Guide: Find den perfekte æggekoger

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her

æggekoger

Her er din nye æggekoger

Senest opdateret 04/09/2023

Når du skal have dig en lækker morgenmad og et godt æg, kan det være til gene, at skulle have gang i gryde og vand. Du er aldrig helt sikker på det perfekte resultat. Det kræver i hvert fald øvelse. Med en æggekoger får du dit æg, lige som du vil have det.

Vi har samlet 5 smarte produkter, så du kan få inspiration til lidt hverdagsluksus. Desuden har vi samlet nogle fornuftige overvejelser om køb længere nede i artiklen.

Metoden bag overblikket over æggekogere

Vores overblik er baseret på sammenligninger af æggekogere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste æggekoger.

Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:

 • Overblik over produkter fra forskellige kilder
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • Producentens omdømme, service og garantier

Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte æggekogere til forskellige behov.

CASO E9

CASO E9

CASO E9 – perfekt til den store familie

Caso er tysk køkkeninteriør med ry for at lave god kvalitet. Æggekogeren er ingen undtagelse. Designet er stilrent med stål og sorte linjer. Den vil passe godt ind i det moderne køkken, hvad end den skal stå fremme eller ej.

Æggekogeren har plads til 8 æg, hvilket er perfekt til den store familie. Du får et ensartet resultat, hvad end du skal have dit æg hårdkogt, blødt, smilende eller pocheret. Du skruer blot på knappen for at vælge. Få nemt de færdige æg ud af indsatsen lavet med non-stick belægning. CASO E9 skiller sig særligt ud på de pocherede æg, da mange andre modeller ikke har denne indstilling. Med i pakken er to plastbakker til formålet. Et lille målebæger medfølger også. Det gør det nemt at finde den rette mængde vand til de antal æg I skal spise. 

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 16,5×18,5×18 cm.
 • Vægt: 1,05 kg.
 • Tysk kvalitet

 • Plads til 8 æg

 • Indstillingerne kræver lidt øvelse

 • I den lidt dyre ende

Krups Ovomat Trio F234

Krups Ovomat Trio F234

Krups Ovomat Trio F234 – lille og fiks til små husstande

Den lille, smarte æggekoger fra Krups kan indeholde 3 æg ad gangen. Den skal blot fyldes med koldt vand, alt efter hvor meget æggene skal have. Den giver lyd fra sig, når vandet er fordampet. Det kan kræve en smule øvelse at lave de perfekte æg. Når du først har fundet frem til det perfekte resultat, er du sikret det hver gang.

For at få det bedste resultat, er det en god idé, at tage æggene ud af køleskabet på forhånd, til de når en stuetemperatur.

Når æggene er færdige, løfter du blot det lille låg, og tager fat i den lille bakke æggene står i. Bakken har et håndtag på, så du ikke brænder fingrene, og æggene ikke knækker.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 22,8×13,9×7,7 cm
 • Vægt: 99 g.
 • Indbygget æggeløfter

 • Nem at bruge

 • Notifikationslyd er meget støjende

 • Kun plads til 3 æg ad gangen

OBH Nordica Perfect Eggs 6730

OBH Nordica Perfect Eggs 6730

OBH Nordica Perfect Eggs 6730 – klassisk nordisk design

Med OBH Nordica Perfect Eggs 6730 får du på  få minutter perfekt kogte æg.

En lille vandbeholder indikerer, hvor meget vand maskinen skal have. Det afhænger af, om du vil have blødkogt, smilende eller hårdkogte æg samt hvor mange æg du propper i maskinen. Tænd for knappen, og æggekogeren klarer selv resten af arbejdet.

Du kan med ro i sindet lave andre ting imens du venter. Den giver lydsignal, når maden er klar til servering.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 22,6x13x10,8 cm.
 • Vægt: 0,77 kg.
 • Koger æggene på få minutter

 • Indbygget lydsignal

 • Kedeligt design

 • Ingen indbygget æggeløfter

Emerio EB-115560

Emerio EB-115560

Emerio EB-115560 – god til gadget elskeren

Emerio EB-115560 adskiller fra de andre produkter i oversigten på et bestemt parameter – den kan tale. Når æggene er færdige, fortæller den dig, hvordan de er kogt. Den fungerer lige så simpelt som andre, ved blot at hælde vand på. Den gemmer dog på flere smarte elementer.

Den lille vandbeholder har sit eget rum således du altid ved hvor vandet kommes hen. Den øverste del af æggekogeren er aftagelig, hvilket gør rengøring ekstra nem. Den er fremstillet i BPA-frit plastik. BPA er et hormonforstyrrende stof ofte brugt i andet plast.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 19×17,5×15 cm.
 • Vægt: 5,88 kg.
 • Taler når æggene er klar

 • Løftbar æggebakke

 • Taler ikke dansk

 • Alle dele er lavet i plastik

Gode overvejelser inden du køber en æggekoger

En æggekoger er et simpelt og lækkert køkkenredskab at have. Det er ikke en dyr investering taget produktets bekvemmelighed i betragtning, men vi mener nu alligevel, du lige skal overveje enkelte ting inden køb.

Størrelsen 

Den mest oplagte overvejelse. Tænk over, hvor mange i husstanden, der spiser æg. Bor du alene eller kun med en partner, er det ofte mere end rigeligt med plads til 3 eller 6 æg. Er i en større familie, kan du overveje en af de store æggekogere. De fås for eksempel med plads til 8 æg.

Designet

Mange mennesker pakker deres æggekoger væk, når de er færdige med at bruge den. Men hvis du hver morgen skal have et æg, hvorfor så ikke vælge en æstetisk flot æggekoger og lade den stå fremme? Stål design er altid et flot valg. Perfekt til de skandinaviske hjem.

Varme

Nogle æggekogere kan blive ret varme at røre ved efter kogning. Overvej om du har behov for en udtagelig æggebakke med et lille håndtag for at skåne dine hænder. 

Gennemgang af kilder

Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.

Google Shopping

Google Shopping indeholder en vurderingsplatform af de produkter, som forhandles via Shopping-funktionen på Google. Produktbedømmelser vises i annoncer og gratis produktfortegnelser, der vises som 1 til 5-stjernede vurderinger, der også viser det samlede antal anmeldelser for produktet.

Dertil er der bedømmelser med stjerner, som repræsenterer den samlede bedømmelse af produktet, samlet fra flere kilder, herunder sælgere, anmeldelsesaggregatorer, anmeldelseswebsteder og Google-brugere. Du kan læse mere om Google Shopping her.

Vi har brugt Google Shopping som kilde til bedømmelserne af alle æggekogerne i denne gennemgang.

FAQ

Hvordan fungerer en æggekoger?

En æggekoger fungerer ved, at du hælder vand på maskinen, sætter æggene i og tænder for knappen. De er meget simple at brug. Husk dog altid at læse brugsanvisningen, inden du tager den i brug.

Hvordan kan jeg få mit æg kogt?

Du bør gå efter frituregryder, som passer i størrelsen og har mange positive anmeldelser fra forbrugerne. Find forbrugernes favoritter i vores oversigt.

Hvordan får jeg det bedste æg?

Sørg for at vedligeholde æggekogeren ved at afkalke i ny og næ. Desuden er det en god idé at tage æggene ud af køleskabet lidt tid inden kogning for bedste resultat.

Hvor lang tid tager det at koge æg i æggekoger?

Kogetiden af æg afhænger af de ønskede resultat. For blødkogte æg skal æggene koge i fire-fem minutter. For et smilende æg skal ægget koges i seks-syv minutter, og hårdkogte æg opnås ved en kogetid på 9-10 minutter.

Hvor meget vand skal bruges til en æggekoger?

Når æg skal koges i en æggekoger skal der bruges meget få deciliter vand. De fleste af vores testede æggekoggere doserer selv mængden af vand, og gør derfor kogning af æg til en gnidningsfri proces.

Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her