Oversigt af de bedste dashcams: Kvalitet frem for alt

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Test-oversigt af de bedste dashcams: Kvalitet frem for alt

Test af dashcam: De bedste modeller på markedet

Senest opdateret 19/06/2023

Hvis du bruger meget af din tid på at køre i bil, vil du helt sikkert blive glad for at investere i et dashcam. Et dashcam er et lille videokamera, der enten bliver placeret bag bakspejlet eller på bagruden, og som optager trafikken både foran og bagved. De småvideoklip kan altså være med til at vise dine rettigheder, hvis du kommer ud for en ulykke.

Vi har gjort det nemt for dig, der vil have installeret et praktisk og smart dashcam i bilen. I test-oversigten har vi samlet de bedste, så du kan få et godt overblik over dine muligheder for at sikre dig i tilfælde af uheld.

Metoden bag oversigten af dashcams

Vores overblik er baseret på sammenligninger af dashcams fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste dashcam. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte dashcams til forskellige behov.

Garmin Dash Cam Mini

Garmin-Dash-Cam-Mini

Det bedste valg

Garmin Dash Cam Mini – Det bedste valg

Garmin Dash Cam Mini er testvinder af en grund. Det er et kvalitetsprodukt, og det er prisvenligt nok til, at alle kan være med, og det er virkelig smart lavet.
Kameraet er meget lille, hvilket betyder, at det kan sættes diskret bag på bakspejlet og optage, når det bliver nødvendigt. Det er så småt, at du måske glemmer, at det er der, lige indtil du skal bruge det – hvilket er hele formålet med et dashcam.

Videokvaliteten er virkelig god, og du kan hente en app, der kobler din telefon til kameraet. Det fungerer også, når bilen holder parkeret, så du behøver ikke være nervøs for, om der bliver optaget, hvis der sker noget, når bilen holder stille.
Den har automatisk optagelse, så du er sikret, at du får alle hændelser med, og den giver dig dermed fuld tryghed.

Udvalgte specifikationer:

 • God videokvalitet
 • Prisvenlig
 • Kan kobles på mobilen
 • Automatisk optagelse

 • Nem at gemme

 • Kræver hukommelseskort

 • Kan kræve kabel til parkeringstilstand

Xiaomi 70MAI

Xiaomi-70MAI

Det billige valg

Xiaomi 70MAI – Til dig, der vil have det billigt

Xiaomi 70MAI er en af de helt billige løsninger, og den egner sig derfor godt til dig, der ikke har prøvet et dashcam før eller ikke ønsker at bruge særlig mange penge på det.
Kameraet har en høj opløsning, hvilket er en fordel, når du skal gense en ulykke, og du kan naturligvis se det på din telefon. På Mytrendyphone får Xiaomi 70MAI næsten kun topkarakterer, og det skyldes blandt andet det brugervenlige design og lave pris.

Kameraet registrerer og holder øje med bilen, når den er parkeret, så du kan være tryg, selvom du ikke er inden for rækkevidde. Det vil sige, at du roligt kan parkere bilen om natten og sove uden bekymringer for bilen.
Dette dashcam giver dig alt det, du har brug for, uden at du skal bruge særlig mange penge på det.

Udvalgte specifikationer:

 • 130 grader synsfelt
 • Kompakt design
 • Batterilevetid på op til 24 timer
 • Den holder øje med bilen, når den er parkeret

 • Nattesyn

 • Den fylder meget

 • Ikke højeste kvalitet

Mio MiVue 792 WIFI Pro

Mio-MiVue-792-WIFI-Pro

Ekstra funktioner

Mio MiVue 792 WIFI Pro – Til dig, der ønsker ekstra funktioner

Hvis du køber Mio MiVue 792 WIFI Pro, skal du regne med, at du skal af med en del penge. Den lever helt sikkert også op til det beløb, du betaler for den, men hvis du ikke har prøvet et dashcam før, kan du med fordel prøve en af de lidt billigere.

Du får dog virkelig meget for pengene, og den har endda indbygget GPS, så du aldrig er i tvivl om, hvor du var, da ulykken skete. Det kan være en stor fordel, da det kan være nødvendigt at finde alle oplysningerne frem, hvis en skade eller et uheld skal meldes til din forsikring.

Udvalgte specifikationer

 • God kvalitet
 • Kan kobles på Wifi
 • Flot design
 • Indbygget GPS

 • God kvalitet

 • Dyr

 • Ikke intuitiv

Vigtige overvejelser inden køb af dashcam

Der er mange gode grunde til at købe et dashcam, og derfor er du måske på vej ud for at købe et. Men inden du gør det, er der nogle ting, du skal overveje, så du er sikker på, at du finder det helt rigtige for dig.

Tænk over, hvad du skal bruge det til

Er det for sjov, du vil have et kamera i bilen? Eller har du brug for det, fordi der er sket eller kan risikere at ske noget alvorligt? Det er vigtigt at overveje på forhånd, når du skal investere i et kamera, så du ved, hvad du reelt set vil bruge kameraet til.

Videokvalitet

Hvis du er ude for en ulykke, og du skal identificere nogen eller noget, er det meget vigtigt at kvaliteten er virkelig god. Derfor kan du med fordel gå benhårdt efter et kamera med videooptagelser af høj kvalitet. Du kan også overveje nattesyn og lignende, der sikrer dig de bedste optagelser uanset tidspunkt og lysforhold.

Pris

Prisen er selvfølgelig værd at overveje på forhånd, da nogle af produkterne kan være meget dyre og ikke nødvendig er bedre end andre. Du bør derfor sætte dig godt ind i, hvad der giver mest værdi for pengene, og du bør altid overveje, hvad du har råd til at investere i et dashcam.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

PriceRunner

PriceRunner er for mange det første sted, der søges hen, når der skal findes og handles nye produkter. PriceRunner giver overblik over de bedste priser i verden, og så kan du også få informationer og læse anmeldelser af produkterne.

På Pricerunner opnår Garmin Dash Cam Mini en samlet score på 5 ud af 5 stjerner, og det skyldes blandt andet dets lave pris og simple design. 

Læs alle anmeldelser på Pricerunner her

Mytrendyphone

Mytrendyphone er en side, der sælger udstyr til mobiler og tablets. Du får nemt overblik over alle relevante informationer, og så kan du også læse andre kunders anmeldelser.

Xiaomi 70MAI får næsten topkarakterer af brugerne, og det bliver fremhævet som både prisvenligt og af god kvalitet.

Læs alle anmeldelser på Mytrendyphone her.

Trusted Reiews

Trusted Reviews er en side, der giver uafhængige anmeldelser af produkter og hjælper folk med at beslutte sig for, hvad der er værd at købe. 

På Trusted Reviews oplever eksperten, at Mio MiVue 792 WIFI Pro er dyrt, men af virkelig god kvalitet, og derfor tildeles kameraet en samlet score på 4 ud af 5 stjerner.

Læs hele testen fra Trusted Reviews her.

FAQ

Hvad er et dashcam?

Et dashcam er et mindre bilkamera, der bliver brugt til at optage ulykker fra bilens synsvinkel. Den optager i langt de fleste tilfælde automatisk, så det bliver dokumenteret, hvis der sker et uheld på den ene eller den anden måde.

Hvorfor skal jeg købe et dashcam?

Du skal købe et dashcam, hvis du før har været ude for et ulykke og mærkede konsekvensen af ikke at have nogle beviser på det, der skete. Det er også en god ide, hvis du kan mærke, at du er nervøs for din bil, når du går i seng om aftenen. Hvis du ønsker at føle tryghed i stedet for usikkerhed, kan du bruge et dashcam.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber det?

Inden du køber et dashcam, skal du overveje, hvorfor du køber det. Er det bare for sjov, eller har du brug for at føle tryghed i forhold til din bil? Det er en god idé at vide, hvad dit formål er, så du kan købe kameraet efter det. På den måde undgår du at blive skuffet over dit køb.

Hvordan finder jeg det bedste dashcam?

Du finder det bedste kamera ved at undersøge sagen grundigt og ved at læse en masse anmeldelser. På den måde er du sikker på, at du ender med at vide alt, hvad du skal vide, inden du køber det.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her