De bedste gryder: Få overblikket her

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Bedste gryder

Her er nogle af de bedste gryder

Senest opdateret 18/09/2023

Måske kan du bruge timevis i køkkenet på at kræse om maden. I så fald kender du sikkert alle krydderierne og ved lige præcis, hvilket krydderi du skal tilsætte for at gøre retten helt perfekt. Det kan også være, at du i stedet afskyr køkkenet som pesten og griber enhver mulighed for at bestille take-away.

Uanset, hvilken type du mest minder om, får du brug for en gryde. Det er et must blandt køkkenredskaber. Derfor har vi gennemgået markedet for dig og fundet nogle af de bedste gryder. Vi har fundet flere forskellige typer. Fra den budgetvenlige gryde til gryden, der passer til den kvalitetsbevidste feinschmecker. Derfor tror vi også, at du kan finde en gryde i testoversigten, der passer til dig og dit køkken.

 • BUDGETMODELLEN
  Fiskars Functional Form gryde

  Fiskars Functional Form

   Gryden kan bruges på alle kogeplader – inklusiv induktionsplader. Den tåler også at komme i ovnen.
 • DEN EKSKLUSIVE
  Le Creuset Cerise Signature

  Le Creuset Cerise Signature

   Hvis du elsker at bruge lang tid i køkkenet, fortjener du også de bedste køkkenredskaber. Derfor er Le Creuset Cerise Signature et fantastisk valg.
 • DEN HOLDBARE
  Onyx gryder

  Onyx gryder

   Onyx gryden kan bruges sammen med alle typer af redskaber – også metal. Derfor får du en gryde der holder længe.

Metoden bag overblikket over gryder

Vores overblik er baseret på sammenligninger af gryderfra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste gryde.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte gryder til forskellige behov.

Fiskars Functional Form

Fiskars Functional Form gryde

Budgetvenlig

Fiskars Functional Form gryde med låg – det budgetvenlige valg

Hvis du gerne vil have en god gryde til en overkommelig pris, bør du tage et kig på Fiskars Functional Form gryde med låg.

Gryden kan indeholde tre liter, og er lavet af rustfrit stål. Du kan anvende gryden på alle typer af kogeplader – inklusiv induktionsplader. Du kan endda også sætte gryden i ovnen, så længe temperaturen er på maksimalt 150 grader. Gryden har også en nonstick-belægning. Belægningen minimerer risikoen for, at din mad brænder på. Belægningen, samt det rustfrie stål, gør det også nemmere for dig at rengøre gryden efter brug.

Dens låg er udstyret med en silikonekant og hærdet glas. Det gør gryden både sikker og lydsvag Det kan især være en fordel, hvis du bruger den på tidspunkter, hvor du ikke vil vække de andre i hjemmet. Når du er færdig med den, kan du sætte den i opvaskemaskinen. På den måde sparer du tid og besvær med at rengøre gryden i hånden.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Non-stick belægning: Ja
 • Kapacitet: 3 liter
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • Virker på induktion: Ja
 • Overkommelig pris

 • Tåler opvaskemaskine

 • Nonstick-belægning

 • Lille størrelse

 • Kan max klare 150 grader i ovnen

 • Gryder af rustfrit stål koster ofte mere

Le Creuset Cerise Signature

Le Creuset Cerise Signature

Le Creuset Cerise Signature – støbejernsgryde til feinschmeckeren

Hvis du elsker at bruge lang tid i køkkenet på virkelig at kræse om maden, fortjener du også de bedste køkkenredskaber. Derfor er Le Creuset Cerise Signature et fantastisk valg.

Le Cruset er kendt for deres gryder af høj kvalitet – og den runde støbejernsgryde er ingen undtagelse. Det er et af de bedste materialer til at fordele varmen fra kogepladen jævnt og ensartet. Derfor er den også helt sublim til slow cooking og simrerettetter. Gryden kan også indeholde en del – 7 l. for at være præcis.

Foruden sine funktionelle egenskaber, er Le Creuset Cerise Signature æstetisk af en gryde at være. Du kan få den i flere farver, og får måske lyst til at have den stående fremme. Når det hårde arbejde ved selve madlavningen er overstået, slipper du for at svinge opvaskebørsten. Le Creuset Cerise Signature tåler nemlig opvaskemaskine.

Le Creuset er så overbevist om, at du kommer til at elske din nye gryde, at du får livstidsgaranti på den.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Støbejern
 • Kapacitet: 7 l.
 • Diameter: 32 cm.
 • Af støbejern

 • Tåler opvaskemaskine

 • Livslang garanti

 • Høj pris

 • Støbejernet gør den tung

 • Stilen passer ikke ind i alle køkkener

Onyx gryder

onyx

Onyx – gryden, der kan holde til alt

Onyx er en dansk producent af køkkenudstyr. Alle produkterne er kendetegnet ved, at de kan holde til næsten alt.

Den glade kunde Annette Kristensen skriver eksempelvis “Skønne pander og gryder. Jeg er meget glad for dem”.

Noget af det mest irriterende ved gryder er, at du skal være opmærksom på, hvilke redskaber du bruger. Ellers risikerer du at ødelægge belægningen. Onyx gryder kan bruges sammen med alle typer af redskaber – også metal.

Der er en særdeles effektiv nonstick-belægning, den kan bruges på alle typer af komfurer og er ovnfast op til 260 grader.

Når madlavningen er overstået, kan du komme gryden direkte i opvaskemaskinen.

Udvalgte specifikationer

 • Nonstick-beløgning
 • Brug metalredskaber
 • Kan bruges på alle komfurtyper
 • Tåler opvaskemaskine
 • Effektiv nonstick-belægning

 • Kan bruges med metalredskaber

 • Ovenfast op til 260 grader

 • Kan være store og tunge

 • Kun 5 års garanti kontra livstid hos Le Creuset

 • I den dyre ende

Vigtige overvejelser inden du køber en gryde

Når du skal have en ny gryde, er der nogle spørgsmål, som du bør stille dig selv inden køb. Der findes nemlig et hav af gryder på markedet, og det kan være svært at vælge den rigtige. Derfor bør du overveje følgende:

Hvilken slags kogeplade har du?

Det er ikke alle gryder, der passer til alle slags kogeplader. Derfor bør du starte med at finde ud af, hvilket slags kogeplader du har. Du skal naturligvis købe en gryde, der kan anvendes til den type.

Hvilken slags mad vil du gerne tilberede?

Du bør også overveje, hvilken slags mad du gerne vil lave. Nogle gryder egner sig nemlig bedre til en bestemt slags retter end andre gryder. Blandt andet er der forskel på, om gryden primært skal bruges til simreretter eller til at koge pasta i.

Hvor meget mad vil du kunne lave?

En sidste ting, du også bør overveje, er, hvor meget mad du har brug for tilberede i gryden. Gryder kommer nemlig i flere forskellige størrelser. Hvis du bor alene, er der som udgangspunkt ikke grund til at investere i en stor kasserolle på seks liter. Medmindre du selvfølgelig ofte laver mad til venner og familie. Hvis du derimod har en stor familie, vil der som udgangspunkt ikke være nogen grund til at købe en lille gryde på 2-3 liter.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Elgiganten

Elgiganten er en af de største butikskæder i Danmark, der sælger hjemmeelektronik. Butikken er kendt for lave priser og et stort udvalg. På webshoppen kan alle forbrugere skrive anmeldelser af produkterne. Læs mere her.

Du kan se deres bedømmelser her

Amazon.com

Amazon er intet mindre end verdens største webshop, hvor forbrugere kan give stjerner til de solgte produkter. I 2020 var overskuddet på 33,4 mia. dollars. Virksomheden blev stiftet i 1994 som en online boghandel af Jeff Bezos. Du kan læse mere om Amazon her

Vi har lagt Amazons kundeanmeldelser til grund for vores anbefaling af Le Creuset Cerise Signature. Se dem her 

Trustpilot

Trustpilot er en stor international platform, hvor alle brugere kan give stjerner og anmelde webshops og andre internetbaserede virksomheder. I modsætning til lignende platforme, er det ikke kun brugere, der har købt et produkt eller en ydelse, fra det pågældende firma, der kan give sin mening til kende. Læs mere her

Onyx-produkterne kan kun købes hos dem selv. Derfor vrimler det ikke med anmeldelser på nettet. Vi har derfor kigget på deres Trustpilot-bedømmelser og konkluderet, at forbrugerne er yderst tilfredse med deres produkter, der lever op til både beskrivelser og forventninger. Se Trustpilot-bedømmelserne her 

FAQ

Hvilken gryde er bedst?

Hvilken gryde, der er bedst til dig, afhænger af flere forskellige faktorer. Blandt andet hvilken mad du gerne vil lave, hvor mange I bor i husholdningen og lignende. Derfor er det ikke muligt at udpege én gryde som den bedste.

Passer alle gryder til alle slags kogeplader?

Nej. Skægtrimmeren er særligt udviklet til at være nænsom, idet huden i dit ansigt er langt mere følsom end huden i din hovedbund. Du kan til gengæld overveje at investere i en multifunktionel trimmer, der både er egnet til hår og skæg. En decideret skægtrimmer bør kun bruges til skægget.

Tåler gryder at komme i opvaskemaskinen?

Nogle gryder kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men ikke alle. Du bør derfor sikre dig, at din gryde rent faktisk kan tåle opvaskemaskine, inden du putter den der i.

Hvilke typer af kogeplader findes der?

Massekogeplader: Den ældste elopvarmede type. Billige, men med et højere strømforbrug. 

Gaskogeplader: Meget hurtige til at skifte temperaturer, men kræver ofte lang tilvænning. 

Keramiske kogeplader: Den mest udbredte type. Relativt energivenlige og nemme at rengøre, men langsommere om at skifte temperaturer end gaskogeplader. 

Induktionskogeplader: Kræver magnetisk køkkengrej. Varmer og køler hurtigt, men er dyr i indkøb.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her