Kæmpe overblik over de bedste polaroid kameraer
Det nostalgiske polaroidkamera har fået en opdatering, så du kan tage billeder og få dem fremkaldt øjeblikkeligt. Find…
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her
Markedets bedste 3D printere
Senest opdateret 19/06/2023
3D printeren er på alle måder kommet for at blive, og de taler ind i mange af tidens trends. Ved helt at undgå papir, når du printer, er du med til at skåne miljøet for træfældning. Samtidig sætter kun fantasien grænser for, hvor kreativ du kan være med en 3D printer.
Du har stor frihed med en 3D printer og kan printe stort set ALT. Er du ikke helt overbevist om, at en 3D printer er noget for dig? Så læs med her i testoverblikket og se markedets bedste og imponerende printere, der giver dig lyst til at investere i din egen.
Vores overblik er baseret på sammenligninger af 3D printere fra en række brands. Vores anbefalinger er en samlet vurdering af udvalgte produkter, der ifølge vores research er gode bud på din næste 3D printer Vores team af researchere vurderer produkterne ud fra følgende parametre:
Ovenstående parametre holdes op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at pointere, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men rettere en gennemgang af udvalgte 3D printere til forskellige behov.
Bedste 3D printer
Innovation er kernen i Prusa 3D printeren. Hvis du investerer i den i dag, er der stor sandsynlighed for, at den samme maskine fortsat ville kunne opgraderes langt ud i fremtiden. Det er et typisk karaktertræk ved Prusa’s modeller.
Prusa i3 MK3S+ adskiller sig fra markedets andre 3D printere ved at printe 3D prints af utroligt høj og professionel kvalitet – hver gang. Eksperterne, der blandt andet har testet for PCMag og Techradar, oplevede ikke et eneste fejlprint under testningen.
Du kan desuden spare penge ved at samle din egen originale Prusa i3 MK3S+ printer, som du har mulighed for at købe som et kit. Det er et kæmpe plus for dig, der er vild med tech, og gerne vil have fingrene helt nede i maskineriet og bygge en model, der passer til dine behov.
Udvalgte specifikationer
Stille under printning
Printer i meget høj kvalitet
Gode muligheder for forskellige opgraderinger
Tager i mod USB eller SD-kort
I den dyrere ende af prisskalaen
Den er ikke i stand til at bygge så stort ift. prisen
God til prisen
XYZ Printing står bag da Vinci Mini W+, der er blevet et sort hit blandt eksperterne. Den internationale teknologiside Techradar.com kårer den blandt andet til at være det bedste budgetvenlige valg.
Som en mere prisvenlig 3D printer er da Vinci Mini også et godt bud til dig, der er nybegynder inden for 3D printning. Modellen kan nemlig bruges med det samme med det medfølgende filament, som du bruger til at udprinte dine 3D figurer.
Der medfølger også video-guides og grundige instruktioner, der gør det let for dig at komme hurtigt i gang med at bruge din nye printer.
Kvaliteten af da Vinci Mini’s prints er i følge eksperterne af utroligt høj kvalitet, når man tænker på prisen. Panelet hos PCMag roser den for at være yderst brugervenlig, men samtidig af høj kvalitet. Der er også tale om en kompakt sag, som du nemt vil kunne finde plads til derhjemme.
Meget lav pris
Nem at opsætte og kan bruges med det samme
Larmer ikke
Der kan nogle gange være problemer med at frigøre printet fra printpladen
Fungerer kun med XYZ filament
God til detaljer
Anycubic Photon M3 er det ideelle valg til dig, der godt kunne tænke dig at arbejde enten professionelt eller på et højt niveau med dine 3D print. Anycubic Photon M3 er nemlig relativt nem at sætte op og bruge samtidig med, at den kan lave prints af høj kvalitet med en imponerende detaljeringsgrad.
Den er oplagt til at printe mindre plastikdele eller kunstneriske figurer, da den på trods af sin fordelagtige pris, udfører meget detaljere prints. Modellen er desuden kompakt og vil ikke fylde alt for meget på dit skrivebord.
Den er et oplagt valg til dig, der er seriøst omkring din 3D printning, men ikke er klar til at lave en alt for indgribende investering.
Udvalgte specifikationer
Mulighed for høj detaljegrad i dine prints
God til prisen
Særligt god til harpiks-3D print
Størrelsen på prints i den mindre ende af skalaen
USB-indgange er dårligt placeret og svær at komme til
Nu ved du lidt mere om de bedste 3D printere på markedet, men inden du kaster dig ud i at købe din egen printer, kan det være en god idé at overveje følgende, så du ikke bliver skuffet over et eventuelt forkert køb.
Hvad vil du gerne printe og hvorfor?
Udover at afgøre med dig selv, hvad du gerne vil bruge din 3D printer til at printe, er det også en god idé at gøre dig klart, hvorfor du gerne vil 3D printe. Kunne du for eksempel godt tænke dig at bruge 3D print i undervisningssammenhænge? Eller er du designer, der gerne vil eksperimentere med kunstnerisk 3D printning?
Hvilken 3D printer, der er mest oplagt til dig, kommer nemlig an på dine behov.
Til undervisningsbehov har du brug for en ligetil teknologi, der er nem at sætte op. Til kunstnerisk brug vil du sandsynligvis have større behov for flere muligheder. For eksempel mulighed for at printe i flere farver og med en høj detaljegrad.
Sørg for, at din 3D printer har et bygningsomfang, der er stort nok til at printe den slags figurer, du ønsker. Bygningsomfanget er den tredimensionelle størrelse, som printer maksimalt kan printe i. De fleste 3D printere kan printe i bygningsomfang på omkring mellem 6 og 9 cm2.
Når det kommer til materialer, kan du også med fordel overveje på forhånd, hvad du foretrækker. De fleste printere kommer med plastik filament. Det typiske filament er lavet af ABS- og PLA plastik.
ABS smelter ved en højere temperatur end PLA gør, og er derfor mere fleksibel. ABS kræver derfor en opvarmet printerbakke. PLA prints er lettere at have med at gøre, men har en tendens til at være mere skrøbelige.
Nogle af kilderne bruger betegnelsen “test”. Vi ved dog ikke, om og på hvilket grundlag, kilderne har udført det. Vi ved heller ikke hvilke kriterier kilderne har lagt til grund for deres “tests”.
Pcmag.com er et teknologimagasin, der skriver artikler om teknologi, gadgets mm., og de laver en lang række anmeldelser af tech-produkter. Vi har taget udgangspunkt i deres test af 3D printere foretaget af eksperter med fokus på budgetvenlige 3D printere, hvor de blandt andet anmelder Prusa i3 MK3S+ og Da Vinci Mini W+. Du kan læse hele guiden her.
Techradar.com er en international hjemmeside for teknologi, der skriver om tech-udstyr og produkter. Deres panel anmelder selv de produkter, de anmelder. I den anmeldelse, vi har taget udgangspunkt i, giver de Anycubic Photon M3 4,5 ud af 5 stjerner og Prusa i3 MK3S+ 5 ud af 5 stjerner. Læs hele deres guide af 3D printere her.
Tom’s Guide tester produkter og har fokus på at finde de bedste produkter til den billigste pris. Deres hovedfokus er på tech-udstyr. Tom’s Guide har blandt andet anmeldt Anycubic Photon M3. Læs hele deres overblik her.
Du kan i princippet printe alt med en 3D printer, når du har de rette materialer og tid til rådighed. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan få ud af en 3D printer.
Det er ikke skadeligt at 3D printe, så længe du bruger printeren med forsigtighed.
Det er meget forskelligt, hvor dyrt det er at 3D printe, og det kan koste alt mellem 1.500 kr. til 500.000 kr. Men som tommelfingerregel, kan man sige, at det koster 4.500 kr. at 3D printe til eget forbrug.
Det kan tage alt mellem et kvarter og seks timer at printe i 3D. Tiden afhænger af, hvor fin overfladen skal være. Jo finere, des længere tid vil printningen tage.
Hele dette website er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media og udvalgte partnere. Alt på siden er sponseret indhold. Læs mere her