskellige behov.

DeLonghi Il Gelataio ICK6000

DeLonghi Il Gelataio ICK6000

DeLonghi Il Gelataio ICK6000 – det sikre valg

DeLonghi er italiensk design, der mest af alt er kendt for deres gode kaffemaskiner. Udover kaffemaskiner laver de også andre køkkenmaskiner såsom Gelataio ICK6000 ismaskinen.

Denne ismaskine har en indbygget kompressor, som giver dig de bedste forhold, når du skal en lave skøn is i hjemmet med en perfekt konsistens. Du vælger selv isens hårdhed ved at dreje på knappen.

Med den specielle skovl laver maskinen fløde til is på omkring 30 minutter. Der medfølger en bog med 36 forskellige opskrifter på is og sorbet, men du kan også selv lege med ingredienserne, og finde frem til din helt egen favorit.

Skålen, hvori isen blandes, kan tages af og bruges til servering. Når du og dine gæster har nydt en skøn dessert, lægger du blot delene i opvaskemaskinen. Nemmere bliver det ikke.

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 230 Watt
 • Kapacitet: 1,2 l.
 • Vægt: 14,5 kg.
 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

 • God kapacitet

 • Er ret tung

 • Fylder en del

Wilfa ICM-C15

Wilfa ICM-C15

Wilfa ICM-C15 – perfekt til den kvalitetsbevidste

Wilfa er et Norsk firma etableret tilbage i 1948. I dag er de en af de største leverandører af elektriske apparater i Norden. De er kendte for god kvalitet, og ICM-C15 ismaskinen er ingen undtagelse.

Med mulighed for at lave op til halvanden liter is ad gangen, er maskinen perfekt til de større familier med sans for god kvalitet. Skal I have is til dessert vil det passe perfekt, hvis du starter maskinen, når aftensmaden sættes over. Isen er klar på maks. en time, og maskinen kan holde isen kold i yderligere en time. Ismaskinen har en smart dispenser, hvori du kan putte alverdens ting. Eksperimentér med forskellige smagsvarianter – sjovt for både børn og voksne. Den er udstyret med et lille display, hvor du bliver guidet til fremstillingen.

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 150 Watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Frysetemperatur: -18 til -35 grader
 • Vægt: 10,35 kg.
 • Kræver mindre forberedelsestid end andre ismaskiner

 • God kapacitet

 • Har ikke ligeså mange programmer som andre ismaskiner

 • Dyr

Sage The Smart Scoop

Sage The Smart Scoop

Sage The Smart Scoop – ideel til feinschmeckeren

Sage er en af verdens førende producenter af maskiner til køkkenet. De er kendte for at lave maskiner af høj standard til privat brug. Sage The Smart Scoop er et eksklusivt valg, hvilket også afspejler sig i prisen. Maskinen ligger i den dyrere ende af skalaen, til gengæld får du også en ismaskine med funktioner næsten ingen andre kan hamle op med.

Du er ikke begrænset til kun at lave is. Du kan også lave sorbet, frozen yogurt og gelato. Ismaskinen måler isens hårdhed, og på den måde kan du indstille maskinen lige efter dine præferencer. Den har fire forudindstillede programmer, men du kan også selv lege med de mange hårdheder og prøve dig frem.

Sammenlignet med de andre modeller, er den en klar vinder i at holde isen kold længst muligt med sine 3 timer.

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 200 Watt
 • Kapacitet: 1 liter
 • Frysetemperatur: 0 til -30 grader
 • Vægt: 15 kg
 • Kan både lave sorbet, yoghurt is og gelato

 • Har 12 indstillinger af isens hårdhed

 • Vejer forholdsvis meget

 • Lav kapacitet i forhold til prisen

Domo DO2309

Domo DO2309

Domo DO2309 – god til det lave budget

Har du ikke mange penge mellem hænderne, kan det være, du skal kigge efter Domo. Ismaskinen er markant billigere end andre modeller på markedet. Den har ikke mange funktioner udover en tænd-og-sluk knap, men nogle gange kan simpelt design være en fordel.

Fryseskålen skal fryses ned god tid i forvejen, gerne 24 timer inden brug for det bedste resultat. Der medfølger en guide med en masse lækre opskrifter. Prøv også gerne selv dine egne idéer af. Hvis du gerne vil have produktionen af is til at gå ekstra hurtig, kan du køle ismassen ned på forhånd. Hvis de rette forhold er til stede, kan det klares på bare 20 minutter.

Nyder du en ekstra hård is, kan du med fordel fryse den færdige is ned i fryseren i en lufttæt frysepose.

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 12 Watt
 • Kapacitet: 1 l.
 • Meget prisvenlig

 • Du kan helt selv styrer processen med denne ismaskine

 • Skålen skal fryses 24 timer i forvejen (ingen indbygget kompressor)

 • Den fylder lidt

Vigtige overvejelser inden du køber en ismaskine

I løbet af at liv bruger de fleste mennesker utroligt mange penge på is. Selvom en ismaskine kan være en dyr investering, er der i længden mange kroner at spare. Vi har prøvet at samle nogle af de vigtigste ting, du skal tage højde for, inden du køber en ismaskine.

Effektiviteten 

Nogle ismaskiner bruger en time og andre bruger 20 minutter, alt efter hvor mange kræfter de har. Samtidig betyder en højere effektivitet også ofte mulighed for en mere fast is. Gør derfor op med dig selv, hvad dine forventninger og ønsker er. Skal du blot lave små portioner ad gangen, er lavere effektivitet ofte fint.

Prisen

Der er stor prisvariation på ismaskiner. Det skyldes at nogle er lavet helt simple, hvor andre giver dig mulighed for selv at vælge, hvilken konsistens du ønsker, uden du skal holde øje. Investerer du i en dyrere maskine, får du ofte mulighed for at lave flere forskellige konsistenser.

Alternativer

Er du ejer af en røremaskine, kan du overveje i stedet at investere i en isskål. Processen er tit lidt mere besværlig, da skålen skal fryses inden brug, men du slipper til gengæld for at skulle investere i mere elektronisk udstyr, der optager plads i dit køkken.

Med eller uden kompressor?

En af de første ting, du skal beslutte dig for er, om din kommende ismaskine skal være med eller uden kompressor. Er ismaskinen med kompressor, fryser den ismassen. Det gør det nemmere at lave is, fordi du slipper for selv at røre i den under indfrysningen. Til gengæld er maskinen både dyrere, større og tungere end maskiner uden kompressor.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk har en årelang tradition for at lave udførlige eksperttests af produkter. Organisationen har kåret DeLonghi Il Gelataio ICK6000 som testvinder. Se mere her

Google Shopping

Søgegiganten samler forbrugerbedømmelser fra en lang række kilder. Det er dem, vi har taget udgangspunkt i.

FAQ

Hvor hurtigt laver en ismaskine is?

Det kommer an på, hvor stor effektiviteten på maskinen er. Hvis du gerne vil kunne overraske gæster med hurtigt at lave en is, skal du gå efter høj effektivitet.

Hvad koster en ismaskine?

De koster alt fra nogle få hundrede kroner til mange tusinde. Det kan være svært at navigere i, hvad der er bedst. Er du i tvivl om, du vil få den brugt, kan du eventuelt starte med et billigere valg, inden du investerer i noget bedre.

Hvordan laver man is med en ismaskine?

Med en traditionel ismaskine skal du blot hælde din nedkølede blanding i ismaskinen og trykke start. Skal du lave vanilje is, skal du bruge sukker, piskefløde, mælk og vanilje ekstrakt. De fleste maskiner sørger selv for at rører rundt og bliver til en lækker hjemmelavet is. Har du ikke en ismaskine med kompresser, kan du også sætte isen i fryseren natten over, hvis du vil have isen helt fast.

Kan jeg spare penge ved at have en ismaskine?

Hvis du og din familie har tendens til at spise mange is på de varme sommerdage, har du nok opdaget, at det kan være en dyr fornøjelse. Selvom det kan være dyrt at købe en ismaskine, skal der ofte kun en enkelt sommer til, før den har tjent sig hjem. Husk på, at de bedste is fra supermarkedet kan koste flere hundrede kroner pr. liter.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her