Billige julegaver til hende – 20 gode julegavetips

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Billige julegaver til hende

Vi har fundet en lang række billige gaver til hende

Senest opdateret 19/06/2023

Er årets julegavebudget noget begrænset? Så bliver det måske en smule sværere for dig at finde den helt perfekte gave til hende, du gerne vil forkæle ekstra meget – men det er bestemt ikke umuligt at finde en god kvalitet til billige penge.

Vi giver dig her 20 gode, søde, sjove og betænksomme billige julegaver til hende.

Metoden bag julegave oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af gave ideer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på den næste gave til hende. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte gave ideer til forskellige behov.

Den gode krimi

Elins død
Prissammenligning

Den gode krimi – lad hende glemme alt om vintermørket

En god krimi er en sikker vinder til hende, der elsker at putte sig under tæppet på sofaen, mens hun ivrigt sluger mordplottet side for side og glemmer alt om vintermørket.

Der kommer jævnligt nye krimier fra populære danske krimiforfattere som Sara Blædel, der med ”Elins død”  så der er masser af valgmuligheder, og krimierne kan typisk findes i prislejet 200-300 kroner.

 • Mange populære bøger indenfor krimigenren

 • ”Elins død” er bedst egnet til den dedikerede bogelsker – som allerede kender Sara Blædels fiktive serieunivers

Varmetæppe

OBH Nordica Cosy Hug 4096
Prissammenligning

Varmetæppe – perfekt til mormor

Hvis du står og mangler en god gave til mormor, er en varmepude eller varmetæppe et glimrende valg af julegave.

Et af de mest populære produkter i kategorien er OBH Nordica Cosy Hug 4096, der er en absolut bestseller hos Pricerunner, ligesom det er vores foretrukne produkt i vores overblik over varmetæpper.
En af de store fordele er, at varmetæppet er med auto-sluk, så det altid slukker automatisk, hvis mormor pludselig falder i søvn foran tv’et.

Prisen ligger i gennemsnit på ca. 400 kroner, men du kan finde både billigere og dyrere varmetæpper.

 • Betænksom gave til det ældre familiemedlem, der ofte fryser

 • Det er et klart minus, hvis du vælger et varmetæppe uden sikkerhedsmekanismer som auto-sluk

Smykkestativ

Smykkestativ

Smykkestativ – den klassiske venindegave

Et smykkestativ eller smykkeholder er en sød julegave til veninden, der elsker smykker – og gerne vil præsentere dem på flotteste vis. Alt for ofte ender de fine smykker nede i en rodeskuffe, hvor bl.a. kæderne bliver sammenfiltrede.

Smykkestativer fås i adskillige designs som eksempelvis Tesora smykkestativet, og ligger f.eks. top inden for smykkestativer på Pricerunner.dk og fås til omkring 300-350 kroner.  

Tesora er et smykkestativ, der mikser stål og resin med et marmorlook. Det har desuden en god stabilitet via den tungere bund, så det kan bære endnu flere smykker.

 • God løsning til opbevaring af smykker – fås i mange varianter

 • Vær opmærksom på, at et smykkestativ som Tesora ikke passer til alt for lange halskæder

Selskabsspil

Bedroom Battle

Selskabsspil – når der skal hygges med kæresten

Hvis I som par er blevet enige om at gå udenom de mere ekstravagante gaver, kan I passende gøre det hele lidt mere sjovt og uhøjtideligt. I kan f.eks. forære hinanden et sjovt selskabsspil, som bidrager med stor underholdning i hverdagen.

Tager I ordet “selskab” ret så bogstaveligt, kan I gå efter et mere intimt spil à la Bedroom Battle, der er en bestseller hos Pricerunner. Bliver det mon dig, der vinder en sexet tjeneste fra din partner?

Spillet koster under 200 kroner.

 • Billig og uhøjtidelig gave – der kan bruges op til flere gange

 • Spillet er på engelsk

Design din egen plakat

mor plakat

Design din egen plakat – den personlige julegave

Har du kendt hende i en del år, er en personlig plakat en sjov gave, der ikke koster dig tusindvis af kroner.

Vælg de bedste smartphone-billeder fra den de bedste fester, ferier eller familiehygge med hunden i parken – og design din egen plakat. Dialægt tilbyder foruden ”design din egen plakat”-løsninger også sjove citatplakater om f.eks. titlen som kone, mor eller en samling af modtagerens bedste citater.

Plakaterne kan fås i flere designs, og der er derfor også stor forskel på prisniveauet.

 • God og prisvenlig gaveidé, der passer til alle aldersgrupper

 • Kræver lidt arbejde med at finde billederne, der gerne skal have en tilstrækkelig høj opløsning

Ramme til børnetegninger

Ramme til børnetegninger

Ramme til børnetegninger – den praktiske julegave til mor

Hvis hun har et barn i børnehavealderen, er der en god chance for, at der ryger en del børnetegninger med hjem. Og spørgsmålet er altid, hvor pokker I som familie skal gøre af de små, fine mesterværker. Det er der råd for.

Med en billedramme som My Little DaVinci kan du forære din søster en smart opbevaringsløsning til alle børnetegningerne. Det er super nemt at sætte tegningerne direkte i rammen, der bliver beskyttet af en smart og lettilgængelig låge.

Der kan være op til 50 tegninger i rammen, så der er rig mulighed for, at alle kan nyde de seneste kreationer.

Rammen koster typisk omkring 200 kroner og kan i princippet også bruges til meget andet end lige børnetegninger.

 • Nemt at indsætte tegningerne direkte i rammen – placér, klem og luk

 • Kun designet til A4-format

Selfielyset

selfielyset

Selfielyset – til influenceren/teenageren

Hvis din teenager alligevel bruger adskillige timer med at lægge indhold ind på sin Instagram-profil, er et selfielys – også kendt som et ring light – den perfekte julegave.

Uniq Pro Studio Ring Light LED Light with Stand er det absolutte topprodukt på Pricerunner.dk, og det bliver også anbefalet af flere paneler som hos Bedstitest.dk.

Selfielyset er med lysstyrkeregulering, mobilholder samt aftageligt filter. Oveni har produktet en farveindstilling på 5500K, så der er optimale betingelser for, at din teenagedatter kan uploade endnu skarpere billeder til Instagram, YouTube m.v.
Prisen ligger på ca. 400 kroner.

 • Et af de bedste ring lights med integreret stativ

 • Du kan godt finde mere avancerede modeller med flere funktioner og tilbehør, hvis du er villig til at gå op i pris

Powerbanks

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000mAh

Powerbanks – perfekt til karrierekvinden

Er du på jagt efter den perfekte billige julegave til hende, der enten altid befinder sig i en lufthavn eller er afsted til diverse festivalevents? Du går aldrig galt i byen med en powerbank.

Den smarte gadget fungerer som et eksternt batteri, når f.eks. mobiltelefonen løber tør for strøm, og der ikke er adgang til et strømstik. Det er både smart og praktisk for alle, der gerne vil være online 24/7, men også gerne bevæger sig uden for hjemmets fire vægge og derfor ikke altid er lige i nærheden af et strømstik.

Powerbanks fås i mange prisklasser; i vores test af powerbanks anbefaler vi bl.a. Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16.000 mAh, der kan fås til lige under 500 kroner.

 • Perfekt til alle, der ejer masser af gadgets

 • Vær opmærksom på specifikationerne for mAh. En powerbank med f.eks. 20.000 mAh kan oplade en smartphone op til 8 gange til fuld opladning, hvis denne er klassificeret til 2500 mAh.

Øjencremer

IT Cosmetics Confidence In An Eye Cream
Prissammenligning

Øjencremer – til den nybagte mor

Den perfekte julegave til den nybagte mor er en øjencreme, der udvisker mørke rande og poser under øjnene, når den manglende søvn afslører sig i øjenområdet.

Lækre øjencremer er både det perfekte værn mod for lidt søvn og ældningstegn. Et af de mere trendy produkter på dagens marked er Confidence In An Eye Cream fra IT Cosmetics.

Produktet koster omkring 300 kroner og har en volumen på 15 ml.

Popcornmaskine

OBH Nordica Big Popper 6398

Popcornmaskine – til filmelskeren

Bliver du ofte inviteret til seriemaraton hos din bedste veninde? Hvad enten I mødes på det lille kollegieværelse eller den hjemmebyggede biograf, er popcorn med til at løfte biografstemningen. I kan sagtens købe popcornene frisk fra pose, men intet slår nypoppede popcorn – og så er det i øvrigt en superhyggelig aktivitet.

Selv de bedre popcornmaskiner som OBH Nordica Big Popper, som vi selv har anbefalet i vores tidligere oversigt, er ret prisvenlige. Langt de fleste maskiner kan fås til under 500 kroner.

OBH Nordica Big Popper er kendetegnet ved at være yderst brugervenlig og kan tilberede 4,5 liter i låget, der efterfølgende kan bruges som skål.

 • Kan lave 4,5 liter popcorn på én gang

 • OBH Nordica Big Popper mangler desværre auto-stop

Biograftur for 2

Biograftur for 2

Biografpakke for 2 – til kvinder i alle aldre

Hvem vil ikke gerne inviteres med i biografen?

En gaveæske med 2 biografbilletter og tilhørende gufpakke med popcorn og drikkevarer vækker stort set altid begejstring hos modtageren – uanset om man er 15 eller 70 år. Det er især en fantastisk gaveidé til hende, der måske ikke altid har råd til at forkæle sig selv med kultur- og biografoplevelser.

Der er flere udbydere af biografpakkerne, bl.a. Go Dream. Det smarte ved konceptet er, at biografbilletterne gælder til biografer over hele landet og ikke kun én enkelt.

Prisen ligger i omegnen af 300 kroner.

 • Samlet pakke med 2 biografbilletter og gufpakke

 • Biografbilletterne gælder ikke til helaftensfilm og har ofte en begrænset gyldighed på 12 måneder

Designernøglering med nøgle

elefant nøglering
Prissammenligning

Designernøglering med nøgle – til hende, der har vundet dit hjerte

Kniber det med gode julegaveidéer til hende, du elsker af hele dit hjerte? Du kan gøre det ret simpelt: Få lavet en kopi af din husnøgle, og sæt den i en lækker designernøglering.

Det kan være en nøglering à la Elefanten fra Georg Jensen, som du eventuelt kan få indgraveret, så den bliver mere personlig.  På den måde kan du spørge din kæreste, om det er tid til at se hinanden noget oftere – eller sågar få fællesadresse.

Der er flere producenter, der tilbyder denne type nøglering. Prisen spænder her lidt bredere fra 200 kroner og opefter.

 • Simpelt gavevalg – men med en stor værdi

 • Nøgleringen kan i sig selv godt virke lidt upersonlig, så overvej, hvordan du eventuelt kan gøre den mere personlig evt. med en indgravering

Shopper

Day Et
Prissammenligning

Shopper – en taske til fashionistaen

Kender du en sand fashionista, der altid er på jagt efter nye fund? Eller som generelt bare elsker en ny taske til samlingen? Overvej en shopper!

Du kan finde masser af prisvenlige tasker hos bl.a. Neye, der bl.a. forhandler den evigt populære Day Et Gweneth Bag, der er lige så funktionel, som den er smart.

Tasken er super simpel, men meget elegant med sine skulderremme og lynlåslukning, der holder styr på indkøbene.

Yerba Mate te

Yerba Mate te
Prissammenligning

Yerba Mate te – til tedrikkeren

Er hun vild med te, men måske savner lidt ny inspiration på dén front? Yerba Mate te er det nye hotte inden for te-universet, men har været kendt gennem adskillige år på det sydamerikanske kontinent.
Teen er et super alternativ til kaffe, da den virker opkvikkende med et højere koffeinindhold, og den indeholder adskillige aktive stoffer som vitaminer og antioxidanter.

Du kan få Yerba Mate te i mange varianter som eksempelvis lakrids. Matetea Licorice bygger på blandingen af lakridsrod og pebermynte og har derfor en dejligt sød smag.

Prisen for en pakke med 200 gram ligger på omkring 100 kroner.

 • Økologisk produkt af en premium kvalitet

 • Højt koffeinindhold

Airfryer

Fritel SnackTastic 4202

Airfryer – praktisk julegave til hende den travle

Er hun travl, skal det sikkert også gå ret hurtigt med at lave mad i hverdagen. En airfryer er køkkenmaskinen, der erstatter den klassiske frituregryde og tilbereder maden via varmluft – og sparer op til 80-90% olie, så maden bliver langt sundere. Airfryers er gerne lidt dyrere køkkenmaskiner, men det er også muligt at finde dem til omkring 500 kroner. I vores airfyer guide anbefaler vi Fritel SnackTastic 4202, der er et godt valg til prisen. Den har et smart kompakt design og er bedst egnet til mindre portioner med sin volumen på 2 liter.

 • God erstatning for den klassiske frituregryde

 • Fritel SnackTastic har ikke så mange funktioner som de langt dyrere maskiner

Gin & Tonic glas

Gin & Tonic glas
Prissammenligning

Gin & Tonic glas – til partypigen

Den perfekte julegave til partypigen, der elsker at arrangere tøsemiddage for hele venindegruppen, er lækre glas – og du kan sagtens gøre det ret billigt. Du kan f.eks. få en 4-pak med Lyngby Palermo Gin & Tonic glas, der med sin guldkant og riflede design oser af ren elegance. Palermo-serien indeholder bl.a. også cocktailglas i samme vintageinspirerede design.

Prisen ligger på omkring 300-400 kroner, så der bliver måske også råd til noget at fylde i glassene.

 • Guldkanten er med til at give glassene en ret eksklusiv finish

 • Fås i en 4-pak, så det kan være nødvendigt købe et ekstra sæt

Spring Copenhagen figurer

Træfigur fra Spring Copenhagen
Prissammenligning

Spring Copenhagen figurer – til hjemmets boligstylist

Oplever du ofte at komme hjem til en helt nyindrettet hjem? Så er der en god chance for, at din kæreste eller kone vil elske at få nipsgenstande i julegave. Træfigurer fra Spring Copenhagen såsom hjortekalven er en populær måde at give hjemmet et mere organisk udtryk.    

Sortimentet med træfigurer bliver løbende udvidet og indeholder nu alt fra hjortekalve til katte, hunde, flodheste, elefanter og mus med et meget livagtigt udtryk.

Eftersom træfigurerne fås i flere størrelser, er der også forskellige prisklasser. De mindre figurer ligger dog typisk i niveauet 300-500 kroner.

 • Træfigurer, der giver hjemmet et organisk udtryk

 • De større træfigurer i sortimentet er ofte noget dyrere end 500 kroner

Oplevelsesgavekort

oplevelsesgavekort truestory

Et oplevelsesgavekort er perfekt til hende, der elsker at skabe nye oplevelser – og måske er mere ligeglad med de mere materielle ting. Oplevelsesgavekort kan byde på et væld af forskelligartede oplevelser: Bridgewalking over Lillebælt, vinsmagning på de danske vingårde, wellnessbehandlinger eller…?

Der er masser af muligheder, og du vælger frit, om du køber et gavekort eller booker oplevelsen direkte.
Det er bl.a. muligt at filtrere søgningen ud fra en specifik pris og region.

Du kan se alle mulighederne her

Oil Bubbles

Oil Bubbles
Prissammenligning

Hvis din gavemodtager elsker hyggebelysning, men også er meget bevidst om stearinlysenes skadelige virkning for indeklimaet, er Oil Bubbles fra Studio About et fantastisk alternativ.

Her skal der bruges almindelig lampeolie til de mundblæste glaskugler. Lysene får på dén måde et ret retropræget udtryk dog i en moderne fortolkning via organiske former og smarte farvesammensætninger.  

Lysene kan brænde i op til 25 timer og koster lige under vores max. beløb på 500 kroner.

 • Godt alternativ til stearinlys

 • Begrænset farveudvalg

Parfumer

Zarkoperfume Pink Molecule

Parfumer – gør hende til aftenens dronning

En julegave i form af en parfume er ren luksus, men det kræver ofte, at du kender modtageren ret indgående og ved, hvilken type duftnoter hun foretrækker.     

Du kan selvfølgelig også forsøge dig frem ved at vælge nogle af de mere populære parfumer på dagens marked som Zarkoperfume Pink Molecule 090.09. Parfumen har duftnoter som hyldebær, abrikos og sort orkidé og koster omkring 400 kroner.

Den gode duft kan gøre en verden til forskel for modtageren og hendes selvbevidsthed.

 • Zarkoperfume Pink Molecule 090.09 er populær hos mange

 • Kræver, at du kender modtageren ret godt for at finde den helt rigtige duft

Gode overvejelser inden valg af billig julegave til hende         

Hvad er en billig julegave?
En billig gave kan være utroligt mange ting – alt fra en sjov gadget, der koster en 50’er til en nipsgenstand i prislejet 500 kroner. Det kommer meget an på gavetraditionerne i jeres familie og vennekreds, men også selve anledningen.
Et lidt strammere gavebudget kan være krævet, hvis du skal give mange julegaver væk eller har en mere stram privatøkonomi.

Hvem skal have den billige gave?
Forsøg at se lidt væk fra den eksakte pris, og fokusér i stedet på, hvad der gør modtageren oprigtigt glad. Der findes gode gaver inden for alle prisklasser, også selvom det ikke må sprænge et stramt budget.

Har I et fastsat et gavebudget?
Når det kommer til julegaver, kan du eventuelt forsøge at fastsætte et gavebudget sammen med de andre gæster, så der er en fælles forventning om, hvad gaverne må koste. Det hjælper med at undgå en situation, hvor den ene part bliver forlegen grundet prisen.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Pricerunner

Pricerunner.dk er Danmarks største portal inden for prissammenligninger og er derfor en af de mest pålidelige kilder, der samtidig sammenholder forbrugerkarakterer, og hvilke produkter der trender her og nu på markedet. Det giver forbrugeren et lettilgængeligt overblik over såvel de bedste tilbud som de mest eftertragtede produkter.  

Saxo

Saxo er en af Danmarks største online forhandlere af såvel fysiske bøger som lydbøger. Websitet forhandler både dansk og udenlandsk litteratur inden for en lang række genrer.

Bedstitest.dk

Bedstitest.dk er et dansk website, der sammenligner de produkter, der er bedst i test inden for de forskellige genrer.

Inden for kategorien Bedste Ring Light ligger produktet Uniq Pro Studio Ring Light LED Light with Stand i top-3. Selfielyset bliver rost for at være et af de mest kraftigste lys med en farveindstilling på 5500K, ligesom den integrerede mobilholder hjælper med at stabilisere optagelserne.

Guiden er uploadet den: 16. august 2022
Se guiden her

Matas

Matas forhandler produkter inden for beauty, helse og velvære; flere af produkterne kommer fra koncernens egne brands, hvor andelen svarer til ca. 20%.

Google Shopping

Google Shopping er annonceværktøj for søgemaskinen Google.

Det er her anvendt som en direkte kilde forbrugeranmeldelser for de produkter, der er købt gennem platformen. Det gælder bl.a. for parfumen Zarkoperfume Pink Molecule 090.09.

FAQ

Hvilken billig julegave til hende skal jeg vælge?

Det kan være alt fra oplevelsesgaver som biografbilletter til bøger, personlige plakater, nipsgenstande og skønhedsprodukter. Det vigtigste er, at gaven afspejler gavemodtagerens interesser og personlighed.

Hvad er en billig julegave til hende?

Priser på julegaver er meget individuelt fra familie til familie. For nogle er 500 kroner en mindre formue, mens andre betragter det som en noget billigere gave. Så sæt prisen ud fra, hvad du reelt har råd til – og brug de mange gaveguides til at hente inspiration indenfor prisklassen.

Hvor finder jeg en billig julegave til hende?

Gaveguides er en god løsning til at få øjnene op for de forhandlere, der tilbyder billige julegaver til hende. Der er langt flere muligheder for at finde en god kvalitet til billige penge, end du måske umiddelbart tror.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her