Brug for stærkere internet? Her er samlet 3 4G routere til simkort

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

4g-router

Bedste 4G router til simkort? Det finder du lige her

Senest opdateret 19/06/2023

I den moderne verden er det stort set umuligt at føre en almindelig tilværelse, hvis du ikke har adgang til internettet. Selvom Danmark er godt dækket ind, kan kvaliteten af internetforbindelsen variere meget. Hvis du bor et sted, hvor billedet hakker, når du streamer din yndlingsserie, er der heldigvis en simpel løsning: Du kan opsætte en trådløs 4G router i dit hjem.

Med en 4G router til simkort kan du levere et stabilt signal til alle dine enheder i hjemmet. Du kan uden problemer surfe på nettet, mens de andre i hjemmet ser film, har videomøder og gamer på livet løs. Vi har fundet frem til nogle af de bedste 4G router til simkort, som du bør overveje at investere i, så du kan få optimalt internetforbindelse i hele hjemmet.

Gode steder at købe 4g routere

Elgiganten-logo

Elgiganten

✅ Prismatch
✅ Kæmpe udvalg
✅ Op til 30 dages returret
proshop-logo

Proshop

✅ Mobil betaling
✅ Stort udvalg
Komplett-logo

Komplett

✅ Enkel og hurtig levering
✅ Gratis returnering
✅ 60 dages retur

Metoden bag 4g router oversigten

Vores overblik er baseret på sammenligninger af 4g routere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste 4g router. Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte 4g routere til forskellige behov.

Netgear Nighthawk M2

Netgear Nighthawk M2

Netgear Nighthawk M2 – testvinder

Det amerikanske medie Forbes kalder Netgear Nighthawk M2 for én af de bedste 4G routere på markedet, mens den får 4 ud af 5 stjerner på anmelderhjemmesiden The Big Tech Question.

Selvom Netgear Nighthawk M2 er i den dyrere ende af prisskalaen, er det en investering, der vil give pote på den lange bane.

Det er en lille, kompakt router, der leverer imponerende internethastigheder. Du kan forbinde op til 20 forskellige enheder til routeren. På den måde kan hele familien – eller hele opgangen – nyde godt af den stabile internetforbindelse. 

På samme tid er Netgear Nighthawk M2 også praktisk som transportabel router. Du kan nemt pakke den ned i tasken og have den med på farten. Den fylder ikke meget mere end 10 x 10 centimeter, og har lang batterilevetid.

Takket være sin overskuelige touch-screen er den nem at bruge. På skærmen kan du styre alle indstillinger og få et overblik over dataforbruget.

Udvalgte specifikationer

 • Maks. overførselshastighed: 1 Gbps
 • Antal forbundne enheder: 20
 • Batteri: 5040 mAh
 • Bredde: 10,55 cm.
 • Dybde: 10,55 cm.
 • Højde: 2 cm.
 • Touch-screen der viser dataforbrug

 • I den dyrere ende af prisskalaen

Vigtige overvejelser inden køb af en 4G router til simkort

Inden du køber en 4G router til simkort, bør du overveje, hvad dine behov er. Der findes mange forskellige modeller, og du bør kun bruge dine penge på noget, du reelt har brug for. 

Hvilken hastighed har jeg brug for?

Når det kommer til en god internetforbindelse, handler det i høj grad om, hastigheden. Jo hurtigere du kan downloade og uploade data, jo hurtigere og mere stabil vil oplevelsen af internetforbindelsen være. 

Bruger du internettet til at surfe på Google og streame serier på Netflix, eller arbejder du med IT, hvor der skal uploades store mængder data på kort tid? Overvej, hvad du reelt har brug for.

Hvad har jeg råd til?

Prisen på en 4G router til simkort svinger meget, og du kan både få fingre i en mere simpel model, men du kan også investere i én af de dyre og avancerede routere.

Dine behov bør diktere, hvad prisen skal være. Overvej med dig selv, om en dyr investering i dag vil spare dig for meget tid og besvær på længere sigt. 

I hvor høj grad kan jeg bruge en mobil router?

Selvom der er internetdækning i hele landet, kan graden af dækningen dog variere. Hvis du bor ude på landet, er det det ikke sikkert, at du kan få adgang til den samme 4G-forbindelse, som dem der bor inde i storbyen. 

Du skal derfor undersøge på forhånd, om du overhovedet har mulighed for at skabe forbindelse til 4G-netværket, inden du investerer i en router.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Forbes

Erhvervsmagasinet Forbes er ejet af Integrated Whale Media Investments og Forbes-familien, og foruden nyhedsartikler inden for hovedområderne finans og erhverv beskæftiger det amerikanske magasin sig også med flere forskellige former for tests og rangeringer af produkter.

Forbes har bl.a. anmeldt Netgear Nighthawk M2 under overskriften ”Probably The Best Mobile Router On The Market”. Den bliver bedømt som uhyre effektiv og med en ekstra god batteritid, så den både fungerer til arbejdsbrug og hjemmekontoret. Routeren har samtidig en robust konstruktion, hvorfor den også er alle pengene værd.

Guiden er publiceret den: 14. juli 2020

Se guiden her

The Big Tech Question

The Big Tech Question er et website, der har til hensigt at besvare alle de brændende tech-spørgsmål, du måtte have som forbruger. Det sker f.eks. gennem grundige guider af diverse tech-produkter under spørgsmål som: Er de værd at købe?

Websitet giver Netgear Nighthawk M2 4 ud af 5 mulige stjerner og roser den nemme opsætning, gode rækkevidde samt den fremragende hastighed. Det er imidlertid også en meget dyr router, der vil være en af grundene til, at man eventuelt kigger mod andre produkter. Men kvaliteten fejler ikke det mindste.

Guiden er opdateret den: 29. maj 2020
Se guiden her

Alt om Data

IT-magasinet Alt om Data (AOD) er et af landets ældste, og det præsenterer både nyhedsartikler inden for tech-området og tests af diverse produkter.

TP-Link M7350 er blevet bedømt med 4 ud af 5 mulige stjerner hos Alt om Data. Karakteren er et gennemsnit af scoren inden for kategorierne brugervenlighed, pris, features og ydelse. Plusserne tæller den gennemtestede konstruktion i et kompakt design og den ultranemme opsætning.

Guiden er publiceret den: 25. juni 2018
Se guiden her

Tech Advisor

Tech Advisor er en udløber af det tidligere PC Advisor. Oprindeligt beskæftigede magasinet sig hovedsageligt med PC’er, men det nye navn afspejler det udvidede fokus, som er tech-området.

TP-Link M7350 er hos Tech Advisor blevet vurderet som det bedste produkt inden transportable routere. Fordelene omfatter blandt mange, at routeren ikke er SIM-låst, at den kan understøtte 10 enheder og har 10 timers batteritid. Det er dog stadig en af de dyrere modeller.

Guiden er publiceret den: 10. januar 2022
Se guiden her

Dignited

Dignited er et teknologimagasin, der bl.a. omfatter nyhedsartikler og guides af diverse tech-produkter.TP-Link TL-MR6400 er et af de mange produkter, der er blevet anmeldt på Dignited, der især er glade for produktet store brugervenlighed, ligesom routeren er yderst prisvenlig og pålidelig.

Guiden er opdateret den: 19. juli 2021
Se guiden her

FAQ

Hvordan fungerer en 4G router til simkort?

Ligesom du sætter et simkort i din mobil for at få dækning, bruger en simkort-router samme type simkort til at forbinde til internettet. Du kobler din 4G router til en stikkontakt, og når den er sat op, kan du slutte alle dine enheder i hjemmet til routeren via wifi. 

Hvilken hastighed har jeg brug for?

En typisk dansker kan sagtens klare sig med 500 Mbps. Hvis du bare surfer på Google, kan du slippe afsted med en billigere router, mens en IT-teknikker har brug for en mere avanceret router, der leverer høj hastighed.

Hvor meget data har jeg brug for?

Hvor mange gigabyte (GB) data, du har brug for, afhænger helt af, hvad du laver på internettet. Prøv eventuelt denne beregner fra det amerikanske teleselskab AT&T

Hvor får jeg det bedste og billigste simkort til min router?

Stort set alle mobilselskaber har både dataabonnementer og datadeling. Dataabonnementet er et selvstændigt abonnement, mens datadelingen bruger den data, du har inkluderet i dit mobilabonnement. Vælger du sidstnævnte løsning, betaler du kun for et ekstra simkort hver måned. Det er den billigste løsning, hvis du ikke bruger al den data, der følger med i dit mobilabonnement. Du kan læse mere hos:
Telmore 
Oister 
3
Telenor
YouSee 

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her