De 5 bedste hattehylde: Skab orden i entréen

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

hattehylde

Tid til at rydde op i entréen? Her er de bedste hattehylder

Senest opdateret 28/06/2023

Mangler du praktiske opbevaringsløsninger i hjemmet? En hattehylde er på mange måder en multifunktionel løsning, da den både tilbyder en liggende overflade samt ophæng via kroge/knager eller bøjler til eksempelvis jakker. Det er kort og godt en genial løsning for dig, der vil have jakker, huer og vanter væk fra gulvet og skabe ryddelige flader. Samtidig kan en hattehylde være en mulighed for at få smarte designløsninger integreret i indretningen – uden at det behøver koste en formue.

Der findes et bredt udvalg af forskellige typer hattehylder i et væld af forskellige designs. Der findes blandt andet hattehylder med knager, hattehylder med bøjlestang og hattehylder lavet i forskellige materialer.

Vi har udvalgt 5 hattehylder til vores oversigt – brug meget gerne vores liste som en inspirationskilde til at få valgt den helt rigtige hattehylde til hjemmet.

Metoden bag overblikket over hattehylder

Vores overblik er baseret på sammenligninger af hattehylder fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste hattehylde.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte hattehylder til forskellige behov.

Roon & Rahn Moodrack hattehylde

Roon & Rahn Moodrack hattehylde
Prissammenligning

Hvis du er vild med det klassiske look à la hattehylderne fra de gamle togkupéer, er hattehylden Roon & Rahn Moodrack et glimrende valg. Hattehylden af træ er en bestseller på den danske prissammenligningsportal Pricerunner og bliver gentagne gange anbefalet på boligsites som Heybolig.dk.

Roon & Rahn Moodrack er forarbejdet i massivt europæisk egetræ – i den rene trævariant er der anvendt en kombination af naturligt og bejdset egetræ, hvilket giver et fint spil. Du kan imidlertid også gå efter den helt sorte egetræsvariant. Træmaterialet bevirker også, at hattehylden ikke er den allerbilligste i sin klasse. Til gengæld får du et meget tidløst design.

Det klassiske og meget tidløse look giver god plads til, at der kan placeres masser af hatte/huer på den øverste hylde, mens de tilhørende S-kroge muliggør ophæng af jakker på rundstængerne.

Hattehylden fås i de to bredder 78 og 98 cm, hvor der medfølger henholdsvis 5 og 7 S-kroge. Bemærk, at der også kan tilkøbes et matchende skostativ, hvilket naturligvis er et ekstra plus for dig, der vil have et meget ensartet udtryk i garderoben/entréen.

Udvalgte specifikationer

 • Massivt egetræ
 • Der medfølger S-kroge
 • Fås i bredderne 78 og 98 cm.
 • Klassisk, elegant trælook

 • Tidløst design

 • Designet findes kun i træ

 • Relativt dyr

Essem Design Nostalgi hattehylde

Essem Design Nostalgi hattehylde

Fordelen ved at vælge en hattehylde som Nostalgi fra svenske Essem Design er, at du både kan bruge den som hattehylde og skoreol. Det er derfor ekstra nemt at få det ensartede indtryk, der vil klæde enhver entré. Samtidig får du glæde af et svensk design, der har hittet siden 1937, hvor det blev designet af Gunnar Bolin.

Nostalgi hattehylderne findes i en række forskellige designs; det genanvendte aluminiumsbeslag kan både kombineres med rundstænger i træ, messing, kobber og aluminium, så du frit kan vælge det look, der passer bedst ind i din entré. Du kan også selv både forlænge og forkorte rundstængerne, så du får den ønskede størrelse. Det er således på alle mulige måder et meget multifunktionelt møbel.

Udvalgte specifikationer:

 • Aluminiumsbeslag med enten træ, messing, kobber eller aluminium
 • Der medfølger 3 ankerkroge – flere kan tilkøbes
 • Fås i standardbredden 100 cm, men kan både forkortes og forlænges
 • Flere design valmuligheder

 • Kan bruges både som hattehylde og skohylde

 • Forholdsvis dyr

 • Der kan blive behov for at tilkøbe ekstra tilbehør, f.eks. flere kroge

HANX hattehylde

HANX hattehylde
Prissammenligning

HANX hattehylde – svungen elegance med et anderledes udtryk

Sandheden er, at en del hattehylder minder forholdsvis meget om hinanden rent designmæssigt. Der er dog også de hattehylder, der træder en smule uden for normerne. Et godt eksempel er den dansk designede hattehylde HANX fra en designserie, der foruden hattehylder består af bøjler og knopper. HANX hattehylde er et af de produkter, der bliver fremhævet hos vidensportalen Primabolig.dk og deres top 5 over de bedste hattehylder.

Hattehylden er af træ og har et svunget design, der adskiller sig en del fra de mere rektangulære designs. Den er designet med huller, hvor det er muligt at placere bøjler – bøjler, der vel at mærke skal tilkøbes, og gerne fra samme serie. Hattehylden er et godt valg til dig, der gerne vil have et anderledes design og muligvis ikke har behov for den helt store opbevaringsflade, men snarere en spændende løsning. Hatehylden fås i en lang række forskelligartede træsorter såsom kirsebær, eg, mahogni og valnød, så der er stor valgfrihed i designet, alt efter om du er mest til de mørke eller lyse træsorter.

Udvalgte specifikationer

 • Kan fås i træsorter som valnød, kirsebær, mahogni, ahorn og eg
 • Bredde på 79 cm.
 • Bøjler medfølger ikke
 • Flere forskellige materiale muligheder

 • Unikt dansk design

 • Designet er muligvis ikke for alle

 • Bøjler skal tilkøbes – eventuelt fra samme serie

Rowico Confetti hattehylde

Rowico Confetti hattehylde
Prissammenligning

Rowico Confetti hattehylde – fra populær svensk entréserie

Én af de mest populære hattehylder på Pricerunner er den svenske model Rowico Confetti, der hører til en komplet serie med produkter til entréen. Hattehylden er opbygget på en ret klassisk måde ved at have en overhylde, knager og én enkelt rundstang til bøjler. Designet er således ikke nyskabende, men det er både praktisk, gedigent og velegnet til såvel den mere klassiske som moderne indretning. Modsat mange andre hattehylder har de fleste Rowico Confetti-modeller også kun én enkelt rundstang, der bidrager til et ret luftigt udtryk.

Hattehylden Rowico Confetti fås i en række forskellige træsorter som bl.a. sortlakeret og hvidpigmenteret eg. Du kan derfor også selv være med til at afgøre, hvor klassisk eller moderne et udtryk du går efter. Det er en type hattehylde, der sagtens vil kunne passe ind i såvel entréen som badeværelset.

Udvalgte specifikationer

 • Kan fås i flere looks, f.eks. sortlakeret og hvidpigmenteret eg
 • Bredde på 80 cm.
 • En del af en smuk serie for dem, der gerne vil have ensartet udtryk

 • Fungerer både til en moderne og klassisk indretning

 • Kun to design valgmuligheder

 • Én enkelt rundstang til bøjler (men dog med flere knager til jakker)

Nordal hattehylde

Nordal hattehylde
Prissammenligning

Nordal hattehylde – perfekt til den rå, nordiske stil

Vild med guld? Hvis du har en lidt kold entré, kan du bringe varme ind i den rå, nordiske stil med den guldfarvede hattehylde fra den danske designvirksomhed Nordal.

Hylden er forarbejdet i metal, men har fået en guldlakering, der bidrager til det eksklusive look. Det er i øjeblikket en af de hattehylder, der trender ganske kraftigt på Pricerunner, og som samtidig er blevet anbefalet af det online boligmagasin Bomagasinet.dk.

Hattehylden har en god afsætningsflade med sin bredde på 80 cm, mens de fire rundstænger og tilhørende S-kroge levner masser af plads til ophæng af jakker m.m. Bemærk dog, at S-krogene som standard skal købes separat.

En af de ting, der er med til at gøre Nordal hattehylden ekstra attraktiv, er, at den er fremstillet i hånden. Det giver hvert eksemplar sine særlige små kendetegn og stor originalitet.

Udvalgte specifikationer

 • Guldlakeret finish
 • Metal
 • Bredde på 80 cm.
 • Delvist håndlavet

 • Tilfører varme til den rå, nordiske stil

 • Er ret bred, så passer ikke til de små entréer

 • S-krogene skal som udgangspunkt købes separat

Vigtige overvejelser inden køb af hattehylde

Når du skal vælge en hattehylde til hjemmet, går du sikkert først og fremmest efter selve designet. Det er kun naturligt, men forsøg også gerne at tænke funktion med ind i overvejelserne. Vi anbefaler, at du overvejer følgende.

Størrelse – hvad og hvor meget vil du opbevare på din hattehylde?

Har du tænkt på, hvor meget du reelt vil opbevare på din hattehylde? Tegn et realistisk billede af, hvor mange jakker og huer/hatte der kommer til at blive opbevaret på hattehylden, så du vælger den rigtige størrelse. Det kan også være en idé at overveje, om du helst vil have en hattehylde med knager eller bøjlestang – eller en kombination af begge dele.

Design – passer hattehylden ind?

Mange hattehylder indgår i serier og kan bl.a. kombineres med både skostativ og eventuelt entréspejl. Det kan være en fordel, hvis du vil skabe et mere ensartet udtryk. Du kan naturligvis også købe separate hattehylder, der fungerer som en kontrast til det eksisterende interiør – eller komplimenterer det. Tænk også over materialevalget. Går du efter det klassiske trælook eller det mere moderne aluminiumsdesign.

Placering – har du brug for en hattehylde andre steder i hjemmet?

Hattehylder bliver traditionelt placeret i entréen, men kan også sagtens placeres andre steder, hvor der er behov for gode opbevaringsløsninger. Det kunne eksempelvis være i badeværelset til håndklæder og lignende.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

HeyBolig.dk

HeyBolig.dk hører under det århusianske mediebureau Obsidian Media og er et online forbrugermagasin, der giver læserne tips til trendy og anbefalelsesværdig produkter inden for en lang række kategorier, heriblandt hattehylder.

Find oversigten her

Google Shopping

Google Shopping fungerer i denne sammenhæng som en kilde til forbrugeranmeldelser, specifikt for hattehylden Nostalgi fra Essem Design, der i skrivende stunder ligger på gennemsnitskarakteren 4,8 ud af 5 mulige stjerner. Karakteren understreger den store popularitet, som hattehylden har opnået på markedet.

Læs anmeldelserne af Essem Design Nostalgi Hattehylde her

Primabolig.dk

Primabolig.dk er efter eget udsagn ét af Danmarks største digitale hus- & havemagasiner og omfatter alt fra forbrugertests til mere almene vejledninger inden for en lang række områder, der vedrører hus og have. Primabolig.dk har bl.a. publiceret en liste over de bedste hattehylder på dagens marked.

Find oversigten her

Bomagasinet.dk

Bomagasinet er en del af det danske mediebureau Obsidian Media, der har base i Aarhus. Målet er at give læserne tips til anbefalelsesværdig produkter inden for produkter til hjemmet. Magasinet har bl.a. givet deres vurdering af de hattehylder, der er værd at købe.

Find oversigten her

Inbolig.dk

Inbolig.dk skriver artikler til dig, der er vild med indretning, og de dækker hele boligen inklusiv uderummet. Hos Inbolig.dk er Rowico Confetti Hattehylde med på en oversigt over 10 gode bud på hattehylder til entréen.

Inbolig.dk’s oversigt over hattehylder er udgivet den: 8. november 2021.
Find oversigten her

FAQ

Hvad er en hattehylde?

En hattehylde består gerne af en hylde med tilhørende knagerække eller bøjlestang. Det er derfor også oplagt at placere den i entréen til opbevaring af jakker, huer og andet overtøj.

Hvor stor en hattehylde skal jeg vælge?

Tegn et realistisk billede af, hvor mange jakker og huer/hatte der kommer til at blive opbevaret på hattehylden, så du vælger den rigtige størrelse. Husk også, at hattehyldens proportioner skal virke harmoniske med det resterende interiør, så den ikke virker klodset og malplaceret.

Hvilket materiale er en hattehylde typisk fremstillet af?

Det kan være meget forskelligt. Et klassisk valg af hattehylder er eg og valnød, men også stål/aluminium er et populært valg.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her