Test af de bedste airconditionanlæg

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

aircondition

Vi har samlet bud på bedste aircondition

Senest opdateret 25/08/2023

Er du på udkig efter et nyt airconditionanlæg, men er du i tvivl om, hvilken model der passer bedst til dine behov?

Så er du kommet til det rette sted. I dette indlæg gennemgår vi nemlig de bedste airconditionanlæg på markedet baseret på en lang række pålidelige testmagasiner og hjemmesider, der har testet produkterne. Den øvelse, du også selv ville gennemgå, hvis du altså havde tiden til at gennemlæse diverse testsiders anmeldelser. 

Når du skal vælge en ny aircondition, er der ligeledes en række faktorer, som du bør have med i tankerne. Fx anlæggets kapacitet, om modellen anvender Split AC eller Window AC, køleevne (BTU) m.m.

Alt dette kan du lære meget mere om i indlægget her, så du kan vælge netop det airconditionanlæg, der passer til dine behov.

Metoden bag overblikket over airconditionanlæg

Vores overblik er baseret på sammenligninger af airconditionanlæg fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på dit næste airconditionalanlæg.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte airconditionalanlæg til forskellige behov.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

Dette airconditionanlæg fra Electrolux med det mundrette navn ChillFlex Pro EXP26U338CW er blandt de bedste klimaanlæg på markedet. Udseendet og designet er simpelt og rent, så maskinen nemt kan stå fremme i huset uden at tiltrække negativ opmærksomhed. Electrolux-modellen er ligeledes transportabel, så du får maksimal fleksibilitet og bevægelighed. 

Anlægget har op til flere temperaturindstillinger, så du altid kan finde præcis den temperatur, som passer dig bedst. Maskinen er også oplagt til regulering af indeklimaet, idet den kan justere på temperatur såvel som fugtighed. 

Derudover får du også et airconditionanlæg med energiklasse A, så modellen er altså også energieffektiv. I tillæg til dette anvender Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW den skånsomme og naturlige kølemiddel R290. 

Det er disse faktorer, der gør, at Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW scorer højt i forskellige online guides af airconditionanlæg.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW byder på en masse spændende og funktionsrige detaljer. Maskinen har en køleeffekt på 2,6 kW, og med 10.800 BTU/h egner maskinen sær til rum i størrelsen 30 m2. 

Airconditionanlægget er funktionsrigt og kan både nedkøle rum såvel som ventilere dem. Det maksimale støjniveau for maskinen er 64 dB og er mærket med energiklasse A. I forlængelse af dette er det værd at bemærke, at maskinen forbruger 1 kWh i timen.

Du har også mulighed for at tidsindstille maskinen op til 24 timer i forvejen. På den måde kan gøre rummet dejligt koldt på forhånd.

Udvalgte specifikationer

 • Køleeffekt: 2,6 kW
 • BTU/h: 10.800
 • Maksimalt støjniveau: 64 dB
 • Kølemiddel: R290
 • Kan tidsindstilles

 • Anvender R290 kølemiddel

 • Minimalt støjniveau

 • Kan være svær at betjene

 • Ret stor

 • Køleeffekten kunne være bedre

Woods Cortina Silent 12K

Woods Cortina Silent 12K

Woods Cortina Silent 12K

Woods Cortina Silent 12K er et moderne airconditionanlæg, der blandt andet gør det muligt for dig at tilkoble dig maskinen via en app. På den måde kan du fjernstyre anlægget med få tryk på din smartphone. 

I modsætning til den forrige model er Woods Cortina Silent 12K ganske stor i størrelsen i forhold til bevægelighed og transport. Hvis du er på udkig efter et let bevægeligt klimaanlæg, kan du med fordel overveje en anden model.

Til gengæld kan Woods Cortina Silent 12K byde på en BTU/h på hele 12.000, hvilket betyder, at den egner sig til nedkøling af langt større rum, end den forrige model er i stand til at klare. Således kan Woods Cortina Silent 12K klare nedkøling af rum op til 35 m2. 

På den æstetiske design-side er dette airconditionanlæg fra Woods ligeledes et moderne produkt med enkle og simple knapper. De hvide og bløde sider af anlægget gør, at maskinen nemt kan placeres de fleste steder i hjemmet uden at tiltrække unødig opmærksomhed.

Hvor de moderne islæt bliver for meget, er når man trykker på maskinens knapper. Her bliver du nemlig mødt med høje “gameboy”-agtige lyde, skriver tek.no, der har skrevet om produktet.

Som kølemiddel anvender maskinen det klimavenlige middel R290. Selv i relativ ekstrem varme fungerer maskinen, og på producentens hjemmeside fremgår det, at den virker i temperaturer helt op til 43 grader. 

Woods Cortina Silent 12K vejer 33,5 kg, er 47,1 cm høj og 85 cm bred. Det er altså en relativt stor og tung maskine, som derfor kan opleves svær at rykke rundt på. Til gengæld kan den nedkøle langt større rum end mange andre klimaanlæg på markedet kan.

Udvalgte specifikationer

 • Køleeffekt: 3,5 kW
 • Effekt: 1.350 W
 • Maksimalt støjniveau: 64 dB
 • Kølemiddel: R290
 • Høj køleeffekt

 • Kan afkøle rum helt op til 35 m2

 • Kan tidsindstilles

 • Tung

 • Kan være larmende

 • Lidt dyr i drift i forhold til andre modeller

Nedis ACMB1WT7

Nedis ACMB1WT7

Nedis ACMB1WT7

Nedis ACMB1WT7 er et mindre airconditionanlæg, som du kan tage med dig under armen på de varme sommerdage. Hvis armene bliver trætte, er maskinen yderligere udstyret med hjul, så du nemt kan transportere og flytte rundt på det.

Ligesom de andre modeller, der er beskrevet i dette indlæg, har denne model også fjernstyring. Det vil altså sige, at du kan betjene airconditionanlægget direkte fra din telefon. 

Igen har denne model også mulighed for tidsindstilling. Hvor modellen adskiller sig fra de andre anlæg beskrevet i dette indlæg, er klart ved køleevnen. Nedis ACMB1WT7 har nemlig en BTU/h på 7.000, hvilket tillader for nedkøling af rum på op til 12 m2. 

Nedis ACMB1WT7 kan således ikke nedkøle lige så store rum, som de andre modeller, men vinder til gengæld på mobilitet. 

Nedis ACMB1WT7 er et kompakt og mobilt airconditionanlæg. Det er derfor en ideel model til dig, som søger et klimaanlæg, man nemt kan transportere. 

Maskinen har energimærket A, bruger det klimavenlige kølemiddel R290 og vejer 23 kg. Hjulene under maskinen gør det nemt at flytte rundt på de 23 kg uden at skulle svede over det – og sved er jo det sidste, man vil have ud af sit airconditionanlæg. 

Med en effekt på 780 W er maskinen ligeledes billigere i drift end mange af de andre modeller på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Køleeffekt: 2 kW
 • Effekt: 780 W
 • Maksimalt støjniveau: 65 dB
 • Kølemiddel: R290
 • Transportabel

 • Kan bruges som affugter

 • Brugervenligt LED-display

 • Køler et meget lille areal

 • Relativt højt støjniveau

 • Ikke så kraftfuld

 5 ting du skal overveje, før du køber et airconditionanlæg

Hvis du skal købe et airconditionanlæg for første gang, er der flere ting som er værd at holde sig for øje, når du skal vælge den model, som passer bedst til dine behov.

Kapacitet og køleeffekt

Når du køber nyt airconditionanlæg vil den bedste model i høj grad afhænge af størrelsen på det rum eller hus, som den skal afkøle. Jo større areal, der skal nedkøles, jo større køleeffekt har du brug for.

Til beregning af køleeffekt bruger man blandt andet måleenheden BTU (British Thermal Unit).

For høj eller lav BTU i forhold til arealet kan lede til tusindvis af unødvendige kroner brugt på energiregninger eller vedligehold. Derfor er det altid bedst, hvis du kan finde et airconditionanlæg, der passer til det areal, som du ønsker at køle ned.

For at udregne den BTU, dit værelse eller hjem skal bruge, kan du med fordel bruge denne online beregner fra learnmetrics.com. Vær dog opmærksom på, at beregneren anvender feet og ikke meter.

Energiklasse

Ligesom med så mange andre elektroniske produkter er de fleste airconditionanlæg energimærkede. Det har naturligvis en indflydelse på de overordnede driftsomkostninger, men også på klimaet generelt.

Sørg derfor at tage stilling til energimærket, og om det kan betale sig – både i forhold til den langsigtede økonomi, men også i forhold til CO2-aftrykket.

Split AC eller Window AC?

Et airconditionanlæg med Window AC består af en enkelt bærbar boks, der indeholder alle de vigtigste komponenter, og den er installeret direkte på vinduet i et rum. Disse er mest velegnede til nedkøling af et mindre enkeltværelse.

Et airconditionanlæg med Split AC består derimod af to separate enheder. Indendørsenheden indeholder blæser, kølespiraler og luftfilter. Anlæggets udvendige enhed har kompressoren, kondensatorspolerne og nogle andre kapillarrør. Et anlæg med Split AC behøver heller være installeret direkte på et vinduesparti.

Split AC er velegnet til større rum, da deres kølekapacitet er højere. Selvom Window AC er billigere og nemmere at installere, er Split AC støjfri og har bedre luftfordeling.

Luftkvalitet

Indeklimaet og luftkvalitet er en vigtig ting at huske på, når du skal til at købe et nyt airconditionanlæg. At have en aircondition med et godt filter er afgørende for at forbedre luftkvaliteten i dit hus. Luftfiltrene hjælper nemlig med at fjerne snavs og bakterier fra luften, og nogle gange filtrerer det også røg og lugt fra.

Udover at rense luften sikrer et godt filter også, at støv og snavs ikke når fordamperspolen og forbedrer dermed ydeevnen og energieffektiviteten af anlægget.

Installation og vedligehold

Anlæggets ydeevne afhænger også af dens installation. Forkert installation kan skade effektiviteten såvel som komponenterne i klimaanlægget. Window AC’er er nemme at installere i forhold til en Split AC.

Det kan i mange tilfælde give god mening at få anlægget installeret af et autoriseret servicecenter eller af en professionel for at undgå (dyre) fejl. Undersøg også gerne, hvor hyppigt du skal foretage vedligeholdelse af systemet, så du også har disse detaljer med i dine samlede overvejelser.

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Forbrugermagasinet.dk

Forbrugermagasinet.dk er en dansk testside, der sammenligner forskellige produkter. I deres test og bedømmelse af airconditionanlæg har de blandt andet fremhævet modellen fra Electrolux, ChillFlex Pro EXP26U338CW, som værende et af de bedre produkter på markedet lige nu. 

Læs hele testen fra forbrugermagasinet.dk her.

Tek.no

Tek.no er et norsk forbrugermagasin med fokus på forbrugerteknologi. I deres test af airconditionanlæg har de blandt andet lagt vægt på Woods Cortina Silent 12K som én af de bedste muligheder.

Læs hele testen fra tek.no her.

Forbruger-test.dk

Forbruger-test.dk er et online forbrugermagasin, der ifølge deres biografi har “til formål at hjælpe vores læsere via inspiration og vejledning i at finde det rette produktet til den rette pris …”. Hjemmesiden er i dag en del af Obsidian Media.

I deres test og anmeldelse af airconditionanlæg har de valgt at fremhæve modellen Nedis ACMB1WT7.

Læs hele testen fra forbruger-test.dk her.

FAQ

Hvad koster et airconditionanlæg?

Et airconditionanlæg koster typisk et par tusinde kroner. De billigste modeller kan fås for omkring 1.000 kr., mens de mest avancerede modeller kan koste helt op over 10.000 kr.

Hvad skal en aircondition stå på?

Sigt efter 25,5 grader (eller 78 fahrenheit) for at skabe de mest energieffektive rammer for dit airconditionanlæg. Sørg også for, at døre og vinduer er lukkede.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her