Her er de bedste hårtrimmere

Tjek.bt.dk viser dig vejen til anbefalelsesværdige produkter og tjenester. Når du trykker på et link og foretager et køb eller en tilmelding, kan Berlingske Media få en kommission af købet. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med indholdet. Læs mere her

hårtrimmer

Skal du bruge en ny hårtrimmer? Vi har samlet de bedste

Senest opdateret 12/06/2022

Ansvarlig indholdsredaktør: Kasper Skov Jensen

En god hårtrimmer skal kunne klippe hår gnidningsfrit og have flere længdeindstillinger, så du selv kan justere hårlængden. Batteriet skal være af høj kvalitet, så det holder længe, og maskinen må også gerne kunne bruges uden at være tilsluttet en stikkontakt. 

Selve bladene på maskinen må også meget gerne være af høj kvalitet, så deres skarphed holder over tid. Motoren må også gerne være kraftig, så du får en høj SPM (strokes-per-minute, altså hvor mange gange bladet rykker frem og tilbage i minuttet).

Disse funktioner, og mere til, er grundlaget for en god hårtrimmer. Der er imidlertid overraskende mange hårtrimmere på markedet, og det kan derfor være svært at finde den model, der passer bedst til dig. 
Men bare rolig, det hjælper vi dig med. Vi har nemlig læst diverse testmagasiner og hjemmesider, der har testet hårtrimmere eller indsamlet brugeranmeldelser. Vi har samlet resultaterne, så du nemt kan finde den hårtrimmer, der er bedst til dig.

Metoden bag test af produkterne

Vores valg af produkter er baseret på gode anmeldelser på tværs af kilder, som har testet eller forhandler det udvalgte produkt. Vores anbefalinger beror udelukkende på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter på markedet. 

Vores team af researchere vurderer de testede produkter på følgende parametre:

 • Test af produkter fra ekspertkilder
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af de bedste produkter til forskellige behov.

Andis Cordless Master

4
Andis Cordless Master, AS12480

Andis Cordless Master, AS12480 - bedste professionelle hårtrimmer

Hvis du spørger din frisør, om de kender til Andis Cordless Master AS12480, skal du ikke være overrasket over, at han eller hun svarer ja. Denne model er nemlig blandt de allerbedste professionelle hårtrimmere på markedet, og med flere end  7.200 omdrejninger i minuttet er du sikret en topprofessionel oplevelse.

Andis hårtrimmeren er blandt andet anbefalet af magasinet Menshealth.com, der har udarbejdet en liste over de bedste hårtrimmere på markedet. Her har Andis toppet listen over bedste professionelle hårtrimmer.

Det er dog ikke udelukkende magasinet, der er tilfreds med produktet. Kigger man på Amazon, har produktet ligeledes fået strålende anmeldelser. Baseret på mere end 120 kundeanmeldelser har produktet opnået en samlet kundescore på 4,2 ud af 5 stjerner.

Hårtrimmeren har et er Li-ion batteri, som giver 90 minutters trådløs og uafbrudt trimning. Batteriet har blot behov for en times opladning, før det er helt opladt. Som nævnt er der rigelig fart på bladet, du er sikret et clean cut.

Trimmeren er lavet med højkvalitets materialer, så den holder længe. Selve maskinen er lavet med letvægts aluminium, mens bladene er lavet af krombelagt kulstofstål. Bladene kan yderligere justeres fra fin til hård (#000 til #1).

Udvalgte specifikationer

 • Omdrejninger i minuttet: 7.200
 • Trådløs: Ja
 • Bladmateriale: Kulstofstål
 • Trådløs

 • Holdbart design

 • Kraftfuld motor

 • Ret tung

 • Støjende

 • Kan overophede

Panasonic ER-SB40K

4,5
Panasonic ER-SB40K

Panasonic ER-SB40K - bedste skæg- og hårtrimmer til mænd ifølge Amazon-kunder

Panasonic ER-SB40K topper listen over mest populære hårtrimmer til mænd. Hårtrimmeren er i den grad vellidt blandt Amazon-forbrugerne, der har givet produktet en samlet score på 4,4 ud af 5 stjerner.

Trimmerskiven på en Panasonic ER-SB40K Trimmer kan justeres til forskellige længdeindstillinger. Kombineret med kamtilbehøret giver denne trimmermodel adgang til 19 forskellige længdeindstillinger.

Motoren på hårtrimmeren er i den højtydende ende, og med 9.800 omdrejninger i minuttet overgår modellen endda den professionelle version fra Andis, som vi har beskrevet tidligere på denne side. Trimmeren har dog blot en batterilevetid på 60 minutter i trådløs tilstand.

Udvalgte specifikationer

 • 9.800 omdrejninger i minuttet
 • Trådløs: Ja
 • Bladmateriale: Rustfrit stål
 • Højtydende motor (9.800 omdrejninger

 • Mulighed for at bruge maskinen med og uden ledning

 • Skarpe blade

 • Ingen opladningsholder

 • Billigt plastikmateriale

 • Kunder oplever at den river i håret

BaByliss Super X

4,5
Metal Multi-Trimmer - bedste multifunktionelle trimmer

Metal Multi-Trimmer - bedste multifunktionelle trimmer

BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer er en multifunktionel hverdagstrimmer, som du kan bruge til både at klippe hår og skæg – men også næse- og ørehår. Netop på grund af disse funktioner er trimmeren blevet vurderet til at være blandt de bedste trimmere på markedet af online magasinet GQ-magazine.co.uk.

Ifølge kunder er trimmeren også et godt produkt – BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer har blandt andet en samlet kundevurdering hos Elgiganten.dk på 4,3 ud af 5 stjerner. En tilfreds kunde har fx kommenteret: “Bedste trimmer jeg har ejet”.

Fordelen ved BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer er helt klart de mange funktioner, som maskinen tilbyder. Med det medfølgende tilbehør kan du omdanne din hårtrimmer til skægtrimmer, næsehårstrimmer og ørehårstrimmer.

Derudover har anmelderne af produktet fremhævet maskinens tyngde. Maskinen føles nemlig lidt tung i det, men ikke for tung – resultatet er en følelse af et produkt i topkvalitet med lang holdbarhed.

BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer er vandtæt og kan derfor bruges i badet, hvilket også må anses som et stort plus ved produktet.

Udvalgte specifikationer

 • Trådløs: Ja
 • Bladmateriale: Japansk præcisionsstål
 • Trådløs

 • Hurtig opladning

 • Stilfuldt design

 • I den dyre ende

 • Tilbehøret er i plastik

 • Ingen opbevaringstaske

Wahl Magic Clip Cordless

5
Wahl Magic Clip Cordless

Wahl Magic Clip Cordless - en professionel hårtrimmer med blade i topkvalitet

Wahl Magic Clip Cordless er en højt vurderet hårtrimmer af fagprofessoinelle. Det er særligt de “magiske” blade, der kendetegner Wahl Magic Clip Cordless som en af de bedste trimmere. Det skriver bloggen Wisebarber.com, som er drevet af fagproffesionelle såsom frisører og hårstylister.

Hos kundesegmentet fejler produktet heller ikke – her har Wahl Magic Clip Cordless opnået en samlet kundevurdering på 4,7 ud af 5 stjerner ifølge Amazon.com. Det er baseret på mere end 15.000 kundeanmeldelser.

Wahl Magic Clip Cordless er en professionel hårtrimmer, der ifølge eksperterne ikke går ned på kvaliteten, hvad angår motor og blade. Selve maskinen er dog i plastik. Men kigger man på motor og blade får du her en Wahl V9000 motor, der har 5.500-6.000 omdrejninger i minuttet.

Det “magiske” ved Wahl Magic Clip Cordless-maskinen er dog de specialfremstillede blade – de såkaldte “stagger tooth crunch blades”. Stagger tooth crunch blades er blade, der udnytter en speciel teknologi, hvor bladene på skift er lange og korte (lang, kort, lang, kort). Du kender måske de specielle udtyndings-sakse hos frisøren, der udnytter samme princip. Det giver mere tekstur og volumen til håret.

Og det får du altså adgang til gennem din hårtrimmer – hvilket er ret specielt, mener eksperterne hos Wisebarber.com.

Udvalgte specifikationer

 • 5.500-6.000 omdrejninger i minuttet
 • Trådløs: Ja
 • Bladmateriale: Kulstofstål (Wahls Stagger Tooth Crunch Blade)
 • Trådløs

 • God batterilevetid (90 minutter)

 • Blade i højeste kvalitet

 • Overfladen på maskinen er lavet i plastik og føles billig

 • Utroligt skarpe blade

 • Holder eller opbevaringstaske medfølger ikke

4 ting du skal overveje, før du køber en hårtrimmer

Med eller uden ledning

Det er vigtigt at tage stilling til, om din nye hårtrimmer skal kunne bruges trådløst, eller om den kræver tilslutning til en stikkontakt, mens den kører. En trådløs hårtrimmer vil typisk også kunne bruges med ledning tilsluttet, men dette er ikke altid tilfældet.

En hårtrimmer, der kun fungerer, mens den er tilsluttet en stikkontakt, er typisk mere kraftfuld og kan bruges i længere tid, da den ikke er afhængig af et batteri, der før eller siden løber tør for strøm. Det kan være en ulempe for dig, som eventuelt planlægger at klippe hår udendørs, eller hvis du generelt finder det ubelejligt at skulle stå tæt på en stikkontakt.

Omvendt vil en trådløs hårtrimmer kræve, at den er opladt på forhånd. Det kan være upraktisk for dig, som måske ikke altid har været i god tid med at få opladt trimmeren. Derudover kan du opleve, at din trådløse trimmer mister ydeevne undervejs i trimningen, hvis den mangler strøm.

Hvad er ellers inkluderet i pakken?

Hårtrimmere kommer oftest i en pakke, hvor andet tilbehør medfølger. Her skal du således være opmærksom på, hvilket tilbehør det er, og om tilbehøret giver dig adgang til de funktioner, som du netop ønsker fra din trimmer.

Det kan fx være hårkamme med bestemte længder, der passer til den længde, du ønsker dig. Andet tilbehør kunne også være opladningsholdere, som hårtrimmeren kan være placeret i, mens den oplader. Mange af de billige produkter på markedet inkluderer ikke en opladningsholder.

En god og levedygtig hårtrimmer kommer også med vedligeholdelsesprodukter til trimmeren. Altså olie til bladene og en lille børste til at fjerne hår med.

Motor

Motoren er hjertet af hårtrimmeren. Det er nemlig motoren, som er afgørende for den ydeevne, som hårtrimmeren har. Det kan dog være svært for en amatør-frisør at vide, hvad de skal kigge efter, når man taler om hårtrimmer-motorer.

Man opgør typisk motoren på en hårtrimmer efter SPM (strokes-per-minute). Det dækker over, hvor mange gange bladet bevæger sig frem og tilbage i minuttet – altså hvor mange klip i minuttet, maskinen udfører.

Du kan også opleve, at motoren er opgjort i RPM (revolutions/rotations-per-minute). RPM dækker udelukkende over motorens ydeevne, der jo er direkte forbundet med bladenes ydeevne. SPM og RPM er dog ikke det samme, og det skal du have in mente, når du sammenligner produkter. Man kan dog generelt sige, at SPM = hastighed, og RPM = styrke.

Vedligehold

En god hårtrimmer er fin – men hvis den ikke holder særligt længe, vil du hurtigt skulle hive pungen op af lommen igen for at erhverve dig en ny. Derfor er det også vigtigt at undersøge, hvilken slags vedligeholdelse hårtrimmeren kræver.

Levetiden og effektiviteten af din trimmer afhænger af, hvor godt du vedligeholder den. Husk derfor altid at vedligeholde trimmeren ved at putte smøreolie på bladene, så de holder sig skarpe og effektive i lang tid. Start med at børste bladene af med en lille børste (der følger evt. en lille børste med din trimmer). Tænd derefter hårtrimmeren og påfør et par dråber olie på overfladen af knivene før brug. Undgå oversmøring og tør overskydende olie af bladene, før fører trimmeren gennem dit hår. Efter brug støves hårresterne af (igen, med den lille børste, der evt. følger med produktet).

Er du kaffeelsker? Så vil du sikkert få stor glæde af en mælkeskummer 

Gennemgang af kilder og tests

Menshealth.com

Men’s Health er et international magasin med fokus på mænds sundhed. Udover deres online blog, der læses af 21 millioner læsere, findes de også som fysisk magasin, hvor de udkommer i 35 forskellige lande. I deres test af hårtrimmere har de udvalgt en lang række trimmere til forskellige formål – og heriblandt den bedste professionelle hårtrimmer, som de har vurderet er Andis Cordless Master, AS12480. På Amazon har produktet fået en samlet kundescore 4,2 ud af 5.

Testen er senest opdateret d. 3. maj 2022.

Læs hele testen fra Menshealth.com her.

Amazon.com

Én ting er, hvad professionelle frisører anbefaler. Noget andet er, hvad almindelige forbruger anbefaler. Derfor har vi også inkluderet den bedste trimmer til mænd på Amazon-anmeldelser. Amazon har nemlig en autogenereret liste over de mest populære hårtrimmere solgt via deres platform.

Til mænd er Panasonic ER-SB40K den bedste trimmer ifølge kunderne. Produktet har en samlet kundescore på 4,4 ud af 5 stjerner hos Amazon.

Amazons liste over bedste hårtrimmere til både mænd og kvinder opdateres en gang i timen. Se hele listen fra Amazon her.

GQ-magazine

GQ magazine er et herremagasin baseret i New York City. Magasinet blev grundlagt i 1931, og de har løbende fokus på herremode og produkter til mænd. I den forbindelse udfører de også tests af produkter, heriblandt tests af trimmere.

Her har GQ magazine valgt at rangere BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer højt på listen grundet de mange funktioner, som hårtrimmeren har at byde på. Ifølge kunderne er BaByliss Super X-Metal Multi-Trimmer også meget god – produktet har en samlet kundevurdering på 4,3 ud af 5 stjerner ifølge Elgiganten.dk.

Testen er senest opdateret d. 22. februar 2022.

Læs hele testen fra gq-magazine.co.uk her.

Wisebarber.com

Wisebarber.com er en online blog af fagproffionselle i branchen for frisører og hårstylister. I deres test af de bedste trimmere på markedet har de valgt at vægte Wahl Magic Clip Cordless højt på listen – hvilket primært skyldes de specialfremstillede blade i kulstofstål på maskinen: De såkaldte “Wahls Stagger Tooth Crunch Blades”.

Hos kunderne er maskinen ligeledes vellidt. Wahl Magic Clip Cordless har nemlig en samlet kundevurdering på 4,7 ud af 5 stjerner baseret på mere end 15.000 kundeanmeldelser via Amazon.

Testen er senest opdateret d. 20. januar 2022.

Læs hele testen fra Wiserbarber.com her.

FAQ

Er der forskel på skægtrimmer og hårtrimmer?

Ja. En trimmer der udelukkende er fremstillet med henblik på at trimme skæg, vil have mere følsomme blade og skær. Det skyldes, at maskinen netop kun skal bruges i ansigtet, hvor huden er mere følsom end fx i hovedbunden.

Du vil derfor have svært ved at klippe håret på dit hoved med en skægtrimmer. Omvendt vil du kunne opleve mishag ved at bruge en almindelig hårtrimmer i ansigtet.

Kan skægtrimmer bruges til hår?
Nej. Skægtrimmeren er særligt udviklet til at være nænsom, idet huden i dit ansigt er langt mere følsom end huden i din hovedbund. Du kan til gengæld overveje at investere i en multifunktionel trimmer, der både er egnet til hår og skæg. En decideret skægtrimmer bør kun bruges til skægget.
Hvilken hårtrimmer skal man vælge?

Det kommer naturligvis meget an på, hvad du skal bruge trimmeren til, hvor ofte du skal bruge den, og hvordan du agter at bruge den.

Skal du bruge den til at trimme dit skæg, skal du købe en skægtrimmer.

Skal du kun bruge den fra tid til anden, kan du overveje at købe en lidt billigere model, da produkterne fra øverste hylde med al sandsynlighed ville være det samme som at skyde gråspurve med kanoner.

Agter du at klippe hår udendørs, skal du stærkt overveje en hårtrimmer med trådløs funktion. Det er nemlig ikke altid lige belejligt at skulle stå ved siden af en stikkontakt, når man er udendørs.

Den bedste trimmer er altså den trimmer, der opfylder dine behov.

Skal det være nemt at gøre rent efter klipningen? Så skal du måske bruge en ny støvsuger 

Tjek.bt.dk viser dig vejen til anbefalelsesværdige produkter og tjenester. Når du trykker på et link og foretager et køb eller en tilmelding, kan Berlingske Media få en kommission af købet. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med indholdet. Læs mere her