Foldbar romaskine: Derfor vil du vil elske at have den derhjemme

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Foldbar romaskine

Vi har testet en foldbar romaskine

Senest opdateret 03/05/2023

Romaskinen er en af de mest populære maskiner i dit lokale fitnesscenter. For det første er det effektiv opvarmning til de andre maskiner, og for det andet det det en yderst effektiv træningsform, hvor de fleste af kroppens store muskelgrupper kommer på arbejde. Så hvorfor står romaskinen ikke i flere danske hjem?Fordi den fylder, og de færreste af os har et par meter plus det løse i stuen eller andre af de mere spændende steder derhjemme. 

En foldbar romaskine lyder umiddelbart som den perfekte løsning, men kan den hamle op med de “fuldvoksne” udgaver? Vi fik tilsendt en foldbar romaskine af mærket Kingsmith for at finde ud af det.

Kingsmith Rowing Pad Pro

 • 1 stjerne
 • 1 stjerne
 • 1 stjerne
 • 1 stjerne
 • 0 stjerne
4
PXL 20230429 180006954

Kort om produktet

 • Foldbar romaskine med vandmodstand
 • Maksimal trækkræft: 30 kg.
 • Vandtankens kapacitet: 13,65 l.
 • Larmer ikke sammenlignet med en traditionel romaskine

 • Let at folde sammen

 • Bygget af kvalitetsmaterialer

 • Tung at flytte

 • Ligegyldig app

 • Vandtanken gør modstanden besværlig at justere

Ikke alt for tung 

Det er en god ide at være hjemme, når PostNord banker på med den foldbare romaskine – eller i det mindste sørge for, at pakkebuddet kan stille den store og ret så tunge pakke lige ved din dør. Vægten er egentlig en god ting, for det indikerer, at maskinen er bygget af fornuftige materialer.

Den er nem at pakke ud. Det anbefales selvfølgelig altid at læse brugsanvisningen, men det meste giver sig selv. Romaskinen har to hjul, der gør det let at køre den derhen, hvor man vil træne eller hvor den sammenfoldede romaskine skal stå. Eller faktisk er “let” nok ikke det helt rigtige ord at bruge. For som nævnt er romaskinen tung, og det er ikke verdenshistoriens bedste hjul. Det kan sagtens lade sig gøre, men du skal nok ikke regne med, at du helt ubesværet kan flytte den fra den ene ende af hjemmet til den anden.

 De første par gange kan det tage et øjeblik at gennemskue, hvordan romaskinen foldes, men derefter kan det gøres i søvne. 

Spar 10% på den foldbare romaskine

Brug rabatkoden BT10, når du kommer til kassen

Foldbar romaskine
Maskinen er let at folde sammen, men tung at flytte

Irriterende eller afslappende 

Når romaskinen er foldet ud første gang, skal der vand i tanken. Det kan tage noget tid, for der er plads til meget vand. Vandet giver modstanden når du ror, så vent med at fylde den helt op. Der medfølger en blå væske, der skal tilsættes vandet for at bekæmpe alger, bakterier og andet. Det anbefales at skifte vandet hvert halve år. Af samme årsag medfølger der også en meget simpel pumpe til at pumpe vandet op.

Spar 10% på den foldbare romaskine

Brug rabatkoden BT10, når du kommer til kassen

PXL 20230429 180145685

Vandet vil formentlig være den største potentielle dealbreaker omkring den her foldbare romaskine. Det havde været en hel del nemmere at styre modstanden ved at trykke på knapper, frem for at hælde mere vand på, eller pumpe vand op. Men jo flere mekaniske dele, desto mere kan gå i stykker. Og lyden af vandet, der skubbes frem og tilbage, lyder næsten som bølger, og giver en forholdsvis naturlig fornemmelse af at være på en rigtig sø.

Og heldigvis larmer den ikke ligeså meget som en traditionel romaskine, hvor modstanden reguleres med luft. Du kan høre, hvordan det lyder i videoen herunder:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Få bump 

Selve ro-oplevelsen minder rigtig meget om traditionel romaskine. Men der er et lille bump, som sædet kører over hele tiden. Det er lige der, hvor maskinen foldes. Efter lidt tid, bemærker man det ikke længere. 

Spar 10% på den foldbare romaskine

Brug rabatkoden BT10, når du kommer til kassen

Luftmodstand eller vandmodstand?

Fordele ved luftmodstand

 • Giver den følelse, du sandsynligvis kender fra det lokale fitnesscenter.
 • Nemt at justere modstanden.
 • Kræver ingen vedligeholdelse.

Ulemper ved luftmodstand

 • Larmer enormt meget, når du roer.

Fordele ved vandmodstand

 • Giver en naturtro følelse.
 • Larmer markant mindre end luftmodstand.

Ulemper ved vandmodstand

 • Modstanden kan kun reguleres ved at tilføje eller fjerne vand fra tanken.
 • Vandet skal skiftes ca. hvert halve år.

FAQ

Hvad er en foldbar romaskine?

En foldbar romaskine er en romaskine, der kan foldes sammen og gemmes væk, når den ikke er i brug. Dette gør den praktisk og pladsbesparende. Modellen vi har anmeldt herover er ekstremt pladsbesparende ifht. en traditionel romaskine, som ikke kan foldes sammen.

Er foldbare romaskiner lige så effektive som traditionelle romaskiner?

Ja, foldbare romaskiner kan være lige så effektive som traditionelle romaskiner, da de tilbyder samme træningsmængde og -intensitet. Det er dog vigtigt at vælge en model af høj kvalitet, der kan modstå intensiv brug.

Kan jeg bruge en foldbar romaskine, hvis jeg har skader eller smerter?

Hvis du har skader eller smerter, er det altid vigtigt at konsultere en læge, før du begynder på en træningsrutine. En foldbar romaskine kan være en lav-impact træningsmulighed, men det er stadig vigtigt at overvåge eventuelle smerter eller ubehag under brug.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her