Overblik: De bedste el plæneklippere til dig

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

el plæneklipper

Her er nogle af de bedste el plæneklippere

Senest opdateret 19/06/2023

Benzin er en af de helt store syndere, når det kommer til danskernes CO2-udledning. For at bakke op om den grønne omstilling, kan du derfor med fordel investere i en el plæneklipper. Markedet bugner med masser af muligheder, der både er effektive og en sand fornøjelse at slå græs med.

Læs med i overblikket for at finde din næste el plæneklipper. 

Metoden bag overblikket over el plæneklippere

Vores overblik er baseret på sammenligninger af el plæneklippere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste el plæneklipper.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

  • Overblik over produkter fra forskellige kilder
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte el plæneklippere til forskellige behov.

Bosch Advanced Rotak 750

Bosch Advanced Rotak 750

Bosch Advanced Rotak 750 – den beste el plæneklipper

Uanset om du har et større eller mindre haveareal, der skal slås, er Bosch Rotak Advance 750 ifølge eksperterne et af de bedste valg, du kan tage, når det kommer til elektrisk græsslåning. Den er den ubestridte testvinder hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk og Gør Det Selv.

Eksperterne lægger vægt på, at den er bedre en mange benzinplæneklippere, hvilket er en fordel for dig, der er lidt skeptisk over for, om en el plæneklipper mon kan gøre et ligeså godt stykke arbejde som dem, der kører på benzin. 

Modellen har stort batterikapacitet på 4,0 Ah, og har et lithium-batteri, hvilket betyder, at du kan køre længe på en opladning. Nærmere præcist vil Advanced Rotak 750 kunne klare 750 m2 på hver opladning, hvilket er imponerende for en elektrisk plæneklipper. 

Du får med Bosch’s populære el plæneklipper en maskine, der giver en pæn og ensartet græsslåning, der er let at bruge og skubbe rundt. Samtidig skal du ikke oplade batteriet så ofte, hvilket er manges frygt, når det kommer til elektriske plæneklippere.

Udvalgte specifikationer

  • Klippebredde: 46 cm.
  • Opsamlerkapacitet: 50 liter
  • Vægt: 17,5 kg.
  • Flot og ensartet resultat

  • Hvis du skal slå mere end 750 m2, kræver den en opladning

Makita ELM3720

Makita ELM3720
Prissammenligning

Makita ELM3720 – bedst til mindre græsarealer

Makita ELM3720 er en perfekt el plæneklipper til dig, der har en lille have og ikke har det store græsslåningsbehov. Til gengæld får du en let og billig model, der er nem at manøvrere med sin lille størrelse og en klippebredde på 37 cm.

En stor fordel ved ELM3720, er, at du let kan opbevare den i et lille skur. Den er oplagt til kolonihaven eller sommerhuset. Støjniveauet er derudover meget lavt, så du slipper for at forstyrre naboerne i sommerlandet på alle tider på døgnet.  

Makita ELM3720 klarer sig blandet andet godt hos eksperter, fordi den er rigtig god til at klippe blødt græs – og naturligvis på grund af det lave støjniveau.

Udvalgte specifikationer

  • Klippebredde: 37 cm.
  • Opsamlerkapacitet: 40 liter 
  • Vægt: 11,60 kg.  
  • Perfekt til små haver

  • Ikke god til større græsarealer

Gardena PowerMax 1800/42

Gardena PowerMax 1800

Gardena PowerMax 1800/42 – bedst til store græsarealer

Gardena PowerMax 1800/42 har en imponerende kapacitet og kan klare græsplæner på op mod 800 uden problemer. Og dét til en fremragende pris.
Det eneste minus, der kan irritere, er, at den kommer med en ledning. Det kan dog også være en fordel, så du slipper for gentagne opladninger mellem hver klipning. 

Eksperterne er glade for PowerMax 1800/42, blandt andet fordi den er ekstremt effektiv og samtidig nem at have med at gøre.
En smart og populær feature er, at du kan skifte mellem bioklip og almindelig græsopsamling. Bioklip findeler det afklippede græs i minipartikler, der kommer tilbage til græsset, hvor det fungerer som næring.

Brugervenligheden er derudover i top med Gardenas maskine. Du kan eksempelvis justere klippehøjden ved et enkelt tryk på en knap. Græsopsamleren har desuden en gennemsigtig rude, så du kan holde øje med, hvornår den bliver fuld.
Når du er færdig med at slå græs, kan du slå maskinen sammen, så den kommer til at fylde imponerende lidt. 

Udvalgte specifikationer

  • Klippebredde: 20-60 mm.
  • Opsamlerkapacitet: 45 liter
  • Vægt: 14 kg.
  • Meget brugervenlig

  • Ledningen kan være irriterende

Det skal du overveje inden du køber en el plæneklipper 

Der er en række faktorer, du med fordel kan tage højde for, når du overvejer, hvilken elektrisk plæneklipper, du skal købe. Der er mange muligheder for el plæneklippere, så læs med i det følgende for at danne dig et overblik over vigtige overvejelser, der kan hjælpe dig med at tage en kvalificeret beslutning. 

El plæneklippere med ledning

Hvis valget falder på en el plæneklipper, der har en ledning, slipper du for at skulle tænke på opladninger mellem hver græsslåning. Det er som udgangspunkt tilfældet med mange elektriske plæneklippere, der kører på batteri.

Batteridrevne el plæneklippere uden ledning

Med batteridrevne modeller slipper du for en bøvlet ledning; til gengæld skal du huske at holde batteriet opladet. Det kan være en ulempe, hvis du har et større græsareal, der skal slås.
Sørg i det tilfælde for at købe en plæneklipper, der kan klare hele din græsplæne på én opladning. 

Elektriske robotplæneklippere 

Robotplæneklippere er nok den dyreste form for elektrisk plæneklipper på markedet, hvor du helt slipper for at skulle yde selv. Det er en stor fordel, hvis du er træt af at slå græsset og vil have det klaret automatisk.
Sørg altid for, at din robotplæneklipper kan klare størrelsen på din have. 

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Gør Det Selv

Magasinet Gør Det Selv er medlemsbaseret og tilbyder byggevejledninger og ligende til fagfolk og amatører. De tester selv produkter, og har foretaget en test af el plæneklippere, som vi har gjort brug af i testoverblikket. Se deres test her.

Bomagasinet

Bomagasinet er et online forbrugsmagasin, der guider til de bedste produkter til hjemmet. De er partnerfinansieret, og produkterne i deres testoverblik udvælges ud fra analyser og undersøgelser, som deres partnere foretager. Udvælgelsen af produkter sker efter grundig research, men testoverblikket indeholder kun produkter, der udbydes af deres partnere. Se testen, som vi har taget udgangspunkt i her.

Gardeners’ World

BBC Gardeners’ World er et månedligt havemagasin ejet af Immediate Media Company. De skriver om havetips og havearbejde, og deres tests og artikler tager udgangspunkt i deres TV-serie Gardeners’ World, der sendes på BBC. Se deres test over el plæneklippere, som vi har taget udgangspunkt i her.

FAQ

Er el plæneklippere bedre end benzin plæneklippere?

Det er bedre for miljøet at vælge en elektrisk plæneklipper. Men benzindrevne plæneklippere er ofte mere robuste og kan køre i længere tid. Så det kommer an på, hvad du vægter højest.

Hvad er en akku plæneklipper?

En akku plæneklipper er en batteridreven plæneklipper – eller el plæneklipper – som ikke kører på benzin. Det er forskelligt hvor lang tid de forskellige plæneklippere holder efter hver opladning af batteriet.

Hvad er forskellen på en plæneklipper og en græsslåmaskine?

Det er præcis det samme. Der er tale om en maskine, der ved hjælp af roterende knive skærer græs i den højde, du indstiller den til.

Hvor lang tid holder et batteri til en elektrisk plæneklipper?

Batterilevetiden mellem hver opladning af en elektrisk plæneklipper afhænger af modellen. I gennemsnittet vil den arbejdstid, du har til rådighed, ligge på mellem 40 og 60 minutter.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her