Græstrimmer: 3 af de bedste på batteri

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

græstrimmer

Vi har fundet gode græstrimmere på batteri

Senest opdateret 19/06/2023

En græstrimmer er et uvurderligt redskab, når det kommer til at passe haven og holde kanter og hjørner fri for græs og ukrudt. Din plæneklipper klarer selvfølgelig den største del af arbejdet, men der er områder, hvor den ikke kan komme til.

Du kan få forskellige udgaver af græstrimmere fra de tunge og gammeldags benzindrevne til de lettere, der skal have en ledning sat til – eller de helt handy, der kører på batteri. Vi har valgt at kigge på netop de smarte og praktiske batteridrevne græstrimmere, der er på markedet. For hvorfor gøre havearbejdet mere besværligt, end det behøver at være?

Metoden bag oversigten af græstrimmere

Vores overblik er baseret på sammenligninger af græstrimmere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste græstrimmer. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte græstrimmere til forskellige behov.

Makita DUR368AZ

Makita DUR368AZ

Makita DUR368AZ – en fantastisk allround græstrimmer

Makita DUR368AZ er noget af en kraftkarl, når det kommer til rydning og trimning af græs, ukrudt og krat. Den kan bruges både som en traditionel græstrimmer og som en batteridreven buskrydder. Og det er det, der gør den til en god allround trimmer og et godt redskab at have ved hånden, når der skal trimmes og ryddes i haven.

Der er tre indstillinger at vælge imellem under arbejdet, og trimmerens stærke batteri har en brugstid på helt op til 90 minutter.Græstrimmeren er udråbt som testvinder hos Forbrugsguiden.dk.

 • Kan bruges som både trimmer og buskrydder

 • Lang brugstid på hver opladning

 • Prisen

 • Batteri og lader skal tilkøbes

Stiga SGT 500 AE

Stiga SGT 500 AE
Prissammenligning

Stiga SGT 500 AE

Denne græstrimmer har en god ydeevne og klarer nemt mellemstore græstuer og mindre kratbevoksning.

Den er velegnet til mindre haver, og er nem at betjene. Trimmeren er udstyret med et ergonomisk greb, er nem at bære på og har en god afbalancering. Det vinklede trimmehoved gør desuden, at du let kan trimme på skråninger og andre steder, hvor der er niveauforskelle i underlaget.

PriceRunner har testet trimmeren fra Stiga og lægger i bedømmelsen vægt på, at Stiga SGT 500 AE har en gennemtænkt konstruktion, er god til prisen og til at klare de enkle opgaver i haven. Et andet plus er, at du kan bruge dine andre Stiga-batterier til græstrimmeren, hvis du har flere maskiner af samme mærke.

Udvalgte specifikationer

 • Teleskopfunktion
 • Spænding: 48 V
 • Støjniveau: 94 dB
 • Trimmebredde: 30 cm
 • Vægt: 3,4 kg
 • Maksimal batteritid: 15-20 minutter
 • God til prisen

 • Sælges ofte med batteri

 • Kraftfuld trimmer med mange omdrejninger pr. minut

 • Larmer relativt meget

 • Har en kort batteritid

 • Egner sig pga batteritiden bedst til mindre opgaver og mindre haver

Husqvarna 115iL

Husqvarna 115iL

Husqvarna 115iL

Husqvarnas 115iL græstrimmer beskrives som en stærk trimmer, der klarer alt, hvad den bliver udsat for uden problemer. Trimmeren klarer tæt græs uden problemer og går heller ikke af vejen for at skære brændenælder og hindbærkrat, lyder det i begrundelsen for at erklære trimmeren for testvinder hos PriceRunner.

Under normale forhold trimmer den nemt store arealer effektivt og hurtigt. Og selv om trimmeren er relativt tung, er den takket være en god afbalancering nem og rar at gå med, mens der trimmes.

Derudover har Husqvarna 115iL en øko-knap, der gør, at trimmeren går ned i omdrejninger. På den måde kan du skrue ned for omdrejningerne, når det er lettere græs, der skal trimmes – og skrue op for fuld gas, når du kommer til krat og andre mere seje vegetationer. Ved at bruge øko-knappen får du ekstra meget brugstid ud af maskinens 36,5 volt batteri.

Udvalgte specifikationer

 • Teleskopfunktion
 • Spænding: 36,5 V
 • Støjniveau: 83 dB
 • Trimmebredde: 33 cm
 • Vægt: 3,9 kg
 • Maksimal batteritid: 40 minutter
 • Kraftfuld trimmer

 • Ergonomisk

 • Lydsvag

 • Svær at bruge på skråninger pga. det faste trimmehoved

 • Højt, tyndt græs kan filtre sig ind i trimmehovedet

 • Batteri er ikke med i prisen

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger græstrimmer?

Det gælder for græstrimmere som for alle andre redskaber og apparater, at det bedste køb er det, der passer til dit behov. Kig derfor på din have, og kig på dig selv – trimmer du ofte græsset, eller går der uger og måneder imellem? Går du ind for ”vild med vilje”, men ikke i hele haven? Har du en stor have, hvor der er langt fra den ene ende til den anden?

Havens størrelse

Har du en lille have vil en græstrimmer med en kort batteritid være alt nok til at klare kanter omkring bede og under hækken.

Til haven i mellemstørrelse bør du gå efter en trimmer med en lang batteritid eller være indstillet på, at der måske skal lades op mellem trimningerne.

Til store haver anbefaler vi en græstrimmer med en lang batteritid og et kraftigt batteri på 36 V og opefter. Derved får du en stærk trimmer med en god ydeevne. Hvis du vil være sikker på ikke at løbe tør for strøm, mens du arbejder, kan du købe et ekstra batteri, så du altid har et opladet batteri i reserve.

Du kan også se efter, om du kan finde en græstrimmer i samme mærke som dine øvrige maskiner. Batterierne vil nemlig kunne bruges på kryds og tværs, og du vil have et ekstra batteri ved hånden helt automatisk.

Motorens størrelse

Græstrimmere har forskellig spænding og dermed styrke. De mere spinkle modeller, der kører på 18 volt, er typisk udstyret med en enkelt tråd eller plastikknive, og de er typisk billigere end modellerne med en højere spænding.

Modeller, der kører på 36 volt og opefter har højere specifikationer og er ofte udstyret med 2 tråde. De kan nemt klare selv store græstuer og højt græs – og endda rydde krat og brændenælder. Så ved du, at din græstrimmer kommer til at arbejde for pengene, da skal du vælge en med et batteri på 36 volt eller mere.

Græskanter og bede

Skal du bruge din græstrimmer til at klippe kanter omkring græsplænen, under hække eller andet, vil en hvilken som helst af oversigtens græstrimmere kunne klare opgaven.

Har du en meget stor have, bør du dog gå efter en græstrimmer med en god, lang batteritid for at være sikker på, at du kan nå haven rundt på én opladning.

Græstrimmer med knive eller tråd?

En græstrimmer kan enten have knive, der skærer græsset over, eller tråde, der slår græsset over.

 • Knive: Knive er mere robuste og derfor kan klare grovere græs og ukrudt. De er nemme at skifte, men har dog en tendens til hurtigt at blive sløve. Trimmebredden er også mindre sammenlignet med tråde, og det betyder, at det tager længere tid at trimme større arealer.
 • Tråde: Køber du en god græstrimmer med en god tråd, holder tråden ofte til 4-5 omgange trimning. På de lidt dårligere modeller kan det være nødvendigt at skifte tråd hver anden gang. Men sammenlignet med knive er selv dette en forbedring, da du med knive ofte vil være nødsaget til at skifte plastikknivene ud efter hver trimning.

Vælger du en græstrimmer med tråd, er en automatisk trådføring, en rigtig god feature, der sparer dig for bøvlet med at skulle stoppe trimningen for at justere klippesnoren.

Når du skal vælge mellem knive eller tråd, skal du altså se på, hvor stort et areal, du skal trimme, og hvilken slags ukrudt, der skal tackles. Er det et mindre areal, primært med græs og mindre ukrudt, fungerer plastikknive fint. Er det et større areal – eller er der områder med mere sejt ukrudt, vil tråd være at foretrække.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

PriceRunner

Det er de færreste, der ikke kender til PriceRunner. De fleste vil have stiftet bekendelse med denne side, når de har søgt på et produkt, værende det en køkkenmaskine eller et par sko. PriceRunner er et go-to site for mange, når den bedste pris skal findes på nettet. Men udover det, så finder du også på siden gode brugeranmeldelser.

Derudover udfører PriceRunner egne tests af forskellige produkter og modeller, som brugerne kan bruge til at vælge det rette ift. deres behov.

Se f.eks. deres test af græstrimmere her.

Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk beskriver sig selv som et online-magasin, der har til formål at hjælpe sine læsere med at finde de rette produkter. Dette gør de på en troværdig måde gennem inspirationsartikler og meta-anmeldelser, hvor der på baggrund af udførlig research af eksterne tests, reviews mv. bliver dannet grundlag for anmeldelse af produkter.

Du kan læse hele guiden her

Amazon

Denne amerikanske og gigantiske webshop, kender de fleste også. Deres enorme webshopportal er tilgængelig i hele verden og har forskellige afdelinger i forskellige lande. 

På Amazon er køberne flittige til at anmelde de købte produkter. Her kan de bl.a. give stjerner, ud fra hvor tilfredse de er med givent produkt, som især kan være gavnlig for andre brugere ift. at finde det rette og ”bedste” produkt.

Vi skeler også til denne side, når vi tjekker brugernes anmeldelser af et specifikt produkt. Du kan se anmeldelserne af Makita DUR368AZ her.

Coop

Coop dækker det meste af det danske og skandinaviske marked, som detailhandelsvirksomhed. Udover fysiske supermarkeder, så har de selvfølgelig også Coop.dk, hvor de sælger varer online.

Også her kan brugerne skrive anmeldelser af købte produkter, som kan være til gavn for andre, der overvejer selvsamme produkt.Du kan bl.a. se kommentarer og anmeldelser til Stiga SGT 500 AE her.

FAQ

Hvad kan en græstrimmer?

En græstrimmer kan klippe græskanter langs bede og under hække, hvor plæneklipperen ikke kan komme til. De stærkere modeller kan også rydde f.eks. brændenælder og mindre krat. Trimmeren har et trimmerhoved udstyret med enten plastikknive eller tråd – kraftigere modeller har ofte 2 tråde.

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Du skal vælge græstrimmer ud fra din haves størrelse og den type opgaver, trimmeren skal kunne klare.

Hvilken græstrimmer er bedst?

Til små haver kan du fint klare dig med en 18 volts-trimmer. Har du en større have eller områder med hård vegetation, der skal trimmes, bør du vælge en græstrimmer med en spænding på mindst 36 volt. 

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her