Stort overblik: Gode datingsider 

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

datingside

De bedste datingsider

Senest opdateret 29/03/2023

Leder du efter den helt rigtige eller den helt rigtige lige nu? Der har aldrig været ligeså mange steder at møde dit livs store kærlighed eller et uforpligtende bekendtskab. De seneste år er dating-apps som Tinder, Happn og Smitten løbet med al opmærksomheden, så har datingsider stadig en berettigelse? Det korte svar er ja, men mere om det senere. 

Normalt plejer vores guides at tage udgangspunkt i kilder fra ind- og udland. Men vi kunne simpelthen ikke finde nogen danske kilder, der har anmeldt de bedste datingsider objektivt nok. Så undertegnede, der har årelang erfaring med både dating-apps og datingsider, fik oprettet en profil på fem datingsider for at kunne skrive denne oversigt. 

Det skal nævnes, at vi med vilje har fravalgt de meget nicheprægede sider, så nærer du en helt særlig kærlighed til en hobby eller personlighedstype, findes der måske datingsider til netop det formål.

Nå, det her skulle jo helst ikke lyde som en profiltekst, der kører i tomgang. Lad os finde en god datingside.

Single.dk

Datingside : Single.dk

Bedst

Prøv Single.dk

Single.dk - God datingside

Danskejet datingside, der angiveligt har ført tusindvis af par sammen. Både siden og den tilhørende app er overskuelig, og man kommer nemt rundt mellem de forskellige funktioner. På Single.dk er der to hovedområder:

Udforsk: En liste med profiler, som du kan sortere i via forskellige filtre. Det gør det nemt at finde singler, der opfylder dine kriterier omkring eksempelvis alder og geografi. Det er en kæmpe fordel i forhold til dating-apps, der tvinger dig til at tage stilling til én profil ad gangen. 

Match: Det ligner alle dating-apps til forveksling. Du ser én profil ad gangen, som du skal trykke/swipe ja eller nej til.

Det bedste ved Single.dk er, at det er nemt at få en fornemmelse af, hvor godt I passer sammen. Alle profiler svarer på en række spørgsmål og så udregnes en match-score i kategorierne personlighed, sex & dating, samliv, livsstil, etik & moral og samfund. Der bør selvfølgelig ikke drages benhårde konklusioner ud af besvarelserne, men om ikke andet kan det være en god samtalestarter. 

Datingsiden skriver, at du kan oprette en gratis profil. Det er sådan set også rigtigt, men du vil lynhurtigt støde på en altafgørende begrænsning. Det er kun betalende medlemmer (såkaldte guldmedlemmer), der kan svare på beskeder. Hav det i baghovedet, hvis du undrer dig over, hvorfor du aldrig får svar på dine beskeder. Så skulle man jo tro, at det var nemt kun at se guldmedlemmer, men af uforklarlige årsager kan man ikke filtrere efter det i app’en. Man skal logge på websitet for at bruge den funktion. Det er dumt!

Prisen for et guldmedlemskab er noget dyrere end mange andre af de abonnementstjenester, du er blevet vant til at betale for. Du betaler 199 kr. om måneden for et medlemskab. Desværre er der ingen gratis prøveperiode.

Udvalgte specifikationer

 • Har været på det danske marked siden 1999

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

 • Godt overblik

 • Velfungerende match-score

 • Ingen binding (ved månedlig betaling)

 • Ingen mulighed for at sortere efter guldmedlemmer i app’en

 • Match-funktionen er identisk med dating-apps.

 • Dyrt abonnement

Dating.dk

Dating.dk

Bedst til prisen

Dating.dk – God til prisen

Dating.dk er den anden helt store datingside i Danmark, og grundlæggende minder den meget om Single.dk 

Her er også mulighed for både at swipe til højre og venstre og for at få et overblik over de profiler, der matcher dine kriterier. Heldigvis er det også muligt at se plus-profiler – og det er det største problem ved Dating.dk 

Det er godt nok muligt at oprette en profil uden at betale, men – og her kommer et stort men: det er kun muligt at skrive til folk, hvis du har en betalt profil. Findes der mennesker, der har en profil på en datingside uden det formål at komme i kontakt med andre? Det er en mystisk afgrænsning, der gør den gratis profil noget nær ubrugelig.

Hvad koster det så at få en plusprofil? Du kan få et introtilbud, hvis du vil binde dig for 84 dage. Et abonnement uden binding koster 129 kr. om måneden  – det er 70 kr. billigere end Single.dk 

Alle profiler kan svare på en række spørgsmål, der danner grundlag for en match-profil. I bunden af hver profil er der et automatisk genereret ugehoroskop ud fra personens fødselsdato. Det er en smule fjollet og overflødigt, men kan ligesom match-profilen bruges som en samtalestarter.

Desuden er der også et barometer over, hvor ofte den pågældende profil svarer beskeder. Det kan give dig en ide om, hvor opfindsom du skal være i første besked for at få et svar. 

Udvalgte specifikationer

 • Har mere end 20 år bag sig

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

 • Billigere end Single.dk

 • Svar-barometer

 • Gratis profil er så godt som ubrugelig

 • Lang bindingsperiode hvis du vil spare penge første måned

Be2

Be2-logo
Prøv B2 nu

B2

Be2 er en kæmpe datingside i store dele af verden – bare ikke i Danmark. Det betyder desværre, at den geografiske afgrænsning ikke er ret effektiv. Man får vist profiler, der bor meget længere væk, end søgeindstillingerne er sat til. 

Den største fordel ved datingsider i forhold til dating-apps er muligheden for at se flere profiler. Den mulighed er meget begrænset på B2, sandsynligvis fordi der er få profiler. 

Også her kan alle svare på spørgsmål, men i stedet for svarene på de enkelte spørgsmål bliver det omsat til en form for personlighedsskala med to yderpunkter eksempelvis rationalitet over for følelsesladethed. Nedenunder er der en kort beskrivelse af din personlighed i den sammenhæng – eksempelvis:

“Du tager ofte beslutninger instinktivt. Følelser spiller en større rolle i dine besutninger end rationelle overvejelser”.

Det er godt tænkt. Ved ikke at vise svarene på de enkelte spørgsmål, er der ingen risiko for, at din potentielle date har svaret på dem, som han/hun håber du og andre vil have. Du undgår også selv at falde i fælden med at svare det, der er mest populært. 

Men her slutter det positive. Hvis profilen ikke uploader mindst ét billede, vises der et stockbillede i stedet. Hvorfor man ikke bare har valgt det mest anstændige og gøre det tydeligt, at profilen er uden billede, er uforståeligt.. 

Og så til det meget kritiske. Ja, faktisk direkte manipulerende. Kigger man på den danske B2-side er der en række udtalelser fra glade danskere, der har brugt datingsiden til at finde kærligheden. Det gælder blandt andet for 37-årige John fra Vejle, der fortæller sin historie under overskriften “Lykkelig siden en aften i november”. Ved siden af er et smilende billede af John. Alt lader til at være godt. Men kigger man på B2-sider i andre lande går præcis de samme historier igen. Her hedder John pludselig Alex og kommer fra Singapore. Han ligner John fra Vejle på en prik og har ordret den samme kærlighedshistorie. 

Det får alle alarmklokker til at bimle og bamle. Har der nogensinde været en Be2-bruger, der har været “lykkelig siden en aften i november”. Fungerer Be2 virkelig så dårligt, at det er umuligt at finde rigtige personer, der vil fortælle deres succeshistorier? 

Uanset hvad er det umuligt at gøre sig fortjent til mere end én stjerne, når man manipulerer sine brugere. 

Udvalgte specifikationer 

 • Ifølge Be2 har man på verdensplan 766.000 medlemmer 
 • Kønsfordelingen er efter sigende 57% kvinder og 43% mænd
 • Smart personlighedsskala

 • Opdigtede succeshistorier - hvad lyver Be2 ellers om?

 • Meget få danske brugere

Academic Singles

Academic Singles logo
Prøv Academic Singles her

Academic Singles

Det her skulle være et mødested for uddannede singler, men vi gør anmeldelsen kort og kontant.

Det er ejet af samme firma som Be2, og det kan i den grad ses. Udseende og funktioner er nærmest identiske, og der bruges endda de samme opdigtede succeshistorier på hjemmesiden.

 • Fokus på uddannelse er ikke til at se

 • Opdigtede succeshistorier

 • Meget få brugere

C-date

C-date-logo
Prøv C-date nu

C-Date

Når man opretter en profil på C-date, ser det forholdsvis uskyldigt ud. Men når man logger på, bliver det tydeligt, at det primære formål er uforpligtende bekendtskaber – sex og ikke så meget andet. Det er endnu en datingside ejet af samme internationale gigant som Be2 og Academic Singles, hvor funktioner og udseende på platformen er genbrugt. 

Dog har man dog gjort sig den “ulejlighed” at opdigte nogle andre succeshistorier. Denne gang er det eksempelvis 45-årige Hans fra Odense bliver eksempelvis til 45-årige Chad fra Florida. 

 

 • Ekstremt få brugere

 • Opdigtede succeshistorier

Værd at overveje inden du opretter en profil på en datingside 

Undersøg hvem der står bag
Vores anmeldelse viser desværre, at nogle af de internationale spillere på dating-markledet vil gøre lidt af hvert for at skaffe nye brugere. Brug derfor lidt tid på at undersøge, hvem der står bag. Det kan du for eksempel gøre ved at slå domænenavnet op hos DK Hostmaster. 

Skulle det blive nødvendigt, er det langt lettere at klage over danske virksomheder.

Se kritisk på brugertallet
Når du har oprettet en dating-profil, bør du starte med at få en fornemmelse for antallet af brugere. Er der brugere nok, der opfylder dine ønsker til geografi, alder osv? Hvis ikke, er der ingen grund til at betale for et abonnement

 

FAQ

Hvad er forskellene på datingsider og dating-apps?
På dating-apps kan du oftest bruge de mest grundlæggende funktioner gratis, indtil du rammer en daglig grænse. Det kræver som regel betaling på datingsider, men til gengæld kan du søge blandt alle profilerne. På dating-apps skal du tage stilling til én eller få profiler ad gangen.
Hvad skal jeg skrive i første besked?
Det handler om at vække modtagerens interesse. Et “hej” er fint, men der kan risikere at gå mange beskeder, før I når frem til et interessant samtaleemne, og dit match mister måske interessen undervejs. Stil eventuelt et nysgerrigt spørgsmål til personens billeder eller profiltekst.
Hvad skal vi lave på første date?
Det afhænger helt af dig og din date, og hvor længe I har skrevet sammen. Har I kun udvekslet et par beskeder, vil det for de fleste være for meget at mødes til en fin, romantisk middag. Har I derimod skrevet så længe sammen, at I føler, at I kender hinanden, kan det være det helt rigtige. Det er helt normalt at komme ud af sin komfortzone, men det skal være en god oplevelse for jer begge. Og husk: I behøver ikke snakke sammen hele tiden. Stilhed er med til at sætte nye tanker i gang
Hvor finder jeg på gode aktiviteter til første date?
Vil du gøre noget ekstra ud af første date, kan du finde mange uforglemmelige oplevelser hos Truestory 

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her