Overblik over de mest effektive alarmsystemer

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

Alarmsystem

Et alarmsystem nedsætter risikoen for indbrud. Find det her

Senest opdateret 14/09/2023

At have indbrud i sit hus er en forfærdelig oplevelse, der krænker privatlivet. Det er både ubehageligt, fordi der har været uvedkommende i hjemmet, men det er også en skræk at værdigenstande bliver stjålet – særligt genstande med høj affektionsværdi, der ikke kan erstattes.

Der er desværre altid en risiko for, at du kan opleve indbrud i hjemmet, men der er en række ting, du kan gøre for at afskrække tyvene fra overhovedet at prøve. En af de ting, er et, er et alarmsystem

Et alarmsystem er et virkelig godt præventivt værn mod indbrud, der tilmed også kan hjælpe med at fange tyvene på færsk gerning eller bistå politiet i opklaringen, hvis uheldet er ude.Det kan derfor være en rigtig god idé at få installeret et alarmsystem, hvis du gerne vil afskrække og beskytte dit hjem mod indbrud

Et alarmsystem giver dig mulighed for at reagere, hvis der er tyve på spil, da forskellige alarmsystemer kan programmeres til at ringe op til dig, en nabo eller en tredje person i dit netværk. Det vil give dig mulighed for hurtigt at skræmme tyvene væk, eller du kan ringe til politiet og håbe på, at de kan komme frem i tide.

Der er alarmsystemer til forskellige behov, hvilke kan varierer fra person til person. Nogle personer vil måske have et behov for et alarmsystem på abonnement, som kan ringe op til en vagtcentral. Er det dig, er denne artikel ikke relevant. Vi vil kunne tage udgangspunkt i alarmsystemer, der ikke er på abonnement. 

I denne artikel har vi samlet 4 gode alarmsystemer, som ikke kræver installering af og fast betaling til en vagtcentral. Fordelen er at du kan nøjes med et engangsbeløb og slipper for høje gebyrer, hvis alarmen unødigt skulle gå af. 

Tyverialarmerne uden abonnement sælges typisk som standardpakker, som du nemt kan købe ekstra komponenter til.

 • HØJ KVALITET
  Arlo Ultra alarmsystem

  Arlo Ultra alarmsystem

   Giver ultimativ tryghed til dig og familien, med 180 graders synsfelt har du mulighed for at holde øje med alt, hvad der foregår omkring din bolig.
 • DEN BRUGERVENLIGE
  TrueGuard Smartbox

  TrueGuard Smartbox

   Alarmsystemet der værner om din sikkerhed. Alarmsystemet er programmeret på forhånd, så den er nem at opsætte.
 • BUDGETMODELLEN
  SikkertHjem S6evo

  SikkertHjem S6evo

   SikkertHjem er et oplagt valg for dig, der har et parcelhus. Du vil gerne holde tyvene ude, men føler ikke et behov for videoovervågning.

Metoden bag overblikket over alarmsystemer

Vores overblik er baseret på sammenligninger af alarmsystemer fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste alarmsystem.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte alarmsystemer til forskellige behov.

SikkertHjem S6evo

SikkertHjem S6evo

SikkertHjem er et oplagt valg for dig, der har et parcelhus, du gerne vil holde tyvene ude, men ikke føler behov for videoovervågning

Dette alarmsystem indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme i gang og udvider dit behov sig, kan du nemt købe ekstra tilbehør.

SikkertHjem S6evo er et godt valg for dig, der gerne vil have et brugervenligt alarmsystem, der er til at betale, nemt at installere og samtidig sikre dit hjem.

Alarmsystemet fungerer således, at hvis uheldet er ude, så vil systemet udsende høje lyde, med det formål at skræmme tyvene væk og alarmerer naboerne. Dertil kan du også opsætte alarmsystem til at sende en besked ud til personer i dit netværk – udvalgt af dig.

I sættet medfølger to åbningskontakter, som sættes på vinduerne. Registerer åbningskontakterne vibrationer eller at glasset bliver knus, så sender de signal til systemet, og alarmen går i gang. Dertil følger der to bevægelsessensorer, som registrerer, hvis der kommer nogle ind. Systemet har to funktioner. Det ene er fuldsikring, hvor alle enheder er slået til, og det andet er skal-sikring, der alarmerer jer, hvis vinduer eller døre bliver brudt op, som er oplagt at bruge om natten, når I sover. 

Systemet kan kende forskel på dyr og mennesker, da bevægelsessensorerne er designet til at registrere alt over 25 kg., hvilket gør dette alarmsystem til et oplagt til hjem med hund eller kat.

Hele SikkertHjem systemet styres af en smartbox. Det er på boksen, at du tænder og slukker for alarmen – enten med en kode eller en nøglebrik. Dertil medfølger, der også en fjernbetjening, der giver dig mulighed for at styre alarmen.

Som de fleste elektroniske ting disse dage, så kan du selfølgelig også betjene alarmen med en app. SikkertHjem appen kan du downloade gratis, og udover at du kan styre alarmsystemet med appen, giver den dig også besked, hvis nogle af delene har brug for nyt batteri, eller hvis der er problemer med forbindelsen mellem smartboxen og de forskellige komponenter. Det smarte ved appen er også, at du kan tilføje ligeså mange brugere du vil; hvem af brugerne, der skal have adgang til systemet, og hvem der blot skal have en notifikation, hvis alarmen går.

Systemet virker ved at have forbindelse til dit internet og understøtter både wifi og LAN-kabel. Men har du ustabilt internet eller bare gerne vil være helt dækket ind, kan du også købe et SikkertHjem SIM-kort. Det koster 200 kr. om året, og så vil de brugere, du har koblet til systemet, modtage en SMS, så snart alarmen går. Det giver dig ekstra sikkerhed, der gør, at de tilkoblede brugere ikke er afhængige af forbindelse til internettet – de skal blot have telefonforbindelse.

Udvalgte specifikationer

 • Alarmering: Via app eller SMS
 • Antal brugere: Ubegrænset
 • Mulighed for at tilkoble flere dele: Ja.

Csslr Ajax Alarm

Csslr Ajax Alarm

Csslr Ajax Alarm fleksibelt og stabilt alarmsystem

Ajax alarm er et brugervenligt alarmsystem, der nemt og overskueligt kan installeres og opsættes. Du får en komplet pakke med alt, du skal bruge for at sikre dit hjem mod ubudne gæster med for lange fingre.

Ajax alarm er et oplagt valg for dig, der har en mellem til stor villa,  men ikke føler behov for videoovervågning.

Med i pakken til dette alarmsystem får du både bevægelsessensorer og magnetsensorer til at sikre døre og vinduer. Derudover får du sirenen og selve alarmen, som du kan koble til din telefon med en app, hvilket tillader dig at betjene alarmen på afstand – der medfølger også en fjernbetjening, men appen giver dig flere muligheder. 

Du får et alarmsystem, der omgående udsender høje lyde, så snart en af sensorerne opfanger noget, med det formål at skræmme tyvene væk, sende notifikationer til tilkoblede brugere og alarmerer naboer. Derudover har du også mulighed for at koble alarmsystemet til forskellige vagtcentraler, der kan rykke ud, når alarmen går. Dette er ikke muligt med alle typer af alarmsystemer, men kan have stor betydning for nogen, når de skal vælge alarmsikring. Vi gør dog opmærksom på, at denne service koster dog et abonnement hos den ønskede vagtcentral.

Alarmsystemet understøtter kablet internetforbindelse eller 3G med brug af taletidskort. Taletidskortet kan anbefales, da det sikre dit hus selvom, der er strømafbrydelse eller ustabil internetforbindelse. 

Ligesom alarmen fungerer ved kablet internetforbindelse, så skal du også tilslutte alarmsystemet en almindelig stikkontakt. Det har dog plads til batteri, som tager over i tilfælde af strømmen går, eller en tyv frakobler strømmen til alarmen.

Via appen er det nemt at tilkoble flere sensorer, kameraer og brugere til systemet, så du kan tilpasse og sammensætte præcis det alarmsystem, der passer til dit hjem og dine behov. 

Ajax har et stort udvalg af forskellige tilkøbsmuligheder såsom sensorer brandalarmer, sirener, vægudtag, der give dig de bedste forudsætninger for at sikre dit hjem. At systemet er så nemt at tilpasse og udvide, gør dette alarmsystem til en af de bedre alarmsystemer på markedet, og det tillader dig den mest optimale sikring af dit hjem, din familie og dine ejendele.

De sensorer, der medfølger alarmsystemet, køre på en trådløs protokol, der ifølge producenten kan række op til to kilometer. Den lange rækkevidde gør, at dette alarmsystem fungerer til en lang række af forskellige typer af bolig.

Udvalgte specifikationer

 • Alarmering: Via app
 • Antal brugere: Ubegrænset
 • Mulighed for at tilkoble flere sensorer: Ja.
 • Driftsikker og brugervenlig

 • Kan tilkobles valgfri vagtcentral

 • Mulighed for at tilkoble flere sensorer

 • Der medfølger kun en bevægelsessensor og en åbningskontakt

 • Sensorerne er ret store

 • Prisen er i den høje ende

Minut Point Smart Home Alarm

Minut Point Smart Home Alarm

Minut Point Smart Home Alarm

Med dette alarmsystem får du en helt særlig løsning, der adskiller sig fra markedets traditionelle løsninger. Det er en virkelig enkel løsning med smart teknologi, der giver dig lidt mere end bare alarmsikring. Men er du ude efter et avanceret system med mange tilpasnings- og tilkøbsmuligheder, så er dette alarmsystem ikke for dig.

Minut Point Smart Home er “bare” én enkelt enhed, som du blot skal tilkoble dit wifi og en app på din telefon, og derefter kan du nemt og enkelt monterer enheden på væggen eller i loftet, hvorefter den vil gøre dig opmærksom på din telefon, hvis der sker noget.

Minut Point er selvfølgelig en alarm, der er designet til at afgive en høj lyd, som forhåbentlig jager tyvene ud af dit hjem på samtidig med, at den alarmerer naboerne. 

Alarmsystemets smart teknologi lærer, hvornår du er hjemme og kan derfor selv slå til og fra.

Den indeholder både bevægelsessensor, lydmåler, termometer, fugtmåler, en indbygget lampe, og så har den også en desarmerings-sensor, der sætter alarmen igang, hvis nogen prøver at fjerne den.

For at alarmsystemet kan fungerer optimalt og som tiltænkt, skal du placerer den så centralt i hjemmet som muligt, så den kan holde styr på, om der er noget der bevæger sig i nærheden, om der er pludselige udsving i temperaturen eller høje lyde. Meningen med dette er, at den for det første opfanger, hvis der bevæger sig noget inden i hjemmet, når det ikke er meningen. Dertil opfanger termometeret, hvis temperaturen falder eller stiger på grund af ulovlig indtrængning, og når systemet opfanger pludselige høje lyde, kan det tyde på, at der f.eks. er blevet smadret en rude eller at din brandalarm er gået i gang. 

Alarmsystemet er også udstyret med en fugtmåler, som kan advare, hvis indeklimaet ikke er, som det skal være, eller hvis der er risiko for skimmelsvamp eller fugtskade – alarmsystemet er altså meget mere end et værn mod tyverisikring.

Du får med Minus Point Smart Home alarmsystemet en virkelig enkel og billig løsning. Det påpeges dog, at den ikke alarmerer før, at der er blevet begået indbrud. Tyvene skal desværre først ind i hjemmet før, at systemet går af. Dette er dog ikke et kæmpe minus, da de fleste tyverialarmer først går igang, i det et vindue med påsatte åbningskontakter registrerer noget.

Vi anbefaler dog mere end en enhed, hvis du har et større hjem. Det koster dog lidt på månedligbasis at tilkoble flere enheder og er en af grundene til, at selve systemet i sig selv er så billigt i forhold til andre alarmsystemer.

Udvalgte specifikationer

 • Alarmering: Via app
 • Antal brugere: Ubegrænset dog mod et månedligt beløb
 • Mulighed for at tilkoble flere sensorer: Ja.
 • Alt-i-en løsning

 • Slår selv til og fra

 • Billig løsning

 • Abonnementstjenesten for at koble flere enheder samme er en smule dyr

 • Burde også indkludere en brandalarm

 • Visse begrænsninger ift andre alarmsystemer

TrueGuard Smartbox

TrueGuard Smartbox

TrueGuard Smartbox – brugervenlig og nem opsætning

TrueGuard Smartbox basispakke er et oplagt valg til dig, der gerne vil være sikret mod tyveri, men ikke gider at bøvle alt for meget med opsætningen af et alarmsystem. Systemet er nemlig programmeret på forhånd. Det kan være en ulempe, hvis du godt kunne tænke dig selv at styre systemets indstillinger, men er en stor fordel, hvis du gerne vil kunne komme i gang med at bruge dit alarmsystem hurtigst muligt.

Systemet får ros i anmeldelser og guides, blandt andet hos Bomagasinet.dk, der kårer TrueGuard Smartbox som deres favorit alarmsystem uden abonnement.

Du får meget for pengene med TrueGuard Smartbox, der har en stor rækkevidde på 2 km., og der er i sandhed værnet om din sikkerhed med den smarte basispakke. Hvis du eksempelvis mister internetforbindelsen derhjemme, har alarmsystemet et sim-kort backup samt et backup-batteri, hvis der er strømafbrydelse. Det er helt essentielt for at du kan føle dig sikker – hele tiden.

Udvalgte specifikationer

 • 3 moduler
 • Type af alarmsensor: Dør og bevægelse
 • Dækker op til 160 enheder og 4 forskellige områder
 • Meget brugervenlig

 • Stor rækkevidde

 • Få specialindstillinger

 • Ikke det mest diskrete design

Arlo Ultra alarmsystem

Arlo Ultra alarmsystem

Arlo Ultra alarmsystem – kælet for detaljen og med ekstra gadgets

Med Arlos Ultra alarmsystem får du et kvalitetsbevidst system, hvor ingen detalje er overladt til tilfældighederne. Det kan du både se på kameraets høje kvalitet. Sikkerhedsfotos bliver nemlig lagret i 4K-kvalitet, og så er kameraet endda udstyret med nattesynsovervågning.

Det resulterer i ultimativ tryghed for dig og din familie, og med systemets 180 graders synsfelt har du mulighed for at holde øje med alt, hvad der foregår omkring din bolig – også når du ikke er hjemme.

Ultra er Bogmagasinet.dk’s premium valg, og også hos PCMags eksperter er systemet populært. Magasinet roser særligt den høje kvalitet af videooptagelserne.

Du skal vælge Ultra alarmsystemet, hvis du er interesseret i et alarmsystem, som du kan regne med vil levere. Du kan stole på kvalitetsbilleder og god forbindelse, hvilket er essentielt, når der er tale om overvågning af din ejendom.

Udvalgte specifikationer

 • Høj 4K kvalitetsvideo
 • Nattesynsindstilling
 • 180 graders synsfelt
 • Mange smarte og intelligente indstillinger

 • Video og lyd er i topkvalitet

 • Dyr løsning

 • Kræver opsætning

4 ting du bør overveje, før du køber et alarmsystem

Skal dit alarmsystem være præventivt eller brugbart?

Skal du blot bruge dit alarmsystem præventivt øjemed til at afskrække eller skal det også have brugbare funktioner, hvis uheldet er ude. Og hvis ja, hvilke funktioner har du så brug for?

Det er et vigtigt spørgsmål at stille sig selv, inden man går i gang med at finde ud af præcis, hvilken type alarmsystem man skal vælge. Det vil nemlig både hjælpe med at indskrænke, hvilken hensigt man har med alarmsystemet, og hvad man reelt set har brug for.

Har du brug for videoovervågning – skal det kunne kobles til en vagtcentral, skal du kunne anråbe indbrudstyve, har du brug for, at flere i husstande kan styre systemet og så videre.

Alarmsystem med eller uden abonnement hos en vagtcentral?

Når du har fundet ud af om dit alarmsystem, skal være præventivt eller brugbart, bør du gøre op med dig selv, om dit alarmsystem skal være tilkoblet en vagtcentral på abonnement eller ej. 

Med et alarmsystem på abonnement får du fordelen af, at du kan opsætte systemet således, at det ringer til en vagtcentral, hvor der sidder personale klar 24/7 til at udseende vagter og/eller tilkalde politiet.

Den fordel får du desværre ikke fordel af, hvis du ikke har abonnement. Du kan dog godt opsætte systemet til at ringe til dig selv, din nabo eller en anden relation som med mod nok vil kunne skræmme gerningsmændene væk eller kontakte politiet. 

Hvad bør tyverialarmer til hjemmet som minimum omfatte?

Tyverialarmer har det principielle formål at sikre dit hjem og dine ejendele mod ubudne gæster, men der er ret stor forskel på, hvad forskellige typer af alarmer kan.

Hvilken type tyverialarm du skal vælge, afhænger af, hvor godt og hvordan du ønsker at sikre dit hjem

Det alarmsystem du vælger, bør dog som minimum kunne registrerer, hvis der er noget der bevæger sig i rummet, det er sat op i – dette kaldes en bevægelsessensor.

Kan du selv installere?

Har du ikke selv mulighed for at installere eller opsætte dit alarmsystem, bør du overveje at købe et alarmsystem gennem et firma, der også tilbyder abonnement service. De vil nemlig stå for det hele, så alarmsystemet opfylder alle dine behov.

Har du selv evnerne og muligheden, er det bare at kaste dig ud opsætningen selv. Det er ofte ikke særlig besværligt.

Dertil er det vigtigt at minde om, at du kan få fradrag ved installation af alarmsystem.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Bedsteitest.dk

Bedsteitest.dk er en dansk hjemmeside, der tester forskellige produkter og bedømmer dem ud fra en lang række parametre. 

Læs hele testen fra bedsteitest.dk her.

Forbrugertest.dk

Forbrugertest.dk er et online forbrugermagasin med produktguides.

Læs hele testen fra forbrugertest her.

Bomagasinet.dk

Bomagasinet er et online forbrugermagasin, som har til formål at hjælpe læseren til at finde de rette produkter via guides, anmeldelser og tests.

Anmeldelserne er lavet på baggrund af stor dataindsamling og research, samt gennemgang af brugeranmeldelser og specifikationer. Du kan læse mere om Bomagasinet her 
Læs hele teksten fra Bomagasinet her.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er en sammenligningsportal, der sammenligner priser på produkter. Man kan samtidig søge på bestemte produkter og sortere efter mest populære. Platformen består af professionelle test af 1300 produkter i 150 kategorier – alt fra løbebånd til barnevogne, og mere end 150.000 anmeldelser og bedømmelser af produkter og butikker. Du kan læse mere om Pricerunner her.
Læs hele teksten fra pricerunner her.

Pcmag.com

Britiske Pcmag.com udgiver sammenligninger og anmeldelser af elektronik, computere og andre tech-produkter. Med mere end 100.000 besøgende om måneden er de blandt de førende testmagasiner på det britiske marked.

Læs den fulde anmeldelse her

FAQ

Hvilket alarmsystem er bedst?

Det bedste alarmsystem kommer an på den enkelte persons behov. Selvfølgelig er der et objektivt svar, som indebærer det alarmsystem, der har flest funktioner, holder bedst osv., men det er ikke sikkert, du personligt har brug for alle funktionerne.

Derfor er det vigtigt at afdække ens behov for alarmsikring, før man går ud og investerer i et, så man ikke bruger unødigt mange penge, eller ender med et alarmsystem, der ikke afdækker, de behov man har.

Hvad koster det at få alarm?

Prisen på alarmsystemer varierer alt efter, hvilken type det er, hvor mange funktioner det har, og hvad det kan. Dertil varierer det også ofte efter, hvor mange sensorer du skal bruge, da det ikke er alle alarmsystemer, der kommer med det antal sensorer, du skal bruge til dit hjem.

Men man kan få løsninger, der koster fra under 1000 kr.,, til løsninger der koster op til 3000 kr., som begge kan afdække samme mængde rum.

Kan man trække alarm fra i skat?

Ja, det kan man godt. Du kan benytte dig af fradraget, når du får en virksomhed til at installere dit alarmsystem. Du skal være opmærksom på, at det er dit eget ansvar at indberette det udførte arbejde på skat.dk. Det eneste du skal gøre, er at opgive lønudgiften på arbejdet, håndværkeren eller firmaets navn, deres CVR-nummer og adresse.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her