Elcykel oversigt– de 5 bedste elcykler på markedet

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

elcykel

Find den bedste elcykel her

Senest opdateret 21/06/2023

Måske har du allerede spottet dem i bybilledet – fornøjede cyklister på deres elcykler, der nærmest flyver frem på cykelstierne. På lang afstand er det ikke nemt at se forskel på klassiske cykler og elcykler – kun motoren og batteriet afslører, at der hentes en smule hjælp til pedaltrådet.Elcykler er et smart valg for alle – særligt dig, der tidligere har fravalgt cyklen frem og tilbage fra arbejde grundet den nærmest Alpe d’Huez-lignende bakke midt på ruten.

Elcyklen er også et godt initiativ til dig, der f.eks. har knæproblemer eller er kommet lidt op i alderen, men stadig drømmer om at tage cyklen frem for bilen. Det er en grøn og prisvenlig løsning, som samtidig får dig hurtigt frem i trafikken.

Med det store marked for elcykler kan det være svært at vide, hvad du skal kigge efter i din søgning. Som inspiration har vi sammensat en liste med fem af de bedste elcykler, hvor vi dykker ned i fordele og ulemper for de enkelte produkter.

Gode steder at købe elcykler

cykelexperten-logo

Cykelexperten

✅ 365 dages fuld returret
✅ 6 års garanti på cykler
✅ Betal med mobilen
cykelpartner-logo

Cykelpartner

✅ 365 dages fuld returret
✅ Stort udvalg
✅ Betal med mobilen

Metoden bag overblikket over elcykler

Vores overblik er baseret på sammenligninger af elcykler fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste elcykel.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte elcykler til forskellige behov.

Specialized Vado 4.0

Specialized Vado 4.0

Testvinder

Prissammenligning

Specialized Vado 4.0 NB – testvindende elcykel, der giver dig meget for pengene

Specialized Vado 4.0 NB med 11 gear og en effekt på 250W er bl.a. kåret som testvinder hos Pricerunner, der giver den fire ud af fem stjerner . Flere steder bliver fremhævet, at elcyklen giver dig rigtig meget for pengene – både i sammenligning med andre Specialized-cykler og konkurrerende produkter.

Det er alt i alt en meget fuldendt elcykel med meget få skønhedsfejl, hvilket opvejer den højere pris. Er rækkevidden et af de vigtigste parametre, er Specialized Vado 4.0 et godt valg ifølge eksperterne hos Techradar, som giver fem ud af fem stjerner.

Centermotoren giver elcyklen en ideel kraft til de mere kuperede terræner, og med batteriets rækkevidde på op til 75 km. kan du komme utroligt langt omkring. Pricerunner fremhæver, at du sagtens kan bruge Specialized Vado 4.0 NB som en almindelig cykel. Den vil særligt føles tilpas let ved en højere hastighed. Både motor og batteri bliver skjult på elegant vis i stellet. Den bedst sælgende elcykel har også fået en del roser for den veldesignede konstruktion samt implementeringen af de mange eksklusive komponenter. Med displayet kan du lynhurtigt justere indstillingerne, mens en sensor sørger for, at tråd og motorkraft matcher.

Udvalgte specifikationer

 • Centermotor
 • 250W, batteri 48V
 • Rækkevidde: Op til 75 km.
 • Opladning: 3-5 timer
 • 11 Shimanogear
 • Aluminiumsstel
 • 28” dæk
 • Hydraulisk skivebremse
 • Display
 • Vægt: 21 kg.
 • Stærk centermotor

 • Stor rækkevidde

 • Holdbar konstruktion

 • Dyrere model

 • Lidt hård sadel

 • De udvendige gear kræver ekstra vedligeholdelse

Gazelle Orange C8 HMS

Gazelle Orange C8 HMS 2020 Herre
Prissammenligning

Gazelle Orange C8 HMS – elcykel med stor kørekomfort

Næste elcykel er hentet fra Gazelle Bikes, der med deres Orange-serie har hittet flere steder. På Cykelmotion.dk er der publiceret en længere anmeldelse, hvor der også bliver refereret til, at elcyklen er tidligere testvinder hos forbrugermagasinet Tænk.

Det er en elcykel med centermotor, som især har begejstret med sin store kørekomfort, store stabilitet og smarte brug af både manuelt og automatgear. Vælger du automatgear, justerer cyklen selv gearingen.Gazelle Orange C8 HMS giver dig stor værdi for pengene trods den højere pris. Selvom den ofte
bliver omtalt som en bycykel, fungerer den ekstra lydsvage Shimano Steps-motor også fint til de mere kuperede terræner. Rækkevidden ligger på over 100 km, alt efter hvilket batteri du vælger. Nogle af de ekstra plusser for Gazelle Orange C8 HMS tæller hydrauliske skivebremser, en lav indstigningshøjde samt et letlæseligt display, hvor du bl.a. kan holde styr på batteristatus og gearskift.

Udvalgte specifikationer

 •  Centermotor
 • Rækkevidde: Over 100 km, alt efter batterivalg
 • 8 Shimanogear
 • Hydrauliske skivebremser
 • Stor kørekomfort

 • Både manuelt gear og automatgear

 • Meget lydsvag

 • Bagagebærerløsningen er ikke den bedste

 • Fælgbremse – kræver regelmæssig rengøring

Gazelle Ultimate Speed 380

1280 k3QKjIGAAD41
Prissammenligning

Gazelle Ultimate Speed 380 – premium valg af en speed pedelec-elcykel

De hollandske Gazelle-elcykler hitter bredt i disse år, og flere af dem er blevet kåret til testvindere hos velrenommerede forbrugermagasiner som Tænk og Which. Det gælder også for Gazelle Ultimate Speed 380, der bl.a. får ros for sin hurtige acceleration og kraftfulde motor hos Fitfact.dk.

Modellen 380 fås i flere varianter, og med Ultimate Speed 380 får du en såkaldt speed pedelec – en af de bedste i klassen. Denne type elcykler kan køre op til 45 km/ modsat de traditionelle elcykler, der har en topfart på 25 km/t. De bliver som regel anbefalet til dig, der skal pendle over længere afstande og har brug for en ekstra høj topfart. 25 km/t vil være rigeligt til den typiske pendler.

Gazelle Ultimate 380 har tilmed en god affjedring samt ergonomiske håndtag og giver derfor en rigtig god stabilitet på ujævne veje.

Udvalgte Specifikationer

 •  Topfart på 45 km/t
 •  Rækkevidde på 60 km
 • Ergonomiske håndtag
 •  Enviolo Trekking-gearnav
 • Remtræk (skal ikke smøres)
 • Hurtig acceleration

 • Kraftfuld motor

 • God affjedring

 • Der er særlige regler for at køre på en speed pedelec

 • Dyrere elcykel

Hvad skal du kigge efter, når du vælger en elcykel?

Motor

Elcykler med en forhjulsmotor er typisk billigere og passer godt til de både lettere og kortere ruter. De genererer ikke den helt samme kraft som elcykler med enten en centermotor eller baghjulsmotor. Du får heller ikke den samme optimale vægtfordeling som ved eksempelvis centermotoren, ligesom du ofte kan opleve, at forhjulsmotorer er mere støjende. Der findes dog undtagelser.Ved både forhjulsmotoren og baghjulsmotoren vil du mærke, at du bliver trukket fremad, mens centermotoren giver en mere traditionel cykeloplevelse – dog stadig med den ønskede motorkraft.

Du vil med centermotoren i højere grad kunne udnytte gearene til at få en bedre rækkevidde (et højere tilbagelagt antal kilometer), men kan omvendt også slide mere på kæden. Baghjulsmotoren giver dig et både sporty og kraftfuldt tråd og er også en type motor, som du kan finde hos de stærkere el-mountainbikes.

Sammen med centermotoren er baghjulsmotoren som udgangspunkt det dyreste alternativ, men der findes bestemt billigere alternativer inden for beggekategorier.

Batteriets rækkevidde

Der kan være forskel på, hvor stor en kapacitet batteriet har på den enkelte elcykel. Ofte vil producenten specificere, hvor lang en rækkevidde batteriet har – omregnet i et konkret kilometertal – på én enkelt opladning. Det er nyttig viden, når du skal vurdere, om du har fundet den rigtige elcykel.

Du skal dog være opmærksom på, at den estimerede rækkevidde kan variere en del i praksis. Terræn og belastning er to af de faktorer, der kan have en indflydelse på, om du kan udnytte den fulde rækkevidde.

Topfart

De klassiske elcykler skyder gerne en max. topfart på 25 km/t og har en motoreffekt på max. 250W. Du kan dog også gå efter de såkaldte speed pedelecs, der kan køre op til 45 km/t. Du kender dem måske allerede under et navn som 45-elcykel. Med denne type cykel træder der andre regler i kraft. Du skal bl.a. være fyldt 15 år, have en ansvarsforsikring og have et knallert-/kørekort. Du må ej heller benytte en cykeltrailer eller barnestol sammen med speed pedelecs.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner

Pricerunner er bedst kendt som en af de største prissammenlignings-hjemmesider, men de deler også informationer og anmeldelser af produkter.

Specialized Vado 4.0 NB er blandt andet en del af en større oversigt på Pricerunner. Den er sammenlignet med andre elcykler, hvor den får god feedback på byggekvalitet og komfort.

Du kan læse den her 

TechRadar

Når det kommer til elektronik og gadgets er TechRadar et godt sted at starte. Deres eksperter skriver både om de seneste nyheder på markedet, og de laver gode anmeldelser af forskellige elektroniske produkter.

TechRadar har lavet en større oversigt over de bedste elektriske cykler. Specialized Vado 4.0 NB får førstepladsen i oversigt, hvor den klarer sig godt til hverdagsbrug, når du har behov for ekstra hjælp.

Læs den her

Fitfact.dk

Hos Fitfact.dk kan du få hjælp til at finde de rette træningsprodukter og praktisk udstyr. De brænder for fitness, sundhed og den aktive livsstil, hvor passionerede eksperter deler deres viden og erfaring.

Gazelle Ultimate Speed 380 får ros i anmeldelsen for at være et godt valg af elcykler til pendling, hvis du skal eksempelvis til og fra arbejde på en let måde. Den er sammenholdt og kåret som den bedste pedelec elcykel.

Læs den her

FAQ

Hvordan fungerer elcykler?

Elcykler fungerer ved at bruge en batteripakke til at levere strøm til en elmotor, der sidder enten i forhjulet eller baghjulet. Når du træder i pedalerne, aktiveres motoren, og den hjælper dig med at bevæge dig frem.

Der er flere forskellige typer af elcykler, men de fleste har nogle fælles træk: De har et display, der viser dig, hvor meget strøm der er tilbage i batteriet, og hvor hurtigt du kører. Nogle elcykler har også en indbygget computer, der kan holde styr på ting som din hastighed, distance og tid,

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber en elcykel?

Du kan med fordel kigge på elementer som elcyklens rækkevidde, motorplacering og pris. Elcykler med centermotorer og baghjulsmotorer er typisk dyrere end elcykler med forhjulsmotorer, da de er mere kraftfulde.

Hvad koster en elcykel?

Du kan finde elcykler i mange forskellige prisklasser, men det er ikke atypisk, at de dyreste kan koste over 30.000 kroner, mens de billigste ligger omkring 10.000 kroner.

Hvor hurtigt kan en elcykel køre?

De klassiske elcykler skyder gerne en max. topfart på 25 km/t, og de bliver derfor betegnet som almindelige cykler i henhold til trafikregler. Den anden type elcykel – speed pedelecs – kan køre op til 45 km/t og kræver bl.a. en ansvarsforsikring.

Hvor langt kan man køre på en elcykel?

Det afhænger af mange forskellige faktorer, herunder batteriets størrelse, cyklens vægt, og hvor meget man træder i pedalerne. Men en almindelig elcykel kan typisk køre mellem 25 og 50 kilometer på en opladning.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her