3 gode senge til dårlig ryg

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

bedste seng til dårlig ryg

3 af de bedste senge til dårlig ryg

Senest opdateret 19/06/2023

Vi bruger næsten en tredjedel af vores liv sovende i sengen. Det er derfor enormt vigtigt, at sengen giver den støtte og komfort, vi har behov for. Især fordi søvnen påvirker vores vågne timer i allerhøjeste grad. 

Har man ondt i ryggen, problemer med nakken eller hoften, er sengen et af de vigtigste steder at starte, hvis man vil forbedre sin tilstand eller lindre smerter. Når vi sover, ligger vi stille mange timer af gangen. En dårlig sovestilling eller en seng uden ordentlig støtte, kan derfor forværre problemer med ryggen. Heldigvis, er der sket stor udvikling på denne front, og man kan i dag få senge designet specielt til at give bedre støtte til de vigtigste dele af kroppen

Markedet for senge er med andre ord i højere grad drevet af teknologi, og kan derfor også være vanskeligt at finde rundt i. Med utallige nye teknologier og specifikationer, kan der være kæmpe forskel fra seng til seng – og den støtte de kan give. 
Vi har undersøgt markedet for de bedste senge til dårlig ryg, og hvad de hver især har at byde på. Du får derfor et dybdegående indblik i, hvilke senge på markedet er bedst til dårlig ryg, samt fordele og ulemper, der . Læs med her!

Metoden bag senge oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af senge fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste seng. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte senge til forskellige behov.

Bedre Nætter Senses Lift | Fantastisk støtte og komfort

Senses Kon 180 Lysegraa 12

Fantastisk støtte og komfort

Bedre Nætter Senses Lift – Fantastisk støtte og komfort

Bedre Nætter Senses Lift kontinentalseng er en eksklusiv seng i høj kvalitet, der er designet med fokus på at give den bedste støtte til ryggen. Sengen er 180×200 cm og er i lysegrå farve. Springmadrassen er lavet en teknologi Bedre Nætter kalder 7 Bedre™ , som er specifikt designet til at give optimal støtte til ryggen og sikre en god nattesøvn.

Ifølge en guide fra Forbrugsguiden, er Senses Lift-sengen blevet kåret som en af de bedste senge til personer med dårlig ryg. Den har fået ros for sin gode støtte og komfort.

Designet af sengen er også blevet komplimenteret for at være moderne og elegant, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker at opgradere deres soveværelse.

Det er værd at bemærke, at Senses Lift-sengen har en højere pris end mange andre senge på markedet, men kvaliteten og støtten man får for pengene, gør det til en god investering for dem, der ønsker at prioritere deres søvn og ryg.

Alt i alt, Bedre Nætter Senses Lift kontinentalsengen er et godt valg for dem der ønsker god og støttende støttende kvalitetsseng, og er villige til at investere i det.

Udvalgte specifikationer:

 • Størrelse: 180×200 cm
 • Højde: 55cm
 • Formonteret beslag til ben
 • Svanemærket topmadras
 • Træramme af FSC-certificeret fyrretræ
 • Springmadras med 7 forskellige zoner til komfort
 • Optimal støtte til ryggen med deres 7 bedre™ zoner.

 • Moderne og elegant design som fås i flere farver

 • Bæredygtige materialer

 • Madrassen kan glide en smule

 • Sengegalven kan knirke

 • Hvis man vælger forkert fasthed, kan det gå udover oplevelsen

Norhland Prestige Luksus Superior | Bedste premium valg

Kontinental 1

Godt premiumvalg

Norhland Prestige Luksus Superior – Godt premium valg

Prestige Prestige Luksus Superior kontinental sengen fra Norhland er en eksklusiv kvalitetsseng, der er designet med fokus på at give den bedste støtte til ryggen. Sengen er 180×200 cm og har en 11-zoners pocketfjedersmadras, som er specifikt designet til at give optimal støtte til ryggen og sikre en god nattesøvn. For at man ikke mærker fjedrene i springmadrassen, er den polstret med ventilerende Cooltex-skum, der iøvrigt også gør madrassen åndbar og sørger for behagelig temperatur.  Kontinentalsengen er opbygget af 3 komfortlag, med en boksmadras, topmadras og springmadras.

Sengen har også et justerbar understel, som giver mulighed for at justere hårdheden på madrassen, så den passer til ens personlige præferencer og komfortbehov.

Ifølge en test af dobbeltsenge fra Sove.nu, er Prestige Superior kontinental sengen blevet kåret som en af de bedste dobbeltsenge er blevet rost for sin gode støtte og komfort.

Det er værd at bemærke, at sengen har en højere pris end mange andre senge på markedet, men kvaliteten og støtten man får for pengene, gør det til en god investering for dem, der ønsker at prioritere deres søvn og ryggen.

Alt i alt, er Prestige Luksus Superior kontinental sengen fra Norhland et godt valg for dem der ønsker en god støttende seng i høj kvalitet, og er parat til at betale en højere pris for det. Det justerbare understel og 11-zoners springmadras giver ekstra komfort og støtte til personer med rygproblemer.

Udvalgte Specifikationer:

 • Størrelse: 180×200
 • Højde: 64cm (med ben)
 • Indeholder boxmadras, springmadras og topmadras
 • Polstring : Ventilerende Cooltex-skum
 • Springmadras med op til 11 komfortzoner 
 • Fremragende støtte og komfort med deres 3 komfortlag og 11 komfortzoner

 • Forskellige farvevalg

 • Ventilerende topmadras

 • Sengen er en relativt højt prissat model på markedet.

 • Sengen kan være for blød for nogle

 • Topmadrassen kan være for tynd for nogle

Bedre Nætter Jupiter Boxmadras | Bedste madras

God støtte

Bedre Nætter Jupiter Boxmadras – God støtte til ryggen

Bedre Nætter Jupiter boxmadras er en god mulighed for dem, der søger en madras, der støtter ryggen. Boxmadrassen er 180×200 cm og fås i sort. Den består af 7 komfortzoner, hvoraf den øverste er udviklet specielt til at støtte nakke- og skulderområdet. Den har også et højt fjedersystem, som giver god støtte til ryggen og sikrer, at madrassen holder sin form. Hos Bedre Nætter er det muligt, at justere sengens fasthed efter kropsvægt. Denne unikke tilpasningsmulighed betyder, at man ikke risikere, at sengen føles for blød og eller for hård, men i stedet har den perfekte støtte.

Madrassen er også åndbar og har en afkølingseffekt, som hjælper med at regulere kropstemperaturen under søvnen. Dette er en god funktion, da det kan hjælpe med at undgå overophedning og svedige nætter.

En guide på hjemmesiden sov-bedre.dk har rangeret Jupiter boxmadrassen som en af de bedste madrasser til folk med dårlig ryg. Guiden fremhæver madrassens høje fjedersystem og komfortzoner som de vigtigste faktorer i at give god støtte til ryggen.

Alt i alt, er Jupiter boxmadrassen fra Bedre Nætter et godt valg for dem, der ønsker en madras, der støtter ryggen. Den høje fjedersystem, komfortzoner og afkølingseffekt gør den til en god mulighed for dem, der ønsker en god nattesøvn.

Udvalgte specifikationer:

 • Størrelse: 180×200 cm
 • Højde: 50 cm
 • 7 komfortzoner
 • Et højt fjedersystem
 • Åndbarhed og afkølingseffekt
 • God støtte: Den øverste af de 7 komfortzoner er specielt designet til at støtte nakke- og skulderområdet.

 • Højt fjedersystem, som giver god støtte til ryggen og sikrer, at madrassen holder sin form.

 • Madrassen er åndbar og har en afkølingseffekt

 • Prisen på madrassen kan være høj for nogle.

 • Der kan være en kortere periode med tilvænning til madrassen, inden man føler sig helt tilpas.

 • Uden antiskrid

5 ting at have med i overvejelserne, når du skal købe en seng til dårlig ryg

1. Hvilken type madras har du brug for?

Det er vigtigt at vælge en madras, der støtter ryggen og reducerer trykket på de følsomme områder. En medium fast madras anses for at være den bedste mulighed for folk med rygproblemer. Hvor fast madrassen skal være være, kan også afhænge af ens kropsvægt. De to går oftest hånd i hånd: jo højere kropsvægt, desto fastere madras. Men det er vigtigt, at prøve sig frem og lytte til sin krop. De fleste sengeforhandlere har en god returpolitik, der gør, at sengen kan sendes tilbage selvom, den er afprøvet. Hos Bedre Nætter kan du også vælge på forhånd, hvilken type fasthed du vil have i madrassen. 

2. Hvilken størrelse seng har du brug for?

Vælg en seng, der passer til din kropstype og højde. En større seng kan give mere plads til at bevæge sig, mens en mindre seng kan være mere støttende. Det er naturligvis også vigtigt, at tage værelsets størrelse i betragtning, inden du køber seng. Husk derfor at måle op inden! Overvej også, hvor mange personer, I skal ligge i sengen – hvis der også skal være plads til børn, kan en større størrelse selvfølgelig give mening.

3. Vælg den rigtige sengegavl

Det er vigtigt at have et hovedgærde/sengegavl, der støtter nakken og reducerer stress på ryggen. En sengegavl er et godt valg, da det forhindrer nakkestøttende puder, at glide ned mellem sengen og væggen. Det kan være en fordel at vælge en højere sengegavl med evt. polstring for den ultimative støtte.

4. Vær opmærksom på boxmadrassen 

En boxmadras kan hjælpe med at give ekstra støtte til ryggen og forbedre søvnen. Boxmadrasser varier meget fra seng til seng. Hvis man vil have en boxmadras, der støtter ryggen, bør man undersøge sengens specifikationer og se på brugeranmeldelser. Alle senge anmeldt i dette overblik, indeholder en boxmadras med særlige komfortzoner, der er designet til at give støtte til nakke, hofter og ryg. 

5. Bør sengen være justerbar?

En justerbar seng giver mulighed for at tilpasse sengens højde og position, hvilket kan hjælpe med at forbedre komforten for ryggen. Rygproblemer og lignende udfordringer, kan variere enormt meget fra person til person. Derfor kan det være smart med en justerbar seng, der kan tilpasses efter ens behov. Hvis du har et godt kendskab til dine rygproblemer, bliver det nemmere at vurdere, om sengen kan kunne hæves og sænkes, eller om fastheden af madrassen skal kunne justeres.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Forbrugsguiden

Forbrugsguiden.dk er et dansk website, der giver information og anmeldelser af forskellige produkter. De fokuserer primært på elektronik, husholdningsapparater og personlig pleje produkter. 

Læs hele guiden fra forbrugsguiden.dk her.

Sove.nu

Sove.nu er et dansk website, der giver information og anmeldelser af senge, madrasser og soveværelsestilbehør. De fokuserer primært på at hjælpe kunder med at finde den bedste soveoplevelse. På deres hjemmeside finder du et hav af produktanmeldelser.

Læs hele testen fra sove.nu her.

Sov-bedre.dk

Sov-bedre.dk er et dansk website, der giver information og rådgivning om søvn og sovevaner. De fokuserer primært på at hjælpe kunder med at forbedre deres søvnkvalitet. På deres hjemmeside laver de også et hav af produktanmeldelser relateret til søvn.

Læs hele testen fra sov-bedre.dk her.

FAQ

Hvilken seng skal man vælge, når man har dårlig ryg?

Når man har dårlig ryg, er det vigtigt at vælge en seng, der støtter kroppens kurver og sikrer korrekt indstilling af rygraden. En justerbar seng kan også være nyttig, da den giver mulighed for at tilpasse hoved- og fodenden for at opnå den rigtige position.

Hvilken madras er bedst til dårlig ryg?

En medium fast madras er ofte det bedste valg for personer med dårlig ryg, da den giver tilstrækkelig støtte til kroppen, mens den stadig giver komfort.  Det er vigtigt at finde den rigtige balance mellem støtte og komfort. Hvis sengen er for hård, kan det føre til øget stress på kroppen, mens en for blød seng kan føre til dårlig positur i rygraden. En medium fast madras er derfor oftest et sikkert valg. Husk på, at visse fastheder passer bedre til visse kropsvægte; hvis man har en højere kropsvægt, burde man for eksempel overveje en madras med mere fasthed.

Hvordan skal man sove, hvis man har ondt i ryggen?

Det er vigtigt at sove i en position, der minimerer belastingen på ryggen. Liggende på ryggen med en pude under knæene kan hjælpe med at holde ryggen i en neutral position, mens liggende på siden med en pude mellem knæene kan hjælpe med at reducere rotation i ryggen. Det er altid vigtigt, at lytte til sin krop og mærke efter, hvilke positioner der ikke er anstrengende for ryggen eller nakken.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her