Dårlig ånde: Sådan slipper du af med den

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

dårlig ånde

Der findes mange måder at forebygge og behandle dårlig ånde

Senest opdateret 18/09/2023

Vi har alle sammen prøvet at have dårlig ånde, men vi vil også helst gerne undgå det. Der findes forskellige måder at bekæmpe det. Du kan enten vælge at forebygge eller gøre noget ved den, når først den kommer. Vi har samlet et overblik over en række produkter, der måske kan hjælpe dig med at slippe af med dårlig ånde. 

Sådan har vi fundet produkter mod dårlig ånde

Vores overblik er baseret på sammenligninger af produkter fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på at slippe af med dårlig ånde.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at række,følgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte produkter til forskellige behov.

Maxmedix Peppermint Oil Softgels

MaxMedix Pebermynteolie kapsler

Maxmedix Peppermint Oil Softgels – forebyggende kapsler

Pebermyntekapsler er en måde at forebygge dårlig ånde på. Den dårlige lugt kan komme helt nede fra maven, og pebermynten hjælper til at mindske lugten, og giver dig dermed bedre ånde. Hver kapsel indeholder 200 gram pebermynteolie. Med pebermynte kapsler er det nemt at forebygge problemet. Hver bøtte indeholder 180 kapsler. Du skal tage en kapsel om dagen, så hver bøtte rækker til et halvt års forbrug.

Det er derfor både en nem og billig måde at mindske risikoen for dårlig ånde på. I modsætning til eksempelvis tyggegummi skal du ikke huske at tage det med dig, når du går ud ad døren. Derfor er det også en diskret måde at få bedre ånde på. I stedet at påvirke lugen fra munden, påvirker pebermynte kapslerne mave og tarmsystemet.

Udvalgte specifikationer

 • Indeholder 180 kapsler
 • Dosis: 1 kapsel pr. dag
 • Forebygger dårlig ånde og lugt

 • Billigt

 • Skal tages hver dag

 • Den optimale effekt kommer først efter 3 måneder

Colgate Total Active Fresh

Colgate Total Active Fresh

Colgate Total Active Fresh – beskytter tænder, tunge og tandkød

Med Total Active Fresh har Colgate udviklet en tandpasta, der effektivt modvirker dårlig ånde. Den bekæmper den største årsag til det, som er bakterier i munden. I op til 12 timer giver den en god mundhygiejne, og fjerner uønsket lugt og dårlig ånde. Det er også effektivt til at beskytte tænderne mod karies og plak.

Tandpastaen giver den optimale beskyttelse efter 4 ugers regelmæssig brug. Erstat din normale tandpasta med Colgate Total Active Fresh, for at give din mund en endnu bedre start på dagen. God mundhygiejne starter med en god tandpasta, der giver dig langvarig beskyttelse og god ånde hele dagen.

Udvalgte specifikationer

 • 100 ml.
 • Forebygger tandkødsproblemer, bakterier og dårlig ånde
 • Skal bruges regelmæssigt i fire uger
 • Beskytter tænder, kinder, tunge og tandkød

 • Skal bruges i mindst en måned

SB12 Original

SB 12

SB12 Original – virker i op til 12 timer

SB12 original er et mundskyllemiddel, der  angiveligt modvirker dårlig ånde i 12 timer. Den neutraliserer svovlgasser fra bakterier. Munden skylles én gang for at opnå 12 timers effekt.

Du kan bruge mundskyllemidlet om morgenen for god ånde hele dagen, eller morgen og aften for at modvirke dårlig ånde hele døgnet. Fordi det giver mest effekt at bruge det om morgenen, så er der tilsat fluor i produktet. Det sørger for at beskytte dine tænder mod karies, samtidig med at du har frisk ånde hele dagen. For optimal virkning skal du først børste dine tænder grundigt.

Munden skal skylles med ca. 10 ml. SB12 i 60-90 sekunder, før du spytter det ud igen. Mundskyld er en praktisk metode til at modvirke problemet, fordi den hjælper dig i op til 12 timer, uden at du behøver gøre mere end at skylle munden i et minuts tid om morgenen.

Udvalgte specifikationer

 • 250 ml.
 • Indeholder fluor
 • Op til 12 timers virkning

 • En kortsigtet løsning

 Det skal du vide om dårlig ånde

At bekæmpe dårlig ånde kan både være svært og hårdt, især hvis det giver mange gener i dagligdagen. Derfor har vi samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, så du kan få svar på hvordan du bedst kommer din dårlige ånde til livs.

Hvad skyldes dårlig ånde?

Dårlig ånde skyldes ofte bakterier i munden, men kan også være fra mave- eller tarmregionen. Det kan være alt fra betændelse i tandkødet, tørre slimhinder eller den mad du har spist. Uanset hvad den bagvedliggende årsag er, findes der mange midler til at bekæmpe problemerne.

Hvordan bekæmper man dårlig ånde?

Dårlig ånde bekæmper du ved at fjerne den bagvedliggende årsag. Hvis det skyldes bakterier, kan det hjælpe med en tungebørste der kan skrabe genstridige bakterier væk, eller en tandpasta der aktivt bekæmper bakterierne i munden. Stammer problemet nede fra maven, kan pebermynte være et naturligt middel mod lugtgener.

Er det bedst at forebygge eller behandle?

Begge dele kan være effektive for at komme af med dårlig ånde. Den bedste metode afhænger af, hvor problemerne stammer fra. Det kan være effektiv at kombinere flere løsninger, eksempelvis ved at fjerne bakterier med en god mundskyld om morgenen, og samtidig bruge tyggegummi mellem måltiderne i løbet ad dagen.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Shytobuy

Shytobuy er en dansk webshop, der også fungerer som subjektiv informationsportal for de
sundhedsfaglige områder, der kan være svære at snakke med andre om. Det gælder alt fra dårlig
ånde til pinlige lidelser og seksuel dysfunktion.


Google Shopping

Sammen med Amazon er Google Shopping en af de kilder, der oftest bliver nævnt i
kildebeskrivelser til diverse bedst i test-gennemgange. Google Shopping hører under Google – en af verdens mest kendte søgemaskiner – og er et annonceværktøj. Som annoncør giver værktøjet mulighed for at reklamere for produkter ud fra såvel tekst som billeder og forbrugeranmeldelser.

Matas

Matas forhandler alt inden for personligt velvære, herunder beautyprodukter. Koncernen har både
en webshop og mere end 260 fysiske butikker, der er fordelt over hele landet.
Historien om Matas går tilbage til 1949.

FAQ

Hvorfor får man dårlig ånde?

Dårlig ånde skyldes ofte bakterier i munden eller mad man har spist.

Hvordan slipper man af med dårlig ånde?

Dårlig ånde bekæmpes ved at fjerne bakterier fra munden og tungen, og ved at bruge midler med mint eller frisk smag.

Er mint effektivt mod dårlig ånde?

Mintsmag kan hjælpe dig til en bedre smag i munden, men for at bekæmpe dårlig ånde skal du have en god mundhygiejne.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her