Stort overblik: Markedets bedste induktionsplader

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

induktionsplader

En induktionsplade har mange fordele. Her er nogle af de bedste

Senest opdateret 28/06/2023

Induktionsplader er efterhånden blevet standarden i de fleste danske køkkener. Med deres evne til hurtigt at blive varme og hurtigt at køle ned igen, gør de madlavningen til en leg.

Skal du også have en induktionsplade i dit køkken? Eller har du allerede en, der trænger til at blive opgraderet? Så læs med her. Vi har samlet nogle af de bedste induktionsplader på markedet, så du nemt kan finde den rette til dig og dit køkken.

Gode steder at købe induktionsplader

Whiteaway-logo

Whiteaway

✅ Dag til dag levering
✅ Prismatch
✅ 365 dages returret
Elgiganten-logo

Elgiganten

✅ Kæmpe udvalg
✅ Prismatch
✅ Op til 30 dages returret
skousen-logo

Skousen

✅ Prismatch
✅ Hurtig levering
✅ Betal med mobilen

Metoden bag overblikket over induktionsplader

Vores overblik er baseret på sammenligninger af induktionsplader fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste induktionsplade.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte induktionsplader til forskellige behov.

Siemens ED651FSB5E

MCSA02545899 ED651FSB5E ElectricHob Siemens STP def

Siemens ED651FSB5E – testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Siemens ED651FSB5E er en alsidig induktionsplade, der vil passe godt ind i stort set alle hjem. Med fire kogezoner kan du nemt stege kød, koge kartofler og varme sovsen på én gang.

Induktionspladen bliver hurtigt varm, hvilket effektiviserer din madlavning betydeligt. Det er derfor ikke underligt, at Siemens ED651FSB5E er kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, der er meget begejstrede over den smarte kogeplade.

En af de helt store fordele ved netop denne induktionsplade er, at den modsat mange andre modeller ikke har nogen kant. Det vil sige, at pladen går i et med dit køkkenbord, og det gør den langt nemmere at holde ren. Der er ingen små sprækker, hvor rester fra madlavningen eller andet skidt kan gemme sig.

Siemens ED651FSB5E udmærker sig også ved de mange smarte funktioner, kogepladen er udstyret med. Bl.a. PowerBoost-funktionen, der øger effekten med op til 50%. Det er især smart, når har en stor mængde, der skal have et opkog. Her kan du spare hele 35% af tiden, du ellers ville bruge på det.

Den smarte touchSlider gør det nemt for dig at indstille varmen med et let fingertryk. På den måde kan du hurtigt skrue op og ned efter behov, mens du laver mad.

Har du børn i huset, er det vigtigt at tænke på sikkerheden, når du vælger induktionsplade. Siemens ED651FSB5E er udstyret med børnesikring, så alle kogezonerne kan spærres og ingen børn risikerer at komme galt afsted.

Udvalgte specifikationer

 • Bredde: 595 mm
 • Dybde: 522 mm
 • Elektrisk tilslutningseffekt: 6900 watt
 • Antal kogezoner: 4
 • Har ingen ramme og er derfor nem at holde ren

 • Smarte funktioner som PowerBoost og touchSlider

 • Varmefordelingen kunne være bedre

 • Ligger i den dyrere ende af induktionsplader

Tefal Everyday Slim IH210801

Tefal Everyday Slim IH210801

Tefal Everyday Slim IH210801 – ideel induktionsplade til dig på farten

Nogle gange skal der ikke så meget til at lave stor kogekunst. En enkelt kogeplade kan være nok. Den kompakte Tefal Everyday Slim IH210801 er den ideelle induktionsplade at tage med i sommerhuset, campingvognen eller andre steder, der ikke lige er et veludstyret køkken.

Induktionspladen er også et rigtig godt valg til dig, der bor alene i en lille lejlighed. Tefal Everyday Slim IH210801 fylder ikke særlig meget og kan nemt flyttes rundt alt efter behov. Den er udstyret med én kogezone, hvilket er fint til de fleste singler. Det er alt man behøver, hvis man vil lave en lækker risotto, pastaret eller måske en dejlig varm suppe.

Tefal Everyday Slim IH210801 er desuden en meget brugervenlig induktionsplade, der har et digitalt display og touch funktion. Den har også en indbygget timer, så du kan indstille den til at slukke efter et bestemt stykke tid.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 8,4 cm
 • Bredde: 34,8 cm
 • Dybde: 44,2 cm
 • Effekt i watt: 2100
 • Antal kogezoner: 1
 • Meget brugervenlig

 • Kompakt

 • Kun én kogezone

 • Giver begrænsede muligheder ift. madlavning

Samsung NZ84J9770EK-EF

Samsung NZ84J9770EK-EF

Samsung NZ84J9770EK-EF – alsidig og brugervenlig induktionsplade

Ønsker du en induktionsplade, der lader dig udfolde dine madlavningsevner og for alvor trylle i køkkenet, så skal du vælge Samsung NZ84J9770EK-EF.

Denne induktionsplade er bredere end de fleste andre modeller, hvilket kræver lidt mere plads i køkkenet, men til gengæld også udvider dine madlavningsmuligheder.

Pladen er udstyret med et væld af smarte funktioner. F.eks. en anydish-zone, der giver dig mulighed for at slå flere zoner sammen til én stor rektangulær zone. Det er ideelt til store retter, der normalt kan være svære at tilberede på en almindelig kogeplade.

En anden smart funktion er hold varm-funktionen, der kan indstilles i to niveauer alt efter hvilken madvare, du skal holde varm. Det er rigtig smart, hvis du f.eks. er færdig med sovsen, og gerne vil holde den varm, mens du venter på, at stegen kommer ud af ovnen.

Er du pludselig nødt til at forlade køkkenet, fordi det ringer på døren eller børnene kalder på dig, så kan du nemt slukke for Samsung NZ84J9770EK-EF med one touch stop. Den funktion gør, at hele kogepladen slukkes på én gang. Det er en rigtig god og effektiv sikkerhedsfunktion.

Denne induktionsplade er udover at være meget alsidig, også enormt brugervenlig. F.eks. vises der en ring rundt om din pande eller din gryde, der forestiller flammer. Jo kraftigere flammerne lyser, desto højere temperatur har du valgt. Det er en rigtig god visuel indikator, der gør det nemt at overskue flere blus på én gang.

Udvalgte specifikationer

 • Antal kogezoner: 4
 • Højde: 5,6 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Smarte funktioner som anydish-zone og hold varm-funktion

 • Meget brugervenlig

 • Prisen er i den høje ende

 • Nogle forbrugere har haft problemer med at glaskanten går i stykker

Det skal du overveje, inden du køber en induktionsplade

Inden du beslutter dig for, hvilken induktionsplade, der er den rette til dit køkken, er der nogle ting, du bør overveje.

Hvor mange kogezoner har du brug for?

For nogen er en enkelt eller to kogezoner helt fint, og så er det en fordel at spare på pladsen ved at vælge en mindre induktionsplade. For andre er der brug for i hvert fald fire kogezoner og måske også for fleksible kogezoner, hvor der kan placeres større gryder og pander.

Er der brug for ekstra sikkerhed?

Nogle induktionsplader har indbygget børnesikring. Det er rigtig smart – hvis ikke direkte nødvendigt – når man har små børn, der ikke helt forstår, hvor farligt et komfur kan være. Måske har du også brug for andre sikkerhedsfunktioner som f.eks. en one touch stop funktion, der kan slukke hele induktionspladen ved et enkelt tryk.

Hvad er dit budget?

Induktionsplader fås i virkelig mange prisklasser. Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem pris og kvalitet, og du kan også forvente langt flere funktioner og muligheder, når du vælger en dyrere plade. For mange kan en billig induktionsplade uden en masse funktioner dog sagtens opfylde behovene i hverdagen.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig forbrugerorganisation, der bl.a. deler en masse tests og anmeldelser af forskellige produkter.

Deres fokus er på at sikre forbrugernes rettigheder og give dem en magt på markedet ved at udbyde disse uafhængige tests.

Forbrugerrådet Tænk har kåret Siemens ED651FSB5E som bedst i test.

Se hele testen her

Pricerunner

På Pricerunner kan forbrugere sammenligne produkter og priser på produkter, for derved at finde både billigere og bedre varer.

Samtidig kan brugerne anmelde produkterne og give dem stjerner, som andre kan vurdere dem ud fra.

På Pricerunner har både Siemens ED651FSB5E, Tefal Everyday Slim IH210801 og Samsung NZ84J9770EK-EF fået gode anmeldelser og høje ratings.

Se anmeldelserne af Siemens ED651FSB5E her

Se anmeldelserne af Tefal Everyday Slim IH210801 her

Se anmeldelserne af Samsung NZ84J9770EK-EF her

Coop.dk

Coop er en dansk detailhandelsvirksomhed, der udgør en stor andel af markedet. Coop har en lang rækkebutikskæder samt Coop.dk, hvor man kan købe forskellige varer online.

På Coop.dk kan forbrugerne desuden skrive anmeldelser af produkterne.

Bl.a. har Tefal Everyday Slim IH210801 fået en del gode anmeldelser fra kunderne og en høj samlet rating.

Se anmeldelserne her

Amazon.co.uk

Amerikanske Amazon er en gigantisk webshop, der forhandler stort set alle former for produkter. Køkkenudstyr er blot en ud af mange kategorier, man kan handle i.

Amazon har afdelinger i en lang række lande, og Amazon.co.uk er den engelske afdeling.

På Amazon kan køberne ligeledes anmelde de produkter, der sælges samt give dem en rating.

Se anmeldelserne her

FAQ

Hvad er fordelene ved en induktionsplade?

Fordelene ved en induktionsplade er især, at den meget hurtigt bliver varm og lige så hurtigt bliver kold igen. Det gør det meget nemt at temperaturstyre, når du laver mad.

Kan man bruge almindelige gryder og pander på en induktionsplade?

For at gryder og pander kan bruges på en induktionsplade, skal de være magnetiske. Det kan du teste med en almindelig magnet.

Hvor meget koster en induktionsplade?

Prisen på en induktionsplade varierer meget alt efter størrelse og funktioner. En plade med en enkelt kogezone kan koste under 1.000 kr., mens en plade med fire zoner og mange funktioner kan koste over 10.000 kr.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her